• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim comandante şöyle bir mıknatıs var. Bunun bir işlevi falan var mi aldığımdan beri merak ediyorum😀

Ekli dosyalar

• 60FC2DF3-E013-4B9C-B2E0-7E833AAD3BC6.jpeg
    60FC2DF3-E013-4B9C-B2E0-7E833AAD3BC6.jpeg
    72 KB · Görüntüleme: 215
  • B8B4EF6A-2CBA-4806-8368-10A87DF6ADAE.jpeg
    B8B4EF6A-2CBA-4806-8368-10A87DF6ADAE.jpeg
    55.3 KB · Görüntüleme: 212
Benim comandante şöyle bir mıknatıs var. Bunun bir işlevi falan var mi aldığımdan beri merak ediyorum😀

Merhaba,

Daha önce açıklamış olduğum metni cevaben de ekliyorum. :)

Mıknatıs kolun içindeki yuvada bulunur ve kapakla aksı birbirine bağlar. Öğütmeye herhangi bir etkisi yoktur, fakat çevirirken mıknatıs kolun sağlamca oturmasını sağlar. Bu parçanın yapıştırılması önceden elle yapılıyordu, 2019 sonu partilerde tutkal makinesine ilk geçişte üretilen öğütücülerin bir kısmında yaşandı. Sonrasında sorun çözüldü.

En hızlı ve basiti mıknatıs ilk fotoğraftaki gibi aks üzerindeyken üzerine minicik bir parça japon yapıştırıcısı sürüp kolu üzerine kapatmaktır her zamanki gibi. Sıkıca yapışacaktır.

Ürün Türkiye'den alınmışsa muhtemelen bizden çıkış yapmıştır. Son kullanıcı olarak herhangi bir sebepten yapıştırmakla uğraşmayı istememek en doğal hakkınızdır. Benimle iletişime geçerseniz yeni bir kol seti gönderebilirz süreden bağımsız olarak memnuniyetiniz için.

Sevgiler,
Togay

@raistlin ;)

Nereden bulabiliriz bunlardan?

Ekli dosyalar

• ABB59A5D-EA66-44BE-B2B5-D5AAE63533AB.jpeg
    ABB59A5D-EA66-44BE-B2B5-D5AAE63533AB.jpeg
    82.2 KB · Görüntüleme: 149
Comandante kullanıcısıyım. Dışı metal olanlardan kullanıyorum; Red Clix eklentisinin içinden hediye olarak bir tane bileklik çıkmıştı. Comandante özellikle ince öğütümlerde, ki ben red clixte 8-9da türk kahvesi, 11-15'te espresso demliyordum; elden kayabiliyor. Kaydığı için daha sıkı tutmak daha fazla yorulmama ve parmaklarımın öğütüm sonrasında da ağrımasına neden oluyor diye bilekliği kullanıyordum; çok verim alamadım çünkü dar bir kullanım alanı vardı. Aynı anda 4-5 civarı bilekliğe sahip olmak, tutulan yeri bir miktar kalınlaştırsa da bu sorunu çözebilir diye düşünüyordum. Ama bu çözüm biraz pahalı olabilir. :)

Uygun fiyatlı ve değirmeni kalınlaştırmayan bir çözüm olarak, kızıma aldığım fakat henüz hiç kullanmamış olduğu silikon havuz bonesini comandanteyi tutmak için kullanıyorum. İnanılmaz bir rahatlama sağladığını söyleyebilirim. Öğütüm çok kolaylaştı. Comandante'yi ilk aldığım zamanlarda "el değirmeni çekilecek çile değil mi yoksa :( " diye düşünürken, en ince öğütümler bile keyifli hale geldi. Bahsettiğim ürün şu:

Bileklik almayı düşünen fakat gelene kadar idareten rahatlatacak birşey isteyen, ya da bileklik için bütçe yaratmak istemeyen kafidaşlara ısrar ve şiddetle tavsiye ederim. En azından metal kaplamada harika sonuç veriyor.

