• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffeerem Roastery

Rem projectlerinden bazılarını denedim ve oldukça beğendim, yine de bu konuda eğitim almış bir profesyonel bu çekirdek kötü diyorsa onu dikkate alırım, ben keyif aldım gerisi önemli değil mantığıyla gitmem, kendimi geliştiremem yoksa. Sonuçta bu konuda bilgim kısıtlı.

Başka bir açıdan bakınca, rem projectlerden sadece bir tanesinin gönderilmesi, hatta özellikle "beğenilmeyen" , "fenol tadı alınan" bir çekirdeğin gönderilmesi kasıtlı olarak yapılmadıysa talihsiz olmuş.

Her şeyden öte, tüm Q graderlar toplanıp rem projectleri yerin dibine bile soksa sırf böyle bir şeyi deneme cesareti gösterdiği, Türkiye'deki kahve sektörüne bir yenilik getirmeye çalıştığı için @hakanie beyi takdir ederim. Hiç bir iş mükemmel başlamıyor sonuçta.

Uganda Sipi Falls'u az önce Orkun Üstel tarifiyle nestle su ile demledim. Hafif çiçeksi, hafif tatlı ve yüksek gövde olduğunu söyleyebilirim ama asidite namına neredeyse hiçbir şey alamadım. Bu haliyle çok hoşuma gitmedi ancak yarın bir de coffeerem.com'da yazan tarif ile deneyeceğim.

Uganda Sipi Falls'u az önce Orkun Üstel tarifiyle nestle su ile demledim. Hafif çiçeksi, hafif tatlı ve yüksek gövde olduğunu söyleyebilirim ama asidite namına neredeyse hiçbir şey alamadım. Bu haliyle çok hoşuma gitmedi ancak yarın bir de coffeerem.com'da yazan tarif ile deneyeceğim.
Sitede bulunan reçeteyi de deneyim yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim. Afiyet olsun :)

Sitede bulunan reçeteyi de deneyim yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim. Afiyet olsun :)

Şimdi Uganda Sipi Falls'u sizin reçetenizle 40'lı hario filtre ve nestle uludağ ile denedim. Kahve yatağındaki su bitmeye yakın dripper'ı 2.55 te kaldırdım. 290 ml sudan çıktı 230 ml oldu.

Ben aldığım tatları meyvelerle eşleştiremiyorum ama şunu söyleyebilirim. İlk denememe göre gövde azaldı ama hala yüksek diyebilirim ancak artık rahatsız etmiyor. Acılık yok oldu gibi bir şey. Tatlılık çoook yükseldi. Asidite hala çok az. Fincanın sonlarında ortaya çıktı. Ayrıca yine sonda çikolata notasını alabildim. Bu sefer çok keyif aldım.

Ben her yeni tarif denediğimde çok güzel oluyor ama sonraki denemelerimde yine kötüleşiyor umarım bu sefer öyle olmaz :)

Screenshot_20200922-194201_Brew Timer.jpg

Son düzenleme:
Şimdi Uganda Sipi Falls'u sizin reçetenizle 40'lı hario filtre ve nestle uludağ ile denedim. Kahve yatağındaki su bitmeye yakın dripper'ı 2.55 te kaldırdım. 290 ml sudan çıktı 230 ml oldu.

Ben aldığım tatları meyvelerle eşleştiremiyorum ama şunu söyleyebilirim. İlk denememe göre gövde azaldı ama hala yüksek diyebilirim ancak artık rahatsız etmiyor. Acılık yok oldu gibi bir şey. Tatlılık çoook yükseldi. Asidite hala çok az. Fincanın sonlarında ortaya çıktı. Ayrıca yine sonda çikolata notasını alabildim. Bu sefer çok keyif aldım.

Ben her yeni tarif denediğimde çok güzel oluyor ama sonraki denemelerimde yine kötüleşiyor umarım bu sefer öyle olmaz :)

Ekli dosyayı görüntüle 4673
Reçetenin yazılı olduğu görsel bir programa falan mı ait?

Dün sumatranın bitişiyle bugün rem project 04'ü demledim , açıkçası hiç beklediğim gibi değildi , daha iyisiydi . 18-290 oranla demledim , abaca ve musluk suyu kullandım demleme ortalama 1.5 dakika falan sürdü . Sonuç olarak hiç acılığı olmayan tatlı ve düşük gövdeli bi kahve çıktı . Çok memnun kaldım , la gallinetayı geçerek zirveye oturdu .

En büyük sorunlardan birisi de 3 liralık Birlik ticari kahvesini, (ki birliğin 1 tane bile nitelikli kahve sattığına kesinlikle inanmıyorum) fermantasyonu aylar önce bitip çuvallanmış yeşile uygulamak suretiyle, Çekirdeğin bütün biyolojik yapısının bozulması. Çünkü şöyle düşünün ki ne yaparsanız yapın kahve underextract. Ne kadar ince çekerseniz çekin kahve hızla karafa akıyor, kahveden bir şey koparamıyor. İçtiğiniz şey ne bilmiyorum ama bence kahve olmadığı kesin. Bu zamana kadar bu kahveleri içen birçok kişide şunu duydum. ''DEĞİŞİK'', çünkü tanımlanamıyor, çünkü artık kahve olmaktan çıkmış. Refraktometreler şaşırıyor, dostum sen üstüme kahve damlattığına emin misin, diye? Evet deneme yapmak güzeldir. Fakat lütfen kahvelerinizi satarken bu kahvenin nitelikli bir kahve olup olmadığını belirtin. Bütün kahve sektörü bütün topluluklar yanlış ama siz doğrusunuz. Ayrıca geçen ki yorumunuzda tek seferde en iyi kavrum profilini çıkardığınızı söylemiştiniz, yazılımcı olduğunuz için. Dünyaya sunmalısınız eğer böyle bir şeyi başardıysanız. Scot rao, James hoffman, Barista Hustle boşuna uğraşıyorlar. Açıklayın da uğraşmasın adamlar profil çıkarmaya.
Ayrıca son olarak fermante olmayan bir kahve söyleyebilir misiniz sayın @Minyak hocam. Her kahve belirli bir fermantasyon sürecinden geçer, her kahvenin fermantasyon süreci öyle ya da böyle anaerobiktir. (Lütfen araştırınız, gerekirse kaynak sunabiliriz.)
Neden inanmıyorsun mesala?

Neden inanmıyorsun mesala?
Kendi kahvelerinizi kendiniz puanladığınız için olabilir mi Utku Bey? Kendi kahvelerinizi puanlarken ne kadar objektif olabilirsiniz? Ayrıca siz daha iyi bilirsiniz ki nitelikli kahve şeffaf olmalı, İZLENEBİLİR OLMALI, yıkama istasyonu bilgisi gerekli, yıkama istasyonu sahibi ismi olmalı, çiftçilere dair bilgi bilgi olmalı, adil ticaret yaptığınıza dair bilgi olmalı. Sitenizde bunların hiçbiri ya yok ya da genel geçer şekilde boşluk dolsun diye yazılmış genel ifadeler. Yoksa yanılıyor muyum? Eğer öyle değilse de aydınlatın bizi. Sonuçta Q arabica grader olan sizsiniz.

Geri