• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Geleneksel(Nitelikli) Tıraş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@turuncu1hayat abi muhteşemsin ya😀 demek istediklerimi teknik olarak hep anlatmışsın. Tıraş olayı gerçekten bir derya, ve bir çok insan buna çok basit bakıyor. Keşke seninle bu ürünleri almadan tanışsaydım ama olsun benim tahminimce sadece tek jiletle fırçayla kalmayacak bu iş😀 benim tıraş rutinim pazartesi sabah çarşamba sabah ve cuma sabah olacak şekilde oluyor. Yoksa sizin öneriniz gibi öneriler görmüştüm Rocca için günlükte problem olacağını. Şap ve tıraş öncesi krem, tıraş sabunu ve losyonu proraso kırmızı seri aldım. Tavsiyelerin doğrultusunda bunlar bitince geçmek istiyorum. Bu başlık burada hiç ölmesin, ara ara gelip yazın konuşalım. Çok heyecan verici 😀
Hocam her zaman yardımcı olmak isterim. Onun dışında kişinin kaç günde bir tiraş olduğu önemli, ayrıca cilt yapısı ve sakal yapısı çok önemlidir.. özellikle alet seçiminde önem arz eder..
Proraso kırmızı serisi özellikle kış döneminde çok güzeldir, başka sabununuz yoksa kısa sürede biter. Bu kötü haber gibi değil bir nevi yeni ürünlerin dolaba girmesine vesile olacagi için güzel haberdir. Bir sonraki tiraş sabununuz hiçbir tiraşseveri üzmeyeceğini düşündügum tripple middle diye adlandırılan üç defa preslenmiş çok sert sabunlardan olan Saponificio Varesino markanın sabunlarından (size uyan herhangi bir kokusu) olmalıdır. Zaten tiraş öncesi ihtiyacıda bu sabunla ortadan kalkar. Hem tiraş kalitenizi maksimize eder hem de uzun Ömürlü bir sabundur.
Bu arada yazmayı unuttugum çok önemli bir konu var, tiraşdaki en önemli unsurlardan birisi su sabunu dengesidir. Kopuk yaparken İdeal su sabun dengesini ayarlamak biraz zaman ister, bunu kolaylaştırmak için ilk etapta az su kullanıp yavaş yavaş su eklemek ideal kıvamda köpüğü oluşturmakta kolaylık sağlar.

Konu açıldığı gibi ilgimi çekti , Mach 3 kullanan ve hem sert sakala hemde hassas cilde sahibim . Bugünkü okumalarımdan Edwin Jagger de89 paslanmaz çeliği gözüme kestirmiştim . 2-4 gün arası değişkenlik ile traş olmayı düşünüyorum. Bu makina uygunmudur sizce @turuncu1hayat

Ayrıca çok güzel tavsiyeleriniz yanında full bir set yapacak olsanız aksesuarlar da dahil kase vs birkaç seçenekli tavsiyeniz ne olurdu acaba ?

Konu açıldığı gibi ilgimi çekti , Mach 3 kullanan ve hem sert sakala hemde hassas cilde sahibim . Bugünkü okumalarımdan Edwin Jagger de89 paslanmaz çeliği gözüme kestirmiştim . 2-4 gün arası değişkenlik ile traş olmayı düşünüyorum. Bu makina uygunmudur sizce @turuncu1hayat
Ne kadar mutlu oldum, forumda ilgilenen, ilgilenmek isteyen dostlar varmış. İnşallah bu konu ölmez hiç, tıraş ritüellerimizi bu başlık altında buluşturabiliriz. Ayrıca forumda @DenizKSK ve @turuncu1hayat gibi bize değerli tavsiyelerde bulunacak değerlerimiz varmış. Ben sürekli sorular sorarak rahatsızlık vereceğime teminat veriyorum 😀

Braun series 9 kadar “traş” bir makina yok.Benim sakallarımı doğru düzgün alamadı.Tabi bu benim sakallarımın rüzgar yemiş buğday başakları gibi sağa,sola dağılmasından da olabilir.Ancak yine de başarılı bir makina değil.Öyle kenarda duruyor.

