• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sezy Coffee - Honduras Honey Catuai Micro Lot

Profitec Pro 400 94°C
18/44gr
26 sn

Şu zamana kadar tükettiğim ender güzellikte espressolardan birisi oldu. 1 saate yakın bir süre damağımdan tadı gitmedi. Kremsi, yumuşak bir içim, ekşilik sıfır, dengeli ve mükemmel. Normalde bu kahvenin espresso kavrumu da var sitesinde ama ben filtre için olanını denemek istedim. Ve iyi ki denemişim. Harika

Bu shot’ta kullandığım kahve Kasım indirimlerinde aldığım Honduras kahvesi, Montag Matazano Espresso.
Kavrum tarihi 24 Kasım 2025. Kahveyi 8 Aralık’ta vakumladım ve o tarihten beri vakumlu poşette saklıyordum.
Bu kahvede beni en çok zorlayan konu, espresso tarafında sürekli yaşadığım kanallanma ve dengesiz akış oldu. Ayrıca sonda oluşan ağız kuruluğu hissiyatı da hoşuma gitmiyordu. Bu yüzden özellikle kuruluğu azaltmaya odaklanan farklı bir reçete denemek istedim. Bu konuda gpt ile baya bir mesai de harcadık açıkçası..😅
İlk kez bu kahvede daha dengeli, tatlı ve gerçekten keyifli bir espresso elde ettiğimi söyleyebilirim. Akış hâlâ kusursuz değil ama sonuç fincanda ciddi anlamda tatmin edici oldu. Bu yüzden de burada da paylaşmak istedim. Hatam varsa da eleştiriye açığım sonuçta profesyonel değilim ve Ai ile birşeyler yapmaya çalışıyorum. (burayı meşgul etmemek adına öneriniz varsa da mesaj olarak iletirseniz daha iyi olur zannımca :) )

Not: DF64 Stok Burr, sepet ims bigbang, su %70 assu ve %30 ideal su karışımı,

Ekli dosyalar

• IMG-20260115-WA0009.jpg
    IMG-20260115-WA0009.jpg
    35.9 KB · Görüntüleme: 140
Avrupalı kavurucuların blendlerini denemeyi seviyorum, bu sefer Amsterdamlı kavurucu Rumbaba'nın medium roast Yellow Blendini denedim, bu blend uzun süre yüksek sıcaklıkta oldukça tatlı ve dengeli bir shot veriyor, içindeki etiyopya kırmızı meyvemsi tadıyla kendini baştan belli ediyor, içindeki guatemala ise çikolata-karamel notasını sonlara doğru iyi hissettiriyor.

Ekli dosyalar

• IMG_6801.jpeg
    IMG_6801.jpeg
    304.3 KB · Görüntüleme: 79
Milestones Etiyopya Bekele Girma CM
18 gr in 42 gr out 27 sn , Kinu 0.8.0 , Lelit mara x Sıcaklık II. kademe, pınar madran su , Pullman 17-19+Bottom puck paper.
Stonefruitlerle başlayan kompleks profili ardından gelen kan portakalı ve sitrik asidik meyveler. Dilinizin yanlarını kamaştıran bir sitrik asiditeyi dengeleyen bal gibi harika bir tatlılık. Kahve mi içiyorum greyfurt suyu mu içtiğime karar veremediğim bir shot oldu.

Spada – Sheka G1
Makine: Lelit PLT81
Öğütücü: Mignon Zero
Su: 93°C – 140 ppm Third Wave Water
Sepet: Pullman
Reçete: 20,4 g in / 55 g out
Elimde kalan son çekirdeği espresso olarak denemek istedim. Açıkçası filtre performansına kıyasla çok daha aromatik ve başarılı bir shot verdi.
Profil şu şekildeydi:
5 sn 2 bar pre-infusion, ardından 10 sn dinlendirme. Sonrasında 9 bardan 8 bara kademeli düşüş ile akış aldım. Pre-inf ve dinlendirme hariç akış süresi 35 sn.
Gövde oldukça düşük ama aromatik tatlar filtreye göre çok daha ön planda. Genel olarak beklediğimden iyi bir espresso deneyimi oldu.

Ps; asidite hiç yoktu.

Ekli dosyalar

• IMG_1843.jpeg
    IMG_1843.jpeg
    166 KB · Görüntüleme: 88
Spada – Sheka G1
Makine: Lelit PLT81
Öğütücü: Mignon Zero
Su: 93°C – 140 ppm Third Wave Water
Sepet: Pullman
Reçete: 20,4 g in / 55 g out
Elimde kalan son çekirdeği espresso olarak denemek istedim. Açıkçası filtre performansına kıyasla çok daha aromatik ve başarılı bir shot verdi.
Profil şu şekildeydi:
5 sn 2 bar pre-infusion, ardından 10 sn dinlendirme. Sonrasında 9 bardan 8 bara kademeli düşüş ile akış aldım. Pre-inf ve dinlendirme hariç akış süresi 35 sn.
Gövde oldukça düşük ama aromatik tatlar filtreye göre çok daha ön planda. Genel olarak beklediğimden iyi bir espresso deneyimi oldu.

