• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu deneme işi tıraş makineleri için de geçerli mi yoksa yoksa jilet/sabun vs için mi? Makineyi de deneyeceksek biraz israf gibi geliyor kulağa çünkü :)
Evet hocam israf gelme hissi normal, ki bir sure sonra onuda bunuda deneyeyim derken israf olabiliyor. Tiras makineleri icinde gecerli ama sabirli olup el melekesi kullanilan alete alisinca, kullanilan alet cok agresif olsa bile sifir tahrisle tertemiz tiras olabilirsiniz. Bizim onerilerimiz genel iyibariyle hata yapmama uzerine kurulu, tiras rutinine uymasi yonunde oluyor. Aslinda isin icinde cok fazla detay var, hersey alet jilet firca degil. Dogru kopuk olusturma, bastirmadan tiras olma gibi detay noktalarda var. Ben hata payi olmasin diye ayarli aletleri oneriyorum genelde tek alet dusunen arkadaslara, hemen her uzunluktaki sakali kesmesi icin. Hem farkli gunlerdeki sakal uzunluklarina uymasi acisindan, hemde ayni tirastaki farkli perdelerde ayar kucultulerek kullanilabilir.
ben bu geleneksel tıraş olurken elmacık kemiğimin orayı kesitm, jilet izi kaldı. ( 3 hafta oldu) geçmesi için ne önerirsiniz?
hocam cok zaman gecmis, tibbi ilac olarak madecasol olabilir. Onun disinda aloe vera bitkisinin icindeki siviyi gunde birkac defa surerseniz iyilesme hizlanacaktir hocam. Bunlarin disinda tiras camiasinda saponificio varesino markasinin pro victis onarici kremi var. Muhtesemdir ama bulmak zordur, kayitlarda kalsin diye yazdim.
@turuncu1hayat Mehmet Bey geldiler, Adana'da tanış olduk. Proper Coffee'nin yeni mekanında, kızımın kursunun elverdiği uzunlukta hasbihal eyledik. Ne de iyi ettik. Mert Bey de bizlerleydi ama forumdaki rumuzunu bilmiyorum. :)

Benim babam hep böyle tıraş olur, ben de ilk traşlarımı böyle olmuştum. Hatırlıyorum da o zamanlar traş olmak eziyet değildi hakikaten... Uzun sürerdi ama keyifliydi. Tıraş aletine dikkat ettiğimizde, bizi kesmesin diye saygı gösterdiğimizde tıraş konforu üst düzeye çıkıyordu. Ne zaman ki bu Mach 3 ve sonrasında Proglide serisine geçiş yaptım, her şey sarpa sarmaya başladı. Batık, tahriş vb. neticesinde sakallı bir canlı olduk çıktık. Tamam dümdüz geçiyorsun seni kesmiyor, kısa sürüyor ama bir şeyler yanlış gidiyor; hissediyorsun.

Mehmet Bey sağolsun sakalımızın yönünden cilt tipimize kadar inceledi, hızlı bir bilgilendirme de sundu. Bu aletlerin hepsi aynı değilmiş bunu anladım ama hangisinin ya da ne tür aletlerin bize göre olduğunu ise hala anlayamadım. Velhasıl, akşam kendimi tıraş videoları izlerken buldum ve kirli sakallı halimde kalmamda ısrarcı olan sevgili biricik eşimin kuşkulu bakışları üzerimde gezinirken, "Her gün tıraş olacaksan bir daha görüşmene izin vermem, bilesin!" cümlesini işitmemle birlikte; geleneksel bir erkek olmaktan bi' hayli uzak olduğumu farkettim.

