• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Formula 1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagdasium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Max gördüğüm en agresif savunmacı. Gençliğine veriyorum. Kaza öncesi de bir kaç kez bu agresif savunma yüzünden temas riski atlattılar. Kazada lewisi çok haksız bulmadım ben ama yarış sonrası yaptıkları çok saygısızcaydı.

Yarışı izleyenlerden max lewis çarpışması için yorum alabilir miyim ben yarışı izlemedim sadece kaza anını gördüm birkaç kez ve lewis kazayı önleyebilirmiş ama geri adım atmamış gibi geldi. Haksız demiyorum ama sanki istese önleyebilirmiş biraz mesafe verebilirmiş gibi geldi
Hamilton başından sonuna kadar net hatalı. Olayı bir çok noktadan ele alacak olursak Psikolojik ve Pilotaj şekliyle , Pilotaj olarak ; Copes virajı takvimin sayılı hızlı virajlarından birisi ve aynı şekilde tehlikeli virajllarından da birisidir. Tarihte bir çok pilotun bu virajda geçiş için atak yaptığını ve geçiş esnasında dışarıda kalan pilotun kendi çizgisine oturmasına olanak sağlayarak geçiş gerçekleştirmişlerdir. Yani Copes virajının tam giriş ve çıkış apex noktasında değil viraja girmeden veya virajdan çıkıldıktan hemen sonrasında geçiş gerçekleştirmişlerdir. Dün Hamiltonun yaptığı gibi Max çizgisine otururken virajın tam içinde burnunu sokmamışlardır. Max kapanması sırasında Hamilton çok içeriye girip teması gerçekleştiriyor ve sonuç olarak Max'in ciddi şekilde kaza yapmasına sebep oluyor.
Bahsettiğim geçiş ve olması gereken çizgi

E6pPg2qWYAAyafa.jpeg

Gelelim psikolojik şekline ; Hamilton İspanyadan beri galibiyet yüzü görmedi ve Redbull takımının artan hız grafiği karşısında geride kalmaya başlaması, üzerine puan farkının açılması ve Azerbaycanda yaptığı amatör hata yüzünden sürekli baskı altında kaldı. Avusturya gp Max galibiyeti ve sezonun şampiyonu belli imaları, taraftarın çılgın gösterisi vs. Hamiltonu iyice bulanttı, ne olursa olsun kendi evinde kazanması gerektiği Psikolojisiyle geli Britanyaya. Sprint yarışında pole pozisyonuda gidince Psikolojisi iyice gitti ve sonrasında yapmaması gereken en kritik hamleyi yaptı. Dikkat ederseniz yarış sonrası sevinç gösterisi sanki şampiyon olmuş gibi tutarsız ve abartıydı.

Sonuç olarak 10 sn cezası tamamen fiyasko ve anlamsızdı. Hamilton yarıştan men edilmesi gerekiyordu. Evet Hamilton bir yarış kazandı fakat bu galibiyet onun için kara bir leke olarak sürekli anılıyor olacaktır. Bundan sonra Max hiç görmediğimiz kadar hırs ve agresif şekilde görüyor olacağız.

Max gördüğüm en agresif savunmacı. Gençliğine veriyorum. Kaza öncesi de bir kaç kez bu agresif savunma yüzünden temas riski atlattılar. Kazada lewisi çok haksız bulmadım ben ama yarış sonrası yaptıkları çok saygısızcaydı.
Max agresif bir savunmacı değil, aksine olması gereken çizgide kapanması gereken noktadaydı. Hamilton yanlış yarış çizgisindeydi bu tutumu pahalıya mal oldu, burada bir çok senaryo üretilebilinir en basit rakibini alt edemiyorsan yarış dışı bırak. Ütopik bir senorya gibi gelsede yarış dışı bırak minimum hasar al, kırmızı bayrak ve yarış dursun o arada hasar kontrol yaptır sonrasında yarışı devam et böylelikle puan farkını kapat. Agresif savunmaya örnek ise Sprint yarışında Alonsonun yaptığı yasak olmasına rağmen çizdiği zigzak hareketleri derim.

Bu arada Max'ın sanırım 2020 Bahreyn'de araba yanmış pilot zor çıkmış bir kaza sonrası kendi sevinç gösterilerini de unutmadık. Dinime söven müslüman olsa derler.
Haas takımı eski pilotu Romain Grosjean kazasından bahsetmişsiniz sanırım. O yarışı kazanan Lewis Hamiltondu. Max dahil kaza sonrası takım telsizinden Grosjean durumunu soran ilk pilotlar arasındaydı.

