• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Haftada bir iki kez tıraş olan benim için çok güzel bir geçiş oldu. Bıçaklar tıkanmadan gayet güzel ve konforlu tıraş… Daha ne olsun.

Ben seti tamamladım sayılır, bir tek stant alırım gibi:

Razorus:

-Merkur Progress 570

- Frank Shaving G4-H33

- Yaqi ABS Plastik Tıraş Tası

N11
Tabac Original Kase Tıraş Sabunu 125 G

Extrashaving
- Saponıfıcıo Varesıno

- Osma şap taşı

-Jilet

Ekli dosyayı görüntüle 32739
Sabun efsane ama nasıl memnun musunuz? 🙂

Valla ne güzel yorumlar olmuş benimle beraber bu işe giren üyeler olmuş çok mutlu oldum😀 yaklaşık 1 aydır geleneksel tıraşla tıraş oluyorum. Böyle bir şey yok, evde lord gibi geziyorum. İlk 4 tıraşım problemli geçmişti ama şimdi tekniğimin oturmasıyla çok keyifli tıraş oluyorum

Mühle greyfurt nane sabun ve balsamını şiddetle tavsiye ederim.Müthiş kokuyor.Bu arada SV çok dikkatimi çekti ama ciddi pahalı.Mühleden daha mı kaliteli bilemedim.

SAPONIFICIO VARESINO TIRAŞ SABUNU

Üst Notalar :
Limon,Bergamut,Turunç,Calone

Ana Notalar :

Lavanta,Yasemin,Sardunya

Alt Notalar :
Amber,Vetiver

Sabundaki notalar müthiş, üstüne birde bol notalı filtre olursa harika olur.
Sabunun fiyatı en baba kahveleri solluyor ama . 150 gramı 1600 TL.

Üst Notalar :

Ana Notalar :

Lavanta,Yasemin,Sardunya

Alt Notalar :
Amber,Vetiver

Sabun fiyatları yüksek ama bir sabun yaklaşık 2 yıl kullanılabiliyor. :)

cümleten selamlar arkadaşlar. Ben 5-6 senedir nitelikli tıraş ve ekipmanlarına merak salmıştım. ondan ötürü biraz kendi tecrübelerimden anlatmak isterim.

Yaqi gerçekten iyi bir markadır, epeydir kullanıyorum;
linkteki fırçayı ve gayet başarılı tavsiye ederim.
Tıraş makinesi olarak Merkür Futur 700 ün kaliteli takliti var aliexpress de;
Aliexpress tıraş makinesi
Linkteki bir örnek. yaklaşık 5 sene önce sdatın aldım ve mükemmel. ayarlanabilir olması traşı çok konforlu yapıyor.

jilete gelince orası biraz hassa bir konu. her yüze ve kişi her jilet uymayabiliyor. ben yüzümü kesmeyen jiletleri seviyorum. 8-10 markayı denemişimdir. yazdığınız astor pek tercihim değildir.
eskiden mükemmel ötesi bir yaprak jilet vardı;
polsilver marka bulursanız mutlaka deneyin ama eski üretimi olmalı. yeniden üretildi ama sanırım taklit(yenilerden de aldım beğenmedim)

Bulursanız bu da mükemmeldir; persona

onları bulamazsanız personay ya aynı yada çok yakındır; CRYSTAL SUPER

yaprak jilette eğer çok beğendiğiniz ürünlere denk gelirseniz stok yapabilirsiniz. benim elimde bu yazdıklarımdan toplam en az 10-12 paket vardır. o zamanlar fiyatlarıda çok uygundu. ben traş ürünlerini alırken F/P olarak en uygun fiyat ile en iyi işi çıkaranları tercih ettim. yaprak jilete özel bir hatılatma; en pahalısı en iyisi olmayabilir. az bulunan jiletler çok pahalıdır.

ayrıca extrashaving sitesi piyasadaki en hesaplı yerlerin başında gelir. ben bir zamanlar çokça alışveriş yapmıştım. sıfıra yakın makineler ile aldığımdan ara sıra kullanıyorum. el alışkanlığı.

