• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Collective

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Keyfli ancak bize çok yabancı, en azindan benim yaş grubum için cok farkli bir tat degil, çocukluğumun Türk kahvesini çok anımsatıyor. Bilmeyenler için 70'lerin ortalarına kadar Türk kahvesi icin yesil çekirdek Yemen'den geliyordu.
2000’lerin sonunda Şerif Abi’den bir Yemen kahvesi almıştım. O zamanlar onun modifiye ettiği bir Sözen’im vardı. Moka potla demlerdim. Çok çiçeksi, parfümlü müthiş bir kahveydi. Şimdinin floral Etiyopyaları gibi. Tabii zamanının şartlarında değerlendirince marjinal faydası had safhadaydı. Size sorarken Kopenhag’da yaşayan bir arkadaşıma da Al-Enab’ı sordum, o da şaşırtıcı olmadığını, CC’in sosyal sorumluluk kahvesi olarak nitelendirebileceği bir proje kahvesinden fazlası olmadığını söyledi. Katılır mısınız?

2000’lerin sonunda Şerif Abi’den bir Yemen kahvesi almıştım. O zamanlar onun modifiye ettiği bir Sözen’im vardı. Moka potla demlerdim. Çok çiçeksi, parfümlü müthiş bir kahveydi. Şimdinin floral Etiyopyaları gibi. Tabii zamanının şartlarında değerlendirince marjinal faydası had safhadaydı. Size sorarken Kopenhag’da yaşayan bir arkadaşıma da Al-Enab’ı sordum, o da şaşırtıcı olmadığını, CC’in sosyal sorumluluk kahvesi olarak nitelendirebileceği bir proje kahvesinden fazlası olmadığını söyledi. Katılır mısınız?
O arkadaşa katiliyorum ancak asla kötü bir kahve zannedilmesin, bizdeki birbirine benzer tat profilindeki cekirdeklere, hatta tamamen aynı kahvelere bakinca oldukca farkli oldugunu da söylemek mümkün.

Planadas için tarif verebilecek olan var mı ?

Planadas için tarif verebilecek olan var mı ?
Planadas son ayki Kolombiya mıydı? Henüz onu denemedim ama önceki bütün Kolombiyaları için aşağıdaki kendi tarifleri ile güzel sonuçlar aldım.

Kalita wave 185
95 derece su
32/500 oran
30 click
65ml bloom 30sn
435ml Tek döküş 1.45 e kadar

Su için düşük ppm öneriyorlar ben muhtelif sular ve bunların bwt sürahi sonrası versiyonlarını ve bwt arıtma ile denedim, 30, 40, 65, 70, 75, 80, 130ppm olarak. Ara değerlerde fazla bir fark almadım ama 30 ile 130 arasında fark oldu. Biraz tercih meselesi ve demleme rutinine göre karar verilebilir diye düşünüyorum.

Genelde CC Kolombiyaları asidite olarak iyi seviyede olduğu için kalitada güzel sonuç verdi benim beklentime göre.

Bu ayın kahveleri Buku ve Enciso olmuş, Youtube kanallarında güzel bir video paylaşmışlar cupping yaparak. Geçen aydan gelen Kieni’nin yarısını bitirdim çok hoşuma gitti. Planadas için 1 hafta daha beklemeyi düşünüyorum.

Kieniyi ben de çok beğendim. V60 da daha iyi sonuç aldım kalitaya göre.

Her ne kadar kur yükselmiş olsa da türkiyede kahve fiyatlarının çok yükselmesi sebebiyle biraz daha fazla ödeyip çok daha nitelikli kahveler içerim en azından diyerek coffee collective aboneliği almayı düşünüyorum ancak kafamı karıştıran bir nokta var. Gümrük vergisi muafiyeti kalktığından beri yurtdışından hiç alışveriş yapmadım. Zaman zaman hesaplanması gerekenin çok üstünde vergiler çıktığına dair şeyler okudum. Sizlerin bu konuda tecrübesi nedir? İndirimli fiyatın %20si kadar mı vergi yansıtılıyor?

Her ne kadar kur yükselmiş olsa da türkiyede kahve fiyatlarının çok yükselmesi sebebiyle biraz daha fazla ödeyip çok daha nitelikli kahveler içerim en azından diyerek coffee collective aboneliği almayı düşünüyorum ancak kafamı karıştıran bir nokta var. Gümrük vergisi muafiyeti kalktığından beri yurtdışından hiç alışveriş yapmadım. Zaman zaman hesaplanması gerekenin çok üstünde vergiler çıktığına dair şeyler okudum. Sizlerin bu konuda tecrübesi nedir? İndirimli fiyatın %20si kadar mı vergi yansıtılıyor?
2 paket olan üyeliğim var üzerine 20 euro yazıyorlar gümrükte de 33 lira civarında bir vergi çıkıyor.

Bana henüz gelmedi ama bu ara gelmesi lazım normalde. Gümrüklerde yoğunluk var galiba geç çıkıyor 2-3 haftadır.

Planadas için herhangi bir tarif verecek olan var mı ?

Geri