• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Comandante C40 Nitro Blade Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
buldum. kavanoz kısmını değirmene su değmeyecek şekilde (5 cm mesafe bırakacak kadar) 1 dakika 98 derece suda bekletip sonrasında havlu ile kuvvetlice döndürünce açılmış. ben de aynısını uygulamıştım.

Sabah evden çıkmadan bir kahve içeyim dedim. 15 dakikadır sıkışan kavanoz ile uğraşıyorum. Öğütümü bitirdikten sonra bir türlü açamadım.
Var mı başına gelip de şöyle kolay açılır diyen?

Selamlar,

Kavanozu çok aşırı sıkarak takmayın lütfen. Sonrasında açmanız zorlaşacaktır. Hafif biçimde yerine oturması yeterlidir. :)

Linç edecekler çıkabilir ama paylaşmak istedim, temizlik için saç kurutma makinesi kullanıyorum. Partikül falan bırakmıyor valla. İki ayda bir de, parçaları söküp yumuşak diş fırcası ve kağot havlu ile detaylı temizliyorum 😄

Linç edecekler çıkabilir ama paylaşmak istedim, temizlik için saç kurutma makinesi kullanıyorum. Partikül falan bırakmıyor valla. İki ayda bir de, parçaları söküp yumuşak diş fırcası ve kağot havlu ile detaylı temizliyorum 😄
Sıcak ayardayken tutmayın fönü bari... 😅 Mazallah gg

Duydum. Hatta görüyorum ve arttırıyorum. :)

Bu parçalar ithal gelirse ayrı bir rejimi ve çokça maliyeti olur. Alternatif olarak burada üretmeye gayret ediyoruz. Ürünler gelene kadar şekillenmiş olur zaten. Kabaca örnek vermek gerekirse böyle esneyebildiğimizde orjinal fiyatların %30-40 altına inebiliyoruz. Bakalım, deneyeceğiz! :)
@Kahveciningalaksirehberi bahsettiği kişi benim. Amerika'dan fellow için Maple sap getirdim fakat kullanmıyorum. Sebebi de resimlerde görebileceğiniz gibi karşıt ağırlık avantajını kaybetmesidir.

Eğer burada bir çözüme gidilirken bu sorunda çözülebilirse(ki çok kolay çözülebileceğini düşünüyorum) bende temin etmek isterim sizden.

20191228_141504.jpg20191228_143359.jpg20191228_143412.jpg

@Kahveciningalaksirehberi bahsettiği kişi benim. Amerika'dan fellow için Maple sap getirdim fakat kullanmıyorum. Sebebi de resimlerde görebileceğiniz gibi karşıt ağırlık avantajını kaybetmesidir.

Eğer burada bir çözüme gidilirken bu sorunda çözülebilirse(ki çok kolay çözülebileceğini düşünüyorum) bende temin etmek isterim sizden.

Ekli dosyayı görüntüle 5090Ekli dosyayı görüntüle 5091Ekli dosyayı görüntüle 5092

Arjantin demiri isimli bir ağaç var, çok yoğun ve ağır bir ağaç. Pullman için sap yaptığımda kullanmıştım. Normal ağaçlara göre 10-15 gr daha ağırdı.

Arjantin demiri isimli bir ağaç var, çok yoğun ve ağır bir ağaç. Pullman için sap yaptığımda kullanmıştım. Normal ağaçlara göre 10-15 gr daha ağırdı.

10-15 gramın yeterli olacağını sanmam. arada yaklaşık 100 gr bir fark var. ama sap kısmına metal bir ağırlık gizlenebilir çok kolayca diye düşünüyorum.

benim başıma gelmişti. galiba kavanozu çok sıktınız. reddit'te bir öneri vardı, ben o şekilde çözmüştüm. bulursam ekleyeceğim.

Plastik eldivenle tutarak çözdüm hocam. Sabah sporu oldu biraz. :)

Ekli dosyayı görüntüle 5090Ekli dosyayı görüntüle 5091Ekli dosyayı görüntüle 5092

Denemelere başladık, elbette ağırlık hesabına göre gidiyoruz. İlerleme sağladıktan sonra duyuracağız.

WhatsApp Image 2020-10-14 at 22.14.06.jpeg
Yangın görseler akılları gidecek ama sorsan hepsi ateş.......
@raistlin

Comandante instagram hikayesine soru yazmıştım az önce cevap vermişler.

Kahve makinesi ve kağıt filtre için 30 klik üzeri diyorlar. Çok kalın değil mi?

Ekli dosyalar

• F4FF86C2-1FA6-4B6E-A08D-C50C31663246.jpeg
    F4FF86C2-1FA6-4B6E-A08D-C50C31663246.jpeg
    76 KB · Görüntüleme: 118
Comandante instagram hikayesine soru yazmıştım az önce cevap vermişler.

Kahve makinesi ve kağıt filtre için 30 klik üzeri diyorlar. Çok kalın değil mi?

Şöyle açıklayalım:

Makineler genel itibariyle tek başımıza yaptığımız manuel demlemelerden epeyce büyük dozlar kullanıyor. Moccamaster'dan örnek verecek olursam 1.25 için 70-75g kahve kullanabilirsiniz tam kapasitede. Zaten verilen cevapta da kullanılan kahve miktarı ve kahve tipine göre değişir deniyor. :) 20g için 23-24 klik manuel demleme senaryosunu aynı kahveyle Moccamaster'a taşırsak tam kapasite demleme için 30-32 uygundur.