Son bir kaç öğütümümde, her seferinde kavanoza bir tane öğütülmemiş çekirdek yansıdığını fark ettim, bütün halinde. Daha önceki değirmenimde de benzer şekilde bir çekirdek dişlilerde kalmış olabiliyordu ama öğütülmeden dişlileri geçip kavanoza yansımamıştı hiç. Kavanoz şeffaf olmasına rağmen bu durumu çoğu zaman dripper'a kahveyi dökerken fark edebildim. Bu aşamada o çekirdeği dripperdan almaya çalışmak kahve yatağını da mahvediyor haliyle... Demleme kalitem olumsuz olarak etkilenmiş oluyor. Belki de bazı demlemelerimi fark etmeden bu şekilde, kahve yatağı içerisinde öğütülmemiş bir çekirdek varken gerçekleştirdim. Değirmenimi her kullanım sonrası fırça ve hava pompası ile, haftada bir de sökerek detaylı bir şekilde temizliyorum. Benden başka bu durumu yaşayan var mı?

edit: öğütüm aralıklarım 21-24 click arasında

Son bir kaç öğütümümde, her seferinde kavanoza bir tane öğütülmemiş çekirdek yansıdığını fark ettim, bütün halinde. Daha önceki değirmenimde de benzer şekilde bir çekirdek dişlilerde kalmış olabiliyordu ama öğütülmeden dişlileri geçip kavanoza yansımamıştı hiç. Kavanoz şeffaf olmasına rağmen bu durumu çoğu zaman dripper'a kahveyi dökerken fark edebildim. Bu aşamada o çekirdeği dripperdan almaya çalışmak kahve yatağını da mahvediyor haliyle... Demleme kalitem olumsuz olarak etkilenmiş oluyor. Belki de bazı demlemelerimi fark etmeden bu şekilde, kahve yatağı içerisinde öğütülmemiş bir çekirdek varken gerçekleştirdim. Değirmenimi her kullanım sonrası fırça ve hava pompası ile, haftada bir de sökerek detaylı bir şekilde temizliyorum. Benden başka bu durumu yaşayan var mı?
Değirmenin kavanozuna aktardığınız öğütülmemiş çekirdeklerinizi statiği önleme amaçlı ıslatıyor musunuz? Nemli çekirdek kavanoza yapışık kalabiliyor olabilir, başıma gelmişti.

Değirmenin kavanozuna aktardığınız öğütülmemiş çekirdeklerinizi statiği önleme amaçlı ıslatıyor musunuz? Nemli çekirdek kavanoza yapışık kalabiliyor olabilir, başıma gelmişti.
Bu benim de aklıma ilk gelen oldu. Son öğütümümde özellikle dikkat ve kontrol ettim kavanoz boş mu diye. Buna rağmen bir çekirdek yine öğütülmemiş olarak kavanoza yansıdı.

bu imkansiz birsey degil mi o ogutum araliginda?

Tam anlamadım çekirdeğin dişlilerin arasından bütün olarak çıkıp kavanoza düştüğünü mü söylüyorsunuz?

bu imkansiz birsey degil mi o ogutum araliginda?
Tam anlamadım çekirdeğin dişlilerin arasından bütün olarak çıkıp kavanoza düştüğünü mü söylüyorsunuz?
Evet, benim de anlamadığım bir durum. Aklıma ilk gelen @MuratBlues da belirttiği idi, bugün buna özellikle dikkat ettim yine oldu. Farklı ne yapıyor olabilirim, son dönemde etiyopya gibi boyut olarak ufak çekirdekler kullanmaya başladım ve öğtümü genelde değirmeni yan yatırarak 45 derecelik açılarla yapıyorum, öğütüm daha kolay oluyor. Yine de mantıklı bir açıklama bulamadım tabi. Belki de dikkatsizliğim üzerimde, kahveyi değirmene dökerken kavanozda gerçekten bir çekirdek kalıyor ve gözden kaçırıyorum.

Selam,

Muhtemelen kavanozun içinde kalan bir çekirdeği fark etmediniz. :)

Teknik olarak o açıklıktan çekirdeğin parçalanmadan geçebilmesi imkansız. Bir şekilde disk setinizdeki açıklığa dair durum yaşansa bundan söz gelimi 20g içinde sadece bir adet çekirdeğin(0.1-0.2g) etkilenmesi de bir o kadar imkansız gözüküyor. :)

Comandante bir çok şeyi oldukça iyi yapan bir öğütücüdür, kusursuza yakın yapar hatta. Keşke öğütülmüş kahveleri de tekrar çekirdek haline getirebilse :) :) :)

O kadar sordunuz ki arkadaşlar silikon bileklikler için başlı başına bir ithalata giriştik. Kısa süredece gelecek, online satışa da açık olacak. :)
Togay Bey mümkünse bilekliklerin bir boy büyüğü de olabilir mi? Çünkü dar geliyor bazı bilekler için :(

Geri