• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CleanCup Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErkanB
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
CleanCup indirimi bekleyenlerdenim ben de bekleyelim az biraz daha 😋

@batugen merhaba trendyoldan 1246890760 nolu Santa Rosa siparişi verdim. mümkün olursa en son kavrumdan gönderebilir misiniz ? hatta acelem yok yeni kavrulacakları da beklerim. stoklarım varda :)

Yılın en iyi kahveleri konusunda baya bir Los Hermanos çıktı, konuyu okuduğum kadarıyla Santa Rosa'nın da önceki hasatı çok beğenilmiş ama yeni hasat çok beğenilmemiş sanırım. Bir V60 demleyicisine Los Hermanos yanında hangi kahveyi tavsiye ederdiniz?

Selamlar @batugen

Espresso kavrum çekirdek seçkilerinize bir natural çekirdek daha katılır mı yada stokta olmadığı görülen natural etiyopya stoklarınıza yeniden girer mi?

Kavrumlarınızı aslında çok merak ediyorum ve uzun süredir de takip ediyorum ama natural çekirdeklere pek şans vermiyorsunuz,bu da beni üzüyor :(

Ben bir mokapot demleyicisiyim ve kendi damak tadıma uygun olan çıktıları natural ve espresso kavrum çekirdeklerden elde edebiliyorum.

Trendyoldan bende sipariş ettim. Son 50 gram kahvem bakalım ne kadar bekleyebileceğiz :)
tesekkurler
Sipariş No : 882830895

Santa rosa espresso kavrumu deneyen oldu mu?
Ben bu soruya cevap yazacaktım ama unutmuşum :( Hem espresso hem de filtre kavrumundan satın almıştım. Filtre bitmek üzere, espressoda da 4-5 deneme yapma şansı buldum. Önceki hasattan 4-5 paket tüketmiş biri olarak yorumum: öncekine göre daha dengeli, daha gövdeli ve daha az aromatik bir kahve. Önceki kahveyi espressoda kullanmak çok zor olmuştu ama bu sefer çok kolay dial-in yaptım, akış harika ve tat da oldukça güzel.

Ya aslında indirim severim ben, sordum Batu Bey'e de Instagram üzerinden; halihazırda indirim yok dedi. :) Eyvallah dedim kaptım üç paket ama keşke planlarda var mı diye de sorsaydım. :)
Yollar ya İskenderun'a da; belki beraber de gelebiliriz, Mavi Köşe'de döner de yeriz. ;)

O sıra yoktu da sonra gelişmeler oldu, bir dahaki siparişe ek yapayım hatırlatın mutlaka 🙏

@batugen merhaba trendyoldan 1246890760 nolu Santa Rosa siparişi verdim. mümkün olursa en son kavrumdan gönderebilir misiniz ? hatta acelem yok yeni kavrulacakları da beklerim. stoklarım varda :)

Sipariş no ile bulamadım ama isimden buldum diye düşünüyorum. Trendyol siparişlerinde geç gönderim mağaza puanını etkiliyor ama mümkün olan en geç şekilde göndermeye çalışacağım. Teşekkürler sipariş için.

Selamlar @batugen

Espresso kavrum çekirdek seçkilerinize bir natural çekirdek daha katılır mı yada stokta olmadığı görülen natural etiyopya stoklarınıza yeniden girer mi?

Kavrumlarınızı aslında çok merak ediyorum ve uzun süredir de takip ediyorum ama natural çekirdeklere pek şans vermiyorsunuz,bu da beni üzüyor :(

Ben bir mokapot demleyicisiyim ve kendi damak tadıma uygun olan çıktıları natural ve espresso kavrum çekirdeklerden elde edebiliyorum.

Aslında naturel kahveler hep oldu hatta yıkanmışlardan daha çok oldu seçkilerimizde ama gözden kaçtı belkide. Yakında gelicek yeni kahve ama henüz net değil. Bende severim naturalleri 🙂 Beyene dori tükendi ama bir bakayım kendime ayırdığım 1-2 paket kalmış olması lazım, yazarım duruma göre size.

Trendyoldan bende sipariş ettim. Son 50 gram kahvem bakalım ne kadar bekleyebileceğiz :)
tesekkurler
Sipariş No : 882830895

Teşekkürler. Yarın kargoda 🙂

Selamlar @batugen

Gözümden kaçmış olmasına da ayrı bir üzüldüm çünkü gerçekten natural çekirdek hemde espresso kavrum çekirdek bulmak zor,bulduklarımıda temin ediyorum ama benim bir ufak kargo sorunum olduğu için en az iki paket sipariş temin etmek zorunda kalıyorum.

Peru ve santa rosa için v60 ve origamide güzel sonuçlar alamadım fakat kalita ile yaptığım demlemeler fincan temizliği ve vaat edilen notalar bakımından çok daha keyifliydi. Kahveyi satın alacak veya elinde olanlar için kendi reçetemi paylaşıyorum. Referans olarak kullanılabilir.

