• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gardelli Specialty Coffees

Timemore da 18 ya da 19 klik kullandım sanırım, öğütüm ayarını benzer yapmışsındır diye düşünüyorum ama.

Comandante 21 klik kullandım. 60-45 gr blooming için kaç gr kahve kullanıyorsunuz?

Ben de bugün Togay'dan aldığım tarif ile birebir denedim. 21 click, Buzdağı su 94c, 20gr/300ml, V60 japon 40 filtre ile. 45 gr. blooming 45 saniye, gerisini tek seferde orta tempoda döktüm, 2.30 a yakın bitti. Oldukça sıradışı bir kahveydi, bilmesem Kolombiya olduğunu tahmin edemezdim. Çekirdek halinde bile çok yoğun meyve kokusu var hatta uzun süredir ögütmeden bu kadar yoğun buruna yansıyan bir kahve olmamıştı. Vişne ve kuru erik inanılmaz net aldım, acaba filan dedirtmedi. Çok hoş bir asiditesi var, hem oldukça canlı hem de ağız sulandırıcı ama tatlılık ile iyi entegre olmuş. Tatlı, iç bayıcı bir kahve asla değil. Sulu sulu, ağzımı dolduran bir kahve oldu. Tamamen şahsi fikrimce her zaman içilecek sıradan bir kahve değil, ancak oldukça özenli üretilmiş güzel bir deneyimdi. Teşekkürler Togay.

Uzun zamandır uzak kaladım. Ne zamandır Gardelli kahveleri gelmiyor veya geldi benim haberim mi olmadı. Bilgisi olan var mı.

Selamlar,

Kahveleri seçerken çok dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Fiyat - performans dengesinde hepimizin ödediğine, beklediğine değecek işler olmalı. Mzungu, La Cristalina, Shawntawene gibi kahveleri 20-30 Euro bandıyla yakalamamız gerekiyor. :) Bir de yaz aylarının sıcaklığı, kahve tüketimindeki düşüş, aşırı sıcak sevkiyat ve birkaç haftalık bekleyişte bile kahvenin performans düşüşü olabiliyor.

Bu senenin taze hasat Mzungu'sunu bekliyoruz o yüzden. Uganda tarafında pandemi sebepli gecikmeler oldu, sonrasında da bir yığın bürokratik yavaşlık, ancak kendine geliyor ortalık. Son duruma göre bu ay sonu, Aralık başı hasat İtalya'ya varacaktır. Onun varışıyla beraber hemen hareket edeceğiz. Mzungu kesin, yanına ekleme olabilir. :)

Togay bey acaba 12-20 Euro bandinda olan Gardelli kahvelerinden de getirmeyi dusunuyor musunuz? Banko Gotiti, Wiliam Silvestre, Kirambo gibi cok temiz icimli kahveler de yakisir :)

Togay bey acaba 12-20 Euro bandinda olan Gardelli kahvelerinden de getirmeyi dusunuyor musunuz? Banko Gotiti, Wiliam Silvestre, Kirambo gibi cok temiz icimli kahveler de yakisir :)

Selamlar,

Sorun şu ki, İtalya satış fiyatı 12-13 Euro olan kahveyi bırakın benzer fiyata burada satmayı, o fiyata buraya dahi mal edemiyoruz. Yine de bizim tekli paket satışlarımız bireysel olarak Gardelli web sitesinden 3-4 paket dahi satın almış olsanız size olacak TR maliyetinin altında olmuştur. Burada önemli olan ithalat gerekleri yüzünden yükselen maliyete değecek kahveyi bulmak, seçmek ve etkili biçimde operasyonu yürütmek. Söz gelimi, William Silvestre bu kahve değil, çok şeffafça ve dürüstçe. Mzungu, Shawntawene, La Cristalina ya da kimi Yarışma Serisi Kenya'lar bu kahvelere güzel örnekler, değiyor. :)

Yılda birkaç kez deneyim kahvesi olarak tanımlayabileceğimiz bu kahveleri sağlayabilmek bile epeyce bir çaba, izin, belge, yatırım riski ve zamana mal oluyor. Fakat bu maliyetlerle amacımız her gün her gün bu tarz kahveleri tüketmek yerine damağımızı kalibre etmek, global zeminde bu işler nereye gidiyor görmek ve rahatlıkla Avrupa ve dünyanın en iyilerinden olan bir kavurucunun işlerini tatmak olduğu için hala çabamızın bir karşılığı var.

