• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gardelli Specialty Coffees

Dün demledim ama 2.10 gibi bir bitiş süresi yakalamama rağmen pek iyi bir sonuç alamadım Togay. Bugün biraz daha uzatarak denemeyi düşünüyordum. Su olarak ne önerirsin bu lot için :) ?

Benim verdiğim reçeteler başlangıç reçeteleri ve kafa yormadan, ziyan etmeden keyifli sonuçların alınacağı reçeteler. Çok farklı şeyler elbette denenebilir, ama en tutarlı ve basit biçimiyle çıkarıyoruz. :) Su için tüm kimyevi değerlerle öneri yapamam, RO kullanılıyorsa 80ppm öneriyorum(çok genel ve bir şey anlatmıyor ama RO üzerinden yapılabilecekler de sınırlı zaten çoğu senaryoda). Hazır su kullanılacaksa toplam mineralizasyona göre yumuşak değerler içeren suları tercih etmeyi öneririm. Buzdağı denenebilir.

Benim verdiğim reçeteler başlangıç reçeteleri ve kafa yormadan, ziyan etmeden keyifli sonuçların alınacağı reçeteler. Çok farklı şeyler elbette denenebilir, ama en tutarlı ve basit biçimiyle çıkarıyoruz. :) Su için tüm kimyevi değerlerle öneri yapamam, RO kullanılıyorsa 80ppm öneriyorum(çok genel ve bir şey anlatmıyor ama RO üzerinden yapılabilecekler de sınırlı zaten çoğu senaryoda). Hazır su kullanılacaksa toplam mineralizasyona göre yumuşak değerler içeren suları tercih etmeyi öneririm. Buzdağı denenebilir.
Buzdağı mevcut elimde, bugün denerim. Teşekkür ederim.

bende bu gün togay beyin sitede önerdiği tarif ile demledim 1/15 baya yoğun geldi bana ikinci denemem 1/16 olacak .
ilk defa ıstranca ormanlarından getirdiğim bir kaynak suyunu kullandım . tadlar aromalar asiditeler harikaydı baya bi süre damağımda tadları kaldı .
@raistlin togay beye teşekkür ediyorum devamlarınıda bekliyoruz .

Togay Bey’in paylaştığı reçete ile demledim. 30 sn. ön demlemeden sonra yavaş-orta arası hızda 1.20 civarında bitecek şekilde tek döküş. Buzdağı su kullandım. Öğüttükten sonraki kokusu, kahve hafif soğumaya başladıkça yoğunlaşan baskın kırmızı meyvemsi tatları (en ayırt edebildiğim çilek) gerçekten muazzam. Tadı birkaç saattir damağımda.

Birçok kahvede, farklı şekilde demlememe farklı sular kullanmama (pw dahil) rağmen, bir türlü ulaşamadığım güzel fincanları düşününce; “Acaba neden olmuyor yine?” diye yaptıklarımı fazlasıyla sorgulamaktan ziyade aldığım çekirdeğin kalitesini öncelikli olarak sorgulamam gerektiğini düşündürdü bana (Önde gelen kavuruculardan alsam dahi). Aldığımız çekirdek özel tabii ki ancak kimi zaman demlemelerinde bir türlü işin içinden çıkamayanlar belki bu gözle de bakabilir.

Beklediğimize kesinlikle değdi. Çok teşekkürler @raistlin

Arkadaşlar alçakgönüllü önerim süreleri çok uzatmamanız Mzungu için. Elinizdeki en hızlı filtrelerle 2:00-2:15'lik demlemeler hedefleyin Comandante 20-21 klik kullanarak. Çok verimli başka öğütücülerde de yine ince tarafta kalabilirsiniz filtre aralığınızda.

4 dak üzeri süreler çok uzun Mzungu özelinde. :)
In my humble opinion icin muntazam çeviri

Arkadaşlar alçakgönüllü önerim süreleri çok uzatmamanız Mzungu için. Elinizdeki en hızlı filtrelerle 2:00-2:15'lik demlemeler hedefleyin Comandante 20-21 klik kullanarak. Çok verimli başka öğütücülerde de yine ince tarafta kalabilirsiniz filtre aralığınızda.

4 dak üzeri süreler çok uzun Mzungu özelinde. :)
Teşekkürler, şimdi tekrar demleyeceğim bunu göz önünde bulundurarak:)

Çilek tarlasında kahve demleyip içmek mi desek?

Yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi 'sorun bende mi?' halinden kurtarıyor.
İyi çekirdek + iyi kavrum = iyi sonuç.

Bu deneyimi bizlere yaşattığın için teşekkürler @raistlin

@raistlin yıl içinde başka bir alım olabilir mi?

Mzungu'dan acılık alan tek kişi ben miyim? Soğuyunca çok rahat içelebilir bir hal alıyor ama hafiften acılık geliyor, bir de biraz defect var gibi geldi bana. Çilek tadı çok güzel o ayrı konu.

Mzungu'dan acılık alan tek kişi ben miyim? Soğuyunca çok rahat içelebilir bir hal alıyor ama hafiften acılık geliyor, bir de biraz defect var gibi geldi bana. Çilek tadı çok güzel o ayrı konu.
@raistlin vermiş olduğu reçeteyi deneyin derim. Süre 2.10-2.20 arası demlenince güzel sonuçlar veriyor. Bence 1/16 oran da gayet dengeli. TH-3 ve Abaca ile denedim. Birbirlerine çok yakın sonuçlar veriyorlar (demleme süresi de aşağı yukarı aynı). Soğudukça çilek tadı daha baskın oluyor kahvede.

@raistlin vermiş olduğu reçeteyi deneyin derim. Süre 2.10-2.20 arası demlenince güzel sonuçlar veriyor. Bence 1/16 oran da gayet dengeli. TH-3 ve Abaca ile denedim. Birbirlerine çok yakın sonuçlar veriyorlar (demleme süresi de aşağı yukarı aynı). Soğudukça çilek tadı daha baskın oluyor kahvede.
Denedim reçeteyi, nispeten daha iyi oluyor evet, güzel sonuç da aldım fakat 300 tl olunca güzelin üstünde bir şey bekliyor insan, hem hala acılık vardı, kahveyle cupping de yapardım da bana, doğrudan defect nedeniyle kaynaklanıyor gibi geldi acılık ya da profil böyle, belki yaparım bugün cupping

Denedim reçeteyi, nispeten daha iyi oluyor evet, güzel sonuç da aldım fakat 300 tl olunca güzelin üstünde bir şey bekliyor insan, hem hala acılık vardı, kahveyle cupping de yapardım da bana, doğrudan defect nedeniyle kaynaklanıyor gibi geldi acılık ya da profil böyle, belki yaparım bugün cupping
Defectleri merak ettim zahmet olmazsa paylaşabilirmisiniz?

Lütfen benim önerdiğim baz tarifle ilerleyin. Kakao nibi baskın sonuçlara gitmeyin. Mzungu standart yıkanmış ya da natural fermentasyonla işlenmiş bir kahve değil. Daha önce Gardelli de açıkladı, Instagram videoları da hala mevcut. Fermentasyonun yeşil çekirdeklerin ve kavrulmuş çekirdeklerin görünümü üzerinde etkileri var. İlk tarifinizde de benim tavsiyemin çok çok ötesinde 4 dakikadan fazla demlemeler söz konusuydu, Mzungu da ideal sonuç vermesi mümkün değil. En keyifli ve risksiz sonuçlar için ince öğütmeyle beraber hızlı demlemeler öneriyorum.

Geri