• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafec Filtre ve Dripper'lar Türkiye'de - Tin Coffee!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
henüz filtreleri denemedim. elimde çokça 40'lı hario filtre var, tıkanma yapmayanlardan. bitince muhakkak deneyeceğim cafecleri ama isimlendirmelerin çok kötü olduğuna hem fikiriz değil mi?
th-1-2-3, abacca, light roast, dark roast, medium roast vs. gelişmeleri uzaktan takip eden biri olarak kafam karıştı. tabii bunda konsantre olup okumamam da var ama isimlendirmenin amacı bu değil mi zaten? tek kelimeyle ne yaptığını belirtmesi gerekirdi. dark roast olan light roast kavruma da gidiyor aslında, light da öyle, medium zaten orta yolcu derken kendimi 2 bilinmeyenli denklem çözer gibi hissediyorum :D

Geleneksel alıp geçtim, tavsiye ederim.
 
Bende abaca aldım memnunum bu biterse th1 2 3 almam yine abaca yada geleneksel alırım sanırım
 
Geleneksel abaca'dan çok çok daha başarılı. Abaca çok kurcalamaya karıştırmaya gelemiyor, genel olarak akış hızı da biraz daha yavaş geldi.
 
Merhabalar kahvekulubune ozel indirim devam ediyor mu acaba ?
 
5'erli bundle dan @1healthpoint ile ortak almıştım. İlk denemelerime dayanarak söyleyebilirim ki bu kağıtlar gerçekten harika. Hario lardaki tutarsızlıktan sıkılmıştım. Cafec ile bu soruna çare buldum diye düşünüyorum. Her bir kağıt türü farklı beklentileri karşılamaya yönelik abaca ve traditional en beğendiklerim.
 
Ben şu ana kadar th2'den çok memenun kaldım açıkçası. En hayal kırıklığı ise th3 oldu. Tabi ki bunlar bir filtre diğerinden daha iyi demek değil sadece benim kullandığım tarife, kahveye, suya, damak zevkime daha uygun sadece. Yine de daha düşük gövdeli kahvelerde tavsiye ederim th2 kesinlikle.

Demin Kungpow Kongo Birambo demledim th2 ile, şu ana kadar bu kahveden hiç alamadığım harika aromalar geldi. Normalde 2-2.15 arası süren demlemem 3 dakikayı geçti ama hiç acılık olmadı. Dolgun gövdeli bal ve çiçek aromalı bir kahve çıktı.
 
Selamlar Arkadaşlar,

Sürpriz 1:

Nisan Ağca ile Cafec filtre kullanımları için William's Roastery kahveleriyle tarif videoları çektik! @pacamara @William

Nisan sizin için her bir filtreye uygun tarifler çıkardı. Seçtiğimiz bir kahveyi aynı tarifi kullanarak tüm filtrelerde demledik ve filtre farklarını anlattık.

Her bir filtre için de ayrıca spesifik bir kahve seçerek ona uygun ve maksimum sonucu alacağınıza inandığımız bir reçete yarattık.

Kullandığımız kahveler Etiyopya, Colombia, Rwanda ve El Salvador oldu! Sürpriz 1 dahilinde William's Roastery'den alacağınız kahveler belirli bir süre tüm paket için yetecek miktarda spesifik filtresi ile gelecek!

Sürpriz 2:

William's Roastery'den sizin için Cafec'e özel yeni bir El Salvador - Pacamara çekirdeği var! Tarifi Abaca filtre kullanarak çıkardık ve Abaca - Pacamara bundle şeklinde özel biçimde satılacak. Bu Cafec Exclusive Tarifler için ilk adım oldu. Umarım hoşunuza gider. :)

Bunun bir adım ötesinde çok özel bir nano lot Cafec Exclusive olarak yurt dışından gelecek. Epey epey epey özel! :)

Video işlerimiz tamamen bittiğinde detaylı duyuru başlığı açacağım. Azıcık beklemece.

