• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, 5-6 ay önce ilk olarak Timemore Slim Titanium edindim, memnunum, güzel fincanlar çıkardım onunlada, hem evde hem doğada v60 ile beraber kullandım, sonra sürekli eve arabaya taşıma işi olmaya başlayınca 2. bir set daha edineyim dedim, bu kez Comandante C40 green tercih ettim, Timemore’u doğada kullanacağım bundan sonra, Comandante’yi Espressoperfetto üzerinden edindim çok hızlı gönderdiler saolsunlar, yine Tin Coffee’ye de bu ürünü bize ulaştırdıkları için teşekkürler.Bizim yeni Hulk’da bu 🤙🏻

Ekli dosyalar

• 8DF36A0D-836B-4976-A1B3-0B56F150CE1A.jpeg
    8DF36A0D-836B-4976-A1B3-0B56F150CE1A.jpeg
    99.3 KB · Görüntüleme: 220
Merhaba, 5-6 ay önce ilk olarak Timemore Slim Titanium edindim, memnunum, güzel fincanlar çıkardım onunlada, hem evde hem doğada v60 ile beraber kullandım, sonra sürekli eve arabaya taşıma işi olmaya başlayınca 2. bir set daha edineyim dedim, bu kez Comandante C40 green tercih ettim, Timemore’u doğada kullanacağım bundan sonra, Comandante’yi Espressoperfetto üzerinden edindim çok hızlı gönderdiler saolsunlar, yine Tin Coffee’ye de bu ürünü bize ulaştırdıkları için teşekkürler.Bizim yeni Hulk’da bu 🤙🏻
Comandante gayet rahat öğütüyor, çevirmek için Hulk kadar güçlü olmanıza gerek yok 😄😄😄

millde bulunan bu minik parçanın ilk halini hatırlayamıyorum. Kendisi bu şekilde miydi yoksa kırılmış mı? Bir fikriniz var mıdır acaba? Kırılmışsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba? @raistlin

Ekli dosyalar

• FAFEDD98-7E1F-49DA-B148-72226030D97F.jpeg
    FAFEDD98-7E1F-49DA-B148-72226030D97F.jpeg
    82.9 KB · Görüntüleme: 204
millde bulunan bu minik parçanın ilk halini hatırlayamıyorum. Kendisi bu şekilde miydi yoksa kırılmış mı? Bir fikriniz var mıdır acaba? Kırılmışsa nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba? @raistlin
Bende de aynı şekilde hocam, 2 hafta oldu alalı. Muhtemelen normal hali öyle diye düşünüyorum.

Bende de aynı şekilde hocam, 2 hafta oldu alalı. Muhtemelen normal hali öyle diye düşünüyorum.
Dikkatimi yeni çekti açıkçası hiç emin olamadım. Sizde de varsa muhtemelen orijinal hali böyle

Dikkatimi yeni çekti açıkçası hiç emin olamadım. Sizde de varsa muhtemelen orijinal hali böyle
İlk söktüğümde benimde dikkatimi çekmişti o kısım. Neden öyle olduğuna dair bir fikrim yok açıkçası, bilen arkadaşlar aydınlatır muhtemelen.

Sergeant Green harika! Hulk kadar güçlü diyebiliriz Comandante için de :) Güle güle kullanın, hayırlı olsun.

Merhaba,

Aks üzerinde bulunan segmanınızla alakalı her şey yolunda. Segmanlar akslara takılıyor, bütünleşik değil. Kırık yok yani. :)
Teşekkür ederim. Bir anda elime gelince ufaktan bir ter atmıştım, keyfim yerine geldi şimdi

Arkadaşlar yeni bir comandante kullanıcısı olarak kafamı karıştıran bir konu var. 4 5 farklı kahve ile pour over denedim. 22 ve 23 kliklerde ( pour over için en cok kullanılan aralık) çok tozlanma yapıyor. Demleme bitince kahve yatağının üstünde çamur tabakası var. 22 klikte ozellikle daha fazla. Sizde de bu öğütme aralıklarında aynı şekilde mi?

