• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim Ayı Kahve Kulübü Aylık Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (SONUÇ)

Kenya Kanja'yı denedim. 1zpresso K-Pro'da 8.6 klikte öğüttüm ve Tetsu Kasuya metoduyla demledim.

Suyun sıcaklığı konusunda emin değilim, 440 ml kaynar suyu iki dk beklettikten sonra demleye başladım ve aralarda ocakta 5 saniye kadar tutarak kendimce ısıyı sabit tutmaya çalıştım, ne kadar başarılı oluyorum bilmiyorum. Muhtemelen 92-94 derece suyla demleme yaptım diye varsayıyorum.

Temizlikle uğraşırken bitiş süresine bakmayı unuttum ancak her zamankinden çabuk bitmiş olsa gerek.

Başlangıçta düz bir kahve gibi hissettirdi ve hafif bitterlik vardı, arkadan çok hafif bir tatlılık geliyordu. Soğudukça meyvemsi tatlar ön plana çıktı ancak dengeli bir kahveden çok ekşiliğin ağır bastığı bir kahveye dönüştü. Son yudumlarda oldukça soğuk olduğunu belirteyim, yaklaşık yirmi beş dk'de içtim. Tadım notalarını tam alabildiğim söylenemez, zaten bu konuda damağım çok iyi değil. Sonuç olarak tam istediğimi alamasam da umut vadeden bir fincan oldu benim için.

K-Pro'da 8.6 ince bir öğütüm sayılmaz, bu metod için bile kalın sayılabilir. Şahsi yorumum çok daha ince (K-Pro'da 7.2 deneyeceğim bir dahaki sefere) öğütüm ve tek döküşün çok daha iyi sonuç verebileceği yönünde.

Henüz yeni kavrum olduğu için iyi verim alamamış olabilirim, belki ilerleyen günlerde aynı metodla yeniden denerim.

Kenya Kanja'yı denedim. 1zpresso K-Pro'da 8.6 klikte öğüttüm ve Tetsu Kasuya metoduyla demledim.
Başlangıçta düz bir kahve gibi hissettirdi ve hafif bitterlik vardı, arkadan çok hafif bir tatlılık geliyordu. Soğudukça meyvemsi tatlar ön plana çıktı ancak dengeli bir kahveden çok ekşiliğin ağır bastığı bir kahveye dönüştü.

Bu kahveyi çok merak ediyorum. Tek variyete sl28 olması dikkatimi çekmişti. Hatta tek variyete mi gerçekten diye Şerif Beye doğrulamak amaçlı sormuştum. Keşke paketi açmadan en azından birkaç gün daha bekleseydiniz. Kenya kahveleri genelde yoğun asidik olduğu için size ekşi gelmiş olabilir. Kenya kahveleri tam da bu yüzden tercih ediliyor aslında. Ama tabiki gaz salınım süresini bekledikçe ve iyi bir demleme ile birlikte asiditeyi tatlılıkla dengeleyince çok keyifli oluyor.
İlerleyen günlerde yorumlarınızı merak ediyorum.

Başka deneyen olursa da paylaşabilir mi lütfen. 😊

Bu kahveyi çok merak ediyorum. Tek variyete sl28 olması dikkatimi çekmişti. Hatta tek variyete mi gerçekten diye Şerif Beye doğrulamak amaçlı sormuştum. Keşke paketi açmadan en azından birkaç gün daha bekleseydiniz. Kenya kahveleri genelde yoğun asidik olduğu için size ekşi gelmiş olabilir. Kenya kahveleri tam da bu yüzden tercih ediliyor aslında. Ama tabiki gaz salınım süresini bekledikçe ve iyi bir demleme ile birlikte asiditeyi tatlılıkla dengeleyince çok keyifli oluyor.
İlerleyen günlerde yorumlarınızı merak ediyorum.

Başka deneyen olursa da paylaşabilir mi lütfen. 😊
Evet ideal olan en azından beş altı gün beklemek kesinlikle. Alternatif kahvesi olanlar kesinlikle acele etmesinler. Evde başka kahve kalmadığından dayanamayıp şansımı denemek istedim. Hatta yarın sabah yine dediğim gibi ince öğütüm ve tek döküş ile denemeyi düşünüyorum. Ancak yine istediğim tadı yakalayamazsam kahveyle daha fazla inatlaşmayıp bekleyeceğim mecbur 😅

Son düzenleme:
Evet ideal olan en azından beş altı gün beklemek kesinlikle. Alternatif kahvesi olanlar kesinlikle acele etmesinler. Evde başka kahve kalmadığından dayanamayıp şansımı denemek istedim. Hatta yarın sabah yine dediğim gibi ince öğütüm ve tek döküş ile denemeyi düşünüyorum. Ancak yine istediğim tadı yakalayamazsam kahveyle daha fazla inatlaşmayıp bekleyeceğim mecbur 😅
öğüttükten sonra 10-15dk bekleyip demlemeyi deneyebilirsiniz

Günaydın Arkadaşlar. Paketlerin %80'i dün itibariyle çıktı, gece mesayiye kaldı arkadaşlar 10'a kadar.