Mühle greyfurt nane sabun ve balsamını şiddetle tavsiye ederim.Müthiş kokuyor.Bu arada SV çok dikkatimi çekti ama ciddi pahalı.Mühleden daha mı kaliteli bilemedim.
Hocam emin olun kiyas bile goturmez. Ozetle size soyle diyeyim; SV en niş kahvelerden biriyse Muhle sabun anca Tchibo kahve filan olur.

Üst Notalar :

Ana Notalar :

Lavanta,Yasemin,Sardunya

Alt Notalar :
Amber,Vetiver

Hocam arkadaslarinda dedigi gibi cok uzun omurlu sabundur ve kalitesi muazzamdir, 70. Yil kokusuda yazlik ve harikadir.
Notası falan yok ama olsun 75 gram 30 TL.

Bu arada Tahtakaleye gittiğimde bu firmaya mutlaka uğrayacağım, ne çok traş malzemesi varmış.

Mesela şu fırça.
10 000 TL.
Turkiyeye gelen en nis urunleri genelde impa ticaret (extrashaving) getirir yillardir. Maalesef geleneksel tiras dunyasinda kahvedeki gibi cok distributor yok ama olanlarda guzel hizmet veriyorlar. Bu fircayida dunya gozuyle gordugunuzde cok ozel oldugunu anlarsiniz hocam.

Hocam emin olun kiyas bile goturmez. Ozetle size soyle diyeyim; SV en niş kahvelerden biriyse Muhle sabun anca Tchibo kahve filan olur.
Ooo Mehmet hocam selamlar senle bu forumda karşılaşmak da varmış beni hatırladın mı Geltir ve Tiras keyfimden Kağan :D bana speick’i sevdiren bir arkadaş olarak aklımdasın :D gerçi kamuda tıraş olma zorunluluğu kalktığından beri uzun zamandır tıraş olmadım :)

Ooo Mehmet hocam selamlar senle bu forumda karşılaşmak da varmış beni hatırladın mı Geltir ve Tiras keyfimden Kağan :D bana speick’i sevdiren bir arkadaş olarak aklımdasın :D gerçi kamuda tıraş olma zorunluluğu kalktığından beri uzun zamandır tıraş olmadım :)
Selamlar Kağan hocam, Speick stick gercekten fiyat performansta olaganustu sabundur. Gerci sonradan vegan uretime gectiler, eski tallowlu hali bence daha basarili ama cok aman aman fark yok. Burdada beraber olmak cok mutlu etti inanki. Geleneksel tiras doner dolasir yine seni bulur hocam😁
Arayi acmisiz, goruselim hocam yine whatsapptan🤗

10 Yıl önce sağlam bulaşmıştım geleneksel tıraş konusuna. Feather All Stainless Steel AS-D2 getirtmiştim İngiltereden 5 yıl kadar kullandım. Fırçada tercihim Simpson Super Badger Tulip I onu halen kullanıyorum. Elimden çok sayıda jilet, tıraş sabunu geçti. Keyifli iştir.

Hocam arkadaslarinda dedigi gibi cok uzun omurlu sabundur ve kalitesi muazzamdir, 70. Yil kokusuda yazlik ve harikadir.

Turkiyeye gelen en nis urunleri genelde impa ticaret (extrashaving) getirir yillardir. Maalesef geleneksel tiras dunyasinda kahvedeki gibi cok distributor yok ama olanlarda guzel hizmet veriyorlar. Bu fircayida dunya gozuyle gordugunuzde cok ozel oldugunu anlarsiniz hocam.
Sabuna konusunda söylediklerinize gerçekten şaşırdım.Bu kadar fark varsa en kısa zamanda alcam.Bende Mühlenin mach3 ağızlı tıraş aleti ve porsuk kılı fırçası olan setinden var.Mach3 ağzı keşke almasaymışım.O zaman cesaret edemedim jilet olayına.Bu arada benim porsuk kılı fırça neredeyse 6 ay olmasına rağmen tek tük de olsa kılları dökülüyor.Çok sıcak su da kullanmıyorum ama anlamadım.Daha önce yapışkan kısmından çıkmıştı komple Mühle yeni fırça yollamıştı.Ben mi bir yerde yanlış yapıyorum yoksa fırça mı kalitesiz anlamadım.

