• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2023 - Firma1 Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Firma1 Roastery
Çekirdek: Costa Rica - De Fuego
Demleme Yöntemi: Orea Dripper - Kalita Wave 185 Filtre
Öğütüm: Cmd 20 klik
Su: Buzdağı su 96 derece, 480 ml
Kahve Miktarı: 30 gr

120 ml blooming sonrasında tek döküşle 480 ml'ye tamamladım. 2:35'te demleme bitti. Bu kahve hiç su tutmuyor ve yüksek bir asiditeye sahip. Orea ile demleyerek asidite, gövde ve tatlılık yönünden daha dengeli bir sonuç elde etmek istedim. Kahve sıcakken güçlü bir asidite yanında, greyfurt burukluğuna sahip bir tat sunarken tatmin edici bir gövdeye sahipti. Ilıdıkça asidite ve burukluk geri plana düşerken tropik bir tatlılık ön plana çıktı. Yavaş yavaş içerken lezzet geçişi sunan kahveleri seviyorum. O yüzden de fuego ile bu demlememden memnun kaldım.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Firma1 Roastery @Firma1
Çekirdek:
Adorsi
Demleme Yöntem ve Detayları: Plastik hario 02
Öğütüm Detayları: Cmd 22 klik
Su Detayları: Uludağ premium 89 derece
Toplam Süre: 2.10
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/16.5

Demleme Basamakları:62-62-62-62

Tadım Detayları: Bu çekirdekte süreyi çok baz almamak gerektiğine karar verdim çünkü çok su tutmayan bir çekirdek ama hızlı çözünen de bir çekirdek (basamaklarda suyu daha yavaş dökerseniz süreyi 5 saniye daha uzatabilirsiniz) ama tadım deneyeminde ise demlenmiş kokusu çok alkollü kokuyordu ama tada o kadar yansımamış dengeli güzel bir şarapsılık vardı, sulu meyve tatlılığı ve sıcakken biraz daha belirgin asidite soğudukça azalıyor.

Ama su farklılığı bardaktaki tadı çok değiştirecektir, Uludağ premium benim deneyimlerime göre kahveyi aşırı çözen bir su değil gövde asidite arasında asiditesi daha parlak bardaklar çıkaran bir su

Son düzenleme:
De Fuego
Origami Air S - Wave 155 filtre
18.2/295
Buzdağı 95 derece
55-55-65-60-60

Konik filtrelerke 4 döküşlü demlerken düz taban filtrelerle daha çok 5 döküş tercih ediyorum. Bu şekilde asidite daha çok ön plana çıkıyor. 4 döküşlü demlemede daha çok gövde ve tatlılık alıyorum.

De Fuego yine şaşırtmadı. Ultra kahvelerini genel olarak zaten kötü demlemeyi beceremezsiniz. Ben beceremedim en azından.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek: Bochesa Village
Demleme Yöntem ve Detayları: hario v60, cafec traditional filtre
Öğütüm Detayları: cmd c40 redclix 40 klik
Su Detayları: Nestle su 93 derece, 240 ml

Demleme Basamakları: 50ml bloming 30 saniye bekle, kalan suyu tek seferde dairesel döküş, en son 2 3 spin. 2.30 civarı demleme bitti.

Tadım notları

Oldukça tatlı, oldukça temiz klasik bir natürel etiyopya kahvesi. Çiçeksilik üst düzeyde.Hatta bunu çiçek balı ve tatlı baharatlarla tanımlamak mümkün. Arkada hafif kırmızı meyveler ve şeftali, kayısı notalarının harmanı var. Baştan sona sıcak soğuk fark etmeksizin naturelliğin tatlılığıyla, temiz içim bir arada. Nullun demse wotesine benzettim. 4te 4 oldu bu kahveyle.

