• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

En Sevdiğiniz Demleme Ekipmanı Nedir ? :)

En Sevdiğiniz Demleme Ekipmanı

• V60

• Kalita

• Origami

• DelterPress

• Cezve-İbrik

• Chemex

• Aeropress

• Cafflano

• Moka Pot

• Flair-Cafelat

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Bende v60, decanter, cafflano, Aeropress,Kalita 155 mevcut sürekli kullandığım. Syphon ve indian woodneck te mevcut ama pek kullandığım söylenemez. Ama her biri ayrı güzel. Gövde istediğimde v60, Asidite dengeli olsun istediğimde decanter, Espresso için cafflano, Envai çeşit sıradışı demlemeler yapmak istediğim kahveler için aeropressim. tatlılık istediğimde kalita kullanıyorum ama sabah ilk işim v60 demlemek oluyor ne olursa olsun :D

seçeneklerde french press neden yok? ben bazen french press ile de demleme yapıyorum. gayet güzel kahveler çıkıyor.
Tamamen Aklıma Gelmemesi ile alakalı bir durum bu arada Anket Sınırı dolmuş Ekleyemiyorum :D

V60 ve delter ben de ikisi de ayrı güzellikte kahveler veriyor. Ancak kalita be origamiyi de merak etmiyor değilim:)

Dükkan konusu doğrudur, çok özen olmayabilir oralarda... farklı reçetelere olanak verdiğini, ters yöntemle ya da çift filtre kagidiyla daha temiz fincanlar elde edilebildiğini de söylüyorlar fakar nedense iyi bir french presten çok öte ne verdiğini bilemedigim bir ekipman... ama çok pratik olduğu kesin...

denizhan abi, sanırım 4 seneyi geçkin süredir kahve hobisiyle aktif olarak uğraşıyorum. benim bugüne kadar aeropress ile çok iyi sonuçlar aldığım çekirdek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. zaman zaman bazı kavurucuların belirli çekirdeklerinden çok iyi performans almış olsak da ben denemekten sıkıldığım için sanıyorum 1 yılı geçti aeropress yapmayalı :)

bir süre 2016 aeropress dünya şampiyonunun 35gr çekirdek ile yapılan tarifini beğenerek kullanıyordum ama çok fazla çekirdek istediğinden her zaman deneyemiyordum :) bence delter press varken gerek yok. ha bir de bende americanpress de var. onu da inceleyebilirsin. aklında olsun.

denizhan abi, sanırım 4 seneyi geçkin süredir kahve hobisiyle aktif olarak uğraşıyorum. benim bugüne kadar aeropress ile çok iyi sonuçlar aldığım çekirdek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. zaman zaman bazı kavurucuların belirli çekirdeklerinden çok iyi performans almış olsak da ben denemekten sıkıldığım için sanıyorum 1 yılı geçti aeropress yapmayalı :)

bir süre 2016 aeropress dünya şampiyonunun 35gr çekirdek ile yapılan tarifini beğenerek kullanıyordum ama çok fazla çekirdek istediğinden her zaman deneyemiyordum :) bence delter press varken gerek yok. ha bir de bende americanpress de var. onu da inceleyebilirsin. aklında olsun.

35 gr 😮

Aeropess ve Delter’ı denemeyi çok istiyorum ama şimdilik pour over’ı mükemmelleştirmeye harcıyorum zamanımı ve enerjimi. V60’la geçen uzun süreden sonra Kalita gerçekten sınıf atlattı. Orijinal Kalita olmasa da :)

kalitayi ben de merak ediyorum ve hatta origami+kalita filtre kagidi+melodrip uclusunu ancak kirilma olasiligi nedeniyle cok tereddut edip almamistim origamiyi. hala kararsizim... yeni partide belki. origami ve kalita dripper arasindaki fark cok mu? gerek berraklik ve gerekse de aromalar acisindan?

Aldığımdan beri delter kullanıyorum, başka bir şeye ihtiyaç duymadım. V60 kenarda kaldı, zaten filtresi de kalmadı :) Bu durumlar düzelirse ve sağ kalırsak origami de almayı düşünüyorum. Ama Delter ile kahveler çok iyi çıkıyor.

Benim için Aeropress.

Bu ekipmanı ilk gördüğümde hiç ısınamamıştım, plastikten hoşlanmadığımdan sanırım ancak arkadaşım Aeropress ile demlediği bir Ethiopia ikram ettikten sonra hemen satın aldım ve 2016 beri vazgeçilmez ekipmanım oldu.

Tatsal olarak da diğer demleme ekipmanlarından kolayca ayırt edebiliyorum. Böyle bir ekipmanın nitelikli kahve sektörüne kazandırılması hâlen çok şaşırtıcı geliyor bana.

Benim için Aeropress.

Bu ekipmanı ilk gördüğümde hiç ısınamamıştım, plastikten hoşlanmadığımdan sanırım ancak arkadaşım Aeropress ile demlediği bir Ethiopia ikram ettikten sonra hemen satın aldım ve 2016 beri vazgeçilmez ekipmanım oldu.

Tatsal olarak da diğer demleme ekipmanlarından kolayca ayırt edebiliyorum. Böyle bir ekipmanın nitelikli kahve sektörüne kazandırılması hâlen çok şaşırtıcı geliyor bana.
hangi metodu kullanıyorsunuz özüt olarak yapıp by passla su eklemek mi yoksa direk 200-250 ml su ile demlemek mi ?

Yazılanları okuyunca insanın direk delter alası geliyor ama hep iki kişilik demleme yaptığımdan aeropress yada delter şansım yok.

