• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

En Sevdiğiniz Demleme Ekipmanı Nedir ? :)

En Sevdiğiniz Demleme Ekipmanı

• V60

• Kalita

• Origami

• DelterPress

• Cezve-İbrik

• Chemex

• Aeropress

• Cafflano

• Moka Pot

• Flair-Cafelat

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
neye göre v60 zerafeti ve derinliğine ulaşamıyor onu anlamadım. ben aynı kahveyi her iki yöntemlede yapıyorum ama delter ile gelen kahve daha güzel çıkıyor üstelik v60 da olabilecek tonla parametreden de bağımsız, stabil.
keza aeropress immersion olarak dünyada en fazla demleme metoduna sahip sistem. bir çok demleme metodu var.
öyle bir yazmışsınız ki delter, aeropress güzel ama v60 ın yanına yaklaşamaz.
aşırı iddialı olmuş bu.
Iddia değil kendi deneyimim... tıpkı sizin iddianız gibi... müsade var mı? Karalamadım ayrıca, leziz fincan tabiri de var orada... ama evet ben o ekipmanlarla aldığım derinliği alamıyorum, bu mümkün değil mi? Siz alıyorsanız tebrik ederim, ben becerememişim, siz becermişsiniz diyelim o halde... tebrikler...

@Ceren Aksu @dmnebbkr @cayisse @Sensei

Origami de salgından darbe yiyenlerden maalesef, ürün Japon üretimi ve Japonya' dan geliyor. Firma gümrükçüsünün çalışmadığını belirtti. Onlarda bir şey yapamıyoruz diyor maalesef. 1 ay gibi bir sürede gelmiş olur diye düşünüyoruz. Bilgilendireceğim :)
kahve ekipmanı değil de başka bir elektronik cihaz için firma ile görüştüm. yabancı bir firma. virüsden kaynaklı gecikmelerin ve gümrük sorunları olduğundan bahsetti. muhtemelen bu sıkıntılar oldukça uzun süre devam edecek gibi.

Delterpresste bazen Kanallanma oluştuguna dair 1-2 yazı okumuştum yabancı forumlarda suyu dengeli iletemedigi için belki ondan kaynaklı olabilir.

Iddia değil kendi deneyimim... tıpkı sizin iddianız gibi... müsade var mı? Karalamadım ayrıca, leziz fincan tabiri de var orada... ama evet ben o ekipmanlarla aldığım derinliği alamıyorum, bu mümkün değil mi? Siz alıyorsanız tebrik ederim, ben becerememişim, siz becermişsiniz diyelim o halde... tebrikler...

benim de delterle elde ettigim kahveler 'v60 lite' diye siniflandirabilecegim nitelikte.

Ben (ve sanıyorum sevgili @Avare de) Origami dripper ve LilyDrip birlikteliğini seviyoruz V60 - 02 filtre kağıdıyla birlikte.

Hep aklımdadır bir de @Ceren Aksu 'nun başına geldikten sonra ilk gelen partiden yedek alacam 1 tane de Origami dripper. @Avare ile ikimiz için. 😘
Bilgilerine sevgilerimle @batugen ☕

Son düzenleme:
Ben (ve sanıyorum sevgili @Avare de) Origami dripper ve LilyDrip birlikteliğini seviyoruz V60 - 02 filtre kağıdıyla birlikte.

Hep aklımdadır bir de @Ceren Aksu 'nun başına geldikten sonra ilk gelen partiden yedek alacam 1 tane de Origami dripper. @Avare ile ikimiz için. 😘
Lily drip de merak ettiğim bir yardımcı ekipman... sonu yok bu ekipman işinin :))

Origami+Kalita filtre ile benim gibi süre sorunu yaşayan var mı acaba merak ediyorum... bir yerde bir hata yapıyorum mutlaka ama nerede bilemedim...