Mach 3 felan da hikaye bende.Şener şenin neşeli günlerde traş ettiği adama dönüyorum her seferinde.Burda tavsiye edilen ürünleri deneyeceğim.
Hocam kusura bakmayın cevap yazmayi atlamışım, belli ki sakallarınızı yatık ama dert etmeyin tiraş keyfi forumundaki dostlarımızın büyük çoğunluğunu sakalları yatık ve herkes oldukça keyifle tiraşlar olabiliyor. Braun tarzı aletler zaten ideal değil bu işler için.
Hocam siz forumumuza gelirseniz ve orada bir başlık açıp hem kendinizi tanıtır, hem cilt ve sakal durumunu bildirip hem de ideal tiraş aleti önerisi isterseniz emin olun bir çok dostumuz alet seçiminde sağlıklı önerilerde bulunacaktır.
Hocam De89/R89 aletler size uygun değildir. Ki zaten paslanmaz celik degildir bu alet. Bu aletler günlük tiraş için idealdir. Bence size en ideal aletler ayarlı aletler olacaktır, onlarda da özellikle etkinliğini en çok sevdiğim Rex Ambassador’u öneririm. Jileti hissettiren bir yapısı vardır ancak yavaş yavaş tiraş olunduğunda mükemmel sonuçlar verir. Onun dışında Homelike Taiga, Tatara Muramasa ve Merkur Progress çok güzel seçeneklerdır.
Ayarlı alet istemezseniz yine Seçenekler mevcut; Razorock game changer 84mm, Tatara Masamune, Muhle Rocca, Barbaros TR-2(bu alet Turk uretimidir, su anda sifir uretimini bulunmaz ama harikadir ozellikle titanyumu var bende, muazzamdir. Turk bir arkadasimiz uretiyor ancak ust seviyedir ve direk yirtdisina satisi gerceklesiyordu, maalesef su anda uretimi yok. İnsaallah tekrardan uretime gecilir). Şu anda aklıma gelenler bunlar daha da Seçenekler artırılabilir.
Ayrıca çok güzel tavsiyeleriniz yanında full bir set yapacak olsanız aksesuarlar da dahil kase vs birkaç seçenekli tavsiyeniz ne olurdu acaba ?
Hocam çok çok geniş bir soru, burada cilt yapınız, sakal yapınız, tiraş rutininiz Ve en önemlisi bütçeniz çok şeyi değiştir.

Bugüne kadar gerek berberde yapılan ustura tıraşlarında gerek benim evde yaptığım jilet ya da sıfır makine tıraşlarında bıyık ve çene çevremde tıraştan 24 saat sonra baş gösteren çok sayıda küçük sivilce oluyor. Her ne kadar buna uygun bir rutin geliştirsem de halen alternatif arayışı içerisindeyim. Sizin camiada buna benzer sorunlar yaşayıp doğru ekipmanlarla mutlu mesut yaşayanlar var mı acaba @turuncu1hayat ? Ona göre kafa yormaya başlayacağım da tekrar :D

Bugüne kadar gerek berberde yapılan ustura tıraşlarında gerek benim evde yaptığım jilet ya da sıfır makine tıraşlarında bıyık ve çene çevremde tıraştan 24 saat sonra baş gösteren çok sayıda küçük sivilce oluyor. Her ne kadar buna uygun bir rutin geliştirsem de halen alternatif arayışı içerisindeyim. Sizin camiada buna benzer sorunlar yaşayıp doğru ekipmanlarla mutlu mesut yaşayanlar var mı acaba @turuncu1hayat ? Ona göre kafa yormaya başlayacağım da tekrar :D
Hocam tiras forumundaki dostlarimizin buyuk cogunlugu bu sebeplerden geleneksel tirasta huzuru bulmus diyebilirim. Ornegin ben hicbir berber tirasinda rahat etmedim, ozellikle boyun bolgem hep kotu oluyordu. Uygun jilet, alet, firca ve sabunla hem daha yakin hemde istedigim konforda tiraslarimi oluyorum. Tabi ideal tiras teknigi onemli hocam. Ozellikle el melekesi gelistikten sonra keyfiniz ve konforunuz cok iyi seviyelere gelecektir hocam.

kahveden daha önce, 2019dan beri sürdürdüğüm bir hobi benim de. hoşgelmişsiniz. eskiden geltir.com çok aktif, canayakın bir ortama sahipti ve bu hobi için adeta ansiklopediydi.

henüz keşfetmediyseniz Selman bey'in youtube kanalında bu hobi çerçevesinde duyup duyabileceğiniz ekipmanların çoğunluğunun denendiği videoları ve onun yorumlarını dinleyebilirsiniz.

Hocam kusura bakmayın cevap yazmayi atlamışım, belli ki sakallarınızı yatık ama dert etmeyin tiraş keyfi forumundaki dostlarımızın büyük çoğunluğunu sakalları yatık ve herkes oldukça keyifle tiraşlar olabiliyor. Braun tarzı aletler zaten ideal değil bu işler için.
Hocam siz forumumuza gelirseniz ve orada bir başlık açıp hem kendinizi tanıtır, hem cilt ve sakal durumunu bildirip hem de ideal tiraş aleti önerisi isterseniz emin olun bir çok dostumuz alet seçiminde sağlıklı önerilerde bulunacaktır.