Sevgiler :)
 
Cafec Abaca deneme şansım oldu. Normalde Hario 40'lı Japon üretim kullanıyorum. Açıkçası Abaca'nın drippera daha iyi oturuyor olmasından ziyade bir farkını göremedim. Diğer değişkenleri sabit tutmaya çalıştığım denemelerimde, tıkanma yaşadığım Hario 40'lı filtrelerde aynı noktalarda Abaca ile de benzer tıkanmaları yaşadım. Her iki filtre de bana çok benzer geldi. Abaca'nın Hario drippera kendi filtrelerinden daha iyi oturuyor olması da ilginç tabi. TH-2 ile Traditional filtrelerin Hario 40'lı ile kıyasını merak etmiyor değilim. Lakin Abaca, elimde 5 kutu Hario 40'lı varken tercih edeceğim bir ürün olmadı maalesef.
 
Selamlar Arkadaşlar,

Cafec filtreleri olabildiğince fazla arkadaşımız denesin ve avantajlı kullanabilsin diye elimizden geleni yapıyoruz. Biz ne yaparsak yapalım döviz seyrini sürdürüyor gerçi...

Sadede geleyim :)

Batu ile( @batugen ) Abaca için size 3'lü bir set hazırladık: 3x100 Abaca Filtre Seti Kahve Kulübü'ne özel %20 indirimli! Normal satış fiyatı 225 TL iken Kulüp indirimiyle 180 TL'ye düşüyor. Yurtiçi Kargo ile gönderim ve KDV dahil.

Tin Coffee ve Clean Cup websitelerinden satın alabilirsiniz. Her bir sitede yirmi adet set ile sınırlı indirim.
İki site için de indirim kuponu: abacax3
İndirim bu hafta boyunca geçerli.

Abaca filtreler nitelikli kahveyle sadece performans açısından değil, üretim ve felsefe açısından da uyumlu. Bu filtreler için kullanılan ağaç hamuru FSC sertifikalı bir ormanlaştırma projesinden geliyor. Dolayısıyla sürdürülebilir ve çevre dostu bir üretim yönetiminden bahsediyoruz. Aynı zamanda içerikte bulunan Abaca lifleri de kağıda esneklik kazandırırken bir yandan da daha sürdürülebilir bir üretim ve kağıt kompozisyonu sağlıyor. Daha detaylı açıklamalar web sitelerinde de mevcut zaten.

Herkese Sevgiler!
 
Cafec filtrelerden hepsini kullandım ve kararımı verdim.

Bir aksilik olmazsa traditional olandan devam edeceğim.

Neden?:

- Filtrenin stabilliği tatmin edici,
- Tıkanma yaşamadım
- Tatta bir değişiklik hissetmedim
- Cafec harici diğer filtre markalarına göre daha tutarlı neticeler aldım
- 100'lük paketin fiyatı makul düzeyde
- Filtrenin birçok kullanıcı tarafından tercih edileceğini varsayıyorum. Bu da reçete vs. önerilerini anlaşılır kılabilir.
- Son olarak 5 çeşit Cafec filtre arasında denemeler yapmak biraz işimi zorlaştırdı. Tek filtre süreci daha kolay hale getirip, diğer parametrelere odaklanmama imkân sağlıyor.
 
Bende driper kahve hobisi yeni başladı. Acemi olduğumu düşünüyorum henüz ancak gene de deneyimimi aktarıp öğrenmek istediğim bir konu var şöyleki; Ben Cafec filtrelern hepsini null anaerobic kahvede denedim th-1 th-2 çok ekşi oldu (damak tadını bozacak kadar) th-3 biraz ekşi oldu pek içime sinmedi abaca ve tradational filtrelerde ise mükkemmel oldu ancak ben kahveden önce 100 adet th-2 aldım nasıl bu filtrelerle ekşimsi tadı nispeten azaltıp lezzetli bir kahvr içebilirim acaba.
 
Bende driper kahve hobisi yeni başladı. Acemi olduğumu düşünüyorum henüz ancak gene de deneyimimi aktarıp öğrenmek istediğim bir konu var şöyleki; Ben Cafec filtrelern hepsini null anaerobic kahvede denedim th-1 th-2 çok ekşi oldu (damak tadını bozacak kadar) th-3 biraz ekşi oldu pek içime sinmedi abaca ve tradational filtrelerde ise mükkemmel oldu ancak ben kahveden önce 100 adet th-2 aldım nasıl bu filtrelerle ekşimsi tadı nispeten azaltıp lezzetli bir kahvr içebilirim acaba.

Bu sorunların filtre kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
 
Geri
Üst