• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fellow Aiden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kalita 155 filtre
Ekli dosyayı görüntüle 37428

Etkin 8 cup filtre
Ekli dosyayı görüntüle 37429

Fellow Aiden ile gelen filtre
Ekli dosyayı görüntüle 37430

Kalita 155 küçük kalıyor ama 30 gr demleme yapılabilir diye düşünüyorum. Makinenin yanında gelen filtre biraz kısa kalıyor, Etkin 8 cup filtresi ise tam oturuyor. Maliyet olarak 8 cup filtre yüksek olacaktır ama Kalita 185 ya da klasik kahve makinelerinde kullanılan filtreler ile daha uyguna getirilebilir bence.
Etkin 8 cuk oturmuş gerçekten. Zahmet oldu teşekkür ederim.

IMG_20250205_202012.jpgIMG_20250205_202025.jpgben de kalita 185 kağıdını denedim. resimdeki gibi boy olarak aslında oldukça yeterli gibi ama 2. resimden az çok anlaşıldığı şekilde sepet tabanıyla filtre tabanı arasında iyi fark var. by sebeple demleme esnasında filtre kenarlardan desteklenemeyeceği için yıkılabilir. Risk, ama almaya değer.

bu kadar aiden muhabbetinden sonra denemelerim süresince kullandığım ve en çok memnun kaldığım 2 profili paylaşayım;

1. Bu profil uçanlı kaçanlı, termal şoklu anaerobikli, naturalli maturalli çekirdekler için ve özünde single cup için yaptığım profildir. Batch kısmını hiç ellemedim.

2. Bu profil ise aslında yılların 1:1:1 tarifinin aidena uyarlanmış halidir. hem single hem batch için.

Merhaba, Aiden geleli 1 haftayı geçti ancak yoğunluktan açıp kurup kullanmaya vakit bulamamıştım. Biraz önce kurdum. 1-2 sorum olacak. Kullanmaya başlamış olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1- Şu ayarları mutlaka yap dediğiniz bir ayar var mı?
2- Ayarlarda anında demleme için gelişmiş modu açmazsak su haznesindeki tüm suyu boşaltır mı? Açtığımızda orada bir ayar girersek her defasında o kadar mı demleme yapar? Eğer öyleyse açık bırakıp boş bırakmak demek kahve yapacağın zaman menüden anında demlemeyi seçip istediğin miktarlarda yapmamı mı sağlar?
3- Telefon uygulaması bizde çalışmıyor mu? Bsğladım ama bir ayar göremedim. Saati 24 saat seçmeme rağmen 12 saat gibi gösteriyor.
1 - Benim için bu “Kesin Birim” ayarı sanırım. İlk bir kaç gün bundan habersiz kullandım, kupa sayısına göre demleme yapmak hiç hoşnut bırakmamıştı :)
2 - Anında demlemeyi hiç kullanmadım, bunun cevabını bilemiyorum maalesef.
3 - İlk eşleme sonrası yazılım güncellemesi yapmak gerekiyor. Güncel sürümde demleme profillerini yönetebiliyoruz. Onun haricindeki ayarları uygulamadan yönetemiyoruz hala. Umarım onu da bir an önce eklerler.

1 - Benim için bu “Kesin Birim” ayarı sanırım. İlk bir kaç gün bundan habersiz kullandım, kupa sayısına göre demleme yapmak hiç hoşnut bırakmamıştı :)
2 - Anında demlemeyi hiç kullanmadım, bunun cevabını bilemiyorum maalesef.
3 - İlk eşleme sonrası yazılım güncellemesi yapmak gerekiyor. Güncel sürümde demleme profillerini yönetebiliyoruz. Onun haricindeki ayarları uygulamadan yönetemiyoruz hala. Umarım onu da bir an önce eklerler.
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim makine 1.0.77 sürümünde görünüyor. Nasıl güncelleyebilirim? İlk kurulumdan beri eşleşme yaptım.

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim makine 1.0.77 sürümünde görünüyor. Nasıl güncelleyebilirim? İlk kurulumdan beri eşleşme yaptım.
Aynı durumdayız. 4 gündür güncellesin diye bekliyorum. Yapacak bir şey yokmuş beklemekten başka.

Maalesef uygulamanın kullanıcı deneyimi oldukça kötü. Ben eşleşme yaparken de bir çok hata aldım, vazgeçip uygulamayı kapattım hatta. Sonra bir daha denemek için açtığımda cihaz online gözüküyordu. Güncellemede de benzer şeyler oldu. Herhangi bir güncelleme olduğuna dair bir bilgi yokken, aynı gün içinde tekrar açtığımda güncellenmiş olduğunu gördüm. Ben şu an en güncel sürümdeyim ama reddit üzerinde çoğu insan ara sürümlerde kalmış. Cihazı fişten çekip 30 saniye bekleme, factory reset gibi çeşitli klasik yöntemlerin işe yaradığını söyleyenler var ama maalesef net bir çözüm yok gibi duruyor.