Yapacak bir şey yok, geleneksel tıraş ayrıntılarıyla öğrenilip olunacak ve geleneksel erkek olmaya br adım daha yaklaşılacak.
Hocam 2:30 saat nasil gecti anlamadim, sohbet harikaydi. Cok guzel bilgiler edindim ikinizdende. Ne kadar tesekkur etsem azdir. Dunya gozuyle Comandante ve kinu m47 yi inceledim. Kafamdaki soru isaretlerini aldiniz. o kadar zaman bir nefeslik zaman gibi gecti. @TheTeacher hocam artik geleneksel tirasa adim atti diyebiliriz, ins kisa zamanda sizde bu dunyanin icerisinde olursunuz hocam. Evet baslangicta zorluklar oluyor, ki normaldir bu durum. Zaman gectikce keyfiniz katlanacaktir Ömer hocam. Bir sonraki bulusmamizi simdiden iple cekiyorum🤗

Kamisori kullanan var mı? Yada harici jiletli ustura? Kaliteli malzeme bulmak zor, eğer arayan varsa el yapımı kaliteli ve geleneksel ekipman üreticisi tavsiye edebilirim.

Bu konuyu açan @Mete35 Bey'e teşekkür ederim. İlk gün okudum ve her zaman kirli sakal dolaşan ben, güldüm geçtim. İkinci gün tıraşkeyfi forumuna girdim ve çıkamadım😂Forum bu ay maddi açıdan batmama sebep oldu😂

Haftada bir iki kez tıraş olan benim için çok güzel bir geçiş oldu. Bıçaklar tıkanmadan gayet güzel ve konforlu tıraş… Daha ne olsun.

Ben seti tamamladım sayılır, bir tek stant alırım gibi:

Razorus:

-Merkur Progress 570

- Frank Shaving G4-H33

- Yaqi ABS Plastik Tıraş Tası

N11
Tabac Original Kase Tıraş Sabunu 125 G

Extrashaving
- Saponıfıcıo Varesıno

- Osma şap taşı

-Jilet

Ekli dosyayı görüntüle 32739
Çok benzer bir set bende yaptım 😶‍🌫️

Valla böyle bir konu ile karşılaşmak beni çok mutlu etti.

Bir süredir araştırıyorum net bir şey bulamadım. Günlük tıraş oluyorum. 5 bıçak, 3 bıçak şuan 2 bıçaklı olanlardan kullanıyorum. Yüzüm hassas, sakallar sert değil ve traş sonrası çok batma oluyor. Yüzümde sürekli sivilce var gibi. Bunun önüne nasıl geçerim yardımcı olabilecek biri var mı?

Bir süredir araştırıyorum net bir şey bulamadım. Günlük tıraş oluyorum. 5 bıçak, 3 bıçak şuan 2 bıçaklı olanlardan kullanıyorum. Yüzüm hassas, sakallar sert değil ve traş sonrası çok batma oluyor. Yüzümde sürekli sivilce var gibi. Bunun önüne nasıl geçerim yardımcı olabilecek biri var mı?
Merkür progress ayarlı bir alet ve kullanıcılar genelde memnun. Ben kısa sap olanı kullanıyorum. Frank shaving g4 fırçalar da sentetik ve genel olarak beğeniliyorlar. Yaqinin de sentetik fırçaları var. İlk fırça olarak sentetik öneriyorlar.
Jilet daha değişken bir konu ama bazıları çok keskin bazıları konforlu oluyor. Ben birkaç çeşit aldım deniyorum.

Baktım hoşuma gitti bir adet daha farklı fırça ve alet aldım. Ustura becerebilir miyim diye bir tane shavette alet aldım gayet keyifli geçiyor tıraş seansları. Kozmetik kısmında tavsiye edilen güzel ürünler kullanın ve cildiniz hassassa tıraş öncesi hazırlığa özen gösterin. Beş bıçaklı makinalar falan deriyi kazıyor, bu aletlerle neredeyse hiç bastırmadan tıraş oluyorsunuz.

Tıraş Keyfi Forumdan bilgi alabilirsiniz. Benim süreç @turuncu1hayat hocamın yardımıyla çok çabuk ve güvenli oldu.

