• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

26 ncı gününde hocam

Açıkçası Inmaculada için ben de başlarda biraz benzer düşünmüştüm ama açılınca tam açılan kahvelerden. En iyi fincanı 8-9 hafta civarında Aeropress'te elde ettim ben de(20 Kasım kavrum, 12 Şubat demleme). Ben de immersion öneririm yukarda da önerildiği gibi. Bir de genel olarak çok tatlı tarafta, asiditesi görece sakin bir kahve onun da etkisi olabilir. Biraz daha bekleyip araya zaman koymanızı tavsiye ederim, bende öyle çalıştı en azından.

Merhaba @OkanT bey, yıkanmışlar bu hafta yetişir mi acaba? Malum etkinliğin son haftasına girdik. 😁

Carlos Manuel Fuentes Mejía, Mi Paraiso, Honduras - Kavrum tarihi: 16.12.2024
Kavrumun üzerinden 2 aydan fazla geçti, hiçbir kahvenin bu kadar değişebileceğini düşünmezdim. Birinci ayın sonunda açtığımda keyifli asiditesi ve ağdalı gövdesi vardı. Fakat ikinci aydan itibaren kayısı ve bal tatlılığı bariz hissediliyor. Ayrıca bu kadar zaman geçmesine rağmen bayatlamayıp olumlu şekilde tadı değişen başka kahve içmemiştim.
Merhaba,

Çok teşekkürler, çok mutlu olduk.
Yeni kahveler mutlaka yetiştireceğiz, son anda bile olsa.
O zaman kavurma da bir tutarsızlık oluşmuş olabilir sizden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum.
Bu konuda çok hassasız, o kadar güzel övgülerinizden sonra üzmeyelim birbirimizi 😁 çok teşekkürler, çok mutlu oldum beğenmenize.

Merhaba,

Çok teşekkürler, çok mutlu olduk.
Yeni kahveler mutlaka yetiştireceğiz, son anda bile olsa.

Bu konuda çok hassasız, o kadar güzel övgülerinizden sonra üzmeyelim birbirimizi 😁 çok teşekkürler, çok mutlu oldum beğenmenize.
Bazen olabiliyor öyle şeyler her türlü şeyi denemiş arkadaş sonuç alamamış bendeki kahve baya baya pamuk şeker arkadaş sonuç alamadıysa ya kahveye yeni başladı Extended vs ferm. Kahveler tükettiyse şimdiye kadar pek birşey yakalayamamış olabilir veya parti de sorun olabilecegi aklıma geldi kavrumları ile meşhur kavurma şampiyonu gardelli de bile başıma gelen bir durum oldugu için önemli olan geri dönüş belki öyle bir durum olabilir dedim. Genelde kavurucular kendilerine her kavrumdan numune alıyor siz de alıyorsanız o partiden aldıgınız numune check edilebilir :)

Tabiki, ben sakayla karısık soyledim, insanlik hali mutlaka oluyordur hata, minimumda tutmak icin onlemler alıyoruz sadece.

Bazen olabiliyor öyle şeyler her türlü şeyi denemiş arkadaş sonuç alamamış bendeki kahve baya baya pamuk şeker arkadaş sonuç alamadıysa ya kahveye yeni başladı Extended vs ferm. Kahveler tükettiyse şimdiye kadar pek birşey yakalayamamış olabilir veya parti de sorun olabilecegi aklıma geldi kavrumları ile meşhur kavurma şampiyonu gardelli de bile başıma gelen bir durum oldugu için önemli olan geri dönüş belki öyle bir durum olabilir dedim. Genelde kavurucular kendilerine her kavrumdan numune alıyor siz de alıyorsanız o partiden aldıgınız numune check edilebilir :)
Kahveye yeni başladım sayılmaz. Yaklaşık 2 senedir kahve demliyorum. Çeşitli kahveler tükettim. Fiyatı çok çok uygun olup harika olan kahveler de içtim, yüksek fiyatlı kahvelerde tükettim. 15 gram kahve için 240 gram su kullanıyorum. Origami dripperda Cafec TH1 Filtre kullanıyorum. Daha önceki denemelerimde MHW 3Bomber R3 ile 95 klik, 90 klik, 85 klik denedim. İnceye gittikçe normalde sürenin uzaması beklenir lakin kahve su tutmuyor anladığım kadarıyla. 95 klikte su gibi bir çıktı alıyorum. 85 klikte bitter tatlar alıyorum. 90 klikte de dengeli ama düz bir nota ile karşılaşıyorum. Damağım tatları ve notaları ayırabiliyor aslında. Bu kahve ile ilgili bir tavsiyeniz varsa seve seve denemek isterim

Son düzenleme:
Son dakika siparişini ben de verdim. Neden üç tane rwanda aldım hiç bilmiyorum... Umarım pişman olmam.

Jorge Elias Rojas, La Roca yı ilk kez demledim bugün. tadı iyi ama ilginç bir şekilde çekirdekler çok sert geldi. c40 ile zor öğüttüm. birde renk olarak çok bulanık geldi bana.

La Roca yı bende bugün açtım. Söylenilenlerin aksine öğütürken hiç zorlanmadım. Belki de MHW 3Bomber R3 kullandığımdan dolayıdır. İçtiğim güzel diyebileceğim nadir kahvelerden bir tanesi. Ama 15 gün daha bekleteceğim demlemek için.

Ben tadım paketinden aldım, 3 tanesi de harikaydı espresso için. Ayrıca v60 ta da denediğim çekirdekler oldu. İndirim sayesinde güzel bir çekirdek deneyimledik. Teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da listeme Calibre'yi ekledim.

Villa Ines, Columbia.

17 şubat kavrumlu paketi bugün açtım, espresso olarak demledim. Gerçekten meyve bombasıymış. Çok karakterli bir kahve. Meyvemsilik dışında keyif kaçıran herhangi bir tat yok. Gövde de orta seviyede. Biraz daha parametrelerle oynayınca ve daha tecrübeli ellerde çok daha iyi olacağına eminim. Ancak kahve stokta bitmiş sanırım. 🤔

Merhaba;
Gisheke ve Klimbi yeşil çekirdeklerinizin elek boyu ve hasat yılı nedir? Sitede belirtilmemiş.
@OkanT

Son düzenleme:
Siparis geçtim. ☕👋🏼 @OkanT

Geri