• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@noahsark teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dediğiniz gibi. Pedra Azul çikolata yönü baskın bir çekirdek. Ayrıca öğütüm ve kahve su oranı denemesi yapacağım. 1:17 denerim. Umarım güzel sonuçlar çıkar. Pratik olması çok hoşuma gitti.

@noahsark teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Dediğiniz gibi. Pedra Azul çikolata yönü baskın bir çekirdek. Ayrıca öğütüm ve kahve su oranı denemesi yapacağım. 1:17 denerim. Umarım güzel sonuçlar çıkar. Pratik olması çok hoşuma gitti.
Kesinlikle çok pratik. İyi fincanlar çıkartmasının yanında bazı günler kim uğraşacak V60'ın döküşüyle bilmem neyiyle diyip buna yöneliyorum. Reçeteyi de bir kere tutturduğunuz zaman çok benzer fincanlar çıkabiliyor zaten. O açıdan benim de çok sevdiğim bir ekipman oldu.

Dripper bugün ulaştı elime az önce bir deneme yaptım
-30gr Pedra azul
-450 ml buzdağı su 95 derece
Öğütümü baratza encore ile 20.kademe yaptım. Makinada kullandığım ayar.
- işlem 450 ml su döküp 2dk bekledim. Kağaı açıp üstten 2 tur karıştırıp sürahiye koydum.
- 1dk bitiş.
Sonuç : gövde çok çıktı ortaya ve sert bir kahve oldu. Aroma zayıf kaldı baya.
Sizde durum böyle mi. Çok yoğun olması beni rahatsız etti.

Ben 4 dk bekleyip 1 dk da bitiriyorum..

@mete347 molent g50 ile öğütüm ayarını çözdünüz mü hocam. Tavsiyeniz nedir. Kaç klikte öğütüyorsunuz
@Juned hocam molentte 36 klik kendi adıma oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor. 34 klikle de denedim ancak çoğunlukla kahve acı ve keyifsiz hale geliyor. Coffeedepartment kahveleri tüketiyorum bu aralar. Önce su sonra kahve yöntemini kullanıyorum. Suya kahveyi salmamla birlikte süreyi başlatıyorum 2.dakikada çok az karıştırdıktan sonra düz bir yatak için bekleyip 2:45'te karafa yerleştiriyorum. 1 dakika civarında akış sürüyor. Tat reseptörleri çok gelişmiş biri değilim hatta amatör kullanıcıyım diyebilirim ancak şuana kadar bu reçeteyle beğenmediğim bir fincan çıkmadı. V60 rafa kalkalı çok oluyor :)
Edit: Önce su sonra kahve demek istedim yanlış yazmışım.

Son düzenleme:
@Juned hocam molentte 36 klik kendi adıma oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor. 34 klikle de denedim ancak çoğunlukla kahve acı ve keyifsiz hale geliyor. Coffeedepartment kahveleri tüketiyorum bu aralar. Önce kahve sonra su yöntemini kullanıyorum. Suya kahveyi salmamla birlikte süreyi başlatıyorum 2.dakikada çok az karıştırdıktan sonra düz bir yatak için bekleyip 2:45'te karafa yerleştiriyorum. 1 dakika civarında akış sürüyor. Tat reseptörleri çok gelişmiş biri değilim hatta amatör kullanıcıyım diyebilirim ancak şuana kadar bu reçeteyle beğenmediğim bir fincan çıkmadı. V60 rafa kalkalı çok oluyor :)
Birde böyle deneyelim hocam. Eline sağlık

Merhabalar,

Clever Dripper için V60 demleme tekniği de içeren sentez bir demleme yöntemi:

Ben de bazen buna yakın demleme yapıyorum. Bloomingi açık bi şekildr yapıp 30. Saniyedr kapatıyorum ve kalan suyu döküyorum. 2. Dakikada açıyorum. Kahveyi daha kalın öğütüyorum ama bu demlemede, çok daha uzun sürüyor demleme bitişi

Cafec filtre ile 40 45 saniyede süzülüyor cmd 22click boyutundaki kahveler. Süre gayet iyi ama filtre tam oturmuyor. Tam oturmamasının tada bir etkisi olmıyordur diye düşünüyorum, doğru mudur? ( elimde başka tip filtre olmadığı için deneyemiyorum)

Cafec filtre ile 40 45 saniyede süzülüyor cmd 22click boyutundaki kahveler. Süre gayet iyi ama filtre tam oturmuyor. Tam oturmamasının tada bir etkisi olmıyordur diye düşünüyorum, doğru mudur? ( elimde başka tip filtre olmadığı için deneyemiyorum)
Ben henüz denemedim ama 22 çok ince değil mi? 28-30 a kadar çıkabilirsiniz diye okumuştum bi yerde

Ben henüz denemedim ama 22 çok ince değil mi? 28-30 a kadar çıkabilirsiniz diye okumuştum bi yerde
Hocam cafecten kaynaklı bir durum, bende aynı akis süresi için tchibo filtrede 5-6 klik kalinlastirmak gerekiyordu.

Merhabalar, hali hazırda french press ile kahve demleyen birisi olarak yakın bir zamanda v60'a geçmek istiyordum.
Ama v60 için: termometre, daha iyi bir kahve öğütücüsü, kaz boyunlu kettle gibi işi pahalılaştıran süreçler olduğundan vazgeçmiştim.

