• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Geçen gün yeni gelen Pina Colada ve Watermelon kahvelerine özel indirim vardı ama yakalayamadım. Güncel indirim kodu varsa yazarsanız çok sevirinirim.
Merhaba,

Yeni cikan tum cekirdekler icin ilk gune ozel, bir oluyor kisa sureligine.
Bu hafta ayni seriden iki yeni kahve daha ekleyecegiz ayni sekilde onlardada bir indirim olacak.
Email bultenine abone olursaniz, kahveler siteye eklendiginde hemen haberiniz olacaktir.
Tesekkurler.

Glenda Yanira Fuentes Pineda, Yiret, Honduras - 16.12.2024 kavrum. Seçkideki en uygun fiyatlı çekirdeklerden biri. Neler vaat edebilir diye haftasonu uzunca denemeler yaptım. V60 ve AeroPress ile çeşitli sıcaklık ve öğütümlerde denedim. Eğer V60 ile beğenmeyen varsa daha agresif denemeler yapsın yada AeroPress ile Hamid hocanın DragonFly Shake 'N Bloom metodunu denesin. Potansiyeli asla göründüğü kadar değil. Diğer tüm Calibre kahveleri gibi bu da zorlandıkça altından daha güzel şeyler çıkan bir çekirdek. En ideal sonucu Erikli su 93C° ve C40 25 Click AeroPress Hamid hocanın yöntemde aldım. Kuru kokusu ipucu veriyor, blooming'deki ıslak kokusunda pastane kokularını alıyorsunuz. İçimde soğudukça kurabiye-pastane tatları artıyor. Funky değil fakat güzel bir portakal asiditesi var.

CMD 20 / 93 C° / Kalita 155 / 3 Döküş

Yukarıda bi arkadaşın da dediği gibi Calibre çekirdeklerin 1 - 1.5 ayda anca oturuyor.
Glenda Yanira Fuentes Pineda, Yiret, Honduras
Haffif portakal asitidesi rahatsız edici değil.

Paket üzerindeki tadın notları fikir versede çok üzerinde durmam fakat fp bir çekirdek olmasına rağmen fena değil.
Kahve soğudukça büskivi ve bal notaları daha beliriyor. Biraz yavaş içimli bir çekirdek.

Yeşil çekirdek seçkisine yakın zamanda, farklı ülkelerden eklemeler yapacak mısınız?

Yeşil çekirdek seçkisine yakın zamanda, farklı ülkelerden eklemeler yapacak mısınız?
Merhaba,

Yaz sonuna kadar eklenecek kahvelerimiz arasinda netlesen, kolombiya, tanzania, rwanda ve cok cok enteresan kenyalar olacak. Netlesmedi fakat bir ihtimal orta amerikadan kahveler olabilir. Sonbaharda ise orta ve guney amerika kahvelerine gececegiz.

Çok iyi, bekliyoruz :)

Calibre ile kahveklubu sayesinde tanıştım. Denedim, çok memnun kaldım, yeniden toplu alıma gelse diye bekliyorum :)

Merhabalar, Tembo tembo ve Gisheke Rwanda evde nitelikli kahve dünyasına girişimin ilk çekirdekleri oldu. Şimdilik espresso olarak çok beceremesem de v60 olarak keyifle tüketiyorum. Teşekkürler.

Cok tesekkurler, keyif almaniz cok mutlu etti. Afiyet olsun.

Rugali Rwandayı 3. Demleyişimde;

92-94° arası buzdağı su
40gr 40sn blooming
40sn 120gr a tamamla
1:15te 180gr a tamamla
1:44te 240 tamamla
Toplam demleme süresi 2:40sn.

ilk olarak sitedeki reçeteyi önerilen sular elimde olmadığı için erikli ile birebir tutacak şekilde demledim fakat rahatsız edici seviyede sadece çok yoğun gövdeli bir çıktı aldım. Bir sonraki demlemede suyu 2 derece düşürüp buzdağı ile demledim. Daha sulu fakat isli bir çıktı oldu. Son demlememi de burada yazdığım parametrelerle demledim. Nispeten daha içilebilir bir kahve oldu ama maalesef şu an için olumsuz bir deneyim oldu kendi adıma..

Rugali Rwandayı 3. Demleyişimde;

92-94° arası buzdağı su
40gr 40sn blooming
40sn 120gr a tamamla
1:15te 180gr a tamamla
1:44te 240 tamamla
Toplam demleme süresi 2:40sn.

ilk olarak sitedeki reçeteyi önerilen sular elimde olmadığı için erikli ile birebir tutacak şekilde demledim fakat rahatsız edici seviyede sadece çok yoğun gövdeli bir çıktı aldım. Bir sonraki demlemede suyu 2 derece düşürüp buzdağı ile demledim. Daha sulu fakat isli bir çıktı oldu. Son demlememi de burada yazdığım parametrelerle demledim. Nispeten daha içilebilir bir kahve oldu ama maalesef şu an için olumsuz bir deneyim oldu kendi adıma..
Hocam aslında çok güzel sonuçlar aldım ben bu kahveden pınar madran ve evde kendi yaptığım 40ppm su iyi çalıştı

Ben de bir kaç gündür bu kahveyi demliyorum ama bir türlü bahsettiğiniz tatlara ulaşamadım. Düz bir notası var gibi
Kesinlikle katılıyorum, ilk defa bu kadar çok deneme yapıp hiç bir nota alamadığım bir kahve oldu , yprumlarıda iyice okudum sırf onun için ama hatayı kendimde aramayı bırakıp artık kavrum hatası olabileceğini düşünüyorum :)

Maalesef aeropress yok bende..

Kesinlikle katılıyorum, ilk defa bu kadar çok deneme yapıp hiç bir nota alamadığım bir kahve oldu , yprumlarıda iyice okudum sırf onun için ama hatayı kendimde aramayı bırakıp artık kavrum hatası olabileceğini düşünüyorum :)
Merhaba,

Rugali icin taskesti yada damla suda deneyebilirsiniz.
Degassing artik tamamlanmis olacagindan recete olarak, 30sn bloom sonrasi tek dokus seklinde 2:20-2:40 arasi birecek gibi degormen ayarini yapabilirsiniz.
Benimde cok keyif alarak tukettigim bir cekirdek, kavurumlar, tumu ayni gun kavuruldugundan bir fark olmamali.

Bana filtre kahve için buradan çekirdek önerir misiniz? Çok funky olmayan 2 çeşit arıyorum yeni sayılırım.
Merhabalar,

Teşekkür ederiz ilginize.
Mevcut tüm afrika kahveleri, Ethiopia, Tanzania ve Ruanda lar geleneksel yıkanmış işlem görmüştür, aradığınız profile uygun olacaktır.

Geri