begefendi
Barista
- İsim
- Ercan
Daha fazla
- İsim
- Ercan
- Espresso Makinesi
- Flair 58+
- Değirmen
- Niche Zero, Comandante C40, Fellow Ode
- Ekipmanlar
- Fellow Stagg EKG, Origami, Aeropress, Hario V60, Orea MK3, Felicita Arc, Soy C3G, Sage SDC450
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Yenimahalle
Kavurucu: Firma1 Roastery
Çekirdek: Costa Rica - De Fuego
Demleme Yöntemi: Orea Dripper - Kalita Wave 185 Filtre
Öğütüm: Cmd 20 klik
Su: Buzdağı su 96 derece, 480 ml
Kahve Miktarı: 30 gr
120 ml blooming sonrasında tek döküşle 480 ml'ye tamamladım. 2:35'te demleme bitti. Bu kahve hiç su tutmuyor ve yüksek bir asiditeye sahip. Orea ile demleyerek asidite, gövde ve tatlılık yönünden daha dengeli bir sonuç elde etmek istedim. Kahve sıcakken güçlü bir asidite yanında, greyfurt burukluğuna sahip bir tat sunarken tatmin edici bir gövdeye sahipti. Ilıdıkça asidite ve burukluk geri plana düşerken tropik bir tatlılık ön plana çıktı. Yavaş yavaş içerken lezzet geçişi sunan kahveleri seviyorum. O yüzden de fuego ile bu demlememden memnun kaldım.
Çekirdek: Costa Rica - De Fuego
Demleme Yöntemi: Orea Dripper - Kalita Wave 185 Filtre
Öğütüm: Cmd 20 klik
Su: Buzdağı su 96 derece, 480 ml
Kahve Miktarı: 30 gr
120 ml blooming sonrasında tek döküşle 480 ml'ye tamamladım. 2:35'te demleme bitti. Bu kahve hiç su tutmuyor ve yüksek bir asiditeye sahip. Orea ile demleyerek asidite, gövde ve tatlılık yönünden daha dengeli bir sonuç elde etmek istedim. Kahve sıcakken güçlü bir asidite yanında, greyfurt burukluğuna sahip bir tat sunarken tatmin edici bir gövdeye sahipti. Ilıdıkça asidite ve burukluk geri plana düşerken tropik bir tatlılık ön plana çıktı. Yavaş yavaş içerken lezzet geçişi sunan kahveleri seviyorum. O yüzden de fuego ile bu demlememden memnun kaldım.