• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk clever demlememi az önce Etiyopya Keramo ile yaptım.
E tamam işte. Şükür. Tüketim çılgınlığına kapılmazsam başka da demleme ekipmanı almam.
Herkes öyle başlıyor sonra meraktan diziyor tüm dripper'ları, herkes dedim genelleme yaptım olmayanlar illaki vardir ama ben öyleyim açıkçası, epinox v60 la başladım simdi origami hariç çoğu var ama origami de zihnimin bir köşesinde 😁

Sadece öğütme kalınlığını değiştirerek doğru ayarı bulabiliyorum şu an. Hakikaten pratik.
Peki niye hâlen Cristal Eye ve Origami sayfalarına bakıyorum? Açgözlülük di mi bu? Gereksiz di mi?

Sadece öğütme kalınlığını değiştirerek doğru ayarı bulabiliyorum şu an. Hakikaten pratik.
Peki niye hâlen Cristal Eye ve Origami sayfalarına bakıyorum? Açgözlülük di mi bu? Gereksiz di mi?

Kristal Göz 02 demleyicinin en üst düz katmanına filtre kağıdının kusursuz ve pürüzsüz yapışmasının verdiği rahatlama hissi...
Anlatılmaz, yaşanır. 😌

Akışı başlattıktan bir süre sonra aniden tamamıyla kesilme, ardından 3-5 saniye içinde tekrar aynı hızda akışa başlama ve bu döngünün sürekli tekrarlanması gibi bir sorun yaşıyorum son birkaç gündür. Kafein Kültür kahveleri ve Tchibo beyaz filtre kullanıyorum demlemelerimde. Benzerini yaşayan veya sebebini bilen var mı?

Bu arada bahsettiğim durum su seviyesi iyice alçaldığında en dipteki akışın aksaması değil, epey kahve-su varken olan bir şey. Aklıma ilk gelen filtre kaynaklı olduğu ama bu kadar net tıkanmalar olunca emin olamadım.

Akışı başlattıktan bir süre sonra aniden tamamıyla kesilme, ardından 3-5 saniye içinde tekrar aynı hızda akışa başlama ve bu döngünün sürekli tekrarlanması gibi bir sorun yaşıyorum son birkaç gündür. Kafein Kültür kahveleri ve Tchibo beyaz filtre kullanıyorum demlemelerimde. Benzerini yaşayan veya sebebini bilen var mı?

Bu arada bahsettiğim durum su seviyesi iyice alçaldığında en dipteki akışın aksaması değil, epey kahve-su varken olan bir şey. Aklıma ilk gelen filtre kaynaklı olduğu ama bu kadar net tıkanmalar olunca emin olamadım.
Bende de dandik bi filtre var. Özellikle bazı kahvelerde daha yarısındayken akış tamamen duruyor. Genelde v60 filtresiyle 13/200 demliyorum ben o yüzden...

Genelde tek kişilik demliyorum V60 filtresiyle, geçen gün 16/500 yapayım dedim. O da su ne filtreyi aştı :LOL:
Tabi kahveyi öğütmüşüm geri adım atmak yok, kenarlarından kaçanlar fincanda hafif tortu yaptı ama çok sorun olmadı.

Filtrenin dokunmadığı alttaki "hazne" dolup dolup boşalıyor bir yerden sonra. Benim neredeyse her demlememde oluyor bu, özellike akışın sonuna doğru yavaşladıkça. Sorun bu değilse belki filtre dripper'a fazla iyi yapışıp vakum oluşturuyordur. XD

S boy için kalita 102 filitre fena değil.

İlk clever demlememi az önce Etiyopya Keramo ile yaptım.
E tamam işte. Şükür. Tüketim çılgınlığına kapılmazsam başka da demleme ekipmanı almam.
selam. suyu gooseneck ile mi döküyorsun yoksa normal kettle mı

selam. suyu gooseneck ile mi döküyorsun yoksa normal kettle mı
Fark etmez.
Döküş tekniğiyle alakalı olarak bir tek, o da tıkanmayı önlemek için @Cihanyuce nin suyu kenarlardan döktüğünü izledim. Suyu kahveden önce dökünce ona da gerek yok.

Son düzenleme:
Geri