• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Formula 1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagdasium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hiç sevmediğim Hamilton kendini imha etti 😂

Max ve Stroll'un başına gelenler dışında çok keyifli bir yarıştı, hele sonda olanlar aşırı keyiflendirdi :D

Ne yarıştı öyle, hani mükemmele yakın demleme ile tüm istenilen tadları hissettiren bir kahve gibiydi. Tahmin ettiğim gibi Leclerc'in lastik ufalanma problemi Max'i bir basamak ön sıraya attı arka tarafta Perez nefis start aldı, Hamilton pitte Gasly nedeniyle yaşadığı ufak zaman kaybı Red Bull için hayati önemliydi ve başardılar.

Gel gelelim kontrollü giden yarışta uzun zaman sonra Red Bull dublesi göreceğiz diye sevinirken önce Stroll'un lastik patlatması ardından Max'in aynı sol arka lastik ve sert hamur yine lastik patlatması ( izlerken yerimden fırladım evet Red Bull sporluyum itiraf ediyim dip not olarak :) ) dedim gitti yarış, Hamilton hayatta bu fırsatı bırakmaz. Yarış kontrolün durarak start kararı tam bir fiyasko olarak nitelendiriyorum belirtmeden geçmek istemedim.

Tekrar start anında Hamilton atağını yapıp çizgiyi tutturunca geçmiş olsun dedim ve o an büyük blokaj ve 16.lık. Max için yarışın son anına kadar üzülürken daha sonra çok sevindim, Perez kendinden beklenen tüm görevi yerine getirdi ve üstüne 1. oldu, ama günün kazananı kesinlikle Vettel oldu. Pirelli için bu hafta çok zor ve sıkıntılı geçecektir, aynı set hamur ve sol arka lastik.

Pirelli artık tekel olduğu için kimse çıkıp yaptırım yapmıyor bence lastik için de bir firma daha olmalı rekabet artması için 2 firma olup isteyen istediğinin lastiğini seçmeli

Pirelli artık tekel olduğu için kimse çıkıp yaptırım yapmıyor bence lastik için de bir firma daha olmalı rekabet artması için 2 firma olup isteyen istediğinin lastiğini seçmeli
Bir dönem hem Bridgestone hem Michlen markaları aynı anda tedarikçiydi

Kesinlikle tek tedarikçi yerine maliyet sabit kalmak koşuluyla isteyen istediği markayı tercih edebilmeli. Sadece, bir lastiğin maliyeti A firmasında x birimken B firmasında 2x olursa adeletsizlik oluşabilir fakat her üreticiye sen bu lastiği x birimden fiyatlandıracaksın gibi bir koşul getirildiği takdirde takımlar arası ekonomik fark açılmadan lastik firmaları arasında da bir rekabet ortamı yaratılmış olur. Bu hem F1 takımlarına yarar hem de birkaç yıl sonra otomobil kullanıcılarının faydasına olur.

Bir dönem hem Bridgestone hem Michlen markaları aynı anda tedarikçiydi
Bridgestone sertte iyiydi, Michelin yumuşak iyiydi güzel günlerdi :)
Ciddi Hamilton fanıyım ama Max kazasına yıkıldım, karakter olarak da pek sevmem ama uslandı biraz son yıllarda. Demekki hem Ham hem Merc baskı altında o kadar da iyi değilmiş. Geçen senelerde lay lay lom zamanlarda stratejiler, kusursuz hatasız sürüşler filan yalanmış :) Renk geldi podyuma, Perez iyiydi ama Vettel kesinlikle gönüllerin şampiyonu. Gasly kesinlikle favorilerime girdi hepten. Ama redbull'a gitmemeli diye düşünüyorum... Gasly/Russel hayalimdeki takım oldu :)

Bridgestone sertte iyiydi, Michelin yumuşak iyiydi güzel günlerdi :)
Ciddi Hamilton fanıyım ama Max kazasına yıkıldım, karakter olarak da pek sevmem ama uslandı biraz son yıllarda. Demekki hem Ham hem Merc baskı altında o kadar da iyi değilmiş. Geçen senelerde lay lay lom zamanlarda stratejiler, kusursuz hatasız sürüşler filan yalanmış :) Renk geldi podyuma, Perez iyiydi ama Vettel kesinlikle gönüllerin şampiyonu. Gasly kesinlikle favorilerime girdi hepten. Ama redbull'a gitmemeli diye düşünüyorum... Gasly/Russel hayalimdeki takım oldu :)
Bu sene podyumda bol bol renklilik göreceğiz ben inanıyorum. Yarışı izlerken bir baktım Red Bull aracı döne döne vuruyor, herhalde bant kaydı gibi bir şey oldu sandım sonra Serhan Acar '' Max Verstappen kaza yapıyor '' deyince kendime geldim bant kaydı vs değil Gökhan adam bildiğin uçtu dedim kendime :) gitti duble zafer diyip yerimden fırladım. Son iki tur Start ve blokaj 25 puan çöpe gitmekten son anda kurtuldu Max için, bugün akşam rahat rahat uyuyabilir.

:) Ben yarışta Yukinin telsiz konuşmasına çok güldüm. Yarış mühendisi : '' Yuki zorla biraz '' Yuki : '' kapa çeneni '' 😂
Yuki tam bir manyak ya. Tipe baksan masum çocuk dersin. Üstüne bir de Japon, saygının disiplinin bu kadar ön planda olduğu bir kültür. Bu önüne gelene ana avrat sövüyor. Baya renk kattı. İnşallah kendi başını yiyip şutlanmaz sene sonunda, kalmasını isterim.

Yuki tam bir manyak ya. Tipe baksan masum çocuk dersin. Üstüne bir de Japon, saygının disiplinin bu kadar ön planda olduğu bir kültür. Bu önüne gelene ana avrat sövüyor. Baya renk kattı. İnşallah kendi başını yiyip şutlanmaz sene sonunda, kalmasını isterim.
Performansı iyi olursa renk oluyor da, hem kötü performans üstüne atar gider filan? Harcarlar adamı, yalnız gasly fena dövüyor, artık bel alyı sayılır yani 🙂

Yiğit Tezcan'ın youtube kanalını öneririm, yarış biter bitmez canlı yayına geçiyor, çok güzel analizleri var, serhan acar da sokrates dergi kanalında 1 hafta içerisinde video atıyor..

Fransada Redbull yine zirvede, Max gövde gösterisi yaptı son antreman turlarında 1.31.300 zamanıyla. 45 dk sonra sıralama heyecanı başlıyor. Bu arada FIA tarafından esnek kanatlara yasak getirildi, Fransada Redbull ve Ferrari esnek kanatlar olmadan performans gösteriyor.

Yine tadı damaklarda kalan bir yarış oldu, Horner hakikaten çok zeki bir takım patronu kısa vadede olacakları çok güzel kestirebiliyor. İspanya gp rövanşını almış oldu Redbull. 2. pitstop stratejisine önce şaşırdım fakat Horner bu vardır bildiği dedim aynı zamanda Perezi pistte uzun tutmasının sonuçları P1 ve P3 olarak hanelere yazıldı.

Gerçekten çok iyi bir yarış oldu ama Hamilton’un bitmiş lastiklerle çok iyi bir sürüş ortaya koyduğunun hakkı yenmez gerçekten usta işi bir sürüş yaptı. Tsunoda çaylak tamam ama bu kadar geride kalması can sıkıcı, sonuçta F1 pilotusun biraz önlerde olması gerekiyor. Şu iki takımın yanına ferrari ya da mclaren de gelse keşke..

Geri