Cmd 25 click,Buzdağı su, 94*
0 - 30 sn 50 ml ön demleme
30-1:15 sn 120ml tamamla (45. Saniye de döküş bitmiş oluyor)
1:15-2:25 sn 240 ml tamamla (200 ml ulaşana kadar spiral , kalan son 40ml ortaya sabit olacak şekilde)

04.11.21 kavrumlu filtre profil Los Hermanos sitedeki tarifi Traditional yerine Hario 40'lı kullanmak dışında birebir uygulamamla, oldukça aromatik, yoğun, keyifli bir içim sundu. Ayrıca şeker katılmışçasına tatlıydı, filtre demlenip de bu kadar tatlı tadan başka kahve içtiğimi hatırlamıyorum.
Kavrum homojen ve olması gerektiği gibi...
Kokuda geçen yılın Null Worka'sını biraz andırmakla birlikte, ahududu gibi ekstra aromalar ve daha temiz bir içim söz konusu... Ayrıca 100 saatlik bir anaerobik işlem de söz konusu ama baymayan hoş bir asiditesi var. Sitede natural yazıyor ama bence o kısım "Natural Anaerobic" şeklinde güncellenebilir, hatta bence güncellenmeli de. :)
4. gününde demlediğim Los Hermanos, her ne kadar anaerobic kavramını duymaya alerjim olmaya başlasa da çok beğendiğim bir kahve oldu. Her kahve birbirine benzemedikten sonra sorun değil sanırım anaerobic işleme. :rolleyes:

04.11.21 kavrumlu filtre profil Los Hermanos sitedeki tarifi Traditional yerine Hario 40'lı kullanmak dışında birebir uygulamamla, oldukça aromatik, yoğun, keyifli bir içim sundu. Ayrıca şeker katılmışçasına tatlıydı, filtre demlenip de bu kadar tatlı tadan başka kahve içtiğimi hatırlamıyorum.
Kavrum homojen ve olması gerektiği gibi...
Kokuda geçen yılın Null Worka'sını biraz andırmakla birlikte, ahududu gibi ekstra aromalar ve daha temiz bir içim söz konusu... Ayrıca 100 saatlik bir anaerobik işlem de söz konusu ama baymayan hoş bir asiditesi var. Sitede natural yazıyor ama bence o kısım "Natural Anaerobic" şeklinde güncellenebilir, hatta bence güncellenmeli de. :)
4. gününde demlediğim Los Hermanos, her ne kadar anaerobic kavramını duymaya alerjim olmaya başlasa da çok beğendiğim bir kahve oldu. Her kahve birbirine benzemedikten sonra sorun değil sanırım anaerobic işleme. :rolleyes:
Naturel işleme, meyvenin kabuğundan ayrılma sürecinde yapılan işleme yöntemine işaret ediyor bildiğim kadarı ile ancak fermentasyon, çekirdekler meyveden yani kabuğundan ayrıldıktan sonra yapılıyor.

Naturel işleme, meyvenin kabuğundan ayrılma sürecinde yapılan işleme yöntemine işaret ediyor bildiğim kadarı ile ancak fermentasyon, çekirdekler meyveden yani kabuğundan ayrıldıktan sonra yapılıyor.
Natural işlemede çekirdek meyveyle birlikte yani ayıklanmadan kurutuluyor diye biliyorum. Bu sürede bir fermantasyon süreci geçiriyordur elbette ama Anaerobic işlemede buna ek olarak oksijensiz ortamda kahveler varillerde bekletiliyor, siteden anladığım ve kahvenin tadının da ortaya koyduğu kadarıyla varilde bekletilme olayı var, 100 saat kadar olduğu yazıyor hatta. Normalde Natural yazan çekirdeklerde anaerobic işlem olmamıştır diye düşünürüm ayrıntıları okumasam...

Natural işlemede çekirdek meyveyle birlikte yani ayıklanmadan kurutuluyor diye biliyorum. Bu sürede bir fermantasyon süreci geçiriyordur elbette ama Anaerobic işlemede buna ek olarak oksijensiz ortamda kahveler varillerde bekletiliyor, siteden anladığım ve kahvenin tadının da ortaya koyduğu kadarıyla varilde bekletilme olayı var, 100 saat kadar olduğu yazıyor hatta. Normalde Natural yazan çekirdeklerde anaerobic işlem olmamıştır diye düşünürüm ayrıntıları okumasam...
Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz evet yıkanma işleminde yıkanarak kabuktan ayrılıyor ama naturelde dışarıdan müdahele olmadan güneşte çekirdek haline geliyor. Neyse yaa :D güzel kahve afiyet olsun ama asiditesinde biraz dengesizlik var kesinlikle kahve 40 gün sonra falana baya içilmez bir hale gelmişti ben de.

Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz evet yıkanma işleminde yıkanarak kabuktan ayrılıyor ama naturelde dışarıdan müdahele olmadan güneşte çekirdek haline geliyor. Neyse yaa :D güzel kahve afiyet olsun ama asiditesinde biraz dengesizlik var kesinlikle kahve 40 gün sonra falana baya içilmez bir hale gelmişti ben de.
40'ından önce gömmek gerekli o halde. :)

Geri