• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ekim 2023 - Firma1 Roastery - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Umarım geç bir yorum değildir.

Esmeril' i degass sonrası ilk olarak v60 ile demledim. Standart bir lezzet sunuyor. Başlangıçta yoğun gövdeli ardından hafif meyve tadları fakat asidite düşük. V60 için aradığım bir çekirdek değil. Bir sürprizi yok. Ne vadettiyse o.
Belki de omni kavrum olması sebebiyledir.

Daha sonra espresso da denedim. Otomatik makine olduğu için detaylı ve gercekçi olmasa da, oldukça iyi sonuçlar aldım. Sonuç olarak çekirdeğin geri kalanını espresso da devam etmeyi düşünüyorum.
Ben de benzer sonuçlar aldım.Dönüşünüz için ayrıca teşekkür ederim

Hocam Esmeril için V60 olur, Aeropress olur, Origami olur yani kısacası bir reçete verebilir misiniz acaba :)
Benim bu ayki deneyimime göre ultra kahvelerinde 4x60’ı başlangıç reçetesi olarak kullanmanın mantıklı olduğunu düşünüyorum.Genel olarak biraz gövdesi düşük çıkıyor kahveler,o yüzden bu yöntemle gövde ve tat olarak en dengeli fincanları aldım.Ancak esmeril’in biraz koyu kavrum olup filtrede klasik tatları sevenleri mutlu edeceğini belirtmek isterim

Hocam Esmeril için V60 olur, Aeropress olur, Origami olur yani kısacası bir reçete verebilir misiniz acaba :)
Ben de hemen hemen tüm demlemerimi 4x60 şeklinde 1/15 ya da 1/16 demliyorum.Saka su kullandım bu arada.Yani normalde Nestle kullanıyorum ancak bu aralar neredeyse 100 ppm çıkıyor.Sakanın da değerleri yakın gerçi.

Bu ay comandante satın aldım öğütücü etkisimidir bilmiyorum ama bu ay lezzetli kahveler içtim indirimin bittiğine de üzüldüm ultra coffeye teşekkür ederim.

Ultra beni bu ay fazlasıyla memnun etti.Hem espressoda hem de filtrede.Su olarak Saka kullanıyorum önerdikleri için belirteyim.Orijin espressoda tek kelimeyle “Gövde” diye bağırıyor.Diğer çekirdeklere nazaran koyu kavrum ancak aromaları o kadar güzel hissediyorsunuz ki.Esmeril’in paketi o kadar güzel kokuyor ki arada alıp koklayıp geri bırakıyorum.Filtre günlük tüketime çok uygun,günün her saati içebilirsiniz.Espressoda filtreye nazaran daha keyifli buldum.Keramo’ya gelecek olursak;24’ü kavrumlu paketten biraz önce bir shot aldım,seftali çok net olmakla beraber gerçekten çok kompleks bir shot oldu.Doyamadım shota.Zaten espresso olayının az olmasına ciddi sinir oluyorum.Bi yudumda bitiyor:).Bir tek Bochesa kaldı denemediğim onu da bugün yarın açarım.Sonuç olarak ben çok memnun kaldım Ultra’dan.Ellerine sağlık…
😍😍🌸🙏🏼

Merhaba @Firma1 Para iadesi istemiyorum,tek istediğim yeni kavrulmuş kahve.-idi-
İsterseniz bendekini size gönderebilirim.

Yurtiçi kargo yüzünden siparişim elime daha bugün ulaştı. Kargo geçen hafta 3 gün boyunca 2 yıl önceki iş yerime gidip beni bulmaya çalışmış garip bir şekilde. İş yoğunluğundan siparişi unuttuğum için 3. günün sonunda geri göndereceklerini belirtince haberim oldu. Keramo dışındaki paketlerde etiket olmaması biraz üzdü görsel açıdan ama içindeki ekstralar ve paketi açınca gelen güzel koku o negatifliği dengeledi resmen :D