Daha küçük dozlar, daha düşük oranlar, çekirdek merkezi daha tutarlı yıkanmış kahveler(partikül meseleleri) daha ince ayarları kaldırır kolaylıkla. Onlar için de başlangıç noktanızı 25-26 gibi alıp ayarlayabilirsiniz sonuca göre.

Şöyle açıklayalım:

Makineler genel itibariyle tek başımıza yaptığımız manuel demlemelerden epeyce büyük dozlar kullanıyor. Moccamaster'dan örnek verecek olursam 1.25 için 70-75g kahve kullanabilirsiniz tam kapasitede. Zaten verilen cevapta da kullanılan kahve miktarı ve kahve tipine göre değişir deniyor. :) 20g için 23-24 klik manuel demleme senaryosunu aynı kahveyle Moccamaster'a taşırsak tam kapasite demleme için 30-32 uygundur.

Daha küçük dozlar, daha düşük oranlar, çekirdek merkezi daha tutarlı yıkanmış kahveler(partikül meseleleri) daha ince ayarları kaldırır kolaylıkla. Onlar için de başlangıç noktanızı 25-26 gibi alıp ayarlayabilirsiniz sonuca göre.

Büyük çoğunlukla sabahları 30gr kahve 600ml su ile yapıyorum makinede. 2 kupa rahat çıkıyor.
Comandante'ye geçtiğimden beri de 21-22 klik civarında yapıyordum makine için.
Yarın sabah 25-26 gibi kalınlaştırma denemesi yapalım bakalım.

Büyük çoğunlukla sabahları 30gr kahve 600ml su ile yapıyorum makinede. 2 kupa rahat çıkıyor.
Comandante'ye geçtiğimden beri de 21-22 klik civarında yapıyordum makine için.
Yarın sabah 25-26 gibi kalınlaştırma denemesi yapalım bakalım.

Grind - Taste - Adjust / Öğüt - Tat - Ayarla :)

1:20 oranınız bir parça yüksekçe. Bir de 22-23 klik gibi 30 / 500 deneyin :)

filtre kahve makinem ve v dripperim var, ikisinde de 6gr-100ml oranını kullanıyorum hep. genelde de 400 ml civarı demliyorum kahveyi. hem comandante hem timemore çoğu kahve ile 30klik üstü istediğim lezzeti yakaladım. bunu söylediğim herkes çok kaln değil mi diyor ama ben bu şekilde mutlu oldum :)

Bunun red clixli siyah bir tanesini aldım Togay'dan. Gerçekten müthiş bir oyuncak. Yine bununla oynarken, boş vakit de vardı; oturup tek tek standart aksla ve red clixle toplam klik sayılarını saydım :) standart tariflerde verilen değerleri red clix'te 2'yle çarpın deniyordu ama bunun hata payını da ölçmek istedim. En azından kendi değirmenim için :)

Bıçak; standart aksta ; 97 klikte serbest kalırken, red clix aksında 175 klikte serbest kaldı. Benim değirmen özelinde söylemek gerekir ki; red clix değirmeni 2 katı değil, 1.8 katı kadar bir hassasiyete çıkarıyor. 20 klik karşılığı 40 değil; 36 klik oluyor. Bu durumda, ikiyle çarptıktan sonra aşağı doğru yaklaşık 5 birimlik bir sapmadan söz edilebileceğini düşünüyorum. İnce öğütümlerde tabii ki bu sapma azalacaktır.

Bunun red clixli siyah bir tanesini aldım Togay'dan. Gerçekten müthiş bir oyuncak. Yine bununla oynarken, boş vakit de vardı; oturup tek tek standart aksla ve red clixle toplam klik sayılarını saydım :) standart tariflerde verilen değerleri red clix'te 2'yle çarpın deniyordu ama bunun hata payını da ölçmek istedim. En azından kendi değirmenim için :)

Bıçak; standart aksta ; 97 klikte serbest kalırken, red clix aksında 175 klikte serbest kaldı. Benim değirmen özelinde söylemek gerekir ki; red clix değirmeni 2 katı değil, 1.8 katı kadar bir hassasiyete çıkarıyor. 20 klik karşılığı 40 değil; 36 klik oluyor. Bu durumda, ikiyle çarptıktan sonra aşağı doğru yaklaşık 5 birimlik bir sapmadan söz edilebileceğini düşünüyorum. İnce öğütümlerde tabii ki bu sapma azalacaktır.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın! :)

Pratik yönlendirmede ben de Red Clix için standart aks ayarı x2 eksi birkaç klik diyorum. Hızlı teorik anlatımlarda x2 oldukça pratik bir başlangıç yönlendirmesi. :)

Hayırlı olsun, güle güle kullanın! :)

Pratik yönlendirmede ben de Red Clix için standart aks ayarı x2 eksi birkaç klik diyorum. Hızlı teorik anlatımlarda x2 oldukça pratik bir başlangıç yönlendirmesi. :)
Teşekkürler :)

Geri