Ne zaman yarışı canlı takip edemesem hep bol olaylı geçiyor ☺️ tekrarını izledim, kim haklı haksız zaten cezadan belli az veya çok, ama Hamilton ballı adam rakibi uçuyor kendi aracında ufak hasar o da kırmızı bayrakla halloluyor 🤷🏻‍♂️ Max kardeşim zaten puan farkını açmışsın temaslık zorlamasana az stratejik davran.

Siz hiç schumi Senna falan görmediniz sanırım. 😃 Gayet normaldi herşey bana göre. Max dediğim gibi çok agresif bir savunma yaptı bir kaç viraj sonuçta yarış kazası dediğimiz şey oldu. Hamilton haterlığı tabii baya popüler şu aralar o yüzden epey suçlandı çizgiler falan çizildi ama her şey kağıt üstünde çizildiği gibi olmuyor. Neyse uzatmaya da gerek yok aslında herkes kendince haklıdır.

Siz hiç schumi Senna falan görmediniz sanırım. 😃 Gayet normaldi herşey bana göre. Max dediğim gibi çok agresif bir savunma yaptı bir kaç viraj sonuçta yarış kazası dediğimiz şey oldu. Hamilton haterlığı tabii baya popüler şu aralar o yüzden epey suçlandı çizgiler falan çizildi ama her şey kağıt üstünde çizildiği gibi olmuyor. Neyse uzatmaya da gerek yok aslında herkes kendince haklıdır.
Senna dönemine pek yetişememiş olsamda, Schumacher ve Hakkinen rekabetleriyle büyümüş biri olarak, Senna dönemiyle yada Schumacher, Hakkinen rekabet dönemleriyle mevcut F1 dönemini kıyaslamak için bol vakit lazım. En basit şekilde izah edecek olursam, dün yaşanan olay Schumacher zamanında olsaydı efsane 98 Spa gp olduğu gibi gider garaj basardı. Hamilton haterlığı ile söylemlerin alakası yok en azından benim açımdan, başkalarını bilemem. Yarış sonrası Hamiltona yapılan ırkçı söylemlere bir o kadar da tepki gösterdim. 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotun Copes virajına o şekilde girmesi iyi niyet veya rekabetle izah edilemez. O çizilen çizgi FIA yönetimin Silverstone için uyguladığı apex ve yarış çizgi modeli yani genel geçer bir çizgi değil. Neticede Mercedes lobisi dün güzel iş yaptı. Macaristanda Max kaldığı yerden devam edip gerekli cevabı iletecektir. Hamilton şimdilik 1 Ağustosa kadar rahat nefes alabilir.

Neyse ben artık buna Max sevgisi diyeyim o zaman Hamilton nefreti yerine 😃
Max’ınde kendince hataları var en basit çok yüksek egoya sahip mesela, rekabet daha kızışıcak sezon sonuna doğru keyifli bir seri bizi bekliyor. Özellikle Türkiye Gp iple çekiyorum.

Senna dönemine pek yetişememiş olsamda, Schumacher ve Hakkinen rekabetleriyle büyümüş biri olarak, Senna dönemiyle yada Schumacher, Hakkinen rekabet dönemleriyle mevcut F1 dönemini kıyaslamak için bol vakit lazım. En basit şekilde izah edecek olursam, dün yaşanan olay Schumacher zamanında olsaydı efsane 98 Spa gp olduğu gibi gider garaj basardı. Hamilton haterlığı ile söylemlerin alakası yok en azından benim açımdan, başkalarını bilemem. Yarış sonrası Hamiltona yapılan ırkçı söylemlere bir o kadar da tepki gösterdim. 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilotun Copes virajına o şekilde girmesi iyi niyet veya rekabetle izah edilemez. O çizilen çizgi FIA yönetimin Silverstone için uyguladığı apex ve yarış çizgi modeli yani genel geçer bir çizgi değil. Neticede Mercedes lobisi dün güzel iş yaptı. Macaristanda Max kaldığı yerden devam edip gerekli cevabı iletecektir. Hamilton şimdilik 1 Ağustosa kadar rahat nefes alabilir.
Bir kaç gündür yazamadım, ama bence olay biraz psikolojik, ham aslında son milisaniyelerde yavaşlıyor, max de o yavaşlamıştır kafasıyla çizgiye biraz riskli bir şekilde oturmaya çalılıyor. Ham daha yavaş otomobille tek şansının startta geçmek olduğunu bildiği için sonuna kadar giriyor. O süratte hiç bir şey hesaplayamazsınız, ham ön süspansiyonu kırıp max yola da devam edebilirdi. Hesaplı bir risk değil. Ama ham agresif olmak zorunda, yarış olarak hata ham’de ama psikolojik olarak max’de bence. Zaten 35 puan öndesin ve daha hızlı bir otomobilin var, riski sonuna kadar taşımayıp stratejiyle geçebilirsin, ya da bu yarış 2. olmayı kabullenip, bir sonraki yarışlara bakardın. Ham bunu çok yapıyor, bence iyi pilot olmak biraz da yarış içi ve şampiyona için doğru stratejiyi belirleyebilmek, 10 sn ceza makul bir ceza.

