• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

G-IOATA DF-64 Solo 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Low Retention Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?

Her şeyi iyi yapan hiçbir şeyi iyi yapamaz 😬 biz filtre de yaparız dedik ama bıçağın yapısı itibariyle diğer bıçaklara göre daha az toz çıkarıyor, direnci daha az. Klasik espresso değil tat aromanın daha çok vurgulandığı modern espressoya uygun bu Multi Purpose bıçaklar. Ama diğer bıçaklar da filtre öğütüme uygun değil.

O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?

Ben de düşüncelerinizi duymak isterim. Yasaklar sonrası iyi espresso neye benziyor denersem ve hoşuma giderse robot ve değirmen alacağım. Değirmen olarak 1zpresso mu yoksa bu mu diye karar vermem gerekecek.
1zpresso alma düşüncem tamamen hızından kaynaklı. Cmd ye göre daha hızlı diye okudum, yoksa evde filtre için cmd var.
Ben ekseriyetle espresso için konuşuyorum, ve yanliş anlasilmasin, kesinlikle bu iyi bu kotudur demedim. Fakat arada buyk fark var, beklentiyi buna gore olusturmak gerekiyor.
SSP ninde cok fazla cesidi oldu, model isimlendirmeleride bence cok kotu, cok kafa karistirici, birde işin içinelagom için ssp ye uretilen, modifiye ettirilen burr ler oldu, onlarida kendileri farkli isimlendirince işler epeyi karıştı. Burada bahsedilen eger yanliş anlasilma olmadiysa daha once brew burr/unimodal olarak bilinen daha sonra sene basinda lagom için modifiye edilip daha fazla fine uretmesi için cikiş kısmı duzlestirilen sonradanda multi purpose olarak adlandirilan set.
bundan beklenti klasik espressodaki govde, yogunluk olmamali, fakat bundan odun vererek karsiliğinda daha temiz, daha fazla tat seperasyonu olan kahveler icebilirsiniz. Bence orta, orta-koyu kavurum seviyorsaniz kesinlikle uygun degil. Acik kavrumlar icin basarili. Yine klasik 1e1.5 1e2, 9 bar, demlemelerde bitterlik kesin oluyor, alişilagelmiş parametrelerin dişina cikmak gerek. Max 7-8bar hatta 4lere kadar inebilir. 1e2.5, 4 arasi oranlar ve daha hizli akiş, daha kisa surelerde demlemek gerekiyor. Daha cabuk cozuldugu icin, puck daha kolay bozuluyor. Bitterlik bundan kaynaklı @turkalpmd İzzet beyin tecrube ettigi gibi.
bu burr lerin biraz daha klasik-modern arasinda olanı HU, high uniformity, denen burr. Daha dengeli, kullanımı biraz daha kolay. Manuel demlemelerde, v60 vs gibi, yine cok iyi fakat, MP/unimodal kadar basarili degil.
Sonucta konu ne icin kullanilacagina ve neleri on plana cikarip nelerden ferahat edilecegine geliyor. Herseyi mukemmel yapan bir burr malesef yok.

Son düzenleme:
Hangi ssp burr daha cok fine uretiyor gibi bir karsilastirma yaparsak sanirim soyle olacaktir.
low uniformity>high uniformity>multi purpose(yada unimodal espresso diyede geciyor)>unimodal

Yakın zamanda yeni bir iki cesit daha cikacak bildigim kadariyla.

bu arada bunlar 64mm icin gecerli, 98mm de ayni isimlerde yapilar bambaska, tam bir kaos.

Son düzenleme:
Veyahut bunların hepsini bir şekilde deneyip zevkinize hangisi uyuyorsa onu almak. İstanbulda olsam zorla suat beye misafirliğe gitmek ve kobay gibi kullanmak lazım 😂😁

Bu kadar detayı okudukça espresso ya lanet okumak geliyor içimden 😂

Motordante ve red clix eklentisi yapıp tecrübelendikçe seçim yapmak şu an için en mantıklısı gibi geliyor bana da. Ya da espresso ya hiç bulaşmamak 😅 tabi durulabilirse.

Ozelden detaylıca dusuncelerimi yazdim size, diğer alan arkadaslarada yardımcı olması için buradada paylasabilirsiniz.
espresso icin konusmak gerekirse sadece, niche ile bu ve benzeri buyuk du burr lu degirmenleri karsilastirmak cok dogru degil. Niche in en buyuk ozelligi cok kullanıcı dostu olması, hata affetmesi. Ayar yaparken, cok iyi yapmasanızda, bardaga yansıması kotu olmuyor. Bu burrler ile cok daha zor ideal ayari yapmak ve alisila gelmis klasik espresso parametrelerinin cok dısında hareket etmek gerekiyor.

Baya detaylı açıklama yaptığınız için teşekkür ederim hocam, yine ufak nüansları size danışacağım.

Bunu anlayabilmek için sanırım bu burr'ler ile bir kaç aya ihtiyacımız var

Ben de düşüncelerinizi duymak isterim. Yasaklar sonrası iyi espresso neye benziyor denersem ve hoşuma giderse robot ve değirmen alacağım. Değirmen olarak 1zpresso mu yoksa bu mu diye karar vermem gerekecek.
1zpresso alma düşüncem tamamen hızından kaynaklı. Cmd ye göre daha hızlı diye okudum, yoksa evde filtre için cmd var.

El değirmeni vs elektrikli değirmen karşılaştırmasında espresso için her türlü elektrikli değirmen alır.

Stok sanki filtre içinde uygun gibi, @NoDRaC siz filtre denemesi yaptınız mı?

