• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gardelli Specialty Coffees

Togay cevap da vermiyo bizim gardelli'ler çok datlu çıkmış hepsini içmiş bitirmiş diyolla. Doğru herhal...

Togay @raistlin merhaba, kahveler elimize geçmeden tarifler sitede olacak demiştin yanılmıyorsam... Rica etsem comandante red clix için de espressoda optimal sonuçları paylaşabilir misin? Üzerinde hem filtre hem espresso için uygun olduğu yazıyor, mesela red Clix 13, 1:2.5 gibi... Teşekkürler...

Yarın cevaplayacağım hepsini :) Sizsiz içmem merak etmeyin :)

Espresso’da öğütüm tarifi paylaşmak imkansız bir şeydir. Tek kelimeyle imkansız 😅 Değil aynı marka, aynı değirmen olsun; yine farklı sonuç verir farklı yerlerde...
Evet orası öyle de, en azından öğütümde-dozajda anlaşırsak tampı basıncı bu iki sabit değişkene uydurmaya çalışırım süreyi tutturma konusunda... Bir fikir verir neticede...

Arkadaşlar Selamlar,

Maalesef Gardelli ile ilgili gecikme yaşıyoruz. Bugün tamamlanması ve kargoya geçmesi gereken işlemler ek bir gümrük aşaması yüzünden tamamlanamadı. Özürlerimi sunuyorum. Bizim kontrolümüz ötesinde gelişse de mahcubiyet duyuyoruz.

Sipariş veren tüm arkadaşlara tek tek ulaşarak açıklama yapıyoruz ve seçenekler sunuyoruz. Arayıp ulaşamadığımız arkadaşlar da oldu, bize dönüş yaparlarsa hem gecikme için özürlerimizi hem de seçenekleri sunacağız.

Hevesle beklediğinizi biliyorum, ben de aynı şekilde beklemedeyim. En üzen tarafı da bu oluyor. Fakat çözeceğiz.

Herkese Sevgiler.

Arkadaşlar Selamlar,

Maalesef Gardelli ile ilgili gecikme yaşıyoruz. Bugün tamamlanması ve kargoya geçmesi gereken işlemler ek bir gümrük aşaması yüzünden tamamlanamadı. Özürlerimi sunuyorum. Bizim kontrolümüz ötesinde gelişse de mahcubiyet duyuyoruz.

Sipariş veren tüm arkadaşlara tek tek ulaşarak açıklama yapıyoruz ve seçenekler sunuyoruz. Arayıp ulaşamadığımız arkadaşlar da oldu, bize dönüş yaparlarsa hem gecikme için özürlerimizi hem de seçenekleri sunacağız.

Hevesle beklediğinizi biliyorum, ben de aynı şekilde beklemedeyim. En üzen tarafı da bu oluyor. Fakat çözeceğiz.

Herkese Sevgiler.

Keşke bu kadar stres uğraş yerine bu organizasyon İtalya üzerinden yapılsa. Ne siz bu kadar stres olursunuz nede bu kahveyi almak isteyen kahve severler. Hatırlarsanız 2019 Black Friday indirimleri kapsamında sorunsuz bir şekilde DHL ile hepimiz kahvelerimizi İtalya'dan almıştık. Hem bu sayede yıl içerisinde daha fazla Gardelli Organizasyonu yapılabilir hem de sizin bu kadar uğraşmanıza ve stres olmanıza gerek olmaz. Bence bu öneriyi bir değerlendirin.

Keşke bu kadar stres uğraş yerine bu organizasyon İtalya üzerinden yapılsa. Ne siz bu kadar stres olursunuz nede bu kahveyi almak isteyen kahve severler. Hatırlarsanız 2019 Black Friday indirimleri kapsamında sorunsuz bir şekilde DHL ile hepimiz kahvelerimizi İtalya'dan almıştık. Hem bu sayede yıl içerisinde daha fazla Gardelli Organizasyonu yapılabilir hem de sizin bu kadar uğraşmanıza ve stres olmanıza gerek olmaz. Bence bu öneriyi bir değerlendirin.

Firmanın kendi organizasyonu, perakende indirimi ve satışıyla bir distribütör olarak bizim organizasyonumuz bambaşka. Bu iki konuyu bu şekilde birleştiremiyoruz. Distribütör olarak da satışlar dışında son derece özverili deneme fırsatları yarattık, yaratıyoruz. Yine yaratacağız. :) Lot X'le beraber çok daha düzenli bir kahve süreci başlayacak. Birkaç güne gelecek özel haberle ise bambaşka bir boyuta geçecek kahve çekirdeği olayları.

