Ben yazılanların içinden çıkmakta zorlanıyorum. Anladığımı net bir şekilde yazayım,
@bayram100,
@Kahveciningalaksirehberi, eğer yanlış birşey yazarsam lütfen düzeltin.
Paşabahçe bu bardakları normalde üretmeyi planlamıyordu ancak KahveKulübü talebi üzerine özel üretim yapmayı kabul ettiler.
Bu doğrultuda Eylül ayında telepler toplandı ve Eylül ayı sonunda ödemeleri yapıldı.
Kasım ortası gibi üretimin tamamlanması bekleniyordu ve gecikme yaşandı.
Şimdi bardaklar üretilmiş ve Paşabahçe'nin Tuzla deposundaymış.
Buraya kadar süper.
Üretimde olası hatalar ve fireler için yedekli üretim yapmaları da beklenen bir durum. Bu şekilde fazladan üretilen ürünleri yine KahveKulübü üyelerine sunmaları ve buradan kaçıranlar için imkan oluşması da harika.
Ancak;
Paşabahçe'den paylaşılan email diyor ki, "Biz bunları sizin için üretirken kendi mağazalarımız için de ürettik. Bu fazlaları almak istiyorsanız hemen söyleyin bloke koyalım, yoksa mağazalara dağıtımını yapıyoruz."
(Yanlış anlamadığımı sanıyorum)
Bu durumda bu üretim "KahveKulübü için özel üretim" olmuyor. Bu duruma benim tepkim
@bayram100 veya başkasına bir tepki değil, doğrudan Paşabahçe'nin yaptığı şeyin yanlışlığına olan tepki. "size özel üretiyorum" diyip, ön talep toplayıp sonra mağazalara da ürünü koymak bence etik bir davranış değil.
Bu duruma KahveKulübü'nün yapabileceği bir şey var mı? Muhtemelen yok.
Paşabahçe rahatlıkla "tasarım benim, cam benim, üretim hattı benim, dükkan benim. İstediğim gibi satarım" diyebilir. (edit)
Durum sadece üzücü...
E.