Hocam geleneksel tirasa gecerseniz probleminiz bir sure icerisinde tamamen kalkar diye dusunuyorum, cunku tiras forumu arkadaslarimizin geneli benzeri sikintilarini gidermek icin geleneksele donmus kisilerdir ve diyebilirimki hemen herkes problemini cozmustur.
Siz gunluk tiras oldugunuz icin ve sakal yogunlugunuz az ayrica cildiniz hassasmis; o yuzden size Merkur progressi onermem, cunku en dusuk ayari bile gunlukte yorabilir sizi. Butce durumuna gore guzel bir liste olusturabiliriz.
Arkadaslarin dedigi gibi Frank shabing G4 knotlu sentetik firca ve Halil hocaminda aldigi kopurtme kasesini mutlaka oneririm. Onun disinda jiletler deneye yanila bulunacak, guzel bi secki olusturulabilir ama oncelikle tiras aletine karar vermek lazım.
Onun icinde birkac oneri yapayim; onerilerimin hemen hepsi sizi memnun eder; butce siralamasina gore gitmeye calisacagim..
Baili BD176; muhtesem gunluk ve 2 gunluk tiras aletidir. Cok konforludur. Kendi abimde uzunca suredir sadece bunu kullaniyor. Amazonda Kanzy isimli satisida var. Alet ayni logolar farkli.
Merkur 34C yada gold renklisi 34G; benim cok sevdigim alettir. Kesinlikle tavsiye ederim.
Edwin Jagger DE89 yada Muhle R89; ayni uretimli aletlerdir ancak farkli saplar ve marka adinda satisi gerceklesiyor. Guzeldir, sevenide coktur ama benim favorim diger aletlerdir. Tamamen kisisel bir durum.
Tatara Muramasa; Butce iyiyse ve zamanla tiras rutinide degisme ihtimali icin kesinlikle oneririm gerek gunlukte gerek daha uzun sakalda hassas cilt icin harikadir. Tamamen butceyle alakali bir durum.

Tiras sabunu olarakta sert sabunlari oneririm baslangicta ve hatta uzun vadede; tütün kokusunu seviyorsanız Tabac kaseli olabilir.
Onun disinda benim en buyuk favorim Saponificio Varesino sabunlaridir.

Tıraş Keyfi Forumdan bilgi alabilirsiniz. Benim süreç @turuncu1hayat hocamın yardımıyla çok çabuk ve güvenli oldu.
Ekran görüntüsü 2024-03-27 105307.png

Şu ortamı çok merak ettim yalnız ya. Yani bir çok grup bir araya gelip belli organizasyonlar yapıyor tabi ama dışarıdan bakınca herkesin ortak noktasının bu kadar net olduğu bir topluluk ilginç olsa gerek. Hobini dışarıda bırakamıyorsun yani, her an seninle. Düşünsenize biz iftar organizasyonu yapıyoruz ve masaya oturunca herkes gooseneck kettle'ını çıkarıp masaya koyuyor, öyle bir şey yani :D. Hele bi de eşsiz gelinse 100 tane sinekkaydı adam ile parıl parıl bir iftar keyfisi :D.

Çay sohbetinde "kardeşim faulleri biraz yamuk kesmişsin" ya da "lan yavşak forumda atar gider yapıyordun millete, o yüzündeki kesikler ne" denilerek insanlar örseleniyor.

Ya da bizdeki gibi "hmm paskalya çöreği notası aldım, malik asidite ve hidroklorik asidite aldım " diye de sıkamazsın, hobide yetkin misin değil misin herkes görebiliyor.

"Abi bu makine çok başka ya, şöyle mikron böyle mikron, motorun yaptığı dalga, köpürmesi" vs muhabbeti yok. Karşıdakinin yanağını okşayıp "ne var amk aynısı işte" diyebiliyorsun ya da.

"Tadına baktın mı", "sen kendin beğendin mi onu söyle", "önemli olan bardak" gibi herkese mavi boncuk dağıtan politik söylemler de yok. Halepin orada arşının burada olduğu tam bir er meydanı.

Elbet bir gün buluşacağız...

