• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tam şu sıra yeni tıraş makinesi alma arefesindeyim ama öncesinde geleneksel tıraşa da bir şans vermek istiyorum. Cildi hassas olan şahsım için bir f/p başlangıç seti önerebilir misiniz? Maksat bana uymadığını düşünürsem zararım çok olmasın 😀
Hocam geleneksel tıraşın bana göre başlangıç aleti rimei’dir. Tek dezavantajı alet çok hafif olduğu için bastırma ihtimaliniz fazladır. Siz her ne kadar bastırmıyorum sansanız da mach3 gibi tıraş aletlerinden geçenler ilk tıraşlarında hep bastırır ( ben de bastırmadığımı sanıyordum). Aleti cildinize fazla bastırdığınız için de tahriş olma ihtimali artar. Onun dışında hiçbir sorun yaşamazsınız. Hem de diğer aletlere göre çok ekonomiktir. Yolu geleneksel tıraşa düşen herkesin dolabında vardır bu alet emin olun :) bu aletin yanına arko çubuk sabun ve çok pahalı olmayan sentetik bir fırça ile permasharp 5li yaprak jilet ile çok ekonomik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem bütçeniz çok yorulmaz hem de bu hobi dünyasına giriş yapmış olursunuz. Yalnız arko sabun çok su isteyen bir sabundur dolayısıyla köpürtürken bol bol su eklersiniz. Bir de ucuz olduğundan dolayı tıraş sonrası ciltte kuruluk yapabilir. Güzel bir krem ile cildinizi nemlendirmeniz iyi olur. Bu ve daha fazla birçok bilgi için tıraş keyfim forumunu ziyaret edebilirisiniz :) Benim naçizane fikrim böyledir ekonomik olsun dediğiniz için bu önerileri yaptım yoksa geleneksel tıraş hobisinin ucu bucağı yok emin olun:) Rimeli aletini internetten; sabun, sentetik fırça ve permasharp yaprak jileti bulunduğunuz yerdeki süper marketlerden temin edebilirsiniz. Bu arada bu aletler ile anlaşamasanız bile güzel bir cilt hazırlığı için fırça önemlidir mach3 ile tıraş olsanız bile. Biraz daha bütçe ayırırım derseniz yaqi'nin başlangıç seviyeli sentetik fırçaları işinizi görecektir.

Hocam geleneksel tıraşın bana göre başlangıç aleti rimei’dir. Tek dezavantajı alet çok hafif olduğu için bastırma ihtimaliniz fazladır. Siz her ne kadar bastırmıyorum sansanız da mach3 gibi tıraş aletlerinden geçenler ilk tıraşlarında hep bastırır ( ben de bastırmadığımı sanıyordum). Aleti cildinize fazla bastırdığınız için de tahriş olma ihtimali artar. Onun dışında hiçbir sorun yaşamazsınız. Hem de diğer aletlere göre çok ekonomiktir. Yolu geleneksel tıraşa düşen herkesin dolabında vardır bu alet emin olun :) bu aletin yanına arko çubuk sabun ve çok pahalı olmayan sentetik bir fırça ile permasharp 5li yaprak jilet ile çok ekonomik bir başlangıç yapabilirsiniz. Hem bütçeniz çok yorulmaz hem de bu hobi dünyasına giriş yapmış olursunuz. Yalnız arko sabun çok su isteyen bir sabundur dolayısıyla köpürtürken bol bol su eklersiniz. Bir de ucuz olduğundan dolayı tıraş sonrası ciltte kuruluk yapabilir. Güzel bir krem ile cildinizi nemlendirmeniz iyi olur. Bu ve daha fazla birçok bilgi için tıraş keyfim forumunu ziyaret edebilirisiniz :) Benim naçizane fikrim böyledir ekonomik olsun dediğiniz için bu önerileri yaptım yoksa geleneksel tıraş hobisinin ucu bucağı yok emin olun:) Rimeli aletini internetten; sabun, sentetik fırça ve permasharp yaprak jileti bulunduğunuz yerdeki süper marketlerden temin edebilirsiniz. Bu arada bu aletler ile anlaşamasanız bile güzel bir cilt hazırlığı için fırça önemlidir mach3 ile tıraş olsanız bile. Biraz daha bütçe ayırırım derseniz yaqi'nin başlangıç seviyeli sentetik fırçaları işinizi görecektir.

Hocam kafayı kırmadan o forumlara girmek istemedim bilerek. Kahve işine benzerse evde kendi jiletimi fln yapmaktan korkuyorum 😀 O yüzden sizlerin önereceği bir kaç ekipmanla şöyle bir tadına bakıp ona göre derinleşeceğim inşallah.

Hocam kafayı kırmadan o forumlara girmek istemedim bilerek. Kahve işine benzerse evde kendi jiletimi fln yapmaktan korkuyorum 😀 O yüzden sizlerin önereceği bir kaç ekipmanla şöyle bir tadına bakıp ona göre derinleşeceğim inşallah.
Anladım hocam o zaman dediğim ekipmanlar başlangıç için işinizi görecektir. @turuncu1hayat ve @DenizKSK benden çok daha tecrübelidirler onları da dinlemende fayda var :)

"Kendi jiletini yapma" ifadesini mübalağ olarak kullandığınızı anlıyorum fakat o forumlarda jilet olmasada kendi tıraş sabunu yapıp tarifini paylaşanlar var :) Özellikle de arko sabunun bıraktığı kuruluğu engellemek için kremle karıştırmak çok popüler.

