Aslında ben de bir iki yorum okudum, yenisini daha çok beğendiklerini vurgulayan...ama yeni hasat çok beğenilmemiş
Gövdesinin daha yoğun hissedildiğini okudum bazı yorumlarda , V60 olarak değil de espresso olarak daha fazla beğenilmiş olabilir belki.Aslında ben de bir iki yorum okudum, yenisini daha çok beğendiklerini vurgulayan...
Ben bu soruya cevap yazacaktım ama unutmuşumSanta rosa espresso kavrumu deneyen oldu mu?
Ya aslında indirim severim ben, sordum Batu Bey'e de Instagram üzerinden; halihazırda indirim yok dedi.Eyvallah dedim kaptım üç paket ama keşke planlarda var mı diye de sorsaydım.
Yollar ya İskenderun'a da; belki beraber de gelebiliriz, Mavi Köşe'de döner de yeriz.![]()
@batugen merhaba trendyoldan 1246890760 nolu Santa Rosa siparişi verdim. mümkün olursa en son kavrumdan gönderebilir misiniz ? hatta acelem yok yeni kavrulacakları da beklerim. stoklarım varda![]()
Selamlar @batugen
Espresso kavrum çekirdek seçkilerinize bir natural çekirdek daha katılır mı yada stokta olmadığı görülen natural etiyopya stoklarınıza yeniden girer mi?
Kavrumlarınızı aslında çok merak ediyorum ve uzun süredir de takip ediyorum ama natural çekirdeklere pek şans vermiyorsunuz,bu da beni üzüyor
Ben bir mokapot demleyicisiyim ve kendi damak tadıma uygun olan çıktıları natural ve espresso kavrum çekirdeklerden elde edebiliyorum.
Trendyoldan bende sipariş ettim. Son 50 gram kahvem bakalım ne kadar bekleyebileceğiz
tesekkurler
Sipariş No : 882830895
Naturel işleme, meyvenin kabuğundan ayrılma sürecinde yapılan işleme yöntemine işaret ediyor bildiğim kadarı ile ancak fermentasyon, çekirdekler meyveden yani kabuğundan ayrıldıktan sonra yapılıyor.04.11.21 kavrumlu filtre profil Los Hermanos sitedeki tarifi Traditional yerine Hario 40'lı kullanmak dışında birebir uygulamamla, oldukça aromatik, yoğun, keyifli bir içim sundu. Ayrıca şeker katılmışçasına tatlıydı, filtre demlenip de bu kadar tatlı tadan başka kahve içtiğimi hatırlamıyorum.
Kavrum homojen ve olması gerektiği gibi...
Kokuda geçen yılın Null Worka'sını biraz andırmakla birlikte, ahududu gibi ekstra aromalar ve daha temiz bir içim söz konusu... Ayrıca 100 saatlik bir anaerobik işlem de söz konusu ama baymayan hoş bir asiditesi var. Sitede natural yazıyor ama bence o kısım "Natural Anaerobic" şeklinde güncellenebilir, hatta bence güncellenmeli de.
4. gününde demlediğim Los Hermanos, her ne kadar anaerobic kavramını duymaya alerjim olmaya başlasa da çok beğendiğim bir kahve oldu. Her kahve birbirine benzemedikten sonra sorun değil sanırım anaerobic işleme.![]()
Natural işlemede çekirdek meyveyle birlikte yani ayıklanmadan kurutuluyor diye biliyorum. Bu sürede bir fermantasyon süreci geçiriyordur elbette ama Anaerobic işlemede buna ek olarak oksijensiz ortamda kahveler varillerde bekletiliyor, siteden anladığım ve kahvenin tadının da ortaya koyduğu kadarıyla varilde bekletilme olayı var, 100 saat kadar olduğu yazıyor hatta. Normalde Natural yazan çekirdeklerde anaerobic işlem olmamıştır diye düşünürüm ayrıntıları okumasam...Naturel işleme, meyvenin kabuğundan ayrılma sürecinde yapılan işleme yöntemine işaret ediyor bildiğim kadarı ile ancak fermentasyon, çekirdekler meyveden yani kabuğundan ayrıldıktan sonra yapılıyor.
Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz evet yıkanma işleminde yıkanarak kabuktan ayrılıyor ama naturelde dışarıdan müdahele olmadan güneşte çekirdek haline geliyor. Neyse yaaNatural işlemede çekirdek meyveyle birlikte yani ayıklanmadan kurutuluyor diye biliyorum. Bu sürede bir fermantasyon süreci geçiriyordur elbette ama Anaerobic işlemede buna ek olarak oksijensiz ortamda kahveler varillerde bekletiliyor, siteden anladığım ve kahvenin tadının da ortaya koyduğu kadarıyla varilde bekletilme olayı var, 100 saat kadar olduğu yazıyor hatta. Normalde Natural yazan çekirdeklerde anaerobic işlem olmamıştır diye düşünürüm ayrıntıları okumasam...
40'ından önce gömmek gerekli o halde.Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz evet yıkanma işleminde yıkanarak kabuktan ayrılıyor ama naturelde dışarıdan müdahele olmadan güneşte çekirdek haline geliyor. Neyse yaagüzel kahve afiyet olsun ama asiditesinde biraz dengesizlik var kesinlikle kahve 40 gün sonra falana baya içilmez bir hale gelmişti ben de.
Yarın açıklanacak indirim. Çok az bekleyelimÖzel bir indirim olacak mı ? Trendyol 175/25 ile uygun gibi daha da indirim olmaz herhalde bekleyelim beklemeyelim mi![]()
Oldukça motive müşteri adayları stoklarını doldurdu ama şimdiye kadarYarın açıklanacak indirim. Çok az bekleyelim![]()
![]()