Bu sabah da 4 kişi paketleme 1 kişi fatura ile devam edilecek ve kalanlar tamamlanacak.

Bazılarında "hazırlanıyor" görünüyor olması kargo şirketlerin takip no'yu bize geç bildirmesinden kaynaklanıyor.

Özel mesajlarınıza da bugün 10 gibi ofise geçtiğimde bakıp cevaplayacağım.

Saygılarımla,

Şerif

Not: yarın sabah 08.30 itibariyle 3-4 saat Coffeetopia Eminönü şubemizde olacağım, Nordic'leri denemek isteyen varsa kodu söylesin. ikram demleme yapayım :)

@SerifBasaran hocam Coffeetopia lardan kodla paket alabiliyor muyuz?

Henüz öyle bir çalışmamız yok, düzgün bir koordinasyon gerektirir bu. Ancak Coffeetopia'larda kullanılan bir "App" var (Android ve Apple uyumlu masadan veya uzaktan gel al sistemi, sipariş verme sistemi). Oraya indirimler tanımlayabiliyoruz (örneğin Metropol AVM Şubemiz için Fenerbahçe Uni üyelerine %15 iskonto vs gibi).

İlerde kahvelulübü üyelerini o app'ta tanımlayabilir, mevcut 9 şubemizde kahvelerde ve teşhir ürünlerinde indirim uygulatabiliriz. Ancak bunu başka bir başlıkta tekrar açarız, burada kaynayıp gider bu konu.

pazartesi 16.30 civarı verdiğim nordic 3x100 siparişi izmir'e cumartesi 19.00 itibarıyla gelmedi. oldukça kötü bir deneyim oldu. umuyorum toplu alım dışındaki gönderimler bu kadar uzun sürmüyordur.

pazartesi 16.30 civarı verdiğim nordic 3x100 siparişi izmir'e cumartesi 19.00 itibarıyla gelmedi. oldukça kötü bir deneyim oldu. umuyorum toplu alım dışındaki gönderimler bu kadar uzun sürmüyordur.

Yok, tabi ki gönderimler kampanyalarda genelde aksıyor. Günlük 80-100 internet gönderimi, ayrıca 200 kg'ya yakın da cafelerin siparişleri olur, personel sayımız buna göre mevcut.

Kampanya ile birlikte bu 3-4 günde ek bir günlük 200 sipariş eklendi.

Toplamda 4 kişi 7-8 saat mesayi yapmasına rağmen bugün tekrar 150'e yakın gönderim oluştu (ekli fotoğrafta görüleceği gibi).

Bunun gibi yoğun ek işlerimiz yılda en fazla 2-3 kez olduğundan mevcut personel ile bu süreci götürmeye çalışıyoruz.IMG-20211016-WA0037.jpg

Bu ne huysuzluk yahu? Bekle gelir işte, çözüm bu kadar basit. Ayrıca yani bir yoğunluk olduğunu ve bunun yüzünden bir şeylerin gecikebileceğini anlamak için de allame-i cihan olmaya gerek yok. @SerifBasaran da nezaket göstermiş, açıklamış, Şerif beyin çabasını hem takdir ettim, hem üzüldüm. Anlaşılması bu kadar basit bir şeyi anlatmaya fazla çaba sarfetmek de zor iş.

Bu ayki alıma ilk parti nordic 3x100 paketi alımıyla katıldım. Özellikle hambella için çok istekliydim. Az önce son çekirdeklerimden bir demleme yaptım . Sıcaklığı 88 lere kadar düşürsem de ,3-4 çeşit su denesem de (buzdağı,kuzeyden,erikli,sırma)içtikten sonraki damağımda kalan isli tadı yok edemedim. Kavrum görüntüsünde bir problem yok gibiydi ama demlemeyi becerememiş te olabilirim. Fakat bu seneki celsius hambella benim için daha akılda kalıcı oldu.
Bunun dışında bu seneki içtiğim en keyifli Kolombiya kahvesi El Encanto oldu.
Honduras kahvesi de memnun etti diyebilirim.
Bu arada Kolombiya kahvesiyle bir de latte yaptım. 18gr kahve yaklaşık 40 gr çıkış 200ml süt. Sütlü sevenlere tavsiye edebilirim çok yakıştı.
Genel olarak bu ayki alımdan memnun kaldım.2 kahve siparişi daha geçtim (Fazenda Chapadao - Brazil ve Costa Rica Tarrazu San Rafael)
Emeği geçenlere teşekkür ederim. Herkese afiyet olsun :coffee:

erikli de acaba tam performans vermiyor mu ben de çok verim alamadım başka tarifler deneyip karar verecem ama nestle ile erikli çok farketmiyor diye biliyorum ama