Yeni Uganda hasadının varışını bekliyoruz. :)

Selamlar,

Sorun şu ki, İtalya satış fiyatı 12-13 Euro olan kahveyi bırakın benzer fiyata burada satmayı, o fiyata buraya dahi mal edemiyoruz. Yine de bizim tekli paket satışlarımız bireysel olarak Gardelli web sitesinden 3-4 paket dahi satın almış olsanız size olacak TR maliyetinin altında olmuştur. Burada önemli olan ithalat gerekleri yüzünden yükselen maliyete değecek kahveyi bulmak, seçmek ve etkili biçimde operasyonu yürütmek. Söz gelimi, William Silvestre bu kahve değil, çok şeffafça ve dürüstçe. Mzungu, Shawntawene, La Cristalina ya da kimi Yarışma Serisi Kenya'lar bu kahvelere güzel örnekler, değiyor. :)

Yılda birkaç kez deneyim kahvesi olarak tanımlayabileceğimiz bu kahveleri sağlayabilmek bile epeyce bir çaba, izin, belge, yatırım riski ve zamana mal oluyor. Fakat bu maliyetlerle amacımız her gün her gün bu tarz kahveleri tüketmek yerine damağımızı kalibre etmek, global zeminde bu işler nereye gidiyor görmek ve rahatlıkla Avrupa ve dünyanın en iyilerinden olan bir kavurucunun işlerini tatmak olduğu için hala çabamızın bir karşılığı var.

Yeni Uganda hasadının varışını bekliyoruz. :)
Demek istediginizi anliyorum. Gunumuz Turkiye sartlarinda nitelikli kahve ve kahve ekimani distributoru olmanin cefasini tahmin bile edemiyorum. Gonul isterdi ki surekli tukettigimiz kahvelerin de standartini, belli bir seviyeye ve istikrara ulasmis kavurucularin kahvelerine cekebilelim. Siz de takdir edersiniz ki yerel kavurucularimizdan hem iyi bir kavurma profili, hem de ayni cekirdeklerde istikrar yakalamak oldukca zor. Henuz sizden Gardelli alma sansim olmadi ama bu sene Turkiye'de olacagimdan ben de hasadin varisini heyecanla bekleyecegim.
Comandante siparisim iki gun once elime ulasti, Cafec'ler icin tesekkurler.
Bu ise gonul vermenizi, emeginizi takdir ediyorum. Yeni hasat icin bol sans, kolay gelsin :)

Demek istediginizi anliyorum. Gunumuz Turkiye sartlarinda nitelikli kahve ve kahve ekimani distributoru olmanin cefasini tahmin bile edemiyorum. Gonul isterdi ki surekli tukettigimiz kahvelerin de standartini, belli bir seviyeye ve istikrara ulasmis kavurucularin kahvelerine cekebilelim. Siz de takdir edersiniz ki yerel kavurucularimizdan hem iyi bir kavurma profili, hem de ayni cekirdeklerde istikrar yakalamak oldukca zor. Henuz sizden Gardelli alma sansim olmadi ama bu sene Turkiye'de olacagimdan ben de hasadin varisini heyecanla bekleyecegim.
Comandante siparisim iki gun once elime ulasti, Cafec'ler icin tesekkurler.
Bu ise gonul vermenizi, emeginizi takdir ediyorum. Yeni hasat icin bol sans, kolay gelsin :)

Rica ederim, güle güle ve uzun yıllarda kullanmanız dileğiyle. :)

10-15 Euro aralığında şöyle çarpıcı bir çekirdek ihtimali doğduğu anda mutlaka ekleriz seçkiye!