Ekli dosyayı görüntüle 32746

Şu ortamı çok merak ettim yalnız ya. Yani bir çok grup bir araya gelip belli organizasyonlar yapıyor tabi ama dışarıdan bakınca herkesin ortak noktasının bu kadar net olduğu bir topluluk ilginç olsa gerek. Hobini dışarıda bırakamıyorsun yani, her an seninle. Düşünsenize biz iftar organizasyonu yapıyoruz ve masaya oturunca herkes gooseneck kettle'ını çıkarıp masaya koyuyor, öyle bir şey yani :D. Hele bi de eşsiz gelinse 100 tane sinekkaydı adam ile parıl parıl bir iftar keyfisi :D.

Çay sohbetinde "kardeşim faulleri biraz yamuk kesmişsin" ya da "lan yavşak forumda atar gider yapıyordun millete, o yüzündeki kesikler ne" denilerek insanlar örseleniyor.

Ya da bizdeki gibi "hmm paskalya çöreği notası aldım, malik asidite ve hidroklorik asidite aldım " diye de sıkamazsın, hobide yetkin misin değil misin herkes görebiliyor.

"Abi bu makine çok başka ya, şöyle mikron böyle mikron, motorun yaptığı dalga, köpürmesi" vs muhabbeti yok. Karşıdakinin yanağını okşayıp "ne var amk aynısı işte" diyebiliyorsun ya da.

"Tadına baktın mı", "sen kendin beğendin mi onu söyle", "önemli olan bardak" gibi herkese mavi boncuk dağıtan politik söylemler de yok. Halepin orada arşının burada olduğu tam bir er meydanı.

Sesli güldüm 🤣 bu yazıyı tıraş forumuna da taşıman lazım. Yorumları çok merak ettim. Antep şube olarak biz sık sık buluşuyoruz, geniş katılımlı bir buluşmada ortam nasıl olurduyu acep 😀

Ekli dosyayı görüntüle 32746

Hocam imkaniniz varsa katilin derim, inanin o kadar guzel insanlarla tanisacaksinizki, Ne desem eksik kalir yani.. Herseyden ziyade cok guzel insanlar toplulugu (istisnai durumlar derdaim vardir) diye ozetleyebilirim bizim forumumuzu.
Tahmin ettiginiz yakin tiras sohbetleri pek olmuyor diyebilirim ama envai cesit kokulu sabun, losyon ve tiras aleti ile ustura muhabbettleri fazlasiyla donuyor ve hatta İftarda pek olmayabilir ama normal bulusmalarda masalar ekipmanlarla dolar tasar.. sonrasinda saatler nasil gecmis farketmezsiniz bile.

Kinggrinder kullanıcısı olarak öyle bakıyorum. 😂😅

Merkür progress ayarlı bir alet ve kullanıcılar genelde memnun. Ben kısa sap olanı kullanıyorum. Frank shaving g4 fırçalar da sentetik ve genel olarak beğeniliyorlar. Yaqinin de sentetik fırçaları var. İlk fırça olarak sentetik öneriyorlar.
Jilet daha değişken bir konu ama bazıları çok keskin bazıları konforlu oluyor. Ben birkaç çeşit aldım deniyorum.

Baktım hoşuma gitti bir adet daha farklı fırça ve alet aldım. Ustura becerebilir miyim diye bir tane shavette alet aldım gayet keyifli geçiyor tıraş seansları. Kozmetik kısmında tavsiye edilen güzel ürünler kullanın ve cildiniz hassassa tıraş öncesi hazırlığa özen gösterin. Beş bıçaklı makinalar falan deriyi kazıyor, bu aletlerle neredeyse hiç bastırmadan tıraş oluyorsunuz.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende en son geleneksel yöntemlere yöneleyim dedim. Hatta bir mağazadan rasgele bir makine aldım ama çok memnun kalmadım, yüzümü kanattı ve iyi traş yapmadı. Tabi standart tıraş jeli ile oldum, dandik bir jilet ile. Bilmeden deneyince karşılaştığım sonuç neticesinde soğudum. Bahsettiğiniz markalar, sabunlar, jiletler ile alakalı bilgim yok. Önerdiğiniz ürünleri araştırıp deneyeceğim, inşallah çözüm olur.

Geri