• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

En Sevdiğiniz Demleme Ekipmanı Nedir ? :)

En Sevdiğiniz Demleme Ekipmanı

• V60

• Kalita

• Origami

• DelterPress

• Cezve-İbrik

• Chemex

• Aeropress

• Cafflano

• Moka Pot

• Flair-Cafelat

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

AltayOzger

Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Kim ne kadar hangi demleme ekipmanını daha çok seviyor. :) . Benim En Sevdiğim demleme ekipmanı V60 Sanırım ama Kararsızım Aeropresste olabilir kamplarda en büyük yoldaşım kendisine ihanet etmek istemiyorum bir yandanda :)

Son düzenleme:
Kalita filtresi ile kullandığım Origami Dripper’ımdı, bir zamanlar 😂 (Altay yaramı deştin keke)
Düz yataklı dripperlar arasında da favorim aynı zamanda.

Delter Press de seviyorum, yine çok temiz kahveler çıkıyor onda da. Taşıması oldukça kolay. Bazen tarifle değişken olmakla beraber elimdeki dripper’lara göre asidite bir tık daha vurgulu olabiliyor benim damak tadıma göre, o yüzden asiditesi damağıma hitap eden çekirdekler olduğunda Delter’da da fazlaca demliyorum.

Ps. Allahını seven üzerime Origami atsın, ama kırmadan. Turkuazından.

Kalita filtresi ile kullandığım Origami Dripper’ımdı, bir zamanlar 😂 (Altay yaramı deştin keke)

Delter Press de seviyorum, yine çok temiz kahveler çıkıyor onda da. Taşıması oldukça kolay. Bazen tarifle değişken olmakla beraber elimdeki dripper’lara göre asidite bir tık daha vurgulu olabiliyor benim damak tadıma göre, o yüzden asiditesi damağıma hitap eden çekirdekler olduğunda Delter’da da fazlaca demliyorum.

Delterpress gerçekten güzel Alet alsam mı almasam mı Aeropress varken bilemiyorum :cool:

Ben her gün kullanmasam da Aeropress demek istiyorum, V60 ya da Origami'ye yakışmayan kahveler bazen Aeropress'e çok yakışıyor. Yapması ve temizlemesi kolay, inanılmaz esnek ve her şeyden önemlisi çok güzel kahveler yapabiliyor. Özellikle sabahları tercih ediyorum.

Delterpress gerçekten güzel Alet alsam mı almasam mı Aeropress varken bilemiyorum :cool:

Delter’dan çıkan sonuç ile Aeropress’ten çıkan sonuç çok farklı olduğundan karşılaştırmaya hiç gitme naçizane tavsiyem, her ikisinin de kendi avantajları var sonuçta. Ama memnun kalacağını düşünüyorum Delter’dan 🌿

Delter’dan çıkan sonuç ile Aeropress’ten çıkan sonuç çok farklı olduğundan karşılaştırmaya hiç gitme naçizane tavsiyem, her ikisinin de kendi avantajları var sonuçta. Ama memnun kalacağını düşünüyorum Delter’dan 🌿
Desene yine Gitti Paracıklar :D :D Varımı Yokumu Kahveye yatırıyorum diyebilirim şu aralar :)

Şöyle bir baktım da galiba en çok V60 kullanıyorum, ancak ne zaman Kalita kullansam neden daha az kullaniyorum diyorum... Asiditeyi, parlak notaları V60 daha iyi veriyor, Kalitada ise tatlılık daha ön planda... Bir suredir Origami de kullanıyorum, V60 filtresiyle çok parlak fincanlar alsam da Kalita filtresiyle nedense süre konusunda hep sorun yaşıyorum, ince öğütüm kalın öğütüm, hiç fark etmiyor, istisnasız hep 4 dakikalara yaklaşıyor demlemeler... Aynı parametrelerle Kalitada istediğimi yakalayabiliyorken Origamiyle bir türlü olmuyor nedense... Delter da zaman zaman farklı pres tercihleriyle kullandığım bir ekipman ancak hiç bir zaman diğeriyle kıyaslanabilecek derinlikte fincanlar elde etmedim onunla... Evet yolculukta, kampta ya da dar zamanlarda kullanmak için pratik bir ekipman ancak o kadar, temiz, leziz ve fakat tatsal derinlikten yoksun fincanlar çıkarıyor bence... Aeropress i merak etmekle birlikte kahve dükkânlarında içtiğim hiç bir fincanda bekledigim katmanları ve kompleksiteyi göremedim, aksine en iyisi bile hep biraz bulanık ve tek düzeydi... Pratikliği dışında cazip gelen bir yanını göremedim doğrusu... Cezve oldum olası sevdiğim bir demleme metodu, nitelikli kahvelerin bazılarıyla, örn. Petra'nın Hunkute'si ve Gardelli'nin Mzungu'su ile, bugüne dek içtiğim en güzel fincanları deneyimledim... Bunun için paraya kıyıp bir Soy C4 aldım, fincanlar daha da şenlendi!

Moderatörün son düzenlenenleri:
Anketteki ekipmanlardan sadece V60 ve mokapot'a sahibim.
Mokapotu ne yazık ki aylardır kullanmadım.
Almak istediğim ürünler ise şunlar; bulabilirsem Soy veya Toker bakır cezve ile eğer bütçe denk gelirse Cafelat Robot.

Bende siyahini bekliyorum. Bakalım clean cup ne zaman getirecek.

