• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Kahve: Kolombia Geisha Honey
Kavurma Tarihi: 01.03.2022
Demleme Metodu: Hario 02 Porselen
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C2 18klik
Su Markası ve Sıcaklık: Hayat 93°
FiltRE: Hario 40
Demleme Notları:
-60gr bloom,
-0:40 / 0:50 - arası 90gr
-1:00 / 1:15 - arası 90gr
-1:30 / 1:45 320gr tamamladım.
-2:48 bitiş
Tadım Notları:
Aroması çok keyif verici, çikolata tatlılığı arkadan gelen tropik meyve ile çok güzel bir fincan oldu. Favori kahvelerin arasında liste başı konumuna geldi.

Süre doldu. 14 kişi ile 86 eksik ile tamamladık. Yada tamamlayamadık :)

Bir daha ki toplu alım ne zaman ..

@Ömer Aydın bey, kahvelerin üstünde 1 ay içinde tüketiniz ibaresi yazıyor. Son grup-al kampanyasından 4 adet kahvem geldi ve 1 ay içinde bitiremem gibi gözüküyor, hali hazırda da kahvem vardı öncesinde. Saklama öneriniz var mı? Aslında çekirdek olarak ve zipli pakette saklandığında 2-3 ay bile kalabilir diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?

@Ömer Aydın bey, kahvelerin üstünde 1 ay içinde tüketiniz ibaresi yazıyor. Son grup-al kampanyasından 4 adet kahvem geldi ve 1 ay içinde bitiremem gibi gözüküyor, hali hazırda da kahvem vardı öncesinde. Saklama öneriniz var mı? Aslında çekirdek olarak ve zipli pakette saklandığında 2-3 ay bile kalabilir diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?
Bu konudaki düşüncelerimde değişiklikler var aslında, özellikle sabah 1 aylık fincamigos ve şimdi içtiğim 2 aya yakın geisha honey böyle söylüyor... Zannediyorum bu yeni kırmızı paketlerimizin iç kaplaması ve valf eski paketlere göre daha başarılı.

Kesinlikle çekirdek olarak, paketinde ve içinde hava olmaması için mümkünse havasını boşaltarak saklayın, güneş görmesin, mümkünse nemsiz ama soğuk ortamda bulunursa daha da dayanır. Ben de paketlerin bir sonraki baskısında bu tavsiye edilen süreyi yenileyeyim.

Ben yaklaşık 1.5 aydan sonra bir bayatlama hissetmiştim kahvelerde. Hem asiditenin düşüşünü hem de blooming esnasında köpük oluşumunun azaldığını fark etmiştim. Ha yine de paket baştan sona keyifliydi.
yine de dikkat etmek lazım demek ki... Bir de mevsimleri dikkate almak önemli.

kavrulmus kahve vakumlamak bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Aricha paketlerim ulaştı. 8 Mart kavrumlu paketi açıp son aeropress şampiyonunun reçetesiyle ilk demlemeyi yaptım. Bu haliyle de güzel ama ilk partinin satışa çıktığı tarihten çekirdeği tanıyorum, potansiyel lezzeti daha da yukarılarda.

Dilin ekşi tatları ayırt ettiği yan taraflarda buram buram limon tadı bırakıyordu. Şu an için limon kabuğu notası net şekilde mevcut, limonu ikiye ayırıp içinden de faydalanacağız diye düşünüyorum. :D Haftaya tekrar demleyeceğim. Aricha başarılı bir çekirdek. Elinize sağlık @Ömer Aydın

Aricha paketlerim ulaştı. 8 Mart kavrumlu paketi açıp son aeropress şampiyonunun reçetesiyle ilk demlemeyi yaptım. Bu haliyle de güzel ama ilk partinin satışa çıktığı tarihten çekirdeği tanıyorum, potansiyel lezzeti daha da yukarılarda.

