• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Colonna Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Rare
G50 - 40 klik
94 derece - Nestle Pure life
20gr - 340
Hario 100’lü Bol poşet

0:00 - 60gr
0:30 - 160gr
0:50 - 240gr
1:40 - 340gr

Bitiş; 3:30

Notlar; çift aşamalı öğütüm yapmadığım için çok fazla tozlandı. Bir sonraki demlemede çift aşamalı öğütüm yapıp 3.döküşte yavaşlayan akışı son döküşü sert şekilde ortaya yapıp akışı hızlandırmaya gittim. İlk dönüşü 80gr ile başlanabilir. Çok keyif aldım aynı fiyattan bir daha satın alma imkanı olsa tekrar satın alabileceğim kahve.

Pek reçete kullanmıyorum birkaç şey değiştiriyorum o yüzden genel tavsiye vereyim.
Omar harman için düşük sıcaklık yaklaşık 91 derece
17/250 gibi biraz yoğun oran
250 ml için 2.30-2.45 arası süreler
Ve normal kullandığınız klikten 1 düşük ayarı tavsiye edebilirim.

Alan çok fazla oldu ama pek reçete göremedim. Genel bir memnuniyetsizlik mi var bu kahvelerden?
rare omar garcia için bir reçete vereyim. sanırsam sizinki de aynı çekirdekti.

su: 96 derece buzdağı
klik: cmd 22-23 olabilir (eve gidince tersine mühendislik ile net sayıyı ileteceğim. sabah demlediğim için unuttum)
oran: 240 gr su 15 gram kahve
döküş: 45 ml blooming 10 saniyede dökülüyor, 45. saniyede 140 ml'ye tamamlama (20 saniyede döküşü tamamladım), 1.15'te 240'a tamamlama. döküşün tamamlanmasına yakın rao spin. bu son rao spini güçlü yaptım, dolayısıyla filtre tıkandı. (belki de 22 klikten daha incedir öğütümüm) bitiş 2.55.
40'lı hario filtre kullandım ama cafec varsa o da olur. ikisi arasında bir fark göremedim. bendekiler iyi olan 40'lı filtreler.

sonuç: ağzımdan kayarak mideme inen kadifemsi bir kahve. kadifemsi dememe rağmen gövdesi ortaydı. aftertaste oldukça uzun. asidite düşük. meyve tatları falan hiç beklemeyin ama verdiği hissiyat ve bıraktığı tat çok güzeldi. ben bu kahveyi probador aylık alımındaki guatemala'ya oldukça bahsettim. sabah için leziz bir kahve oldu. peki bu kahve rare bir kahve midir? aslında cevabı bir önceki cümlemde saklı, aylık alımlarda benzerini içmiştik. bence oldukça güzel kahve ama rare değil.

İlk Rare'i açmamın üzerinden bir hafta geçti, kahve şu an muazzam kokuyor öğütürken. Aşırı yoğun tatlı meyvemsi, bence çilek reçeli, gibi kokuyor, bardakta tat olarak o kadar keyifli olmasa da. Sanki kahve paketini açtıktan sonra degassinge başlamış gibi. 🤭

İlk Rare'i açmamın üzerinden bir hafta geçti, kahve şu an muazzam kokuyor öğütürken. Aşırı yoğun tatlı meyvemsi, bence çilek reçeli, gibi kokuyor, bardakta tat olarak o kadar keyifli olmasa da. Sanki kahve paketini açtıktan sonra degassinge başlamış gibi. 🤭
Tamamen aynı fikirdeyim kahve abartı olmasa da keyifli ancak kokusu mest ediyor inanılmaz güzel.

Rare gerçekten çok keyifli gelmeye başladı bu arada. Küçük bir tık kavrum açık olabilir miydi diye düşündüm ancak şu an da oldukça keyifli.
Merak edenler için Aeropress ile
22 klik Timemore c2
93 derece britadan geçirilmiş çeşme suyu ile
ters method ile 15/225 bir şekilde yavaşça suyu döküp , nazikçe yaklaşık 5 tur karıştırarak
1.30 da presse başladım ve 2.00 da bitecek şekilde demledim. En keyif aldığım demleme oldu.

Az önce ptt memuru geldi, kargonuz var 15 tl vergi ödemesi var dedi, benim de siparişim olmadı yurtdışından bu ne diye düşündüm, meğerse Colonna yeni kahvesinden 60 gr ücretsiz örnek yollamış. Adamlar kampanya ve müşteriye önem verme konusunda cidden aşmış durumda. 60 gr kahveyi bile İngiltere’den takipli olarak yollamışlar.

Az önce ptt memuru geldi, kargonuz var 15 tl vergi ödemesi var dedi, benim de siparişim olmadı yurtdışından bu ne diye düşündüm, meğerse Colonna yeni kahvesinden 60 gr ücretsiz örnek yollamış. Adamlar kampanya ve müşteriye önem verme konusunda cidden aşmış durumda. 60 gr kahveyi bile İngiltere’den takipli olarak yollamışlar.
Bana da geldi ama 10tl aldılar benden. Matrak tarafı takipli göndermişler ama haberimiz bile olmadı.

Colombia omar hernan garcia kahvesini kavrumundan yaklasik 2 ay sonra ilk defa acip denedim. Ictigim en guzel kahvelerden biri oldu. Petranin bensa diimasini andiran, ama daha kompleks. Ilk yudumlarinda asiri tatli, devaminda mangolu meyve suyu iciyormus hissiyati verdi. Elimde cok fazla kahve oldugu icin bu kadar bekletmek durumunda kalmistim, iyi mi kotu mu oldu bilemiyorum. Tarif:
timemore c2 20 click
20gr kahve
310ml sirma su-94 derece
cafec th3 filtre
50ml 35sn blooming, 30'ar saniye arayla 100-90-70ml kenardan merkeze dogru toplayarak toplam 4 dokus.

Colombia omar hernan garcia kahvesini kavrumundan yaklasik 2 ay sonra ilk defa acip denedim. Ictigim en guzel kahvelerden biri oldu. Petranin bensa diimasini andiran, ama daha kompleks. Ilk yudumlarinda asiri tatli, devaminda mangolu meyve suyu iciyormus hissiyati verdi. Elimde cok fazla kahve oldugu icin bu kadar bekletmek durumunda kalmistim, iyi mi kotu mu oldu bilemiyorum. Tarif:
timemore c2 20 click
20gr kahve
310ml sirma su-94 derece
cafec th3 filtre
50ml 35sn blooming, 30'ar saniye arayla 100-90-70ml kenardan merkeze dogru toplayarak toplam 4 dokus.
Yanında gelen geshayı gölgelemişti benim gözümde :)

Colonna 'nın limitli serisinden Panama Gesha Static Cherry'yi denedim ve paylaştım.

72 saat süreyle oksijensiz ortamda deneysel bir fermentasyon yapıyorlar.

Fermente kahvelerin o yoğun aromaları ve tatları mevcut ama dengeli bir fincan ortaya çıkıyor. Her gün içilecek kahveler değil ama ara ara kendinizi geliştirmek için güzel bir kahve. Reçete, yorum, vs olan video linki de burada.

Share this URL to give your friends the reward 10% discount voucher..

yeni gelmiş sanırım bu ref sistemi.. faydalanmak isteyenler için..

bu sabah colonnadan bir ürün sipariş ettim. Royal Mail Standart yazan kargo çok daha ucuz olduğu için onunla gönderim yapılmasını seçtim. Daha önce buradan sipariş veren arkadaşlar kaç günde geldiğini falan söyleyebilir mi çok memnun olurum.

Geri