Hocam güzel incelemeniz için teşekkürler. Birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.Birkaç günlük kullanımdan sonra özellikle Sage ile bir kıyaslama yapabilirim artık.
Öncelikle, malzeme kalitesi çok iyi olmasa da kesinlikle "dandik" bir hissiyat vermiyor. Malzeme kalitesini artırmaları fiyatı ne kadar etkilerdi bilmiyorum, ancak ciddi bir yükselme olacaksa bu durum benim için sorun teşkil etmedi. Karafını çok beğendim, ancak pour over demlemelerde bardak ya da cam karaf koymayı tercih ediyorum.
İkinci olarak, sage gerçekten çok güzel makine ve malzeme kalitesi aiden'ın ötesinde. Ancak Fellow Aiden demlemenin her noktasında değişiklik yapmaya öyle güzel izin veriyor ki Sage bu noktada çok geride kalıyor. Özellikle uygulama üzerinden bir profil oluşturup kullanmak çok zevkli. Fellow drops üyeliğinden gelen kahveler için firmanın kendi hazırladığı profilleri de uygulama üzerinden indirebiliyoruz, ancak drops şimdilik sadece Amerika'da var.
Üçüncü olarak, tamamen gözleme dayalı olarak söyleyebilirim ki ısı kaybı yok gibi bir şey. Demleme bittikten 5-10 dk sonra sepetin kapağını açtığımda bile cayır cayır buhar çıkıyor. Muhtemelen youtube'da bu hususta videolar vardır.
Son olarak, Sage'de ayarlamalar yapılabiliyordu evet, ancak nihayetinde dönüp dolaşıp gold brew seçeneği kullanılıyordu. Aiden'da kendi profillerini hiç kullanacağını sanmıyorum, çünkü demlemeye her noktada müdahale edebilmek, döküşler arasındaki sn farkını ayarlamak, her döküşte ayrı sıcaklık belirleyebilmek işin eğlenceli tarafı. Bununla birlikte, Sage'de kullanılacak suyu ayarlayamıyorken Aiden'da su miktarını seçebilmek çok güzel.
Bir not: Ürün bana Fransa'dan geldi, ancak bavulda taşımak gerçekten sıkıntılı olabilir malzemeden ötürü. Yurtdışından getirtmek isteyen olursa bunu göz önünde bulundursun. Zaten bu yüzden ben de ürünü burada satıp İngiltere'de sıfır almayı tercih edeceğim, bir uluslararası seyahat daha kaldıramaz gibi
Eyyorlamam bu kadar.
Çeviride bir problem yok, zaten açıkçası çok çevrilecek bir şey de yoktu. Makine üzerindeki ekranı kullanmak zor değil, ancak ekran üzerinden profil oluşturmak biraz sıkıntılı. Bunun için appi kullanmak daha iyi. Cold brew denemedim. Fellow'un 450ml kapasiteli termosu var, o sığıyor. Ama diğer markaları bilemiyorum.Hocam güzel incelemeniz için teşekkürler. Birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.
- Menü arayüzü nasıl? Kullanım kolaylığından çok anlaşılır mı? Sanırım tin coffee Türkçe dil seçeneği ekletmişti. Sizde Türkçe mi kullandınız? Türkçe kullandıysanız çeviriler nasıl? Kullanmadıysanız fırsatınız olduğunda deneyebilir misiniz?
- Cold brew deneyiminiz oldu mu? Süreç nasıl ilerliyor? Süreyi vs siz mi belirliyorsunuz? Yoksa miktara göre cihaz mı belirliyor?
- Karaf kısmına hiç termos koyup denediniz mi? Kaç ml termoslara kadar izin veriyor?
Elektrik kablosu ne kadar uzunlukta?

Döküşü bitirdiği zaman derken orayı anlayamadım açar mısınız biraz? Toplam demleme sonunda mı bu oluyor yoksa bloom aşamasından sonraki süreç mi ?Aiden güncellemesi:
-döküşler arasındaki zamanı alet gerçekten döküşü bitirdiği zaman başlatıyor ve bu sürenin uzan tutulması;
1. yatağın kurumasına sebep oluyor.
2. suyu biten kahve yatağı yeni su gelince daha çok ajite oluyor ve bitterlik beliriyor.
Bu aralığı kahvenin su tutma durumuna göre ayarlamanızı tavsiye ederim. 35 saniyelerden 21e geldim ki orada bile yatak kurudu. bir sonraki adım aralığı 17 saniyeye çekmek.

ml ayarı yapabilirsiniz. ayarlardan imperyal sistemi değil metrik sistemi seçerseniz ml gelecektir.Ben de aiden ile ilk denemeyi yaptım
İlk bakışta gözüme çarpan eksik demleme miktarını kahve gramajı üzerinden ayarlayamamak
Kaç cup demleyeceğimizi sorup ona göre reçetedeki orana göre gereken kahve gramajını kendi söylüyor
Cup sayısına göre ayarlama da biraz kısıtlayıcı en azından ml üzerinden ayarlama yapılabilirdi.Bunların yazılım güncellemesi ile değiştirilebileceğini düşünüyorum
bloomdan sonrası için zaten ayatladığınız süre kadar bekliyor 30-40-50 artık ne derseniz. Benim kastettiğim bloomdan sonraki döküşlerin arasında kalan süre. pek dikkat etmemiştim açıkçası manuel demleme yaparken, çünkü ya kahve yatağına bakardım ya da toplam süreye. ama düşününce orada bile 15-20 saniyeden fazla beklemiyorum aslında. o yüzden bence aidenda en iyi pour over benzeri bardak için döküşler arasını 15-20snden fazla yapmamak gerekir.Döküşü bitirdiği zaman derken orayı anlayamadım açar mısınız biraz? Toplam demleme sonunda mı bu oluyor yoksa bloom aşamasından sonraki süreç mi ?
Hocam metrik sistem seçiliydi ama beni başka bir şeyi bulmaya sevk ettiniz. Aynı yerden “kesin birimler” i tikleyince sorun çözülüyorml ayarı yapabilirsiniz. ayarlardan imperyal sistemi değil metrik sistemi seçerseniz ml gelecektir.
dikkat etmemişim ben o özelliğe, dediğiniz gibi cup seçimine göre mutlaka 225ml-300ml vs diye giden bir seçim vardı. misal 250 veya 280ml secemiyordum. bu özellik herhalde o seçime izin veriyor, doğru mu anladımHocam metrik sistem seçiliydi ama beni başka bir şeyi bulmaya sevk ettiniz. Aynı yerden “kesin birimler” i tikleyince sorun çözülüyor
Evet hocam,şuna dönüşüyor örneğindikkat etmemişim ben o özelliğe, dediğiniz gibi cup seçimine göre mutlaka 225ml-300ml vs diye giden bir seçim vardı. misal 250 veya 280ml secemiyordum. bu özellik herhalde o seçime izin veriyor, doğru mu anladımşehir dışında olunca deneme şansım olmadı, merak ettim.