Hocam De89/R89 aletler size uygun değildir. Ki zaten paslanmaz celik degildir bu alet. Bu aletler günlük tiraş için idealdir. Bence size en ideal aletler ayarlı aletler olacaktır, onlarda da özellikle etkinliğini en çok sevdiğim Rex Ambassador’u öneririm. Jileti hissettiren bir yapısı vardır ancak yavaş yavaş tiraş olunduğunda mükemmel sonuçlar verir. Onun dışında Homelike Taiga, Tatara Muramasa ve Merkur Progress çok güzel seçeneklerdır.
Ayarlı alet istemezseniz yine Seçenekler mevcut; Razorock game changer 84mm, Tatara Masamune, Muhle Rocca, Barbaros TR-2(bu alet Turk uretimidir, su anda sifir uretimini bulunmaz ama harikadir ozellikle titanyumu var bende, muazzamdir. Turk bir arkadasimiz uretiyor ancak ust seviyedir ve direk yirtdisina satisi gerceklesiyordu, maalesef su anda uretimi yok. İnsaallah tekrardan uretime gecilir). Şu anda aklıma gelenler bunlar daha da Seçenekler artırılabilir.

Hocam çok çok geniş bir soru, burada cilt yapınız, sakal yapınız, tiraş rutininiz Ve en önemlisi bütçeniz çok şeyi değiştir.
Teşekkürler cevap için,oraya da uğrayalım tabi.

Bir ara (Ekim2022) en aşağıdaki iletiyle mevzuya biraz bakmış daha sonra araştırırım deyip orada bırakmıştım. Şimdi bu başlıkla tekrar bakalım. Foruma da üye oldum şurayı da eski tarihli olsa da okudum; ama madem bir giriş başlığı oluştu buraya da yazıp mümkünse tavsiye rica edeyim:

Haftada 2-3 kez tıraş olmak için:

Alet(sap/makine/jileti tutan kısım adı ne ise)
Orta: ..?
Üst: ..?

Tıraş bıçağı/jilet
Üst: …?

Fırça
“Frank Shaving G4“ te anlaştık sanırım.

Sabun

Teşekkürler.

Konu içindeki mesaj 'Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni'
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/comandante-c40-nitro-blade-kahve-degirmeni.3/post-167011

Bir ara (Ekim2022) en aşağıdaki iletiyle mevzuya biraz bakmış daha sonra araştırırım deyip orada bırakmıştım. Şimdi bu başlıkla tekrar bakalım. Foruma da üye oldum şurayı da eski tarihli olsa da okudum; ama madem bir giriş başlığı oluştu buraya da yazıp mümkünse tavsiye rica edeyim:

Tıraş bıçağı/jilet

Fırça

Sabun

Teşekkürler.

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/comandante-c40-nitro-blade-kahve-degirmeni.3/post-167011
Genellemeli bir soru ancak cevap vereyim hocam;
Alette;
Normal: Razorock Game Changer 84mm, Muhle Rocca, Merkur Progress, Rockwell 6c…
Üst: Tatara Nodachi, Tatara Muramasa, Rex Ambassador, Homelike Taiga, Barbaros TR-2…
Jilet: En kisisel nokta, deneye yanila bulunur hocam. Ner birsey soylemek imkansiz.

Fircada Frank Shaving G4 hemen herkesi memnun eder diye dusunuyorum.

Sabun;
Orta: Tabac, Speick stick modeli,Stirling…
Üst: Saponificio Varesino, Martin de Candre, PannaCrema Nuavia,Phoenix CK-6 serisi, Wholly Kaw…
Aklima gelenler simdilik bunlar, daha cok urun var. Genel olarak deneyerek oznel urunler belirleniyor. Kimimizin bayildigi urun, kimine uymuyor. Ben genel begeniye gore aklima gelenleri siraladim hocam.

Erkeklerin gündelik işleri hobileştirme ve kendilerine yeni itemler edinme çabası üzerine çalışma yapan olmamış daha.
GAMT bir konu olmuş, gezerken kendimi beş bin lira harcamış olarak buldum
Bu isler yuzunden ya Tiras forumundaki arkadaslar yada burdaki arkadaslar beni vuracak diye korkuyorum. Ordaki dostlarda kahve ekipmanina para harcamaktan korkuyorlar😁🤑

Konu çok güzel renklendi. Böyle kaliteli forumda kaliteli tıraş olan ve olmak isteyen değerli forum üyeleri vardır diyordum yanılmadım. Zevkle takip etmeye devamm 😀

