• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

G-IOATA DF-64 Solo 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Low Retention Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@NoDRaC testler nasıl gidiyor? Bir ön bilgilendirme yapılabilirse çok iyi olur bence.Benim gibi bu değirmeni bekleyenler başka değirmenlere yönelmemiş olurlar.Bu değirmen haricinde Eureka Mignon Specialita var alınabilecek en yakın sanırım.Benim gibi arada kalanlar vardır mutlaka

@NoDRaC testler nasıl gidiyor? Bir ön bilgilendirme yapılabilirse çok iyi olur bence.Benim gibi bu değirmeni bekleyenler başka değirmenlere yönelmemiş olurlar.Bu değirmen haricinde Eureka Mignon Specialita var alınabilecek en yakın sanırım.Benim gibi arada kalanlar vardır mutlaka
onumuzdeki yilin yukselen yildizi single doz elektrikli degirmenler olacak gibi duruyor, eureka firma olarak da bu pastanin disinda kalmayacaktir diye dusunuyorum zaten ufak modifikasyonla o seviyeye geliyor. kisaca +1 imle ben de bekliyorum haberleri

Henüz hiç filtre kahve öğütmedim. Espresso olarak denemeler yapıyorum. Stabil bir değirmen. Aynı kahve ile aldığınız shotlar değişmiyor. Bunda single dose olmasının etkisi büyük.

2 farklı espresso var elimde geçişlerde problem yaşamıyorum. Değirmene bir süre alıştıktan sonra kahveyi nasıl ayarlayacağınızı öğreniyorsunuz. Örnek veriyorum yeni bir çekirdek aldınız 2. öğütümde veya 3.öğütümde doğru kalınlığı bulabilirsiniz.

Workflow Niche e göre daha zor. Bazen parçalanan çekirdek parçalarının öğütüm aralığına düşmesi uzun sürebiliyor.

Henüz hiç filtre kahve öğütmedim. Espresso olarak denemeler yapıyorum. Stabil bir değirmen. Aynı kahve ile aldığınız shotlar değişmiyor. Bunda single dose olmasının etkisi büyük.

2 farklı espresso var elimde geçişlerde problem yaşamıyorum. Değirmene bir süre alıştıktan sonra kahveyi nasıl ayarlayacağınızı öğreniyorsunuz. Örnek veriyorum yeni bir çekirdek aldınız 2. öğütümde veya 3.öğütümde doğru kalınlığı bulabilirsiniz.

Workflow Niche e göre daha zor. Bazen parçalanan çekirdek parçalarının öğütüm aralığına düşmesi uzun sürebiliyor.
beklenen etkiyi veremedi gibi geliyor sanki 🙄

Fiyatı düşünürsek, aşağı yukarı Eureka Mignon Specialita ile kıyaslanabilir, bence workflow daha kolay, daha fluffy öğütüm. Daha burr'ler seasoning aşamasını bitirmediği için ne denilse boş. Hemen inceleme yapılamaz bu tarz ekipmanlarda.

Spec düşünürsek, Lagom P64 - Mazzer Super Jolly ile kıyaslanabilir, aralarında 3x fiyat farkı var, ve single dose mod yapılmış Mazzer'den farksız olduğunu söyleyen kullanıcılar var. Ben sadece specialita kullandığım için onunla kıyaslayabilirim.

SSP unimodal brew burr seti ile (unimodal multipurpose olan değil) ben de sipariş geçtim. Mayıs sonunda EU distribütöründen elden teslim alacağım. Umarım planlanan bazi iyileştirmeler bu teslimata yetişmiş olur.

Değirmeni SES920 ile beraber EKspresso ve manuel demleme için kullanmayi düşünüyorum.

Not: Nordicspor

"The DF64 is a very good grinder for the money spent. The NZ is just a fabulous grinder."

Paylaştığınız için sağolun, DF64’ün biraz tuhaf tasarımlı bir öğütücü olduğunu kabul ediyorum ama tuş yeri hakkındaki ve 0’ın yerinin sürekli değişmesi konusunda eleştirilerin abartılı olduğunu düşünüyorum. Her ikisine de insan kolaylıkla alışıyor aslında.

Ayrıca öğütücü incelenirken bence fincandaki sonuca daha fazla yoğunlaşılması gerekiyor, birkaç cümle hariç hiçbir şey yazılmamış. Üstüne Niche ile DF64 SSP karşılaştırmasının da daha sağlıklı olacağını düşünüyorum, fiyat olarak birbirleriyle ancak böyle yaklaşılabilirdi.

Geri