Arkadaşlar yeni bir comandante kullanıcısı olarak kafamı karıştıran bir konu var. 4 5 farklı kahve ile pour over denedim. 22 ve 23 kliklerde ( pour over için en cok kullanılan aralık) çok tozlanma yapıyor. Demleme bitince kahve yatağının üstünde çamur tabakası var. 22 klikte ozellikle daha fazla. Sizde de bu öğütme aralıklarında aynı şekilde mi?
Muhtemelen 0 noktasını yanlış belirliyorsunuz. En sıkı halde değil de kolun yatay duruyorken müdahale etmeden düşmeye başladığı ilk click 1 click oluyor. İnternette videoları da var bir bakın isterseniz.

Kullandığınız kahveler ve işleme metotları nelerdi?

Sifir noktasini dediginiz gibi en son noktada degil kolun asagi dustugu ilk noktada bir olarak sayiyorum. Denedigim kahveler coffee departmant pedra azul, cuzcachapa, shanga, spada dan guetamala , kungpow da 4 lu bundle. Coffee departmant in kahveleri asiri toz cikariyordu. Cam haznenin duvarlari toz kaplaniyor. Digerleri o kadar yapmasada yine kahve yatagimin ustu ince bir camur.

İlk günlerde bende de sanki kahve yatağı çamurumsu gibiydi ama sonradan düzeldi sanki bilmiyorum kahveden mi kaynaklıydı ama

Merhaba,

Kahve yatağı sadece öğütücünüzden etkilenmiyor. Kullandığınız kahve ve demleme tekniğiniz de bir o kadar etkili. Çoğu kullanıcımızın yaptığı hata hep aynı şekilde ve tutarlı hareketlerle demlediğini düşünmesi, ancak dışardan izlerseniz çok kolay fark ediliyor döküş oranındaki dik iniş çıkışlar, sürekli değişen döküş yüksekliği, kahve yatağı içindeki tozları türbülans halinde hareket ettirecek ajitasyon(Her öğütümde mutlaka toz da var), çok parçalı döküşte iyice karışan kahve yatağı, spin vs.

Atölyeye ufak bir ziyaret çözer :) Bahsettiğiniz kahvelerden herhangi biri de varsa beraberinizde getirebilirsiniz, meselenin tekniğinizi ilgili kahvelere adapte etmeyle kolayca çözüleceğinden hemen hemen eminim. Comandante'nizi de inceleriz.

Sevgiler.

@zeki04 bende de öyle, comandante ile demleme yapan videoları gördüğümde tertemiz yataklar var hep, bende az ya da çok hep çamurumsu. @raistlin atölyeniz Ankara’da olsa kesin gelirdim çünkü çok merak ediyorum bu konuyu. Eğer forum üzerinde sebepleri ve uygulanacak metod tarif edebileceğiniz bir konuysa yine çok işimi görür :)

@zeki04 bende de öyle, comandante ile demleme yapan videoları gördüğümde tertemiz yataklar var hep, bende az ya da çok hep çamurumsu. @raistlin atölyeniz Ankara’da olsa kesin gelirdim çünkü çok merak ediyorum bu konuyu. Eğer forum üzerinde sebepleri ve uygulanacak metod tarif edebileceğiniz bir konuysa yine çok işimi görür :)

Sizin nasıl hareket ettiğinizi görmeden buna yanıt verebilmek oldukça zor. :) Uzaktan tarifle çok etkili değil maalesef.

Çoğu zaman herhangi filtreyle demlemelerin çok uzun sürdüğünden, kahve yatağından(ki kahve yatağının çok fazla bir şey de söylemiyor olmasına rağmen) olan şikayetler kullanıcılarımızın eşliğinde onların kahveleri ve onların kendi öğütücüleriyle bizim atölyede benim ya da baristamızın yaptığı demlemelerde hiç görülmüyor. Özellikle daha deneyimsiz ve yeni kullanıcılarımızda sıklıkla tek seferde çok fazla değişkenle uğraşmak, her şeyi bir anda yapmaya / değiştirmeye çalışmak da sebep olabiliyor. :)

Geri