Hocam hassas cilt yapiniz var ama sakal yogunlugunuz, sakal cikis yonleri ile ortalama kac gune bir tiras olacaginiz onemli unsurlar. Bu dogrultuda daha saglikli yonlendirme yapabilirim. Dilerseniz ozelden gorusebiliriz detaylari hocam.

@turuncu1hayat abime gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Hiç sıkılmadan herkese yardımcı oluyor :)

Bir jiletle ideal traş sayısı kaç olmalı.
Kesme işini tek jiletle uzun süre de yapabilirsiniz ama, tamam artık değiştirme vakti geldi demenin ideal sayısı kaç olabilir?

@turuncu1hayat abime gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Hiç sıkılmadan herkese yardımcı oluyor :)
Estagfurullah hocam, bilgi ve tecrubelerimi paylasmaya calisiyorum. İnsaallah herkes icin ideal secimleri yapabiliyoruzdur. Tesekkurler🤗
Kesme işini tek jiletle uzun süre de yapabilirsiniz ama, tamam artık değiştirme vakti geldi demenin ideal sayısı kaç olabilir?
İdeali yok hocam ya, her jiletle bir defa tiras olup atanda var. Benim gibi ortalama 3 tiras olup atanda var, artik kesmiyor diyene kadar 10-15 tiras kullananida var. Tabi burda sakal uzunlugu, sertligi ve sıklığı onemli birde jiletin kendisi onemli. Bazi jiletler (Kai,Feather gibi) cok daha uzun omurlu olabilirken bazi jiletlerde 3 tirasi zor cikartiyor olabiliyor. Tabi simdi imkanlar cok, secenek, ulasilabilirlik ve bolluk var. Haliyle son demine kadar kullanim az.

Hocam hassas cilt yapiniz var ama sakal yogunlugunuz, sakal cikis yonleri ile ortalama kac gune bir tiras olacaginiz onemli unsurlar. Bu dogrultuda daha saglikli yonlendirme yapabilirim. Dilerseniz ozelden gorusebiliriz detaylari hocam.
@turuncu1hayat hocamın önerileri doğrultusunda hazırlıklara başladım. Hassas bir cildim olduğu için şu ürünü önerdi:

Bunu biraz ne kadar farklı jilet denemek istediğiniz de değiştiriyor (hobiye başlangıç döneminde ) Elimde çok çeşitli jilet varken bir jileti 2 defa kullanıyordum. Artık denemeleri geçip tercihinizi sabitlediğinizde bir standart oluşuyor, ben feather kullandım uzun süre ve bir jilet ile 4 defa traş oluyordum. 3-4 traşın altı biraz israf oluyor, fazlasıda keyfi bozuyor benim görüşüme göre.

En son 7-8 sene önce sinekkaydı olmuşumdur ama ürünleri araştırınca canım çekti 🚬

Çok kıymet verdiğim bir dostum, kendisi foruma üyedir. Beni, önce kahve dünyası ve kahve dünyasının tüm nimetleriyle tanıştırdı, ardından geleneksel tıraş kültürünün kapısından içeri buyur etti. Kendisine her iki niş zevki, vizyon ve kalite olarak tarafıma kazandırdığı için müteşşekkirim.

Geleneksel tıraş kültürü denildi mi, aklıma ilk gelen marka benimde ilk edindiğim tıraş makinesi olan, İngiliz şanı Edwin Jagger efsanesi geliyor. Tabi bu efsane yanına, edindiğim İtalyan zerafeti Proraso ürünleriyle taçlandırıp, ilk geleneksel tıraş zevkini tecrübe etmiştim. Deneyim sonrası, gerçekten bu zamana kadar tıraş olmadığımı farkettim. Şimdilerde 2 günde 1 ritüel haline getirip keyifle tıraş olmaya çalışıyorum.

Sonraları Edwin Jagger'a arkadaş olarak, rotayı Alman panzeri Mühleye çevirip, iki ayrı set daha temin ettim. Şu an porsuk, domuz ve sentetik kıllardan oluşan 3 farklı set ve makine ile gerçek tıraş kalitesini deneyimlemeye devam ediyorum.

Jilet olarak Feather ve Mühle favorilerim arasında, Feather ile biraz daha keskin ve daha iyi sonuçlar aldığımı söyleyebilirim. Genel olarak 2 perde şeklinde tıraşı tamamlıyorum.

