Tadım notları değişmiş mi biraz geçen senelere göre? @raistlin
ben french pressle çok gardelli içtimTH3'lü fiyatı fena değil. Hele tam TH3'üm bitmişken. Demleme konusunda kendime güvensem alırdım. Bir de 500 liralık değirmen, 120 liralık kettle kullanırken 300 liraya kahve almak mantıklı gelmedi![]()
Togay Bey söylediği sözün arkasında durdu. “Dışarıda içilen ortalama bir V60 gibi olur kabaca”, demişti...
250/20gram. Dersek 12,5 olur hadi biz 13 diyelim. Asagi yukari 13 fincan cikaricak.
315tl/13fincan dersek 24,.... Diye gidiyor. Sanirim hesabinda buyuk yanlisliklarin var.
Dışarıda içilen her filtre kahve 20g kahve ile yapılıyorsa haklısınız...
Denemeden bilemezsinBende bunu içicek ağız yok
Hocam chris baca bir vidyosunda özellikle kettle konusunda göstergeliye gerek yok sudaki baloncuklar bitince dökün geçin oyuna gelmeyin en ucuzunu alın diyordu, belki de en doğrusunu sen yapıyorsundur. Tabi git 315 liralık kahve al demiyorum, ama kettle iyi benceTH3'lü fiyatı fena değil. Hele tam TH3'üm bitmişken. Demleme konusunda kendime güvensem alırdım. Bir de 500 liralık değirmen, 120 liralık kettle kullanırken 300 liraya kahve almak mantıklı gelmedi![]()
Valla 250 gramı 50 liraya almak bile pahalı geliyor bana, işin mantığı komple kalmadı zatenTH3'lü fiyatı fena değil. Hele tam TH3'üm bitmişken. Demleme konusunda kendime güvensem alırdım. Bir de 500 liralık değirmen, 120 liralık kettle kullanırken 300 liraya kahve almak mantıklı gelmedi![]()
Şöyle ki kettle'ların o boyun kısmı çok önemli. Benim nurgaz'la o kadar iyi bir kontrol sağlayamıyorum. Kahve yatağına iyice yaklaşmak isterken boynu v60'a çarpıyor. Bu yüzden sıkıntı.Hocam chris baca bir vidyosunda özellikle kettle konusunda göstergeliye gerek yok sudaki baloncuklar bitince dökün geçin oyuna gelmeyin en ucuzunu alın diyordu, belki de en doğrusunu sen yapıyorsundur. Tabi git 315 liralık kahve al demiyorum, ama kettle iyi bence![]()
Nurgaz ile aynı problemi yaşıyorum.Şöyle ki kettle'ların o boyun kısmı çok önemli. Benim nurgaz'la o kadar iyi bir kontrol sağlayamıyorum. Kahve yatağına iyice yaklaşmak isterken boynu v60'a çarpıyor. Bu yüzden sıkıntı.