Son düzenleme:
Çekirdek:
De Fuego
Öğütüm Detayları: Cmd 20 klik
Su Detayları: Uludağ premium 93 derece
Toplam Süre: 2.15
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 60-60-60-60

Tadım Detayları: Ağız sulandıran bir asidite, daha asidik bir tatlılık. Asiditesi ön planda olan tatlı ayrıca gövdesi de olan bir çekirdek

Merhaba,

Çekirdek: Ethiopia Keramo Village
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, Hario ağartılmamış Filtre
Öğütüm Detayları: TM c2 - 19
Su Detayları: Abant 94 C
Toplam Süre: 2:50dk
Kahve Miktarı: 15.5gr
Demleme Basamakları: 40 - 140 - (1:10) 250ml

Mango, şeftali oldukça canlı ve tatlı tok floral. 15.10.23 kavrumlu. Oldukça beğendim. Aynı kavrum tarihine sahip La Cuesta'yı demlemeyi başaramadım sanırım öneriniz var mı?

Merhaba,

Çekirdek: Ethiopia Keramo Village
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60, Hario ağartılmamış Filtre
Öğütüm Detayları: TM c2 - 19
Su Detayları: Abant 94 C
Toplam Süre: 2:50dk
Kahve Miktarı: 15.5gr
Demleme Basamakları: 40 - 140 - (1:10) 250ml

Mango, şeftali oldukça canlı ve tatlı tok floral. 15.10.23 kavrumlu. Oldukça beğendim. Aynı kavrum tarihine sahip La Cuesta'yı demlemeyi başaramadım sanırım öneriniz var mı?
94C Buzdağı Su
Değirmenin v60 için önerilen en ince ayarı.
Blooming+tek döküş. 1:55-2:00 bitiş.

Panama Finca Bernardina

17/290
C.Eye 02/Abaca 02
Cmd 19 Klik
Buzdağı-66ppm/94°

50gr / Bloom
30.sn / 290gr
Bitiş: 1:55

Tatsız ve düz bi kahve içtim; ne çiçeksilik ne şarapsılık ne de tadım notlarındaki diğerleri vardı.Ultra'dan ilk kez bu kadar yavan bi kahve içtim.

Kavrum tarihi 9 Ekim , 23 gün önce @roasterbeg , bununla ilgili olabilir mi? Reçete ve degass öneriniz nedir?

Son düzenleme:
Panama Finca Bernardina

17/290
C.Eye 02/Abaca 02
Cmd 19 Klik
Buzdağı-66ppm/94°

50gr / Bloom
30.sn / 290gr

Tatsız ve düz bi kahve içtim; ne çiçeksilik ne şarapsılık ne de tadım notlarındaki diğerleri vardı.Ultra'dan ilk kez bu kadar yavan bi kahve içtim üstelik kötü bile demlense sonucun aksi olacağı bi kavurucudan.

Kavrum tarihi 9 Ekim , 23 gün önce @roasterbeg , bununla ilgili olabilir mi? Reçete ve degass öneriniz nedir?
Merhabalar dediğiniz gibi bizde ilk defa böyle bir yorum alıyoruz. Panama en beğenilen ve dönüş alınan kahvelerimizden biri .
Biz reçete verme taraftarı değiliz fakat aşağıdaki teknik ile bir kez daha demlemenizi rica edeceğiz sizden .

16 /225
60 grm blooming
Th3 1 cup
Öğütümünüzü normal öğütümünüzden 4 birim daha düşürmenizi öneririz .
1.45 bitiş
Abant su
Teknik ; Ultra Continuous Flow ( 1 + 1 döküş
( blooming +1 ) )

Teşekkür deneyeceğim,peki kavrum tarihi?
@roasterbeg önceki mesajlarda bir kullanıcı sizinle instagramdan görüştüğünü reçetesini buna göre hazırladığını yazmıştı, arkadaşın reçetesine istinaden bir demleme yaptım, oran 1/17 idi , siz 1/14 oran verdiniz, tuhaf ama neyse,denerim.

Son düzenleme:
Bir diğer sebep buzdağı olabilir. Nestle ile yaptığım demlemelere göre Abant ile yaptıklarım aromasız yavan geldi.