Bir dönem hayatım Geltir ve bilimum yabancı forum sitelerinde geçti. Enteresan bir dünya.
  • Yeni başlayacak ve meraklı arkadaşlara tavsiyem özellikle aksesuar ve kozmetiklerin büyülü dünyasına hemen kapılmayın.
  • Seramik köpük kaseleri, fahiş fiyatlı sabunlar vs çok anlamlı değil en azından bu işe başlarken.
  • Agresif tıraş aletlerinden kaçının mümkünse başlarken mild bir alet edinin. Sakalın durumuna göre update gerekebilir.
  • En başta yatırım yapılabilecek en kritik konu fırça bence, güzel bir porsuk, iyi bir marka. Silvertip şart değil.
  • Fırça çılgınlığına girmeye gerek yok, bir tane master bir tane de daha küçük seyahat fırçası ömür boyu götürür. 20 tane fırça alan gördüm manyaklıktan başka bir şey değil.
  • Jilet seçimi çok önemli, baştan 10-15 çeşit deneyip sonunda 1-2 markada karar kılıyorsunuz. Bence temel ayrım japonlar ve diğerleri. Diğerleri genel olarak bir birine yakın hissiyat olarak. Japonu denemeden anlamak pek mümkün değil.
  • Türkiyede mühle iyi bir pazar yakaladı ama dünyada o derece popüler değil. Bir çok kişinin ilk tercihi olmaz.
  • Pre-shave ve post shave de ne kullandığınız total deneyimi güzelleştiriyor. Bütçe dostu ürünlerle başlamakta fayda var. Ben bir dönem Dermalogica ürünleri kullandım, gerekli mi ? hiç değil.
  • Kullandığınız jiletleri kesinlikle kapalı bir kapta toplayın ( küçük boy bir cam kavanoz ) çöpe atmayın, dolunca sakin bir köşede toprağa gömün.
  • Kamisori ve ustura vs çok farklı bir boyut, geleneksel tıraşa başlayanların küçük bir bölümü cesaret edip giriyor, ben merak etmedim pek.
yaşam keyfini artıran bir konu geleneksel tıraş, günlük 10 dakikalık bir bakımla kendinizi çok iyi hissedersiniz. Ayrıca ben ülkede özellikle son 10 yılda herkesin pis sakal ve sakal ile gezmesine uyuz oluyorum. Dedelerim neredeyse her gün tıraş olurlardı, 3 günlük sakal ile gezdiklerini hatırlamam. Kahve ile bu derece ilgilenen grupta eminim bu işe merak ile girecek çok sayıda hobidaş vardır diye düşünüyorum.

sevgili @turuncu1hayat sayesinde ben de bu alana adım atmış bulunmaktayım. Kendisi hem ekipman seçiminde hem de tıraş rutini ile alakalı konularda 7/24 yardımıma koştu sağolsun.

Bugün itibariyle 3. tıraşımı oldum. Daha önceki postlarda belirttiğim üzere haftada 2 kez keyfe keder tıraş olan biri olarak asıl amacım "razor bump" denilen tıraş sonrası sivilcelenmeden kurtulmaktı. En acemi halimle bile bu konuda yüzde 70-80'e varan oranda fayda gördüğümü söyleyebilirim. Olayı daha bir kavrayıp el melekemi oturttuktan sonra amacıma tamamen ulaşacağımı hissedebiliyorum. İlerleyen zamanlarda güncelleme yaparım inşallah.

sevgili @turuncu1hayat sayesinde ben de bu alana adım atmış bulunmaktayım. Kendisi hem ekipman seçiminde hem de tıraş rutini ile alakalı konularda 7/24 yardımıma koştu sağolsun.

Bugün itibariyle 3. tıraşımı oldum. Daha önceki postlarda belirttiğim üzere haftada 2 kez keyfe keder tıraş olan biri olarak asıl amacım "razor bump" denilen tıraş sonrası sivilcelenmeden kurtulmaktı. En acemi halimle bile bu konuda yüzde 70-80'e varan oranda fayda gördüğümü söyleyebilirim. Olayı daha bir kavrayıp el melekemi oturttuktan sonra amacıma tamamen ulaşacağımı hissedebiliyorum. İlerleyen zamanlarda güncelleme yaparım inşallah.
Beni de tanıştıran Mehmet Beydi. Ben de 3. tıraşımı dün akşam oldum. Tıraş sonrası sivilce olayı bende de mevcut olduğu için genelde sakallı dolaşıyordum. :)
El alışkanlığım henüz tam olarak oturmadı ama en azından neleri yanlış yaptığımı ve nasıl düzeltileceğini anlıyor gibiyim. Her şey bir yana, gerçekten keyifli bir uğraşmış. Sabunların kokusu, yumuşamış sakalın çatır çutur kesilip gitmesi... Anlayamazsınız. 🤣

Selamlar,
Yıllardır Philips marka traş makinesi kullanmaktayım, genellikle haftada 2-3 traş oluyorum. Geçenlerde, uzun yıllar sonra ilk defa jilet/köpük ikilisiyle traş oldum; şunu anladım ki yıllardır makineyle gereksiz olarak keyifsiz traşlar oluyormuşum. Makine adeta traş etmiyor, yoluyormuş. Kullandığım traj bıçağı da Gilette Blue 3 Ice bu arada. 😄
Geleneksel traş âleminde en azından giriş seviye bir set edineyim diye düşünüyorum, konu takip.

Geri