Dilin ekşi tatları ayırt ettiği yan taraflarda buram buram limon tadı bırakıyordu. Şu an için limon kabuğu notası net şekilde mevcut, limonu ikiye ayırıp içinden de faydalanacağız diye düşünüyorum. :D Haftaya tekrar demleyeceğim. Aricha başarılı bir çekirdek. Elinize sağlık @Ömer Aydın
Yorumun için teşekkürler @florence Aricha, Ulusal kahveleri arasında benim de favorim, yeri ayrı...

Bugün arkadaşlarla beraber aeropress ile demledik çok daha belirgin kayısı ve üzüm notaları vardı,hepimiz çok sevdik😋. Bu paketi bu şekilde demleyerek bitereceğim(y)(y)(y)
Reçete paylaşır mısın rica etsem?

Bugün Bombe Natural'i kavrumunun 6.gününde demledim. Reçetem;

25:400
Comandante 22klik
Traditional filtre
93derece Buzdağı su
Blooming+3 döküş
Bitiş 3:00

Gerçekten çok güzel çekirdek. Kokuda kırmızı meyveleri baskınken, tatlı mayhoş bir tadı vardı. Çok hafif bir acılık hissettim. Bunun çözümü için de, 15 gram demlememde yine 22 klik kullanacağım veya 25 gram gibi büyük gramajlı bir demleme yapacaksam öğütümü 2 klik kalınlaştıracağım. Bu sayede süreyi 2:30 seviyelerine yaklaştırabileceğimi düşünüyorum. Teşekkürler @Ömer Aydın ✌️

Reçete paylaşır mısın rica etsem?
14 Gr Kahve
Comandante 28 Klik
91 Derece su
Ters metod
50ml su ile blooming ( 0-30sn )
125ml su eklenir (30sn - 60sn )
15 sn karıştır
01: 15 - 02:10 bekletilir , ters çevrilip press yap.
Afiyet olsun.

Bugün Bombe Natural'i kavrumunun 6.gününde demledim. Reçetem;

25:400
Comandante 22klik
Traditional filtre
93derece Buzdağı su
Blooming+3 döküş
Bitiş 3:00

Gerçekten çok güzel çekirdek. Kokuda kırmızı meyveleri baskınken, tatlı mayhoş bir tadı vardı. Çok hafif bir acılık hissettim. Bunun çözümü için de, 15 gram demlememde yine 22 klik kullanacağım veya 25 gram gibi büyük gramajlı bir demleme yapacaksam öğütümü 2 klik kalınlaştıracağım. Bu sayede süreyi 2:30 seviyelerine yaklaştırabileceğimi düşünüyorum. Teşekkürler @Ömer Aydın ✌️
O kahve bende de var Hasan hocam daha denemedim ama diğer kahvelerinden yola çıkıyorum, tipine de bakarak diyorum ki @Ömer Aydın hocamın filtre kavrumları baya açık, bombeyi başka kavuruculardan 25/400 oranla demlemelerimde 26 clickten aşağı inemedim ben. Hazır İzmir'deydiniz rakım da müsait, dereceleri 100'e dayayın derim 😃
Ek: Naturel etiyopyalar, ben de yavaş seri traditionalde tıkanma yapabiliyor. hario40lı kullanıyorum

O kahve bende de var Hasan hocam daha denemedim ama diğer kahvelerinden yola çıkıyorum, tipine de bakarak diyorum ki @Ömer Aydın hocamın filtre kavrumları baya açık, bombeyi başka kavuruculardan 25/400 oranla demlemelerimde 26 clickten aşağı inemedim ben. Hazır İzmir'deydiniz rakım da müsait, dereceleri 100'e dayayın derim 😃
Ek: Naturel etiyopyalar, ben de yavaş seri traditionalde tıkanma yapabiliyor. hario40lı kullanıyorum
Bu önerini dikkate alarak bugün maçtan sonra bir demleme daha yapayım o halde :D

Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Etiyopya Nensebo Refisa
Yöntem: Aeropress
Filtre : Aeropress kağıt filtresi
Öğütüm: Molent G50 - 30 click
Oran: 14/200

8 Mart kavrumu Nensebo açıldı Tim Wendelboe reçetesi ile demlendi. Reçetenin orjinalinde karıştırma yapılırken önden geriye 3 kez itme var. Ben öğütümü çok az kalınlaştırıp 3-4 kez dairesel karıştırma yapıyorum.