Bu ayki alıma ilk parti nordic 3x100 paketi alımıyla katıldım. Özellikle hambella için çok istekliydim. Az önce son çekirdeklerimden bir demleme yaptım . Sıcaklığı 88 lere kadar düşürsem de ,3-4 çeşit su denesem de (buzdağı,kuzeyden,erikli,sırma)içtikten sonraki damağımda kalan isli tadı yok edemedim. Kavrum görüntüsünde bir problem yok gibiydi ama demlemeyi becerememiş te olabilirim. Fakat bu seneki celsius hambella benim için daha akılda kalıcı oldu.
Bunun dışında bu seneki içtiğim en keyifli Kolombiya kahvesi El Encanto oldu.
Honduras kahvesi de memnun etti diyebilirim.
Bu arada Kolombiya kahvesiyle bir de latte yaptım. 18gr kahve yaklaşık 40 gr çıkış 200ml süt. Sütlü sevenlere tavsiye edebilirim çok yakıştı.
Genel olarak bu ayki alımdan memnun kaldım.2 kahve siparişi daha geçtim (Fazenda Chapadao - Brazil ve Costa Rica Tarrazu San Rafael)
Emeği geçenlere teşekkür ederim. Herkese afiyet olsun :coffee:
Bir önceki alımdan- iki hafta kadar önce- aldığım Kahve Fabrikası Etiyopyasını neredeyse bitirmek üzereyim. Son üç gündür Gardelli'nin 90 puanlık Etiyopya Chelbesa'sını demliyorum. Şerif Bey'in etiyopyasının Gardelli'yi denemeden önce de iyi bir çekirdek olduğunu anlamıştım ve ekim ayında bu alım ile tekrar sipariş geçtim. KF'nin Etiyopya ve Kolombiyaları (Nordic) gerçekten iyi çekirdekler. Şerif Bey'e böylesi çekirdekleri uygun fiyatlara bizlere sunduğu için teşekkür etmek istiyorum.

sana ne oluyor birader? bana çözüm sunacağına kendi dalgana bak. her şeyin tartışıldığı forumda gelmeyen kargo ile ilgili yazdığım gönderi seni neden rahatsız ediyor?

Selamlar @oguz-yilmaz

Evet herşeyin özgürce yazılabildiği bir platform burası lakin böyle kabadayı jargonu ile değil,üslubun hiç hoş değil.

Selamlar @oguz-yilmaz

Evet herşeyin özgürce yazılabildiği bir platform burası lakin böyle kabadayı jargonu ile değil,üslubun hiç hoş değil.
tanımadığım biri ikinci tekil şahıs üslubuyla manasız ve herhangi bir derde derman olmayacak bir cevap yazıyor. ne yapmak gerekiyordu?

Genelde toplu alımda aksaklıklar oluyor. Birden yüzlerce sipariş geliyor. Bu engellenemez bir durum. Kalite düşmediği ve ürünler karışmadığı sürece sorun yok.

tanımadığım biri ikinci tekil şahıs üslubuyla manasız ve herhangi bir derde derman olmayacak bir cevap yazıyor. ne yapmak gerekiyordu?

Üslubunca cevap vermen gerekiyor,kim sana ne şekilde cavap verirse versin aynı şerif beyin senin hiçde hoş olmayan yorumuna üslubunca cevap verdiği gibi.

Bu platformun bir seviyesi var ve bu seviyeyi düşürmemek için uğraşan insanlar buna müsade etmeyecek/etmeyeceğiz.

Ben bir admin yada editör değilim lakin bu üslubada itirsz etmezsem kendi kişiliğe ihanet ederdim.

Çözüm kabadayı şeklinde cevap yazmak mı sizce? Üslubunuz rahatsız edici.

Bu ne huysuzluk yahu? Bekle gelir işte, çözüm bu kadar basit. Ayrıca yani bir yoğunluk olduğunu ve bunun yüzünden bir şeylerin gecikebileceğini anlamak için de allame-i cihan olmaya gerek yok.

sana ne oluyor birader? bana çözüm sunacağına kendi dalgana bak. her şeyin tartışıldığı forumda gelmeyen kargo ile ilgili yazdığım gönderi seni neden rahatsız ediyor?

İki yazıda saygıdan ve nezaketten uzak.

Geri