• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Collective

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim iki deneyimim oldu/oluyor.
Biri ro idi ancak o zaman yeterli bilgim olmadığından arıtma sonrasına mineral kartuşu takarak çözüm bulma yoluna gidememistim, elle mineral ekleme veya başka su ile karıştırıp kullanma da sürdürülebilir gelmedi benim açımdan.
Şimdi çok yeni ro olmayan bir bwt arıtma taktırdım ancak filtrelerin oturması için biraz zaman geçmesi gerekiyor bu sebeple an itibariyle yorum vermesem daha iyi. Ph, sertlik ve ppm iyi bir aralığa gelecek gibi duruyor. 1-2 hafta sonra tekrar yazarım isterseniz.

Sevinirim paylaşımda bulunursanız.

Esmeralda Gesha düşmüş Coffee Collective diyarlarına! 11. Gesha yillariymis, Danimarkaya ilk Geshayi da onlar götürmüş... Gitti yine paracıklar :))

Kieni’yi önceki sayfada @Kdundar’ın paylaştığı tarifle denemeye çalıştım. Ancak benim döküş yeterince hızlı olmadığı için, bir de tek seferde 400-450 ml suyu parçalara ayırmadan dökmek işlemini yaparken suyun dripperı aşması korkusundan benim döküş 2 dk 5 saniye gibi sürede bitti. Demleme de 3.30 gibi bitti. Elde ettiğim sonuçtan memnun kalmadım.

Bu demlemeden sonra yine 93 derece sıcaklık 30 click öğütüm, 24 ml kahve 400 ml su, 70 ml blooming 30 saniye, sonrası ise tek döküş 1.45e kadar, yine 3.30 civarı demleme bitti. Bu bir önceki demlemeye göre nispeten daha iyi sonuç verdi, ama yine acılık kırılmadı, içerken de beğendim bunu diyemedim.

Bundan sonra gittim 11 klik 8 ml kahve 70 ml su, soy cezve ile Türk kahvesi yaptım aynı çekirdeği. 1.30 civarı ocaktan aldım kahveyi, tamamen acı ve ekşi bir sonuç aldım. Soy cezvesiz mesela Story Coffe Roasters’ın burada çok gömülen La Cereza çekirdeği ile aldığım sonuçlar bile çok iyidi.

Dün de Duver’ı demlemiştim, ana hangi parametreleri kullandığımı hatırlamıyorum, onu içmeden önce öncesinde brownie kek de yemiştim, onu içerken daha zevkle tükettim, ama bu kekten mi kahvenin kendisinden mi bilemedim. Yine bunları içerken annem de benle içmişti, şimdi konuştuğumda dünkü sanki daha iyidi, acılığı azdı falan dedi.

İyi sonuç almak için illa arıtma şartsa, herhalde kahve çekirdeklerine bu kadar para harcamaya gerek yok diye düşünmeye başlamadım değil. Yaz aylarında hele verdiğim 200-300 TL’ye şarap, bira alsam içsem bence çok daha iyi.🙈

Ben Kieniyi 1 defa demleyip daha suresi olduğuna kanaat getirip ayırdım, sanırım bu hafta tekrar bakacağım.
CC kahveleri genellikle benim zevkime göre kalitada daha güzel oluyor ama aynı çekirdekleri V60 da demliyorum değerlendirebilmek için.
Kalita demlerken genelde hiç dokunmuyorum, 30 click ile 32/500 95 derece başlangıç noktam oluyor. 30sn Bloom sonrası eğer çekirdeğin direnci yüksek ise 1.45 de filtre tam ağzına kadar doluyor düşükse biraz daha aşağıda kalıyor. 3.30-4.00 arası bitiyor ağırlıklı olarak. Tadı hoşuma giderse aynı şekilde devam bir miktar acılık varsa 1-2 click arttırıp devam ediyorum.
Aşağıdaki linkte kendileri demlerken nasıl oluyor görmek için iyi bence, 9.00 dan itibaren izleyebilirsiniz.

Haziran ayında aldığım duver Colombia hulia h.icinde ulasti. Henüz deneme şansım olmadı bakalım nasıl olacak. Bu arada iki paketten birini takaslayabilirim. Kahve arkadaşlığı İstanbul kısmına detay yazıyorum

İlk abonelik kahvelerim tam 1 haftada eve geldi. İlk kahve Kieni AA olmuş. Önerileri dikkate alıp 15.günde veya daha sonrasında açmayı planlıyorum.

İlk abonelik kahvelerim tam 1 haftada eve geldi. İlk kahve Kieni AA olmuş. Önerileri dikkate alıp 15.günde veya daha sonrasında açmayı planlıyorum.

1 hafta rekor süre. Ptt normale dönüyor sanırım:)

Ankara ya gelen postalar gümrüğe sevk edildi yazısı olarak istanbul mu görünüyor Ankara mı?
Eğer Ankara ise İstanbulda ki gecikmenin bir sebebi havalimanı yoğunluğu olabilir

Bugün üyelik başlattım 16 sında kargoya verecekler. Bu ayın kahveleri nedir bulamadım sitelerinde ?

Geri