Ps; asidite hiç yoktu.
Merhabalar yorumlarınız için teşekkürler. Asiditeyi daha iyi hissetmek için tavsiyemiz daha düşülke ppm şu denemeniz. 70~90ppm aralığı ideal olacaktır .

Kim ne derse desin arada klasik-dümdüz espressolar iyi gidiyor, 13 Ocak kavrumlu Assemblage Kawa Blendi de tam olarak böyle, çikolata-fındık-karamelimsi notaları yoğun, 92 sıcaklık, 9 bardan sonlara doğru 6 bara iniş, 27 saniye 18-36 gram çıktı, gayet leziz bir shot, 3 yudumda bitirmelik.

Ekli dosyalar

• IMG_6897.jpeg
    IMG_6897.jpeg
    306.4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Milestone Trio Blend
Kinu M47 1.2.0
Gaggia Classic E24 Stock
Abant Su 100ppm
18/40gr

Makinede PID yok o yüzden temp surfing ile daha kararlı shot alıyorum. Çok klasik bir espresso oldu. İlk tadımda daha çikolata belki biraz bitter soğudukça kuruyemişler ortaya cıktı. Ben keyif aldım🫶

Ekli dosyalar

• 20260215_134037.jpg
    20260215_134037.jpg
    70.6 KB · Görüntüleme: 88
Görünen o ki espressoda klasiğe kayış var.

Bende bir süredir klasik tarafındayım. Daha fazla hoşuma gidiyor açıkçası

Octagon Roastery, Colombia No: 8
13,5/21 g
La Pavoni
4~6~9 bar, 26 sn.
Ceado E5sd

Espresso olarak tüketmekten en çok keyif aldığım Kolombiya çekirdeği oldu. Koyu kavrulmuş, fiyatının çok üzerinde performansta bir çekirdek. Sütlü içeceklerle uyumu harikulade. Karamel, badem, esmer şeker, kuru meyveler gibi klasik tarafta tadım notalarına sahip.

IMG_1218.jpegIMG_1219.jpeg

Octagon Roastery, Colombia No: 8
13,5/21 g
La Pavoni
4~6~9 bar, 26 sn.
Ceado E5sd

Espresso olarak tüketmekten en çok keyif aldığım Kolombiya çekirdeği oldu. Koyu kavrulmuş, fiyatının çok üzerinde performansta bir çekirdek. Sütlü içeceklerle uyumu harikulade. Karamel, badem, esmer şeker, kuru meyveler gibi klasik tarafta tadım notalarına sahip.

Ekli dosyayı görüntüle 42325Ekli dosyayı görüntüle 42326
Afiyet olsun :)

Milestones- Endonezya Tempayan triple yeast
18 gr in 44 gr out 25 sn , Kinu 0.6.0 , Lelit mara x Sıcaklık II. kademe, Pullman 17-19+Bottom puck paper.
Şuana kadar içtiğim en iyi funky processed espresso oldu orman meyveli yoğurtlar gibi yüksek tatlılık ve şurubumsuluk yanında çok uzun bir aftertaste.

Espresso için aşağıdaki kahveleri sipariş verdim. Deneyenler yorumlayabilir mi?

Wayta Coffee - Colombia, Sigilo-Finca Belen Pistacho Experimental

Montag Coffee - Matazano

Montag Coffee - Tropic Punch

Null Coffee - Worka - Slow Dry Natural - Ethiopia

Merhaba, pandemi zamanında forum çok aktifti , çok sayıda katılımcı vardı, pandemi zamanın da ben de forumu takip eder toplu alımlara katılırdım. Harika kahveler içmiştik. Uzun zamandır kahve alımı yapmayıp, sadece kafelerden kahve içiyordum. Son zamanlarda tekrar alım yapmaya başladım 250 gr 'ı 500 -900 TL arasında bazı kahveler aldım farklı kavuruculardan . Ama hep düz profiller, notaları ve tadım not reklamını hak etmeyen kahveler oldu. Kilosu yaklaşık 4000 TL lik kahve alıyorsak artık bir zahmet iyi kahve olsun, aromasız düz kahveler. Kahve fiyatları dünyada düşüşte ama Türkiye'de tam tersi artışta. Türkiye'de hem filitre ayrı , espresso için ayrı veya her ikisi için kullanılabilecek keyifli, aromatik kahveci ve çekirdek önerileriniz nedir? Türkiye'deki anlamsız fiyatlandırma sebebiyle, kozmetik- elektronik ürünler, yurt dışına gidildiğinde alınırdı, şimdi artık kahve de bunlara ekleniyor, ya da çoktan eklendi, kaliteli kahve içebilmek için. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok güzel olur.

Geri