Sabuna konusunda söylediklerinize gerçekten şaşırdım.Bu kadar fark varsa en kısa zamanda alcam.Bende Mühlenin mach3 ağızlı tıraş aleti ve porsuk kılı fırçası olan setinden var.Mach3 ağzı keşke almasaymışım.O zaman cesaret edemedim jilet olayına.Bu arada benim porsuk kılı fırça neredeyse 6 ay olmasına rağmen tek tük de olsa kılları dökülüyor.Çok sıcak su da kullanmıyorum ama anlamadım.Daha önce yapışkan kısmından çıkmıştı komple Mühle yeni fırça yollamıştı.Ben mi bir yerde yanlış yapıyorum yoksa fırça mı kalitesiz anlamadım.
neden en pahalılarını tercih ediyorsunuz ki? inanın f/p ürünlerinden çok çok daha fazla memnun kalırsınız. çok para verince çok beklenti oluyor ama f/p ürünlerinde işi tam olarak görmesi gayet yeterli.

ayrıca mach3 ucu olan bir ürünle geleneksel traş malesef keyif vermez. illaki yaprak jileti denemelisiniz. porsuk kılı yerine sentetik fazla fazla iş görüyor.

neden en pahalılarını tercih ediyorsunuz ki? inanın f/p ürünlerinden çok çok daha fazla memnun kalırsınız. çok para verince çok beklenti oluyor ama f/p ürünlerinde işi tam olarak görmesi gayet yeterli.

ayrıca mach3 ucu olan bir ürünle geleneksel traş malesef keyif vermez. illaki yaprak jileti denemelisiniz. porsuk kılı yerine sentetik fazla fazla iş görüyor.
Başka marka bilmiyordum ki.Mühle’nin reklamı çıktı karşıma.Setleri de görsel olarak çok güzel duruyordu.Yani açıkçası nitelikli tıraştan haberdar değildim.Forumda bu başlık açılınca bilgi sahibi oldum.

Muhle bu isin reklam kismini dunyada yapan en iyi marka, isin ic dunyasina girmeyenler en iyi firma olarak algiliyorki bu da normaldir.
Muhle ozelinde soyle diyeyim; sentetik fircalari guzeldir ve sevilir ancak porsuk fircalari guzel degildir ve pek tutulmaz tiras camiasinda. Yinede kıl dokulmesi ortalama tiras basina 1-2 adet normal olarak karsilanabilir ki zamanla azalmasi dokulmenin bitmeside beklenir. Bir dahaki knotun cikmasinda sentetik knot yerlestirmek daha iyi olur diye dusunuyorum hocam.

Tam şu sıra yeni tıraş makinesi alma arefesindeyim ama öncesinde geleneksel tıraşa da bir şans vermek istiyorum. Cildi hassas olan şahsım için bir f/p başlangıç seti önerebilir misiniz? Maksat bana uymadığını düşünürsem zararım çok olmasın 😀

Tam şu sıra yeni tıraş makinesi alma arefesindeyim ama öncesinde geleneksel tıraşa da bir şans vermek istiyorum. Cildi hassas olan şahsım için bir f/p başlangıç seti önerebilir misiniz? Maksat bana uymadığını düşünürsem zararım çok olmasın 😀
tam size göre tıraş makinesi.

ha bu arada tıraş makinesi alacak tüm arkadaşlara bir hatırlatma da yapayım; ayarlama sı olmayan tak ve kullan tipli makineler ile herzin memnun olma şansı yok. tek tip traş yapıyor onlar. benim linkte verdiğim makine ise 6-7 aşamada jileti cildinize yaklaştırıp uzaklaştırdığı için ilk perdah da sakal uzun olduğundan 1-3 konumunu ikinci perdah da 4-6 konumunu kullandığınız da sinek kaydı harika bir tıraş sunar.

tek tip yani yerleştir ve tıraş ol şeklindeki makinede jilet orta ayarda olacağından sakalın durumuna göre bir ayarlama yapılamıyacağından bence konforsuz tıraş sunar. eski dedem usulu makineler hep öyle idi ve çokça kesiklere yol açardı. benim kullandığım makine+ jilet markası ile sıfır kesikle çok rahat bitiriyorum tıraşı. bu anektodu belirtmek isterim.

Geri