@raistlin konuyu hortlatmış olayım, Aralık denmiş tahminlerde ama Ocak bitiyor :) Var mı gelişme...

Merhaba ben bir şey sormak istiyorum gardellinin sitesinde 150 euro olan 250 gram kahve Türkiye’ye getirilseydi ne kadardan satılırdı tahmini

mzungu project coronavirusten nasibini almis...

gsc puani gecen yila gore artmis olsa da daha oncr gorulen 93 kusurluk puanin gerisinde kalmis.

onceki crop'larda varyete sl14 ve nyasaland(wtf) iken yeni varyete sl28. elveda visne (☹️)

biraz dedikodu; yolda cok oyalanmis diyorlar, bir ihtimal saklanma kosullarina riayet edilmemis olabilirmis... kim bilir belki de (!)

mzungu project coronavirusten nasibini almis...

gsc puani gecen yila gore artmis olsa da daha oncr gorulen 93 kusurluk puanin gerisinde kalmis.

onceki crop'larda varyete sl14 ve nyasaland(wtf) iken yeni varyete sl28. elveda visne (☹️)

biraz dedikodu; yolda cok oyalanmis diyorlar, bir ihtimal saklanma kosullarina riayet edilmemis olabilirmis... kim bilir belki de (!)
Selamlar. Nereden aldınız bu bilgileri?

Online satış olur mu?

Online satış olacak. :) Çok kısa zamanda getiriyoruz.

Mzungu bir proje arkadaşlar, her sene sezonluk bir ürün olduğu için de değişiyor. Üretim alanı değişiyor, yeni yetiştiriciler dahil oluyor, şartlar değişiyor, elbette pandemi de hiçbir şeyi kolaylaştırmıyor. 2017 Mzungu'yu tatmamış arkadaşlar dünyalık deneyimlerinde bir parça eksik kalacaklar, üzülerek :) Michael Manhart'ın yarıştığı lot da inanılmazdı. Minnacık ve aslında parasal olarak değerini ölçmenin kolay olmadığı bir lotla(Rubens'in yarıştığı) kapsamlı ve global bir organizasyon gerektiren çok daha büyük bir sezonu(dev ticari lotlardan bahsetmesek de) kıyaslamak bir olmaz. Manhart lotu şu an çıksa sanıyorum günlük kahve pratiğimizle hiçbirimizin bütçesi el vermezdi buna.

Hangi sene olursa olsun arkasında da epeyce bir emek var. Bu seneki lot'un vaadinden dolayı da heyecanlıyız.

Yepyeni kahve haberlerim var sizlere. Güncel hasat Mzungu ile başlayacak yeni süreç ve çok kısa zamanda bir o kadar vurucu diğer kahve projesini duyurucağım. Sıkı durun, dileyen dedikodusuna dileyen deneyimine sarılsın. :)

Sevgiler.

Son düzenleme:
fiyatlar ulaşılabilir oluyor mu, daha öncekini almamıştım.. @raistlin astronomik rakamlara mı hazırlayalım kendimizi?

Bu seneki hasat bence vaadi ve puanıyla ulaşılabilir bir fiyata çıktı. TR için elimden geleni yapacağım, oldukça zorlu bir süreç tedariği. Kısa zamanda duyuracağım. Böylesi kahveleri her an her saniye değil, deneyimleme adına tüketmek en bütçe dostu yaklaşım :)

Bu seneki hasat bence vaadi ve puanıyla ulaşılabilir bir fiyata çıktı. TR için elimden geleni yapacağım, oldukça zorlu bir süreç tedariği. Kısa zamanda duyuracağım. Böylesi kahveleri her an her saniye değil, deneyimleme adına tüketmek en bütçe dostu yaklaşım :)
16 gramdan 16 kişi ortak girsek (1:16) icebiliriz gibi :) paketleri 256 gram yapmanız gerek :)

Geri