Diğer yandan kalita-origami çekişmesinde origami açık ara alır diye umarken kalita rakipsiz görünüyor.

Origami şaşırttı doğrusu...

hangi metodu kullanıyorsunuz özüt olarak yapıp by passla su eklemek mi yoksa direk 200-250 ml su ile demlemek mi ?
Selam, uzun süredir aynı reçeteyi kullanarak stabil sonuçlar elde ediyorum.

Aeropress'de hep 15 gram demliyorum,İnverted metod, oran için ise kahveye göre değişiklik yapıyorum örn 1:16-1:16-5 arasında. Comandante 17-18 click ve demleme sürem 2:20 geçmiyor.

Fincanda dengeli ve tatlı aromaları hedefleyerek öğütümle +2/-2 oynuyorum.

Yanlış anlamayın ama Delter ve Aeropress i, ki çalışma prensipleri de fincan karakterleri de birbirlerinden oldukça farklı olmalarına rağmen diğer dripperlarla aynı düzeye koyamıyorum... Tamam cok pratikler, zevkliler, eğlenceliler, hakikaten diğerlerini götürme şansı bulamadığınız yer ve zamanlar için çok fonksiyonel oldukları durumlar var, al yanına dilediğin yere götür, zaman yok hemen yapıver ve leziz bir fincan elde ediver filan ama tatsal olarak asla bir V60'in zerafetine ve derinliğine, Kalitanin, Origaminin katman zenginligine ulaşmaları pek mümkün değil...

Yanlış anlamayın ama Delter ve Aeropress i, ki çalışma prensipleri de fincan karakterleri de birbirlerinden oldukça farklı olmalarına rağmen diğer dripperlarla aynı düzeye koyamıyorum... Tamam cok pratikler, zevkliler, eğlenceliler, hakikaten diğerlerini götürme şansı bulamadığınız yer ve zamanlar için çok fonksiyonel oldukları durumlar var, al yanına dilediğin yere götür, zaman yok hemen yapıver ve leziz bir fincan elde ediver filan ama tatsal olarak asla bir V60'in zerafetine ve derinliğine, Kalitanin, Origaminin katman zenginligine ulaşmaları pek mümkün değil...
Ben Aeropressten Fellowun Prismo Aparatıyla çok verim almıştım. Flairdeki veya Cafelat Robattaki gibi bir Espresso derinliği yakalayamasamda doğada veya işte vb oldugunuz anda size espresso derinligini bir nebzede olsun yaşatabiliyor o yönünü çok seviyorum Aeropressin :)

Ben Aeropressten Fellowun Prismo Aparatıyla çok verim almıştım. Flairdeki veya Cafelat Robattaki gibi bir Espresso derinliği yakalayamasamda doğada veya işte vb oldugunuz anda size espresso derinligini bir nebzede olsun yaşatabiliyor o yönünü çok seviyorum Aeropressin :)
Kesinlikle en çok ise yarayacakları yerler oralar zaten... bu yaz icin bir hayalim vardı mesela ancak yapabilecekmiyim kimbilir... son 8 yilin 5inde yaptığım(iz) 3,5 gün süren kamplı Aladağlar Transimizda, kamp alanlarımızda ve zirve faaliyetlerimizde henüz erimiş kar/buz suları ile Delterla nitelikli kahve keyfi yapmakti ama... göreceğiz bakalım neler olacak...

Kesinlikle en çok ise yarayacakları yerler oralar zaten... bu yaz icin bir hayalim vardı mesela ancak yapabilecekmiyim kimbilir... son 8 yilin 5inde yaptığım(iz) 3,5 gün süren kamplı Aladağlar Transimizda, kamp alanlarımızda ve zirve faaliyetlerimizde henüz erimiş kar/buz suları ile Delterla nitelikli kahve keyfi yapmakti ama... göreceğiz bakalım neler olacak...
Benimde benzer planlarım vardı Aeropress ile Kamp Yedigöller ve Kaz Dağlarında ama evden dışarıya çıkamıyoruz malesef üzücü bir durum içindeyiz :(

Çok zor bir karardı ancak ben her şeyden vazgeçsem Aeropressten vazgeçemeyeceğimin hep altını çizerim o yüzden oyumu ondan yana kullandım. Aeropress'in pratikliği, sağlamlığı bir kenara dursun eğer ekipmana iyice düşerseniz tarif konusunda limitlerinin olmadığını yada çok geniş bir yelpazesi olduğunu ve bir çok ekipmanı dahi taklit edebildiğini görebilirsiniz.

Coffee sapiensin Brezilya diquinhosunu v60 da demleyince mesela kakao ve vişne asiditesi şurubumsu tatlar müthiş hissediliyor ama aynı kahveyi delterda kaç kere yaptım amcak o şurubumsuluk ve asiditeyi alamadım. Acaba delter press kahvenin her aromasını veremiyor mu bunu bilmiyorum ancak bu kahvedeki potansiyeli kısıtladı benim denemelerimde.

neye göre v60 zerafeti ve derinliğine ulaşamıyor onu anlamadım. ben aynı kahveyi her iki yöntemlede yapıyorum ama delter ile gelen kahve daha güzel çıkıyor üstelik v60 da olabilecek tonla parametreden de bağımsız, stabil.
keza aeropress immersion olarak dünyada en fazla demleme metoduna sahip sistem. bir çok demleme metodu var.
öyle bir yazmışsınız ki delter, aeropress güzel ama v60 ın yanına yaklaşamaz.
aşırı iddialı olmuş bu.

Geri