Maalesef yok hocamEspresso olarak tek Burundi var o da "Burundi Kayanza Businde Station Natural". Şimdi ilk soruma dönecek olursak bunu 02.02 kavrumundan alma imkanım var mı?
Maalesef yok hocamEspresso olarak tek Burundi var o da "Burundi Kayanza Businde Station Natural". Şimdi ilk soruma dönecek olursak bunu 02.02 kavrumundan alma imkanım var mı?
Merhaba @portakalhalil yine çok hızlısınız, aslında uzun süredir istediğim bir özelliği bu sabah ekledim.Yeni bir sistem gelmiş belki mail sizlere de gelmiştir. Kişiler aileleri veya arkadaşlarıyla ufak çaplı toplu alım indirimi alabiliyorlar. Ömer Abi daha detaylıca açıklar sanıyorum. @Ömer Aydın
Benim aklıma takılan şey ise, herhangi bir paylaşım yapmadan 5 paketi de biz sipariş etsek yine aynı indirimi alabiliyor muyuz?Merhaba @portakalhalil yine çok hızlısınız, aslında uzun süredir istediğim bir özelliği bu sabah ekledim.
Grup alımlarına imkan veren yeni özellik ile belirlediğimiz miktarda alım yapıldığında indirimler geçerli oluyor... Şu anda 4 kahve için bir kampanya oluşturdum ve bugün alımlar gelmeye başladı yani aslında dediğin gibi ufak çaplı bir toplu alım. İlgili kahvelere girince sağ altta teklif çıkıyor (şimdilik maalesef ingilizce ama çevirisini yapacağım) Özelliği eklediğim kahveler: Etiyopya Guji Natural, Nensebo ve 2 yeni Geisha.
Sevgiler
Evet @tlg ilk siparişte paylaşım yapacağınız sayfa açılıyor ve o sayfadan ister başkaları ister kendiniz kota dolana kadar alım yapmaya devam edebiliyorsunuz.Benim aklıma takılan şey ise, herhangi bir paylaşım yapmadan 5 paketi de biz sipariş etsek yine aynı indirimi alabiliyor muyuz?
Coffeenutz'tan yine güzel bir hareket. Forumda bunun için bi konu açıp, alım linklerini paylaşarak hızlıca kotaları doldurabiliriz diye düşünüyorum.. ( her kahve için link açılıp dolunca yeni link açılır.. )Merhaba @portakalhalil yine çok hızlısınız, aslında uzun süredir istediğim bir özelliği bu sabah ekledim.
Grup alımlarına imkan veren yeni özellik ile belirlediğimiz miktarda alım yapıldığında indirimler geçerli oluyor... Şu anda 4 kahve için bir kampanya oluşturdum ve bugün alımlar gelmeye başladı yani aslında dediğin gibi ufak çaplı bir toplu alım. İlgili kahvelere girince sağ altta teklif çıkıyor (şimdilik maalesef ingilizce ama çevirisini yapacağım) Özelliği eklediğim kahveler: Etiyopya Guji Natural, Nensebo ve 2 yeni Geisha.
Sevgiler
V60 tarzı demlememde öğütümü, jx-proda pour over için başlangıç değer olan 3.0 olarak incelttim, su sıcaklığınıda 98 olarak yüksettim, sonuç yukarıdaki tarifimden daha başarılı oldu, özellikle kremamsı gövde dahada arttı ve çilek hissiyatı daha belirgin hale geldi, bitterlik rahatsız etmeyecek kadar belli belirsiz diyebilirim. Bu çekirdekte ince öğütüm ve yüksek sıcaklık daha iyi sonuç veriyor veya benim damak tadıma daha uygun.Firma: Coffeenutz
Kahve: Etiyopya Guji Gigesa Gr.1 Natural
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 05.01.2022
Demleme Metodu: crystal eye 02
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.4
Filtre: Hario v60 02 40'lı kutu (Japon ürt.)
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93 derece
Firma Tadım Notları: Bergamot, çiçek, çilek, kremamsı gövde.
İki yönemle demledim, ilki V60 tarzı, ikincisi Türk kahvesi tarzı demleme şeklinde.
-V60 tarzı demlemem;
320 ml. su, 20 gr. kahve kullandım. ön demleme için 80 ml. su kullandım, 30 sn. sonra 120 - 120 ml. iki döküşle demlemeyi bitirdim, demleme süresi 2.35 , istediğim gövdeye ulaştım, hatalı demleme kaynaklı ekşilik veya acılık yok, belirtilen aromaları veriyor, kremamsı bir gövdesi var, başta çilek belirgin, ılımaya doğru çileğe bergamot eşlik ediyor, arada ayrımını yapamadığım farklı hoş aromalarda hissettiriyor, çok beğenerek tüketiyorum. Coffenutz'un kavrumlarını çok beğeniyorum, buda homojen ve çok başarılı. İçimi çok lezzetli, keyif veren bir tadım oldu.
