• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Trendyoldan bende sipariş ettim. Son 50 gram kahvem bakalım ne kadar bekleyebileceğiz :)
tesekkurler
Sipariş No : 882830895
Siparişim elime ulaştı teşekkür ederim.
Elime ulaşmanın ertesi günü kahvekulubu ındırımı gelmesi de kötü oldu. Şans ne diyelim :)

Tek soracağım siparişimi kontrol edebilir misiniz? Kavrum filtre mı acaba espresso mu geldi ? Espresso profilinizi görmedim ama sanki bir tık koyu gibi geldi. Standart profiliniz bu ise sorun yok zevkle içtim :) Elinize sağlık

Beğenmenize sevindim. 1kg olanlarda kuponsuz %15 indirim her zaman var. %22 indirim bugün başladı kahve kulübü 2.yıl şerefine. Yararlanamadıysanız bir sonraki siparişinizde belirtin ek kahve göndereyim. 🙏

Tat nasıl? Keyif alabildiniz mi? Karışıklık yok, bu hasat eskisinden farklı ve potansiyeli için hiç istemesemde her zamanki kavrumumdan biraz daha koyuya gitmek durumunda kaldım. Ancak bu şekilde keyifli bir sonuç çıktı. Geri bildirimler de olumlu. Açık kavrumda çilek, yaban mersini gibi notalar çok sönük ve sizdeki hali gibi kalıcı bir aftertaste de yoktu. Mümkünse buzdağı su ile demleyin. Dilerseniz 89-90 derecelerle de demleyebilirsiniz.

01.11 kavrum lighttels agtron renk ölçüm sonuçları: çekirdek medium light 63.2 - öğütülmüş light 73.7

Sipariş için teşekkürler. Maalesef stok yok. Yarın kavurup cuma kargoluyor olacağım. TH1 ile güzel onuçlar alırsınız. Çok ince öğütmeyelim.

Elime ulaşmanın ertesi günü kahvekulubu ındırımı gelmesi de kötü oldu. Şans ne diyelim :)

Tek soracağım siparişimi kontrol edebilir misiniz? Kavrum filtre mı acaba espresso mu geldi ? Espresso profilinizi görmedim ama sanki bir tık koyu gibi geldi. Standart profiliniz bu ise sorun yok zevkle içtim :) Elinize sağlık

Selamlar @kadtas

Alıntılamış olduğum sorunu farklı bir arkadaşımızın sorusu üzerinden sevgili @batugen cevaplamıştı ve bende cevabını alıntıladım.

Bilgine.

Çok koyu ve gövdeli mi acaba? Geçen senekinden farklı mı?

Çok koyu ve gövdeli mi acaba? Geçen senekinden farklı mı?
Ağzı daha fazla dolduruyor. Bence bu artı. Çilek notaları geçen seneki kadar olmasa da net. İnce öğütüm içiyorum. Molent 32 klik gayet hoş bir içimi var. Düz ağır bir gövde değil asidite ve tatlılık da var.

Bugün hem santa rosa hem de değirmen geldi hemen v60'ta denedim tabii :) öğütüm biraz ince olmuş sanırım referanstan 20-25 sn oynadı ama acılık ya da ekşilik yaşatmadı. yarın 1 klik kalın deneyeceğim. 3 4 güne temiz fincanı yakalarım sanırım :)
(degassing süresini bekleyemedim affedin heyecanlıyım 😬 )

Yorumları gördükçe geçen zamana acıyorum. Çok hoş çilek aroması aldığım kahveye geçen hasat bu aroma daha baskindi yazılıyor. İnsan düşünmeden edemiyor bu hasat bu kadar güzelken geçen seneki daha ne kadar güzel olabilir diye. Gel de üzülme geç kalmışlığa 😆 sonraki sipariş psikolojik eşiğimin üzerinde olsa da los hermanos olacak, kendime ufak bir hediye :)

Yazları cold brew yaparken içerisine 3 4 adet çilek dilimliyorum bazen. Bu kahvede de benzer yoğunlukta bir çilek tadı aldım.
Baştan sona kadar çilek notaları kendini hissettiriyor. Soğudukça sanki hafif ham yaban mersini ve şarabımsı lezzetler ön plana çıkmaya başlıyor, çileğe omuz veriyor :) sonlara doğru daha kompleks sanki hafif fermente koku ve tat geliyor. Gerçekten çok beğendim, elinize sağlık hocam.