Turuncu meyveleri ilk kez hissediyorum. Çok dengeli, yormayan ve tam keyif veren bir fincan çıktı. Teşekkürler.

Kavurucu: CoffeeNutz
Çekirdek: Etiyopya Gedeb Worka
Yöntem: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 21 Klik
Oran: 15/240
Su: 91 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 37 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 60 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.37 sn / 60 ml

Tadım: 94 derecede yine 21 klikle demlemiştim ufak arkadan bir bitterness alıyordum, öğütümü değiştirmeden su sıcaklığını düşürdüm çok iyi oldu, tadım notlarını gayet yansıttı.

Firma: CoffeeNutz
Kahve: Etiyopya Gedeb Worka (Esp. Yorumu)
Kavurma Tarihi: 22.02.22
Demleme Metodu: V60
Filtre: Hario 02 40'lı
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante - 18 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Sırma 90°
Demleme Süresi: 3'02''
Tadım Notları: Turuncu meyveler, kayısı, karamel, bitter çikolata.

Reçete: 18/288, 50g 35' bloom, 2 parça nazik döküş, bloom ve döküşler sonrası nazik rao spin.

İlave notlar: Aslında espresso yapacaktım ancak kahveyi öğüttükten sonra comandante'nin eski klikte kaldığını fark ettim. Buna göre de hızlıca reçete düzenledim, düşük sıcaklık ve az ajitasyon ile bir demleme yaptım. Böylece esp. yorumunu filtrede de denemiş olduk. Çıkan sonuç fena olmamasına karşın elbette potansiyeli ciddi gölgelenmiş. Baskın bir bitterlik olmasada meyvemsiliği bastıran bir bitterlik var, asidite geri planda kalmış, soğudukça daha iyi hal alıyor ve tatlı kayısı notaları kendini göstermeye başlıyor. Kesinlikle öğütüm kalınlığını arttırmak gerekiyor 21-23, 91-92° su ve süre olarak 2'45'' hedeflemek daha ideal olacaktır.

Merhabalar,

Yepyeni bir Grup-Al kampanyası ile karşınızdayız: Büyüyen Paketler!

Dün sabah biraz fiyatlı da olsa gerçekten denemeniz gerektiğini düşündüğüm Kolombiya ve Guatemala Sucafina kampanyası iadelerini sizleri arayıp açıklama ile birlikte yapmaya başlamıştım ve açıkçası sanki elinizden bayram şekeri geri alınıyormuş gibiydi ve ikinci aramamdan sonra aklıma bu fikir geldi - ben de dayanamadım diğer kahveleri gönderdim elbette:)

Mevcut kampanya üzerinden anlatırsam:

150G kahve satın alıyorsunuz ki bu da fiyatı uygun ve cazip ama bu sefer öncekilerden farklı olarak herhangi bir miktarı yakalayamasak da ben bu kahveyi size gönderiyorum yani 1 adet bile alınsa iade yok!

Peki sizin bundan faydanız bu kadar mı derseniz - işte orada işler güzelleşiyor.

Alım artıkça sizlere her aşamada daha fazla kahve gönderiyorum.

- 50 pakete geldiğimizde paketlerin tümü artık 150G değil 175G
- 150 pakete geldiğimizde paketlerin tümü artık 175G değil 200G
- 200 pakete geldiğimizde paketlerin tümü artık 200G değil 225G olarak gönderiliyor.

250G olabilir miyiz? Artık ona da yolda karar veririz...

Kahveler, Sucafina bağlantıları ile birlikte şunlar:

Kolombiya Geisha
Kolombiya Fincamigos
Guatemala Maragogype Washed
Guatemala Maragogype - Espresso Yorumu

Bunlar çok özel kahveler ve denemeniz gerektiği konusunda ısrar ediyorum:)

Hayırlı olsun!

Son düzenleme:
Geri