Bence bir sonraki yarış perez ham’e ortadan girsin işler tatlıya bağlansın 😂

Yine harika bir yarıştı, ülkemizdeki yangınlar nedeniyle modumuz düştüğü bu günlerde biraz da olsa nefes almamızı sağladı. Alonso-hamilton sekansı ders niteliğinde görsel bi showdu gerçekten. Ustaları izlemek gerçekten bu sporda çok farklı bir boyutta zevk veriyor. Pitten sonra 2-4 sn fark kapata kapata gelmek, ham’den önce schumi yapardı, unutulmaz bir monaco gp’si vardı zamanında.
Ocon ve vettel de hatasız performans gösterdi. Russel sonunda şeytanın bacağını kırdı, latifi’nin bir süre boyunca 3. gitmesi gerçekten çok değişikti. Yaz arasından sonra tekrar görşmek üzere 🙋🏻‍♂️🙂

Son iki yarış sürekli Mercedeslerin karıştığı iki büyük vukaat durumu var. Bu durum Red Bull takımını bütçe kısıtlamalarından dolayı ciddi şekilde hırpalamış durumda. Max start anında çok iyi kalkış yapıp 2.sıraya yükselirken tamam dedim 70 tur boyunca büyük savaş olacak. Derken ilk viraj ve Bottas biçme makinesi gibi gelip ortalığı karıştırdı. Alonso tam bir takım oyunu sergiledi, Ocon için duvar ördü. Williams takımı uzun zamandır hasret kaldığı puanlara kavuştu. Vettel içinde seviniyordum fakat yarış sonrası yakıt numunesi için araçlarda minimum 1 Litre benzin olması gerekirken, bu seviyede olmadığı için FIA tarafından diskalifiye edildi. 3 hafta yaz arası takımların ufak güncellemeler ve eksikleri tolere etmek adına güzel bir fırsat olacaktır.

Bu sene formula 1 gerçekten keyifli olmaya başladı, Russel’ın daha ne yapabilir derken her geçen gün şapkadan tavşan çıkarması, mütevazi ve takım oyuncusu haliyle mercedes ve hamilton fanı olan benim için bile mercedes’ten daha büyük bir figür haline gelmeye başlamıştır. Start ile beraber sıra kaybedecektir muhtemelen ama büyüklüğünü göstermiştir. Umarım verstappen hakettiği yarış galibiyetini alır ve oyuna döner artık. Ric 4. olduysa norris rahat pol alacak gibiydi yazık oldu gerçekten. Vettel gerçekten gridde özlenecek karakterlerden. Yarışta yine yağmur beklentisi var deniyordu, keyifli bir haftasonu yine bizi bekliyor gibi…

Sabırsızlıkla saat'in 16:00 olup kırmızı ışıkların sönmesini bekliyorum. Max kontrollü gider ve ilk 5 tur Ham ile farkı açabilirse lider bitirebilir. Russell alacağı start bence Max'den daha heyecan verici, iyi bir momentum ile kalkış yaparsa ilk viraj Ham'ı zorlayabilir sonrası zaten istesede mevcut aracıyla bir şey yapamaz. Belçika süpriz hava şartlarının olduğu bir pist son sözü yine yağmur ve pit stratejileri söyleyebilir. Özetle; en seçkin kahvelerinizi öğütüp starta 5 dakika kala demlemeleri bitirin sıkı bir yarış bizi bekliyor.

Sabırsızlıkla saat'in 16:00 olup kırmızı ışıkların sönmesini bekliyorum. Max kontrollü gider ve ilk 5 tur Ham ile farkı açabilirse lider bitirebilir. Russell alacağı start bence Max'den daha heyecan verici, iyi bir momentum ile kalkış yaparsa ilk viraj Ham'ı zorlayabilir sonrası zaten istesede mevcut aracıyla bir şey yapamaz. Belçika süpriz hava şartlarının olduğu bir pist son sözü yine yağmur ve pit stratejileri söyleyebilir. Özetle; en seçkin kahvelerinizi öğütüp starta 5 dakika kala demlemeleri bitirin sıkı bir yarış bizi bekliyor.
Çok güzel bir kahve demledim elimde kahve izliyorum şu anda, ne yağmur yağıyor, bakalım nasıl bir yarış olacak, kimler spin atacak, pist kurumaya başlarsa mercedes farkını ortaya koyabilir. Hem ham hem de max güzel yağmur performansı sergiliyor, bakalım 🙃

Geri