Ben cihazı wifiye bağladıktan sonra güncellemeler kendiliğinden gerçekleşti. Bir de unutmadan bağlanacağınız ağın 2.4ghz olması gerek 5ghz değil. Bunları bir kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Bu arada güncellemeyi manuel olarak yapabilmek iyi olurdu gerçekten de.

Güncelleme konusunda ben de sorun yaşamadım. Başta uygulama hatası olarak sürekli offline gözüküyordu, onu da mail attım hallettiler. Aletle ilgili genel izlenimin şu ana kadar çok pozitif, tek kişilik ve çok kişilik demlemelerde kullandım. Alet geldiğinden beri v60 yapmadım diyebilirim.

Ben cihazı wifiye bağladıktan sonra güncellemeler kendiliğinden gerçekleşti. Bir de unutmadan bağlanacağınız ağın 2.4ghz olması gerek 5ghz değil. Bunları bir kontrol etmeniz faydalı olabilir.

Bu arada güncellemeyi manuel olarak yapabilmek iyi olurdu gerçekten de.
Verdiğiniz detay sonrası makinenin bağlı olduğu ağı ayırıp 2,4 ve 5g olarak yaptım bakalım bir faydası olacak mı.

Kullanan arkadaşlara soru malzeme kalitesinden dolayı v2 beklenir mi yoksa v1 alınır mı?

Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir yurt dışındaydım.

Cihaz bağlantılarında mutlaka Wi-Fi 2.4 kullanın, uygun bant bu. Güncellemeler Aiden'lara ana server üzerinden sırayla geliyor, kurulumdan sonra birkaç gün içinde gelmiş olacaktır. Bazen çok daha hızlı da oluyor. İki hafta kadar önce firmware update sırasında bir sorun vardı, bir hafta kadar sürdü ama stabilize oldu. Şu an düzelmiş olması gerekir tüm cihazlarda.

Uygulamadan yapılabilecek her şey cihaz üzerinden de yapılabiliyor, doğrudan profilleri cihazdan da oluşturabilirsiniz, uygulamada herhangi sorun yaşarsanız makine üzerinden kontrol her zaman mümkün.

Kalita 185 kağıtları birebir uymaz, taban küçük geliyor, duvar yüksekliği de farklı. 8-12 cup olarak adlandırılan kağıtlar ölçü olarak uygun olacaktır ama. Taban ölçüsü 210-220 boyutları ideal diyebilirim. Kalita'da bu adından da anlaşılacağı üzere 185. Şüphede kaldığınız kağıtları düzleyip çapına bakarsanız hemen anlaşılır. Yükseklik kısmı bir şekilde aşılır bir çok kağıtta ama taban oturumu filtrelerin çökmesine, wave duvar yapısının doğru işlememesine sebep olabilir. İptidai olarak kullanılabiir elbette, ancak verimlilik için 8-12 ölçüsü daha uygun.

Wave tipi kağıtlarda en önemli hadiselerden biri kağıdın şeklini koruyabilmesi. Konik kağıtlar ve V tipi drippler'larda bunu hissetmiyoruz çok ancak özellikle büyük ölçülü kağıtlarda filtre şeklini ve dolayısıyla doğrudan işlevinin bir kısmını kaybedebiliyor. Daha filtreyi 50'li - 100'lü paketinden ayırırken bunu hissedebilirsiniz. Sonraki büyük stokla beraber Cafec 205 filtrelerimiz bollaşacak. Bu filtreler için çok fazla çaba sarfediyoruz. Açıkçası Fellow dahi kendisine canavar gibi spesifik bir filtre üretmiş değil. Eh, biz bu adımı çok önceden attık...

Abaca 102 daha çok kullanacağınız filtre olacaktır diye tahmin ediyorum, daha küçük demlemeleriniz için. Bir sonraki büyük Cafec ithalatımızda bu filtre stoğu çok uzun vade yetecek vaziyette planlandı. Dolayısıyla hepinizin işini maliyet olarak kolaylaştıracağım, merak etmeyin. Bu filtrelerin makineye büyük değer kattığına eminiz, makinelerde bazı maliyet durumlarını aşamasak bile çevre birimlerinde biz bunu halledeceğiz, merak etmeyin. 102 filtreler için sözüm olsun.

Malzeme kalitesi... Bunu geçelim mi artık lütfen. :)

Herkese Sevgiler.

Geri