• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gardelli Specialty Coffees

TH3'lü fiyatı fena değil. Hele tam TH3'üm bitmişken. Demleme konusunda kendime güvensem alırdım. Bir de 500 liralık değirmen, 120 liralık kettle kullanırken 300 liraya kahve almak mantıklı gelmedi :D
ben french pressle çok gardelli içtim :) iyi bir kahveyi berbat demlemek için olağan üstü çaba sarf etmek gerektiğini düşünüyorum.

Sonunda geldi, sipariş verdim ☺️

250/20gram. Dersek 12,5 olur hadi biz 13 diyelim. Asagi yukari 13 fincan cikaricak.

315tl/13fincan dersek 24,.... Diye gidiyor. Sanirim hesabinda buyuk yanlisliklarin var.

Dışarıda ne kadar ki V60? Cafeye gitmeye hasret kaldık ama en son geçtiğimiz yaz Petra'da tek kişilik Aeropress'e 20 lira civarı verdiğimi çok net hatırlıyorum. :)

Bu tarz kahvelere sabah kahvesi gibi değil, özel bir şarap, bir viski vs. gibi yaklaşılması taraftarıyım. Yaklaşık 5-6 yıldır her gün minimum üç dört bardak specialty coffee sayılabilecek çekirdeklerle kahve içiyorum ve 2020 yılında içtiğim Mzungu'nun tadını unutmam mümkün değil mesela. Gerçekten özel deneyimler bunlar. Yanlış anlaşılmasın, ucuz olduğunu iddia etmiyorum fakat marketten bir Guiness alsanız 21 lira, 15/250 demleseniz Mzungu'nun bardağı 20 liraya geliyor. :D

Dışarıda içilen her filtre kahve 20g kahve ile yapılıyorsa haklısınız...

Hocam dunyanin en cimri cafesine gitsek 16gr dan demleseler.
250/16: 15.62 porsiyon kahve eder.
315tl/15,62 : 20,16 olur fiyat

Burda amacim aman nasil bu fiyat olur boyle fiyatmi olur. Kesinlikle bu degil, kahvem cok kaliteli 250grami 1000tl der almak isteyen alir istemeyen almaz.

Ancak sizin yaziniz durumu oldugundan baska sekilde gosteriyordu durumu mudahale etmek istedim.

İstanbul içinde ortak olmak isteyen varsa yazabilir. En mantıklısı 5'e bölmek geldi bana kişi başı 20 filtre+50gr çekirdek 72₺ye geliyor.

TH3'lü fiyatı fena değil. Hele tam TH3'üm bitmişken. Demleme konusunda kendime güvensem alırdım. Bir de 500 liralık değirmen, 120 liralık kettle kullanırken 300 liraya kahve almak mantıklı gelmedi :D
Hocam chris baca bir vidyosunda özellikle kettle konusunda göstergeliye gerek yok sudaki baloncuklar bitince dökün geçin oyuna gelmeyin en ucuzunu alın diyordu, belki de en doğrusunu sen yapıyorsundur. Tabi git 315 liralık kahve al demiyorum, ama kettle iyi bence 🤷🏻

Hocam chris baca bir vidyosunda özellikle kettle konusunda göstergeliye gerek yok sudaki baloncuklar bitince dökün geçin oyuna gelmeyin en ucuzunu alın diyordu, belki de en doğrusunu sen yapıyorsundur. Tabi git 315 liralık kahve al demiyorum, ama kettle iyi bence 🤷🏻
Şöyle ki kettle'ların o boyun kısmı çok önemli. Benim nurgaz'la o kadar iyi bir kontrol sağlayamıyorum. Kahve yatağına iyice yaklaşmak isterken boynu v60'a çarpıyor. Bu yüzden sıkıntı.

Şöyle ki kettle'ların o boyun kısmı çok önemli. Benim nurgaz'la o kadar iyi bir kontrol sağlayamıyorum. Kahve yatağına iyice yaklaşmak isterken boynu v60'a çarpıyor. Bu yüzden sıkıntı.
Nurgaz ile aynı problemi yaşıyorum.

Bu problem bence kettledan çok V60 dan kaynaklı diye düşündüm ben hep. V60 - 02 kullanıyorum. 20 gram kahve koyduğumda, kahve çok alçakta kalıyor. Aslında 20 gramlık tarif için V60 - 01 daha ideal sanki.

Eğer çift kişilik 30gram demlersem, dediğiniz problem aslında otomatik yok oluyor diye düşünüyorum.

Geri