• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herhalde hermanos denemeyen kalmadı ama iki kelime de ben edeyim. Paketin 2/3'ünü bitirdim. İlk iki gün asiditesi yüksek, baya meyvemsiydi. Bana KF Wamena'yı hatırlattı. Sonra çok hızlı bir şekilde düştü. 3. günden sonra daha dengeli bir hale geldi. Şu an çikolata ve hafif sarı meyve tatları hakim. Açıkçası yüksek asiditenin korunmasını isterdim ama bu hali de kötü değil. Aldığıma pişman olmadım.

Colombia aratoca tamamen mi tükendi?

Uzun zamandır Hermanos'u merak ediyordum. Ancak denk getirebildim.

@batugen filtre kavrumların degassing süreleri ne tavsiye edersin şu an satışta olan 4 kahvede? Asidite severim. :)

Yanlız itiraf edeyim...
Cleancup'ın paket renkleri ve kalitesi
ATEŞ EDİYOR...😍

2 gündür Santa Rosa'yı websitesinde paylaşılan tarifle demliyorum. Tek fark: Buzdağı su.
Orta-yüksek asidite ve orta tatlılık var. Beğendim bu hasatı da. Ancak her iki demlememde de kahvede biraz burukluk vardı. Degassing süresi 1 hafta falan oldu. Acaba biraz daha mı beklemeliyim?

2 gündür Santa Rosa'yı websitesinde paylaşılan tarifle demliyorum. Tek fark: Buzdağı su.
Orta-yüksek asidite ve orta tatlılık var. Beğendim bu hasatı da. Ancak her iki demlememde de kahvede biraz burukluk vardı. Degassing süresi 1 hafta falan oldu. Acaba biraz daha mı beklemeliyim?

Geçen sene 2-3 paket tüketmiştim santa rosa ve çok sevmiştim gerçekten. İçerken buram buram çilek vardı. Ama bu seneki santa rosa yı beğenemedim bir türlü belki de gövdesinin fazla olması aromaları bastırıyordur. Kavrum da koyu gözüküyor gözüme genelde koyu kavrum kahvelerde rastlanılan öğütüm kolaylığı mevcut. Değirmenin koluna dokunmadan gövdesinden sallayarak çevirsem öğütülecek neredeyse. O kadar kolay öğütülüyor. :)

Sitedeki tariften ben de hiç verim alamadım maalesef. Ayrıca ne yapsam sürekli düz sıradan bir kahve içiyorum gibi ve arkadan gelen bir acılık gitmiyor. Bir de kalın öğütüm düşük sıcaklık parçalı döküş deneyebilirsiniz. Ben öyle yaptım.
Cmd 26 klik / bloom+3 düküş / Su 91 derece (nestle) / Filtre Traditional. Biraz daha iyi oldu. (gibi) Yine düz ama içilebilir düz artık . 27-28 klik de denenebilir sanki. Bekleyince değişebilir belki ama kavrumdan 20 gün sonra yaptığımda da aynı tadı aldım. :(

Önceki santa rosadan 2 paket içmiştim. Bundan da 2 paket aldım. Şu an ikinci paketteyim. Öncelikle en iyi verimi 14. gün sonrasında aldığımı belirteyim. Geçen seneki santa rosada çilek dediğimiz tat ön plandaydı. Bunda Çilek daha geriden geliyo diğeri kadar keskin değil ama gövdesi dolgun. Ben herhangi bi acılık almadım açıkçası. En verim aldığım reçete şöyle :
-15/240, cmd 23 click, buzdağı su, 93 derece, cafec abaca
-50ml ön demleme
-40sn de başla 120 tamamla
-1.10 da başla 180 tamamla kenarları toplayarak
-1.40da başla 240 tamamla kenarları toplayarak. bitiş 2.20 civarı.

%22 indirimin bitmesine saatler kala 2 seçenek arasında kaldım 2x250 gr los hermanos mu, 4x250 tüm kahveler filtre seti mi? Tavsiyeleriniz nedir?
Bir tane Los Hermanos derim ben eğer vakumlama şansınız yoksa...

kargo girmese 1 taneyi alıp geçerdim, sormazdım bile 😁 Vakumlama malesef :( Gerçi düşündüm de paketin tekini komple buzluğa atsam da vakumlanmış gibi olur sanki 😆
Olabilir düşünebilirsiniz hava almayacaksa.
Ekşide @kahvedelisi 'ni sık takip ederdim, çekirdeğin ömrü 21 gün derdi, zamanla bunun her çekirdek için doğru olmadığını gördük, kendisi de twitter'da bu süreyi açılmamış paket için 4 aya kadar esnetti. Fakat Hermanos taze taze iki üç hafta içinde içilmesi gereken bir çekirdek olduğunu hissetirdi. Çok güzel aromatik bir kahve ama denemelisiniz denemediyseniz.

Kupon geçersiz diyor bitti mi acaba...

%22 indirimin bitmesine saatler kala 2 seçenek arasında kaldım 2x250 gr los hermanos mu, 4x250 tüm kahveler filtre seti mi? Tavsiyeleriniz nedir?

Benim hissiyatım kahve kavrulduktan sonra ilk 1 ay gayet güzel oluyor. Sonra zayıflasa da yine de keyifli oluyo. Zamanında nulldan aldığım workadan 15 gramı 2 ay sonra içmiştim gayet güzeldi. Tabii her kahveye göre değişir durum @CoFFeePaTh in de dediği gibi. Ben tüm kahveler paketi aldım 2-3 gün önce.

Geri