O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?
O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?
Ben ekseriyetle espresso için konuşuyorum, ve yanliş anlasilmasin, kesinlikle bu iyi bu kotudur demedim. Fakat arada buyk fark var, beklentiyi buna gore olusturmak gerekiyor.Ben de düşüncelerinizi duymak isterim. Yasaklar sonrası iyi espresso neye benziyor denersem ve hoşuma giderse robot ve değirmen alacağım. Değirmen olarak 1zpresso mu yoksa bu mu diye karar vermem gerekecek.
1zpresso alma düşüncem tamamen hızından kaynaklı. Cmd ye göre daha hızlı diye okudum, yoksa evde filtre için cmd var.
Ozelden detaylıca dusuncelerimi yazdim size, diğer alan arkadaslarada yardımcı olması için buradada paylasabilirsiniz.
espresso icin konusmak gerekirse sadece, niche ile bu ve benzeri buyuk du burr lu degirmenleri karsilastirmak cok dogru degil. Niche in en buyuk ozelligi cok kullanıcı dostu olması, hata affetmesi. Ayar yaparken, cok iyi yapmasanızda, bardaga yansıması kotu olmuyor. Bu burrler ile cok daha zor ideal ayari yapmak ve alisila gelmis klasik espresso parametrelerinin cok dısında hareket etmek gerekiyor.
O zaman ssp olmasının avantajı ve dezavantajını anlamış olurduk. Benim öğrenmek istediğim hem espresso hem filtre için hangi bıçak uygun veya bu grinder uygun mu?
Ben de düşüncelerinizi duymak isterim. Yasaklar sonrası iyi espresso neye benziyor denersem ve hoşuma giderse robot ve değirmen alacağım. Değirmen olarak 1zpresso mu yoksa bu mu diye karar vermem gerekecek.
1zpresso alma düşüncem tamamen hızından kaynaklı. Cmd ye göre daha hızlı diye okudum, yoksa evde filtre için cmd var.
Stok sanki filtre içinde uygun gibi, @NoDRaC siz filtre denemesi yaptınız mı?
O zaman comandante ye redclix + motordante yapmak daha mantıklı gibi gözüküyor. Hem single dose, hem elektrikli, hem zero retention yanlışmıyım![]()
Bu kadar detayı okudukça espresso ya lanet okumak geliyor içimden
Motordante ve red clix eklentisi yapıp tecrübelendikçe seçim yapmak şu an için en mantıklısı gibi geliyor bana da. Ya da espresso ya hiç bulaşmamaktabi durulabilirse.
Yani diyorsunuz ki alemin akıllısı senmisinBaya detaylı açıklama yaptığınız için teşekkür ederim hocam, yine ufak nüansları size danışacağım.
Bunu anlayabilmek için sanırım bu burr'ler ile bir kaç aya ihtiyacımız var
El değirmeni vs elektrikli değirmen karşılaştırmasında espresso için her türlü elektrikli değirmen alır.
Benim deneyimime göre kötü ama specialitadan iyi
Bu öyle olmuyor MTD+CMD'm vardı öyle olsa gereksiz masraf yapmazdım
Giriş seviyesi için olabilir
fiyat tabii ki önemli; ama bana ~700£ gibi bir para(totalde) harcicam bir de saniyelerle kredi karti bilgisi giricem/yarisicam olayi da cok batiyo valla hocam.. bugun aldim 2 ay sonra kargo.. 80’lerde arabalar böyle alinirmis yahu.!İşte önemli olan fiyat.
O yüzden gelsin uygun fiyata DF64 alalım geçelim karşıyafiyat tabii ki önemli; ama bana ~700£ gibi bir para(totalde) harcicam bir de saniyelerle kredi karti bilgisi giricem/yarisicam olayi da cok batiyo valla hocam.. bugun aldim 2 ay sonra kargo.. 80’lerde arabalar böyle alinirmis yahu.!

Forumda ilgi gören, bir çok kişinin merak ettiği bir değirmen ve burr setini alanların öncüsü olarak ciddi bir risk aldınız. Bir çok kişi merakla deneyimlerinizi bekliyor. Keyifli içecekler elde ettiğinizi görmek sevindirici. Umarım beklentinizin ötesinde bir memnuniyet yaşarsınızEkli dosyayı görüntüle 12085
@OkanT hocamın da moral vermesiyle moralimizi bozmadık denemelere devam ettik 2 günün sonunda 200 gram kadar kahvenin de heba olmasıyla modern espresso'ya yaklaşmaya başladık. Gerçekten hem 18/54-17/51 gibi oranlarla çıktı almanın bir yudum fazlalık keyfi hem de mevcut çekirdeğin, tozlarla acılaşan kapanan potansiyelini tamamen kazanarak, çok keyifli aromatik bir espresso shot alabildim bugün. Kaybettiğim zaman ve kahveyi kalibrasyon olarak görmeyin, değirmeni keşfetmek olarak nitelendirelim.
Valla şöyle ki mantıken lagom64 almak istedim. Aynı tasarıma sahip aynı bıçaklara sahip daha ucuz bir değirmenim oldu. Lagom değil kesinlikle ancak mantıken lagomdan bir farkı yok. Bu nedenle korkmadan alabilirsiniz. Mesela fellow ode veya wilfa alıp SSP konfigürasyon yapmak isteyen bunu daha uyguna alabilir gibi duruyor. Hem de parkinson gibi de titremezForumda ilgi gören, bir çok kişinin merak ettiği bir değirmen ve burr setini alanların öncüsü olarak ciddi bir risk aldınız. Bir çok kişi merakla deneyimlerinizi bekliyor. Keyifli içecekler elde ettiğinizi görmek sevindirici. Umarım beklentinizin ötesinde bir memnuniyet yaşarsınız![]()
@Globally diye etiketlemekte fayda var abiGelbura getirecek mi kesin, en çok merak edilen kısımlardan birisidr bu

Vallahi sizin 2 defa bu kadar hypeladığınızı gördüm, biri robot biri df64, denemek isterdimEkli dosyayı görüntüle 12089
@pacamara Nisan abi’yi sorulara boğdum, @OkanT başlangıç tavsiyesiyle ilerledim, filtre kavrum olan El Mirador’dan 3. shotta muhteşem bir tat elde ettim.
İnanılmaz tatlı, inanılmaz keyifli, bütün espresso algım değişti. Bu kahveyi sıradan lever profili ile de denemiştim, bu meyvemsi keyfi yoktu, şu an konsantre meyve suyu içtim desem yalan olmaz, inanmazdım, gerçekmiş...