Tıraş bıçağı/jilet

Fırça

Sabun

Teşekkürler.

bir adet mühle r89 alıp, yanına r41 başlığını alabilirsiniz. ben 5 senedir bu seti kullanıyorum, r89 her gün tıraş olabileceğiniz konforda bir başlık, r41 ise bir senelik sakala bana mısın demeyecek agresiflikte, ustura gibi bir başlık. ikisi de aynı firmadan çıktığı için sap konusunda uyumlular.

geleneksel tıraş, üstüne çok konuşulabilecek derya deniz ekipmanın olduğu ama bir yandan da kişisel deneyimlerin çok değiştiği bir alan. kahveden biraz bu noktada ayrışabiliyor. jilet konusu özellikle böyle. kimisine platin kaplama jiletler iyi geliyor, kimisine paslanmaz çelik kaplamalılar vesaire. bir de tabii, bir öğrenme eğrisi var, keyif alma eğrisi var. başlarda kesikler tahrişler can sıkıcı olabiliyor. biraz emek vermek gerek.

@etozlu bu ne hız, ben daha önerilerle ilgili başlıkları okuyorum, ne aldın? 😀

Hızlı bir ilk bakışta Merkur Progressive aklıma yattı. RCG 84 ve R6C karşılaştırması yapmaya çalışıyorum. Şimdi bunlara bir de @wuttafa önerisiyle “mühle r89 alıp, yanına r41 başlık” ekleyelim.

@turuncu1hayat Mehmet Bey geldiler, Adana'da tanış olduk. Proper Coffee'nin yeni mekanında, kızımın kursunun elverdiği uzunlukta hasbihal eyledik. Ne de iyi ettik. Mert Bey de bizlerleydi ama forumdaki rumuzunu bilmiyorum. :)

Benim babam hep böyle tıraş olur, ben de ilk traşlarımı böyle olmuştum. Hatırlıyorum da o zamanlar traş olmak eziyet değildi hakikaten... Uzun sürerdi ama keyifliydi. Tıraş aletine dikkat ettiğimizde, bizi kesmesin diye saygı gösterdiğimizde tıraş konforu üst düzeye çıkıyordu. Ne zaman ki bu Mach 3 ve sonrasında Proglide serisine geçiş yaptım, her şey sarpa sarmaya başladı. Batık, tahriş vb. neticesinde sakallı bir canlı olduk çıktık. Tamam dümdüz geçiyorsun seni kesmiyor, kısa sürüyor ama bir şeyler yanlış gidiyor; hissediyorsun.

Mehmet Bey sağolsun sakalımızın yönünden cilt tipimize kadar inceledi, hızlı bir bilgilendirme de sundu. Bu aletlerin hepsi aynı değilmiş bunu anladım ama hangisinin ya da ne tür aletlerin bize göre olduğunu ise hala anlayamadım. Velhasıl, akşam kendimi tıraş videoları izlerken buldum ve kirli sakallı halimde kalmamda ısrarcı olan sevgili biricik eşimin kuşkulu bakışları üzerimde gezinirken, "Her gün tıraş olacaksan bir daha görüşmene izin vermem, bilesin!" cümlesini işitmemle birlikte; geleneksel bir erkek olmaktan bi' hayli uzak olduğumu farkettim.

Yapacak bir şey yok, geleneksel tıraş ayrıntılarıyla öğrenilip olunacak ve geleneksel erkek olmaya br adım daha yaklaşılacak.

Ben artık acelem varsa veya görevde temiz suya erişimin kısıtlı olduğu yerlerde isem one blade kullanıyorum. Beş bıçaklı sağa sola kayanlardan daha verimli, hızlı, tahrişsiz.
Normal vaktim olunca da beş bıçaklılardan gına gelmişti, wilkinsonun plastik makinesiyle dahi gayet güzel tıraş olduğumu fark edince almak istediğim şey daha kolay seçilebilir oldu. Size tavsiyem de alın deneyin, sonrakinde size uyani kendiniz seçersiniz
Merkür aldım ben, kısa saplı . Tavsiye edilen Frank shaving ve seramik tas aldım. Sandal ağacı kokulu krem aldım bir tane de. Ekipman değil de sabun krem losyon konusunda çok kısır geldi yerli web siteleri
@etozlu bu ne hız, ben daha önerilerle ilgili başlıkları okuyorum, ne aldın? 😀

Hızlı bir ilk bakışta Merkur Progressive aklıma yattı. RCG 84 ve R6C karşılaştırması yapmaya çalışıyorum. Şimdi bunlara bir de @wuttafa önerisiyle “mühle r89 alıp, yanına r41 başlık” ekleyelim.

Geri