Merhaba, öncelikle herkese geçmiş olsun.
Toplu alım etkinliği kapsamındaki indirimden faydalanarak
@Tetra.n.Roastery den kavurma tarihi 1 Şubat olduğu belirtilen 3 paket kahve almıştım. Yeterli degassing süresi geçtiğini değerlendirerek 17 gün sonra yani bugün bu kahvelerden Bella Vistanın paketini açtım. Comandantede öğüterek espresso yaptım, tadını beğenmedim. Daha sonra farklı inceliklerde öğüterek denemem gerekebileceğine veya espressoya uygun bir çekirdek olmayabileceğine kanaat getirerek en iyi tadım yapabileceğim yöntem olarak bu sefer V60 için öğüttüm. Sonra öğüttüğüm kahveyi kokladım, ve yıllardır kahve demleyen biri olarak ne yazık ki o çoğunuzun kafasında canlandırabileceği mis gibi kahve kokusu yerine kireç gibi bir koku aldım. Yani bu daha henüz kahveyi demlemeden sadece öğütülmüş kahveden aldığım koku, kullanılacak su veya demleme sıcaklığı gibi değişkenlerden bağımsızdır. Genelde kahve çekirdekleri öğütülmüş halinde güzel kokar, demlenerek tadım yapıldığında o kadar harika olmaz bu da koku ve tat duyularımızla alakalı bir durum. Demek istediğim bir kahveden aldığımız tat, kokusundan aldığımız hazzın biraz tıraşlanmış halidir. Bu nedenle bahse konu kahve çekirdeğinin öğütülmüş halinin bu garip kokusu nedeniyle V60 ile demlediğimde iyi bir çıktı alabileceğimi pek düşünmedim, ama yine de denedim tabii. Ve maalesef korktuğum şekilde V60 ile de iyi bir kahve elde edemedim. Daha sonra Honduras'ta hangi tür çekirdekler üretildiğine baktım; %95 arabica olarak belirtiliyor. Lakin bana gelen çekirdek çizgilerinde arabica çekirdeklere özgü kıvrım bulunmuyor, robusta çekirdeklerine özgü fiziksel özelliklere sahip gibi görünüyor. Anladığım kadarıyla muhtemelen ekonomik nedenlerle eskisi gibi iyi çekirdekler getirilemiyor, ancak indirimli hali bile çok ucuz değil ve bir sürü kargo parası vermemek için mecburen ortalama 400-500 tl ödeniyor. Daha henüz aldığım diğer çekirdekler olan Las Delicias ve San Victor'u denemedim, onlar için henüz bir yorum yapamıyorum fakat açıkçası denemeye korkuyorum. Böyle çekirdekler geleceğini bilseydim bırakın indirimi bedava bile olsa istemezdim. Lütfen yanlış anlaşılmasın sanırım forumda bazı tartışmalar olmuş, ben hiçbir şekilde tartışmak istemiyorum. Sadece paramın karşılığını istiyorum ki bu da en doğal hakkım. Tekrar ediyorum: hayatımda ilk defa nitelikli kahve çekirdeği almadım, yıllardır tüketiyorum...
@Tetra.n.Roastery lütfen yardımcı olun.