Sadece moka pot elimde olduğu için onu işaretlemek durumunda kaldım :D Buradaki yorumları dikkate alarak sıradaki demleme ekipmanımı seçmeyi düşünüyorum :unsure:

Lily drip de merak ettiğim bir yardımcı ekipman... sonu yok bu ekipman işinin :))

Origami+Kalita filtre ile benim gibi süre sorunu yaşayan var mı acaba merak ediyorum... bir yerde bir hata yapıyorum mutlaka ama nerede bilemedim...

Kalita 185 filtre kullanıyorum zaman zaman.Aynı su miktarını aynı çekirdekte Origami +LilyDrip + V60-02 filtre için cmd.21 click öğütüyorsam kalita filtre için 24-25 öğütüyorum süre ancak dengeleniyor.
Lilydrip en çok sevdiğim aparat inan sevgili arkadaşım @mimds almalısın bence.
( hocam demedim ama 🥳 )

@Ceren Aksu @dmnebbkr @cayisse @Sensei

Origami de salgından darbe yiyenlerden maalesef, ürün Japon üretimi ve Japonya' dan geliyor. Firma gümrükçüsünün çalışmadığını belirtti. Onlarda bir şey yapamıyoruz diyor maalesef. 1 ay gibi bir sürede gelmiş olur diye düşünüyoruz. Bilgilendireceğim :)
Bakmayın bir pembe edindiğime, sürecin sıkıntılı olduğunu gördüğüm için elde kalanla deneyimlemek istedim ancak yaklaşık 2 ay önce sizle yaptığımız görüşmedeki talebim hala geçerli, gelince turkuazdan bir adet edinmek istiyorum :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Kalita 185 filtre kullanıyorum zaman zaman.Aynı su miktarını aynı çekirdekte Origami +LilyDrip + V60-02 filtre için cmd.21 click öğütüyorsam kalita filtre için 24-25 öğütüyorum süre ancak dengeleniyor.
Lilydrip en çok sevdiğim aparat inan sevgili arkadaşım @mimds almalısın bence.
( hocam demedim ama 🥳 )
Origami+Kalita filtresi ile 22-28 klike kadar bir çok kez farklı kahveyle deneme yaptım ama ilginc bir şekilde hep bir tıkanma oluyor, oysa aynı parametrelerle kalitanin kendisiyle hiç sıkıntı yaşamıyorum... neyse, elbet çözeceğim bunu...
Sen diyorsan lily alınır o halde 'hocam'! 😎👉🏻

O kadar fazla ekipman var ki insan hepsini almak istiyor. Origami renk ve şekil olarak çok hoş. Kalita zaten kendini ispatlamış ben önümüzdeki zamanlarda bir Kalita almayı düşünüyorum tabi para kalırsa🤣. Origami de bir dahakine kısmet artık.

Listeye şöyle bir baktım da sadece chemex,cafflano ve flair-cafelat elimde yok, flair-cafelat yerine de espresso makinesi var :)

Sanırım en sevdiğim her zaman V60 sonra kalita
Ama en sık ve düzenli kullandığım ise espresso makinem

Evdeki ekipman:
V60
Güralita (gural porselen kalitasi)
Delterpress
Mokapot
Chemex
Tabi ki cezve
Ofisde : BFC Ela junior espresso makinası, (yakında eve taşınacak)

Evde tek kişilik demlemeler v60, 2 kişilik demlemeler Güralita.
Ama ne yalan söyleyeyim, işe gidip espresso içmek en güzeli. En sevdiğim ekipman ( ankette yok) her zaman portafiltrem.

Espresso
V60
Kalita
Delter
Bir iki alet daha evde mevcut olsa da pek yüzlerine baktığım söylenemez.Günde bir espresso ve bir filtre içiyorum.Bu aralar çok içiyorum .Filtreyi de V60 olarak tercih ediyorumArada kalita.İşe giderken pratik olması nedeniyle delter tercihimdi.Ama nedense delter şu ara aklıma gelmiyor evde olduğum şu günlerde.

Geri