29.10 kavrumlu origini bugün denedim, degas için belki biraz daha bekletmek gerekiyor sanırım. Espressoda 18:36, 32sn ve 18:42, 36sn olarak 2 deneme yaptım ama ikisinde de biraz acı bir çıktı aldım. Yalnız görsel olarak çok doyurucu bir espresso olduğunu söylemeliyim hem yaparken bottomless PF'den akışı hem de shot bardağındaki o kalın ve tok krema çok tatmin ediciydi. Tat anlamında yoğunluktan dolayı pek üzerine düşemedim ama biraz daha deneme yapacağım, favori reçetelerini paylaşabilecek olan varsa sevinirim. Doz, ratio, sıcaklık, ve ortalama süre olarak.

Keramo ve Esmeril'i 1-2 hafta daha bekletip denemeyi düşünüyorum, eminim onlardan da güzel sonuç alınacaktır, ki alanlar bir hayli var okuduğum kadarıyla. İşini iyi ve özenli yapan bir kavurucu olduğunu düşünüyorum ben gerek paketlemeleri gerek süreç boyunca ilgili tutumlarından dolayı.

Yurtiçi kargo yüzünden siparişim elime daha bugün ulaştı. Kargo geçen hafta 3 gün boyunca 2 yıl önceki iş yerime gidip beni bulmaya çalışmış garip bir şekilde. İş yoğunluğundan siparişi unuttuğum için 3. günün sonunda geri göndereceklerini belirtince haberim oldu. Keramo dışındaki paketlerde etiket olmaması biraz üzdü görsel açıdan ama içindeki ekstralar ve paketi açınca gelen güzel koku o negatifliği dengeledi resmen :D

29.10 kavrumlu origini bugün denedim, degas için belki biraz daha bekletmek gerekiyor sanırım. Espressoda 18:36, 32sn ve 18:42, 36sn olarak 2 deneme yaptım ama ikisinde de biraz acı bir çıktı aldım. Yalnız görsel olarak çok doyurucu bir espresso olduğunu söylemeliyim hem yaparken bottomless PF'den akışı hem de shot bardağındaki o kalın ve tok krema çok tatmin ediciydi. Tat anlamında yoğunluktan dolayı pek üzerine düşemedim ama biraz daha deneme yapacağım, favori reçetelerini paylaşabilecek olan varsa sevinirim. Doz, ratio, sıcaklık, ve ortalama süre olarak.

Keramo ve Esmeril'i 1-2 hafta daha bekletip denemeyi düşünüyorum, eminim onlardan da güzel sonuç alınacaktır, ki alanlar bir hayli var okuduğum kadarıyla. İşini iyi ve özenli yapan bir kavurucu olduğunu düşünüyorum ben gerek paketlemeleri gerek süreç boyunca ilgili tutumlarından dolayı.
Kesinlikle biraz daha bekleyin, benim kavrumlar 24’ü mesela.Dediğiniz gibi Orijinin kreması müthiş keza gövdesi de öyle.Kavrum diğerlerine göre daha koyu ancak aromaları çok net alıyorsunuz.Ben Robotla 18/40 yapıyorum genelde.1-2 bar ön demleme 10-12 saniye.6-7 barla devam edip toplamda 30-40 saniye arasında alıyorum shotları.

Kesinlikle biraz daha bekleyin, benim kavrumlar 24’ü mesela.Dediğiniz gibi Orijinin kreması müthiş keza gövdesi de öyle.Kavrum diğerlerine göre daha koyu ancak aromaları çok net alıyorsunuz.Ben Robotla 18/40 yapıyorum genelde.1-2 bar ön demleme 10-12 saniye.6-7 barla devam edip toplamda 30-40 saniye arasında alıyorum shotları.
Teşekkürler hocam tavsiye için. Mara X kullanıyorum 10-12 sn pre-infusion otomatik yapıyor ama sonrasında 6-7 bar imkansız gibi benim için. OPV'yi stok basıncından 9bar civarına düşürdüm ancak koyu kavruma yaklaşan çekirdeklerde hala biraz yüksek kalıyor ve over-extraction'a yol açıyor gibi geldi bana. Biraz daha bekletip oynamaya başlayacağım bakalım. Herkesin öve öve bitiremediği o tadım notalarını alana kadar durmak yok :D