İndirimde clever driper alırsam french press deneyiminden farklı bir deneyim yaşar mıyım?

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar, hali hazırda french press ile kahve demleyen birisi olarak yakın bir zamanda v60'a geçmek istiyordum.
Ama v60 için: termometre, daha iyi bir kahve öğütücüsü, kaz boyunlu kettle gibi işi pahalılaştıran süreçler olduğundan vazgeçmiştim.

İndirimde clever driper alırsam french press deneyiminden farklı bir deneyim yaşar mıyım?

Kesinlikle farklı bir deneyim yaşarsınız, sadece iyi kahve içmek ise amaç v60 başlamadan önce çok iyi bir seçenek olur

Clever kullanmadım, Brewista kullanıyorum (tamamen aynı mantıkla çalışan bir alet fakat filtresi farklı -gerçi Clever'da kullanılan filtreleri uydurmak da mümkün-). Clever ile French press'e göre berraklık açısından çok farklı bir sonuç alırsınız zaten, o başka. Demleme mantığı olarak ikisi de imersiyon ekipmanı olduğu için benzer sonuçlar almak mümkün, en azından ben böyle gözlemledim. Süzülmenin (drawdown) çözünmeye bir etkisi var mıdır, bu hususta forumda bir fikir teatisi yaşanmıştı diye hatırlıyorum ve benim tahminim etkisinin olduğu yönünde. French press'te yerçekimini kullanarak süzmüyoruz neticede, Clever'da ise öyle yapıyoruz. Sadede gelirsek, bence imersiyon demlemesi yapan dripper'lar her zaman el altında bulundurulmalı. Forumda Bonavita'nın porselen imersiyon dripper'ı satılıyordu, ona da bakabilirsiniz. Ben Brewista'da tıkanma sorununu çok yaşıyorum fakat bunun filtreden olduğunu düşünüyorum, ondan emin olana kadar da nihai notunu vermiş değilim ekipmanın; Bonavita'da durum nedir bilemem.

Ben de Clever'ın farklı bir deneyim sunacağı kanaatindeyim. Kategorize etmek gerekirse Clever'ı V60 ve french press arasında bir yere koyarım, hatta kimi zaman V60'a yakın denilebilecek fincanlar sunabiliyor. Zaten çıkan fincana baktığınızda bile french pressteki o çamurumsu mat görüntü yerini çok daha parlak ve temiz bir fincana bırakıyor. Buna bağlı olarak da daha aromatik bir kahve içmek mümkün.

Kesinlikle farklı bir deneyim yaşarsınız, sadece iyi kahve içmek ise amaç v60 başlamadan önce çok iyi bir seçenek olur

Clever kullanmadım, Brewista kullanıyorum (tamamen aynı mantıkla çalışan bir alet fakat filtresi farklı -gerçi Clever'da kullanılan filtreleri uydurmak da mümkün-). Clever ile French press'e göre berraklık açısından çok farklı bir sonuç alırsınız zaten, o başka. Demleme mantığı olarak ikisi de imersiyon ekipmanı olduğu için benzer sonuçlar almak mümkün, en azından ben böyle gözlemledim. Süzülmenin (drawdown) çözünmeye bir etkisi var mıdır, bu hususta forumda bir fikir teatisi yaşanmıştı diye hatırlıyorum ve benim tahminim etkisinin olduğu yönünde. French press'te yerçekimini kullanarak süzmüyoruz neticede, Clever'da ise öyle yapıyoruz. Sadede gelirsek, bence imersiyon demlemesi yapan dripper'lar her zaman el altında bulundurulmalı. Forumda Bonavita'nın porselen imersiyon dripper'ı satılıyordu, ona da bakabilirsiniz. Ben Brewista'da tıkanma sorununu çok yaşıyorum fakat bunun filtreden olduğunu düşünüyorum, ondan emin olana kadar da nihai notunu vermiş değilim ekipmanın; Bonavita'da durum nedir bilemem.

Ben de Clever'ın farklı bir deneyim sunacağı kanaatindeyim. Kategorize etmek gerekirse Clever'ı V60 ve french press arasında bir yere koyarım, hatta kimi zaman V60'a yakın denilebilecek fincanlar sunabiliyor. Zaten çıkan fincana baktığınızda bile french pressteki o çamurumsu mat görüntü yerini çok daha parlak ve temiz bir fincana bırakıyor. Buna bağlı olarak da daha aromatik bir kahve içmek mümkün.

Hepinize ayrı ayrı yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sonuç overextract olmadığı sürece ne kadar inceye gidebiliyorsam o kadar iyi sonuç veriyor. Suyu önce kahveyi sonra koyarak 2dk bekliyorum karıştırıp akışı başlatıyorum. :) hoffmann ın clever/hario switch metodu da ince öğütümdü sanırım.

Merhaba,
İyi bir kahve öğütücüsünü ekipman yatırımınızın en başına koymanızı tavsiye ederim.
Bir aydır Clever Dripper kullanıyorum ve çok memnunum. French press'ten çok daha iyi sonuçlar çıkarması bir yana V60'a yakın performans gösteriyor. Kullanım pratikliği ve her yere taşınabilir olması da avantaj. Her türlü filtre kağıdı kullanılabiliyor. En uygun fiyat www.tadist.com 'daydı bir ara. Bir günde kargolıyorlar, güvenilir.

Geri