Herkese Sevgiler.

Arayarak bilgilendirme yapılmıştı sürenin belirsizliğiyle ilgili.Son durum nedir acaba?

Firmanın kendi organizasyonu, perakende indirimi ve satışıyla bir distribütör olarak bizim organizasyonumuz bambaşka. Bu iki konuyu bu şekilde birleştiremiyoruz. Distribütör olarak da satışlar dışında son derece özverili deneme fırsatları yarattık, yaratıyoruz. Yine yaratacağız. :) Lot X'le beraber çok daha düzenli bir kahve süreci başlayacak. Birkaç güne gelecek özel haberle ise bambaşka bir boyuta geçecek kahve çekirdeği olayları.

Herkese Sevgiler.
hadi bekliyoruzzzzzzzzzzzzzzzzz

Selamlar Arkadaşlar,

Bekleyiş sona erdi, kahvelerinizin hatırı sayılır bir kısmını bugün gönderdik.

Yarın da kalanları gönderip Mzungu'ları kavuşturuyoruz sizlere. Bu akşam reçeteyi de web sitesine yükleyeceğiz.

Lot X aday kahvelerinden 2 adet vardı elimizde, ikisinden de birer kg. Mümkün mertebe herkesin denemesini istediğimiz için bölüştürdük ve en az bir demlemelik göndermeyi başarıyoruz herkese. Daha fazla göndermek isterdim ama elimizde olan kadarından 200 gram kendimize ayırdık sadece karar vermek için, kalanları da sizinle paylaşıyoruz. :)

Lot X ilk lotlar farklı kahveler olarak seçildi, ancak bu size yolladıklarım da çok kuvvetli adaylardı. Ne olduklarını söylemiyorum şimdiden, ikisi de deneysel ve farklı kahveler, deneyin bakalım. :)

Herkese Sevgiler.

Tarifler başlasın, ben hario dandik olmayan 40lı ile 94 derece Hoffmann yaptım, 25 gram kahve 412 gram su, 4 dakika 10 saniye bitiş. Sonuç güzel, tatlı ve dengeli oldu, gövdesi de yoğun sayılır, fakat tadım notaları çok net değildi,daha iyi olabilir gibi geliyor bana, bu kahveyi demlerken ne tavsiyeniz olur?

Togay'ın sitede verdiği tarifi yapmaya çalıştım.

20/300 Oran, TH-3 filtre, cmd Red 40 klik, 94° Erikli suyla... 1:10 gibi döküşün bitmesi gerekirken, 1:30 gibi bitirebildim, Fellow'u ilk kez kullandığım için çok ayarlayamadım sanırım. Demleme sürem 3'20" kadar sürdü.
Kakaolu, alkolümsü bir tatlar, likörlü gibi, adını koyamadığım ama çok güzel meyvemsi aromalara sahip, önceki hasat Mzungu da dahil sanırım bugüne kadar içtiğim en güzel V60 demlenen kahveydi. Çok farklı, farklı olduğu kadar da keyifliydi.
Sitedeki süreyi tutturmak adına bir sonraki V60'ı 45 Red klikle deneyip biraz daha hızlı dökeceğim.
Ama şimdi sırada espresso var. :devilish:

Son düzenleme:
Arkadaşlar alçakgönüllü önerim süreleri çok uzatmamanız Mzungu için. Elinizdeki en hızlı filtrelerle 2:00-2:15'lik demlemeler hedefleyin Comandante 20-21 klik kullanarak. Çok verimli başka öğütücülerde de yine ince tarafta kalabilirsiniz filtre aralığınızda.

4 dak üzeri süreler çok uzun Mzungu özelinde. :)

ilk defa bu kadar değişik bir kahve içiyorum müthiş değişik bir tad, dere otu kokusu aldım ilginç bir şekilde var mı bu tadı alan çok beğendim kahveyi emeklerinize sağlık

Arkadaşlar alçakgönüllü önerim süreleri çok uzatmamanız Mzungu için. Elinizdeki en hızlı filtrelerle 2:00-2:15'lik demlemeler hedefleyin Comandante 20-21 klik kullanarak. Çok verimli başka öğütücülerde de yine ince tarafta kalabilirsiniz filtre aralığınızda.

4 dak üzeri süreler çok uzun Mzungu özelinde. :)
Dün demledim ama 2.10 gibi bir bitiş süresi yakalamama rağmen pek iyi bir sonuç alamadım Togay. Bugün biraz daha uzatarak denemeyi düşünüyordum. Su olarak ne önerirsin bu lot için :) ?

Geri