Eeee arkadaşlar, kimsi yeşil çekirdekleri kavurmadı mı? 🤓
Çelik tavamda, yaklaşık 12 dk, pek başarılı bir sonuç değil, ama patlama sesi duymak zevlikdi.
Capture d’écran 2023-11-07 à 20.13.20.jpg

Ekli dosyalar

• Capture d’écran 2023-11-07 à 20.11.54.jpg
    Capture d’écran 2023-11-07 à 20.11.54.jpg
    148.4 KB · Görüntüleme: 52
  • Capture d’écran 2023-11-07 à 20.12.43.jpg
    Capture d’écran 2023-11-07 à 20.12.43.jpg
    278.9 KB · Görüntüleme: 38
  • Capture d’écran 2023-11-07 à 20.12.55.jpg
    Capture d’écran 2023-11-07 à 20.12.55.jpg
    193.2 KB · Görüntüleme: 38
  • Capture d’écran 2023-11-07 à 20.13.11.jpg
    Capture d’écran 2023-11-07 à 20.13.11.jpg
    314.4 KB · Görüntüleme: 144
Bochesa'yı oldukça beğendim. Çok zarif, çiçeksi ve kırmızı meyve tatlılığının da eşlik ettiği bardaklar veriyor. Beni en çok şaşırtan 20. günden sonraki pakette oluşan koku oldu, resmen bisküvi kokuyor tatta olmamasına rağmen. Petibör bisküvinin paketini açıp koklayın, aynen bu koku var.

Bochesa'yı oldukça beğendim. Çok zarif, çiçeksi ve kırmızı meyve tatlılığının da eşlik ettiği bardaklar veriyor. Beni en çok şaşırtan 20. günden sonraki pakette oluşan koku oldu, resmen bisküvi kokuyor tatta olmamasına rağmen. Petibör bisküvinin paketini açıp koklayın, aynen bu koku var.
Benzer bir kokuyu bugün kargo gelince ben de fark ettim, valflerden resmen fırından çıkmış esmer şeker gibi bir koku yayıldı odaya daha açmadığım halde. İlginç buldum.

Slm. Orijin için degas öneriniz nedir @roasterbeg

Bence birininkini siliyorsanız öbürünü de silin. Ayrımcılık olmuş gibi oldu böyle. Ya insanlara söz hakkı tanıyın, yada tanımayın. Ama herkese aynı hakkı tanıyın!!!

Forum yönetimi mesajımı neden sildiniz? Onunki söz hakkı ama benimki değil öyle mi?
Ne kadar da adaletliymişsiniz.

Küfür de etmedim hakaret de.

O zaman diğer şahsın da benimle ilgili yorumunu silmenizi istiyorum, yaptığınız haksızlık.

Bence birininkini siliyorsanız öbürünü de silin. Ayrımcılık olmuş gibi oldu böyle. Ya insanlara söz hakkı tanıyın, yada tanımayın. Ama herkese aynı hakkı tanıyın!!!
İfadeler içinde karşı tarafı tahrik edici kelimeler gördüğüm her mesajı siliyorum arkadaşlar. Eğer normal şekilde tartışmak istiyorsanız buyrun tartışın.

Forum yönetimi mesajımı neden sildiniz? Onunki söz hakkı ama benimki değil öyle mi?
Ne kadar da adaletliymişsiniz.

Küfür de etmedim hakaret de.

O zaman diğer şahsın da benimle ilgili yorumunu silmenizi istiyorum, yaptığınız haksızlık.
Raporla tuşundan raporlamanızı gerçekleştirirseniz benim de üstüm raporlama sisteminden incelemesini gerçekleştirir. Karşı tarafa hakaret etmeden tartışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yazımda nerede hakaret var?

Geri