• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

G-IOATA DF-64 Solo 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Low Retention Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün SSP burr'lerimiz (@Kahveciningalaksirehberi @UserName Ozan ve Ben) koreden gelmiş oldu. Hizasız düzensiz ben ayarladım ve ilk denemeleri yaptım.
Sesi çok değişti önce kötü taraflarını söylemem gerek bunun nedeni sanırsam popcorn efektinin azalması ve hızlı bir biçimde içine alması.
Bir de şuan yana yakıla seasoning için çöp kahve çekirdeği arıyorum, bunlar kötü tarafları.
İyi taraflarına gelecek olursam mesela coa-mandante öğütümlerinde bir miktar toz olur, ama kafelerden ek43 ile öğütülen öğütümlerde mesela çok aşşırı toz olmaz buna benzer bir görünüm oldu. Yada mesela bende specialita vardı filtre öğütümünü merak ettiğimde maşallah hiç bir homojenlik görememiştim. Şimdi bunda benim homojenliğini kendi gözümle söylemek de "hayp" olmasın ben fotoğraflarını paylaşayım siz düşünün. Sayılar göreceksiniz bu sayılar burrlerin değdiği yerden itibaren üstünde ki sayılara denk gelenler şeklinde;

PHOTO-2021-04-28-10-02-20 (6).jpgPHOTO-2021-04-28-10-02-20 (5).jpgPHOTO-2021-04-28-10-02-20 (4).jpg
PHOTO-2021-04-28-10-02-20 (7).jpg
PHOTO-2021-04-28-10-02-20 (3).jpg

Ekli dosyalar

• PHOTO-2021-04-28-10-02-20 (4).jpg
    PHOTO-2021-04-28-10-02-20 (4).jpg
    117.1 KB · Görüntüleme: 48
Gözünü sevdiğimin Comandantesi
Alman yapmış ama burayı da Cmd başlığına çevirdik diye eleştiri alırız :)
Sadece resimden yorumlamak doğru olmaz ama, öğütüm homojenliği olarak hizasız perfetto ile aynı gibi.

Arkadaşlar 40-60-80 tabiki de homojen beklemiyorum kaldı ki belki cold brew boyutundalar. Kullanmayacağım bir Aralık kısacası

Laser diffraction sistemine ne gerek var, fotoğraftan anlıyoruz homojenliğini 😬
Fotodan bile anlaşılacak düzeyde sıkıntılıysa... Bilemiyorum Altan. :)
Bu arada bana atılmış bir taş olduğunu düşünerek yanıtladım, filtre öğütüm için yaptığım bir yorumdur.

Son düzenleme:
Bugün 1,5 kg kadar kahveyi seasoning için öğüttüm. Bu süreçte belirgin bir değişiklik olduğuna şahit olmadım ancak ilk başta bıçakları değiştirdiğimde bir yüksek ses oluşuyordu, bu yüksek sese alıştım veya bir değişiklik oldu. Seasoning tamamlanınca nasıl olacak bakalım

Ben tam ifade edemedim, genel anlamda espresso da ayar yapmak, tutturmak zor demek istedim. Cok hassas ve dar bir alanda iyi sonuc verecek ve onu bulmak epeyi mesakatli oluyor.
9-10 bar ve oran ile ilgili, bu burr yapısı klasik espresso icin uygun degil yapabilirsiniz ama sonuctan memnun olmayacaksınız. Cazibesi dusuk basinlcar ve yuksel oranlarda ortaya cıkıyor. Deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Hayırlı olsun simdiden, gulegule kullanın.

Anladım gerçekten, biz sizin deneyimlerinize baş vuralım hocam.

Anladım gerçekten, biz sizin deneyimlerinize baş vuralım hocam.
Ozelden detaylıca dusuncelerimi yazdim size, diğer alan arkadaslarada yardımcı olması için buradada paylasabilirsiniz.
espresso icin konusmak gerekirse sadece, niche ile bu ve benzeri buyuk du burr lu degirmenleri karsilastirmak cok dogru degil. Niche in en buyuk ozelligi cok kullanıcı dostu olması, hata affetmesi. Ayar yaparken, cok iyi yapmasanızda, bardaga yansıması kotu olmuyor. Bu burrler ile cok daha zor ideal ayari yapmak ve alisila gelmis klasik espresso parametrelerinin cok dısında hareket etmek gerekiyor.

O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?

Ben de düşüncelerinizi duymak isterim. Yasaklar sonrası iyi espresso neye benziyor denersem ve hoşuma giderse robot ve değirmen alacağım. Değirmen olarak 1zpresso mu yoksa bu mu diye karar vermem gerekecek.
1zpresso alma düşüncem tamamen hızından kaynaklı. Cmd ye göre daha hızlı diye okudum, yoksa evde filtre için cmd var.

O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?

Bıçak yapıları farklı ssp burr burada paylaşılan bıçak fotoğrafları ile stock burrun fotoğraflarına bakın farkı anlayacaksınız.

Geri