cümleten selamlar arkadaşlar. Ben 5-6 senedir nitelikli tıraş ve ekipmanlarına merak salmıştım. ondan ötürü biraz kendi tecrübelerimden anlatmak isterim.
Yaqi gerçekten iyi bir markadır, epeydir kullanıyorum;
Yaqi Black Marble Classic Synthetic Shaving Brush
www.razorus.com
linkteki fırçayı ve gayet başarılı tavsiye ederim.
Tıraş makinesi olarak Merkür Futur 700 ün kaliteli takliti var aliexpress de;
Aliexpress tıraş makinesi
Linkteki bir örnek. yaklaşık 5 sene önce sdatın aldım ve mükemmel. ayarlanabilir olması traşı çok konforlu yapıyor.
jilete gelince orası biraz hassa bir konu. her yüze ve kişi her jilet uymayabiliyor. ben yüzümü kesmeyen jiletleri seviyorum. 8-10 markayı denemişimdir. yazdığınız astor pek tercihim değildir.
eskiden mükemmel ötesi bir yaprak jilet vardı;
polsilver marka bulursanız mutlaka deneyin ama eski üretimi olmalı. yeniden üretildi ama sanırım taklit(yenilerden de aldım beğenmedim)
Bulursanız bu da mükemmeldir;
persona
onları bulamazsanız personay ya aynı yada çok yakındır;
CRYSTAL SUPER
yaprak jilette eğer çok beğendiğiniz ürünlere denk gelirseniz stok yapabilirsiniz. benim elimde bu yazdıklarımdan toplam en az 10-12 paket vardır. o zamanlar fiyatlarıda çok uygundu. ben traş ürünlerini alırken F/P olarak en uygun fiyat ile en iyi işi çıkaranları tercih ettim. yaprak jilete özel bir hatılatma; en pahalısı en iyisi olmayabilir. az bulunan jiletler çok pahalıdır.
ayrıca extrashaving sitesi piyasadaki en hesaplı yerlerin başında gelir. ben bir zamanlar çokça alışveriş yapmıştım. sıfıra yakın makineler ile aldığımdan ara sıra kullanıyorum. el alışkanlığı.