Son düzenleme:
Los Hermanos'un kavrumu nasıl? İlk denemeyi yaptım güzel sonuç çıktı ama bu kahve için kavrum çok açık dendiğini duymuştum. Koyu kavrum değil kesinlikle ama Clean Cup'ın alışık olduğumuz burr kıran tarzda bir kavrumu değil kolay öğütülüyor herkeste aynı mıydı merak ettim :)

Los Hermanos'un kavrumu nasıl? İlk denemeyi yaptım güzel sonuç çıktı ama bu kahve için kavrum çok açık dendiğini duymuştum. Koyu kavrum değil kesinlikle ama Clean Cup'ın alışık olduğumuz burr kıran tarzda bir kavrumu değil kolay öğütülüyor herkeste aynı mıydı merak ettim :)
Bugün deneyeyim bi. Bir kez demledim sonra Atmos'a attım bekliyor ama sanki yumuşaktı çekirdek.

Genellikle cmd 16 da öğüterek kullandım bu çekirdeği, evet biraz zorladı ama çokta “yuh artık” dedirtecek düzeyde değil. Çok aklımda değil kavrum ama ne çok açık nede koyu değildi yanlış hatırlamıyorsam.

Şu ana kadar en çok alışveriş yaptığım kavurucudur clean cup ama burr kıran tarzda bir öğütüm dikkatimi çekmedi hiç, dikkat ederim yeni bundle da.

Genellikle cmd 16 da öğüterek kullandım bu çekirdeği, evet biraz zorladı ama çokta “yuh artık” dedirtecek düzeyde değil. Çok aklımda değil kavrum ama ne çok açık nede koyu değildi yanlış hatırlamıyorsam.

Şu ana kadar en çok alışveriş yaptığım kavurucudur clean cup ama burr kıran tarzda bir öğütüm dikkatimi çekmedi hiç, dikkat ederim yeni bundle da.
Ben 24 Klik Civarında 60-60-60-60 16gr şeklinde demliyorum. Sizin tarifiniz nedir acaba?

31/08 kavrumu var bende. Değirmeni oldukça zorluyor :) ama çok keyifli kahve.

İki kere aldım, sonuncusu 1 aydan fazla oldu sanırım. İkisinde de açık kavrum diyebileceğim bir görüntü yoktu diye hatırlıyorum.

O zaman @batugen 'e soralım, bu çekirdeğin profilini hiç değiştirdiniz mi çıktığından beri :)
Hayır değiştirmedim. Her kavrum sonrası lighttells ile çekirdek ve öğütülmüş renk kontrolü yapmaktayım. Profillerde yada kalite kontrollerde bir fark gözlemlememişim belirtilen tarihlerde.

Öğütüm yapılan değirmenlere bakmak lazım. Her marka değirmende farklı hissiyat var.

Görsel olarak da değerlendirme kişiden kişiye değişir. Profil için lighttells agtron çekirdek very light 81.1 - öğütülmüş very light 90.2

Ben 24 Klik Civarında 60-60-60-60 16gr şeklinde demliyorum. Sizin tarifiniz nedir acaba?
93 derece buzdağı su, 16/250 oran, cmd 16 klik, traditional filtre, plastik hario/origami dripper.
00:00 - 50 ml blooming (10 sn.de)
00:40 - 100 ml ilk döküş (15 sn.de)
01:10 - 100 ml ikinci döküş (15sn.de)
Bazen bu şekilde bazen süreyi kısaltmak istediğimde 00:40 da tek döküşte yapıyorum.

Filtre kahve seçkisinin hepsini denedim. İçipte beğenmediğim bir çekirdeği olmadı. Hepsini çok beğendim. Bundan sonra başka bir kavurucunun bir çekirdeği çok övülürse deneme siparişi geçerim. Onun dışında clean cup tan şaşmayı düşünmüyorum:)

Bugün bende Santa rosa demledim. Hem V 60 da hem clever de. V 60 demlemem, Pepuk kahve nin geçen yıl çektiği videodaki reçeteye göre. Forumdan etkilenerek aldığım clever dripper için de 1.16 oran , timemore 23 klik Hoffman metodu. Kahve üstündeki aromaları V 60 da ciddi şekilde aldım. Ki kaz boyun kettle olmadan. Clever ise bayağı zayıf kaldı. Bu kahve özelinde bir reçete varsa clever için yardımcı olabilecek. Yoksa bayağı üzüleceğim para verdiğime. (Bu arada 1 aydır Ekipman edinip kahve demlemeye başladım.)

Geri