- İki kişilik Türk kahvesi tarifim;
(Bu tarifi sevgili Vural beyden aldım) @NoPainNoCoffee
Değirmen ve öğütüm ayarı: Jx pro, 1 tam tur+2 klik (42 klik)
20,5 Gram kahve, 65°C sıcaklığında 190 ml. su kullandım, 5 - 6 Tur karıştırdıktan sonra ocağın en küçük gözüne en kısık ayarda ve köpük doyana kadar demledim. Türk kahvesini sadece ikramlarda kırmamak adına tüketirdim, evde eşim Türk kahvesini seviyor, eşim ve ben ilk kez nitelikli çekirdekle tecrübe ettik, eşim çok ama çok beğendi, benim içinde farklı bir deneyim oldu, çilek ve çikolata, bildiğim Türk kahvesinden çok farklı, harika bir tecrübe oldu.
Merhaba @4PieD stok izin verdiği kadar istediğiniz adette alabiliyorsunuz isterseniz özelden görüşelim sizi yönlendirebilirim.''Buy 5 Etiyopya Guji Gigesa Gr.1 Natural together with Friends & Family. Each one gets 20% discount on their order. Go to Checkout to get your Group Buy invite link.''
5 kişi ailenizle veya arkadaşlarınızla beraber aldığınız taktirde, grup üyelerinin hepsine ve her bireye özel %20 indirim tanımlanmaktadır, satın alımın sonunda grup linkinize veya koduna ulaşabilirsiniz.
1- Normalde '' Etiyopya Guji Gigesa Gr.1 Natural '' 250 Gram 103 TL iken %20 indirimle beraber 82,4 TL'ye düşüyor + 12,9 TL kargo ücreti.
2- Ben direkt 1 adet alabiliyorum gibi görünüyor.
3- Ekstra 2.yi kahveyi sanırım alamıyorum.
Merhaba @Eyılmaz afiyet olsun, görüntüsü öyle olmasa da bu çekirdekte açık kavrum tercih ettiğimiz için verdiğiniz değerler özütlemeyi dengeye getiren anlamlı bir seçenek olabilir.V60 tarzı demlememde öğütümü, jx-proda pour over için başlangıç değer olan 3.0 olarak incelttim, su sıcaklığınıda 98 olarak yüksettim, sonuç yukarıdaki tarifimden daha başarılı oldu, özellikle kremamsı gövde dahada arttı ve çilek hissiyatı daha belirgin hale geldi, bitterlik rahatsız etmeyecek kadar belli belirsiz diyebilirim. Bu çekirdekte ince öğütüm ve yüksek sıcaklık daha iyi sonuç veriyor veya benim damak tadıma daha uygun.
Ömer Bey ilginize teşekkür ederim karar aşamasındayım tekrar soracağım mutlaka ama şunu öğrenmek istiyorum, tadım notlarını 88-92 derece hatta 94-95 de olabilir o sıcaklıklarda hangi kahvenizden daha çok verim alabilirim.Merhaba @4PieD stok izin verdiği kadar istediğiniz adette alabiliyorsunuz isterseniz özelden görüşelim sizi yönlendirebilirim.
Ben asidite sevdiğim için genellikle 91-92lerde demliyorum ve beğendiğim sonuçlar alıyorum, denemediyseniz nensebo ve guji naturali tavsiye ederim.Ömer Bey ilginize teşekkür ederim karar aşamasındayım tekrar soracağım mutlaka ama şunu öğrenmek istiyorum, tadım notlarını 88-92 derece hatta 94-95 de olabilir o sıcaklıklarda hangi kahvenizden daha çok verim alabilirim.
Edit: Özellikle en açık kavrum kahveleri genelde tercih ediyorum.
@bllyldz9 Güzel fikir, bir kaç gün sonra biraz olgunlaştırıp devreye alabiliriz.Coffeenutz'tan yine güzel bir hareket. Forumda bunun için bi konu açıp, alım linklerini paylaşarak hızlıca kotaları doldurabiliriz diye düşünüyorum.. ( her kahve için link açılıp dolunca yeni link açılır.. )
@Ömer Aydın Bey yine müthiş bir fikir ile karşımızda
Başka kahveler de ekleyecek misiniz yoksa sadece bu 4 kahve için mi geçerli olacak?
O zaman shantawene ve aricha için beklemeye devam edelimBaşka kahveler düşünüyorum evet, sistem oldukça esnek.
+ workaO zaman shantawene ve aricha için beklemeye devam edelim![]()
+1. Bol sarımsaklı kelle paça çorbasından sonra bir Worka içeyim dedim şu an bile hafif malik asiditenin hissedildiği keyifli bir içimi var. Hele ilk demlediğimde şeftali suyuydu, inanılmazdı.+ worka![]()