Panama Finca Bernardina

17/290
C.Eye 02/Abaca 02
Cmd 19 Klik
Buzdağı-66ppm/94°

50gr / Bloom
30.sn / 290gr

Tatsız ve düz bi kahve içtim; ne çiçeksilik ne şarapsılık ne de tadım notlarındaki diğerleri vardı.Ultra'dan ilk kez bu kadar yavan bi kahve içtim üstelik kötü bile demlense sonucun aksi olacağı bi kavurucudan.

Panama Finca Bernardina

16/225
Abant/94°
C.Eye 01/TH3 01
Cmd 15 Klik

60gr Bloom
30.sn 225gr

Bu demleme de hayal kırıklığı.
Yarın Nestle ile denerim ama fark yaratacağını sanmıyorum.
@Firma1 sizce 23 gün önce kavrulmuş olması tatsız ve acı olmasının sebebi olabilir mi?

Bence olamaz çünkü benimki 5 haftalık olmasına rağmen muazzam
Panama Finca Bernardina

16/225
Abant/94°
C.Eye 01/TH3 01
Cmd 15 Klik

60gr Bloom
30.sn 225gr

Bu demleme de hayal kırıklığı.
Yarın Nestle ile denerim ama fark yaratacağını sanmıyorum.
@Firma1 sizce 23 gün önce kavrulmuş olması tatsız ve acı olmasının sebebi olabilir mi?

O zaman sorun bende,her kahveyi demleyebilip bunu beceremedim demek.

Panama Finca Bernardina

17/290
C.Eye 02/Abaca 02
Cmd 19 Klik
Buzdağı-66ppm/94°

50gr / Bloom
30.sn / 290gr

Tatsız ve düz bi kahve içtim; ne çiçeksilik ne şarapsılık ne de tadım notlarındaki diğerleri vardı.Ultra'dan ilk kez bu kadar yavan bi kahve içtim.

Çekirdek:
Panama
Öğütüm Detayları: Cmd 21 klik
Su Detayları: Uludağ premium 91 derece
Toplam Süre: 2.10
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 60-60-60-60

Forumda çok fazla kahve yorumlamayı sevmiyorum aslında, gerçekten sevdiğim firmalar dışında, bu ay ki ultra için ekstra yorum yapmak istedim. Reçete vs paylaşımı yapmayacağım çünkü paylaşılacak bir reçete elde edemedim. Satın aldığım iki farklı kahveden de hiç bir şekilde düzgün bir verim alamadım ve bardağa düzgün bir kahve inmedi. Yukarıda ki bir yorum gibi ben de içtiğim iki kahvede sadece yavanlık elde ettim.
Iki kahve içinde çok fazla reçete denedim, farklı sular denedim, bir çok farklı parametreyle oynadım ve asla düzgün bir bardak elde edemedim. Ikisi de su tutan kahvelerdi ve her seferinde bitter tatlar meydana çıktı.
Bazı kahveler vardır üç aşağı beş yukarı ilk demleme de bile potansiyelini gösterir. Farklı parametrelerle çok oynamadan iyi bir bardak elde edersiniz. Kimi zaman fiyat performans olur kimi zaman pahalı bir kahve. Ama ultra'dan aldığım kahveler bu klasmanlardan biri olmadı, o yüzden bu kahveleri beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
Farklı bir firmadan içtiğim kolombiya bu iki kahveden gerçekten kat be kat güzeldi ve fiyat olarak bunlardan çok daha azdı. Yerel bir kavurucu ve bu kadar popülaritesi henüz yok bile, gerçekten çok daha iyi kahvelere sahip. Hatta neden bu kadar ucuz diye sorguladığım kahveleri var, yeni kahvelerin geldiğini ve yakında satışa gireceğini de belirttiler. Bursada oturan arkadaşlar varsa firmayı bilirler heralde, buradan yazıp ekstra reklam yapmış gibi olmak istemem. Bu ay benim icin kötü geçti toplu alım malesef, degişen ekonomik şartlar ve pahalılıkla birlikte lüks haline gelen şu kahvelerle birlikte yakında düzgün kahve almak ulaşılamaz hale gelecek ve yeni tatlar arayalım modundan çıkıp artık bildiğimizden şaşmadan en güvendiğimiz firmaları takip edip onlardan satın almaya devam edeceğiz.

Geri