Benim deneyimime göre kötü ama specialitadan iyi

O zaman comandante ye redclix + motordante yapmak daha mantıklı gibi gözüküyor. Hem single dose, hem elektrikli, hem zero retention yanlışmıyım 😁

Bu öyle olmuyor MTD+CMD'm vardı öyle olsa gereksiz masraf yapmazdım 😅

Bu kadar detayı okudukça espresso ya lanet okumak geliyor içimden 😂

Motordante ve red clix eklentisi yapıp tecrübelendikçe seçim yapmak şu an için en mantıklısı gibi geliyor bana da. Ya da espresso ya hiç bulaşmamak 😅 tabi durulabilirse.

Giriş seviyesi için olabilir

Baya detaylı açıklama yaptığınız için teşekkür ederim hocam, yine ufak nüansları size danışacağım.

Bunu anlayabilmek için sanırım bu burr'ler ile bir kaç aya ihtiyacımız var

El değirmeni vs elektrikli değirmen karşılaştırmasında espresso için her türlü elektrikli değirmen alır.

Benim deneyimime göre kötü ama specialitadan iyi

Bu öyle olmuyor MTD+CMD'm vardı öyle olsa gereksiz masraf yapmazdım 😅

Giriş seviyesi için olabilir
Yani diyorsunuz ki alemin akıllısı senmisin 😁🤦‍♂️

reddit'te şans eseri denk geldiğim ve samimi bulduğum bir yorumu paylaşıyorum:

Hoffman abimiz henüz karşılaştırmada tercihini belirleyememiş VE 1500 pound espresso makinesi karşılaştırma videosu geleceğini söyledi:

şurada NZ ve DF64 sahip bir kullanıcının yorumları:

Ekran Resmi 2021-05-03 22.54.01.png

@OkanT hocamın da moral vermesiyle moralimizi bozmadık denemelere devam ettik 2 günün sonunda 200 gram kadar kahvenin de heba olmasıyla modern espresso'ya yaklaşmaya başladık. Gerçekten hem 18/54-17/51 gibi oranlarla çıktı almanın bir yudum fazlalık keyfi hem de mevcut çekirdeğin, tozlarla acılaşan kapanan potansiyelini tamamen kazanarak, çok keyifli aromatik bir espresso shot alabildim bugün. Kaybettiğim zaman ve kahveyi kalibrasyon olarak görmeyin, değirmeni keşfetmek olarak nitelendirelim.

Ekli dosyayı görüntüle 12085

@OkanT hocamın da moral vermesiyle moralimizi bozmadık denemelere devam ettik 2 günün sonunda 200 gram kadar kahvenin de heba olmasıyla modern espresso'ya yaklaşmaya başladık. Gerçekten hem 18/54-17/51 gibi oranlarla çıktı almanın bir yudum fazlalık keyfi hem de mevcut çekirdeğin, tozlarla acılaşan kapanan potansiyelini tamamen kazanarak, çok keyifli aromatik bir espresso shot alabildim bugün. Kaybettiğim zaman ve kahveyi kalibrasyon olarak görmeyin, değirmeni keşfetmek olarak nitelendirelim.
Forumda ilgi gören, bir çok kişinin merak ettiği bir değirmen ve burr setini alanların öncüsü olarak ciddi bir risk aldınız. Bir çok kişi merakla deneyimlerinizi bekliyor. Keyifli içecekler elde ettiğinizi görmek sevindirici. Umarım beklentinizin ötesinde bir memnuniyet yaşarsınız :)

Forumda ilgi gören, bir çok kişinin merak ettiği bir değirmen ve burr setini alanların öncüsü olarak ciddi bir risk aldınız. Bir çok kişi merakla deneyimlerinizi bekliyor. Keyifli içecekler elde ettiğinizi görmek sevindirici. Umarım beklentinizin ötesinde bir memnuniyet yaşarsınız :)
Valla şöyle ki mantıken lagom64 almak istedim. Aynı tasarıma sahip aynı bıçaklara sahip daha ucuz bir değirmenim oldu. Lagom değil kesinlikle ancak mantıken lagomdan bir farkı yok. Bu nedenle korkmadan alabilirsiniz. Mesela fellow ode veya wilfa alıp SSP konfigürasyon yapmak isteyen bunu daha uyguna alabilir gibi duruyor. Hem de parkinson gibi de titremez :D

7D475848-1C5F-4269-8468-0D6DA305AF44.jpeg

@pacamara Nisan abi’yi sorulara boğdum, @OkanT başlangıç tavsiyesiyle ilerledim, filtre kavrum olan El Mirador’dan 3. shotta muhteşem bir tat elde ettim.

İnanılmaz tatlı, inanılmaz keyifli, bütün espresso algım değişti. Bu kahveyi sıradan lever profili ile de denemiştim, bu meyvemsi keyfi yoktu, şu an konsantre meyve suyu içtim desem yalan olmaz, inanmazdım, gerçekmiş...

Ekli dosyayı görüntüle 12089

@pacamara Nisan abi’yi sorulara boğdum, @OkanT başlangıç tavsiyesiyle ilerledim, filtre kavrum olan El Mirador’dan 3. shotta muhteşem bir tat elde ettim.

İnanılmaz tatlı, inanılmaz keyifli, bütün espresso algım değişti. Bu kahveyi sıradan lever profili ile de denemiştim, bu meyvemsi keyfi yoktu, şu an konsantre meyve suyu içtim desem yalan olmaz, inanmazdım, gerçekmiş...
Vallahi sizin 2 defa bu kadar hypeladığınızı gördüm, biri robot biri df64, denemek isterdim

Geri