• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Los Hermanos'un kavrumu nasıl? İlk denemeyi yaptım güzel sonuç çıktı ama bu kahve için kavrum çok açık dendiğini duymuştum. Koyu kavrum değil kesinlikle ama Clean Cup'ın alışık olduğumuz burr kıran tarzda bir kavrumu değil kolay öğütülüyor herkeste aynı mıydı merak ettim :)
12.11 tarihli kavrumla ilk denememi yaptım, güzel kahve. kolay öğütülüyor (cmd 23).

Meşhur Los hermanosu Moccamaster ile demledim 36 Gr kahve 600ml pınar su çilek 🍓 çok net baskın ama bitter acılığıda var .Gerçi Moccamaster daki acılıktan genel olarak şikayetçiyim.Nensebo ya oldukça benzer Kolombiya demezsiniz . Aneorobik fermenta tatlar da yoğun hissedilmiyor belli belirsiz.

Selamlar,

Idıdo gelmiş ve konu çekirdeği farklı bir kavurucu ile deneyip aşık olmuştum,şahane bir fırsat oldu bu bana.Bir ıdıdo ve bir santa rosa için sipariş giriyorum hemen,bu çekirdek beni çok heycanlandırdı 😍

30.11 kavrumu 5x250 set siparişi geçtim. Clean Cup'ın kahvelerini ilk defa deneyeceğim, daha önce Cafec kağıt alışverişim olmuştu. Umarım memnun kalırım.

Açıkcası Yeni Gelen çekirdekler için ben çok heycanlanmadım :) Batu kavrum konusunda oldukça başarılı işler çıkartıyor tutarlı ve sorunsuz bir kavrum olacağı konusunda hiç şüphem yok. Beni Çekirdekler korkutuyor 2020 hasat dönemine ait olması + MBC Çekirdegi olması beni bir tık kararsız bıraktı :) . Amativo yada kendi ithal ettigi çekirdeklerden olsa çok tereddüte düşmezdim.

Ankara içerisinde 1 kg los hermanosu bölüşeceğim birini arıyorum. Almayı düşünen varsa iletişime geçebilir.
Edit: alım yapıldı.

Son düzenleme:
Açıkcası Yeni Gelen çekirdekler için ben çok heycanlanmadım :) Batu kavrum konusunda oldukça başarılı işler çıkartıyor tutarlı ve sorunsuz bir kavrum olacağı konusunda hiç şüphem yok. Beni Çekirdekler korkutuyor 2020 hasat dönemine ait olması + MBC Çekirdegi olması beni bir tık kararsız bıraktı :) . Amativo yada kendi ithal ettigi çekirdeklerden olsa çok tereddüte düşmezdim.

Selamlar @AltayOzger

Neden MBC çekirdeklerine mesafelisin?tedarikçisinini hatırlamıyor olsamda aynı çekirdeği farklı bir kavurucudan tatmıştım.

Selamlar @AltayOzger

Neden MBC çekirdeklerine mesafelisin?tedarikçisinini hatırlamıyor olsamda aynı çekirdeği farklı bir kavurucudan tatmıştım.
Genel olarak farklı kavurucularda MBC Çekirdeklerini denedim yani pek öyle uçuyor kaçıyor dedigim çekirdek olmadı hep ehh işte dedigim ayarda çekirdeklerdi.

@batugen yeni Etiyopya'ların espresso profillerini çıkardın mı? Bu yeni çekirdekler espressoda bize neler vadediyor?

Geçen gün sipariş verip bugün stok yapayım diye sepete eklediğim idido'nun artık indirimli olmadığını görünce halen alınabilir fiyata olan Santa Rosa de Cabal siparişi vereyim diyorum ama hakkında hiç bilgiye ulaşamadım burada. Deneyen var mıdır? Gerçi yine de alacağım sanırım ama fikir almak iyi olurdu. @batugen

kutlamalar kapsamında seçtiğim kavurucu clean cup oldu. şu sıralar los hermanos ve santa rosa de cabal tüketiyorum. yeni gelen etiyopyaları da 30 kasım kavrum tarihli sipariş geçtim. uygun fiyatlara geldi, teşekkürler @batugen
reçetelerimi de paylaşmak isterim..

#Los hermanos
kalita 155
13-200gr, Buzdağı, 93°C
cmd 20 klik
30 gr blooming 30 sn, kalan su tek döküş..
notlar: her şeyiyle müthiş bir çekirdek, tropikal cennet.. immersion ve percolation her türlü iyi sonuç alınıyor, bu en beğendiğim reçete oldu..

#Santa rosa de cabal
ters french press (clover mantığı)
15-250 gr, Buzdağı, 95°C
cmd 28 klik
önce su, sonra kahve, 4dk bekle.. (sitedeki tarif, bende clever yok, uyarladım. clevera çok uygun bir çekirdek)
notlar: geçen seneki hasada yaklaşamadı, zarif aromaları hissedemedim, gövde çok yüksek. v60 ve kalita ile iyi sonuçlar alamadım, immersion olarak değerlendiriyorum. TK olarak da iyiydi.

yeni ididoyu merakla bekliyorum bakalım..

kutlamalar kapsamında seçtiğim kavurucu clean cup oldu. şu sıralar los hermanos ve santa rosa de cabal tüketiyorum. yeni gelen etiyopyaları da 30 kasım kavrum tarihli sipariş geçtim. uygun fiyatlara geldi, teşekkürler @batugen
reçetelerimi de paylaşmak isterim..

#Los hermanos
kalita 155
13-200gr, Buzdağı, 93°C
cmd 20 klik
30 gr blooming 30 sn, kalan su tek döküş..
notlar: her şeyiyle müthiş bir çekirdek, tropikal cennet.. immersion ve percolation her türlü iyi sonuç alınıyor, bu en beğendiğim reçete oldu..

#Santa rosa de cabal
ters french press (clover mantığı)
15-250 gr, Buzdağı, 95°C
cmd 28 klik
önce su, sonra kahve, 4dk bekle.. (sitedeki tarif, bende clever yok, uyarladım. clevera çok uygun bir çekirdek)
notlar: geçen seneki hasada yaklaşamadı, zarif aromaları hissedemedim, gövde çok yüksek. v60 ve kalita ile iyi sonuçlar alamadım, immersion olarak değerlendiriyorum. TK olarak da iyiydi.

yeni ididoyu merakla bekliyorum bakalım..
los hermanos'u bu sabah ben de cmd 22 klik hariç aynı şekilde hazırladım. çok güzeldi, içerken koklamaya doyamadım:).

Son düzenleme:
Dükkanın sahibi @batugen nerede? Kendileri bekleniyor.

@batugen yeni Etiyopya'ların espresso profillerini çıkardın mı? Bu yeni çekirdekler espressoda bize neler vadediyor?

Dükkanın sahibi @batugen nerede? Kendileri bekleniyor.
Kavurmaya devam :) Çok özür yoğunluktan atlamışım, ara ara bakabiliyorum gözümden kaçmış. 🙏

Profil çıkartmadan satışa açmıyorum. İkisi de oldukça meyvemsi ve tatlı. Idido da gövde kongaya göre biraz daha fazla.

Kavurmaya devam :) Çok özür yoğunluktan atlamışım, ara ara bakabiliyorum gözümden kaçmış. 🙏

Profil çıkartmadan satışa açmıyorum. İkisi de oldukça meyvemsi ve tatlı. Idido da gövde kongaya göre biraz daha fazla.
Peki Etiyopya'ların asiditesi nasıl? Bu arada her ikisi de espresso seçeneği mevcut görünüyor?

Geri