Şöyle bir baktım da galiba en çok V60 kullanıyorum, ancak ne zaman Kalita kullansam neden daha az kullaniyorum diyorum... Asiditeyi, parlak notaları V60 daha iyi veriyor, Kalitada ise tatlılık daha ön planda... Bir suredir Origami de kullanıyorum, V60 filtresiyle çok parlak fincanlar alsam da Kalita filtresiyle nedense süre konusunda hep sorun yaşıyorum, ince öğütüm kalın öğütüm, hiç fark etmiyor, istisnasız hep 4 dakikalara yaklaşıyor demlemeler... Aynı parametrelerle Kalitada istediğimi yakalayabiliyorken Origamiyle bir türlü olmuyor nedense... Delter da zaman zaman farklı pres tercihleriyle kullandığım bir ekipman ancak hiç bir zaman diğeriyle kıyaslanabilecek derinlikte fincanlar elde etmedim onunla... Evet yolculukta, kampta ya da dar zamanlarda kullanmak için pratik bir ekipman ancak o kadar, temiz ve fakat tatsal derinlikten yoksun fincanlar çıkarıyor bence... Aeropress i merak etmekle birlikte kahve dükkânlarında içtiğim hiç bir fincanda bekledigim katmanları ve kompleksiteyi göremedim, aksine en iyisi bile hep biraz bulanık ve tek düzeydi... Pratikliği dışında cazip gelen bir yanını göremedim doğrusu... Cezve oldum olası sevdiğim bir demleme metodu, nitelikli kahvelerin bazılarıyla, örn. Petra'nın Hunkute'si ve Gardelli'nin Mzungu'su ile, bugüne dek içtiğim en güzel fincanları deneyimledim... Bunun için paraya kıyıp bir Soy C4 aldım, fincanlar daha da şenlendi!

Petra'nın huntukesini petra'da içmiştim gerçekten harikaydı. Eve alacaktım fakat internet stoklarında yoktu :) Bir daha ne zaman gelir kim bilir.

Şöyle bir baktım da galiba en çok V60 kullanıyorum, ancak ne zaman Kalita kullansam neden daha az kullaniyorum diyorum... Asiditeyi, parlak notaları V60 daha iyi veriyor, Kalitada ise tatlılık daha ön planda... Bir suredir Origami de kullanıyorum, V60 filtresiyle çok parlak fincanlar alsam da Kalita filtresiyle nedense süre konusunda hep sorun yaşıyorum, ince öğütüm kalın öğütüm, hiç fark etmiyor, istisnasız hep 4 dakikalara yaklaşıyor demlemeler... Aynı parametrelerle Kalitada istediğimi yakalayabiliyorken Origamiyle bir türlü olmuyor nedense... Delter da zaman zaman farklı pres tercihleriyle kullandığım bir ekipman ancak hiç bir zaman diğeriyle kıyaslanabilecek derinlikte fincanlar elde etmedim onunla... Evet yolculukta, kampta ya da dar zamanlarda kullanmak için pratik bir ekipman ancak o kadar, temiz ve fakat tatsal derinlikten yoksun fincanlar çıkarıyor bence... Aeropress i merak etmekle birlikte kahve dükkânlarında içtiğim hiç bir fincanda bekledigim katmanları ve kompleksiteyi göremedim, aksine en iyisi bile hep biraz bulanık ve tek düzeydi... Pratikliği dışında cazip gelen bir yanını göremedim doğrusu... Cezve oldum olası sevdiğim bir demleme metodu, nitelikli kahvelerin bazılarıyla, örn. Petra'nın Hunkute'si ve Gardelli'nin Mzungu'su ile, bugüne dek içtiğim en güzel fincanları deneyimledim... Bunun için paraya kıyıp bir Soy C4 aldım, fincanlar daha da şenlendi!
Aeropress Aslında Teknik bir Alet Çok fazla tarif ve yöntem var mekanlarda tek düze tarifin kullanıldığını ve teknik tarafının öne çıkartıldığını düşünmüyorum. Bulanıklık tarafına gelirsekte evet çok temiz bir fincan çıkattıgını pek söyleyemem.

Anketteki ekipmanlardan sadece V60 ve mokapot'a sahibim.
Mokapotu ne yazık ki aylardır kullanmadım.
Almak istediğim ürünler ise şunlar; bulabilirsem Soy veya Toker bakır cezve ile eğer bütçe denk gelirse Cafelat Robot.
Bende Flair 2 Pro Düşünüyorum Nisan Ayı için Yurtdışına çıktığımda Almayı düşünüyordum aylar önce ama Corona muhabbeti çıkınca hayal oldu :)

Aeropress Aslında Teknik bir Alet Çok fazla tarif ve yöntem var mekanlarda tek düze tarifin kullanıldığını ve teknik tarafının öne çıkartıldığını düşünmüyorum. Bulanıklık tarafına gelirsekte evet çok temiz bir fincan çıkattıgını pek söyleyemem.
Dükkan konusu doğrudur, çok özen olmayabilir oralarda... farklı reçetelere olanak verdiğini, ters yöntemle ya da çift filtre kagidiyla daha temiz fincanlar elde edilebildiğini de söylüyorlar fakar nedense iyi bir french presten çok öte ne verdiğini bilemedigim bir ekipman... ama çok pratik olduğu kesin...

Williamın tarifi ile gerçekten güzel bir fincan elde ettim ilk demlemem olmasına rağmen :)

Geri