turuncu1hayat
Barista
- İsim
- Mehmet Türkoğlu
Daha fazla
- İsim
- Mehmet Türkoğlu
- Espresso Makinesi
- Flair 58+
- Değirmen
- K-Ultra, J-Ultra, ZP6
- Ekipmanlar
- Hario Switch, Hario Plastik V60, Aeropress Go, Hario Mizudashi, Deep 27
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Mersin
Hocam her zaman yardımcı olmak isterim. Onun dışında kişinin kaç günde bir tiraş olduğu önemli, ayrıca cilt yapısı ve sakal yapısı çok önemlidir.. özellikle alet seçiminde önem arz eder..@turuncu1hayat abi muhteşemsin yademek istediklerimi teknik olarak hep anlatmışsın. Tıraş olayı gerçekten bir derya, ve bir çok insan buna çok basit bakıyor. Keşke seninle bu ürünleri almadan tanışsaydım ama olsun benim tahminimce sadece tek jiletle fırçayla kalmayacak bu iş
benim tıraş rutinim pazartesi sabah çarşamba sabah ve cuma sabah olacak şekilde oluyor. Yoksa sizin öneriniz gibi öneriler görmüştüm Rocca için günlükte problem olacağını. Şap ve tıraş öncesi krem, tıraş sabunu ve losyonu proraso kırmızı seri aldım. Tavsiyelerin doğrultusunda bunlar bitince geçmek istiyorum. Bu başlık burada hiç ölmesin, ara ara gelip yazın konuşalım. Çok heyecan verici
![]()
Proraso kırmızı serisi özellikle kış döneminde çok güzeldir, başka sabununuz yoksa kısa sürede biter. Bu kötü haber gibi değil bir nevi yeni ürünlerin dolaba girmesine vesile olacagi için güzel haberdir. Bir sonraki tiraş sabununuz hiçbir tiraşseveri üzmeyeceğini düşündügum tripple middle diye adlandırılan üç defa preslenmiş çok sert sabunlardan olan Saponificio Varesino markanın sabunlarından (size uyan herhangi bir kokusu) olmalıdır. Zaten tiraş öncesi ihtiyacıda bu sabunla ortadan kalkar. Hem tiraş kalitenizi maksimize eder hem de uzun Ömürlü bir sabundur.
Bu arada yazmayı unuttugum çok önemli bir konu var, tiraşdaki en önemli unsurlardan birisi su sabunu dengesidir. Kopuk yaparken İdeal su sabun dengesini ayarlamak biraz zaman ister, bunu kolaylaştırmak için ilk etapta az su kullanıp yavaş yavaş su eklemek ideal kıvamda köpüğü oluşturmakta kolaylık sağlar.