• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Milestones Frinsa Endonezya

Filtrede çok dengeli bulduğum bu kahveyi espressoda denediğimde aşırı asidik bir shot aldım, öyle olunca oranı artırma, wdtye yarım saat ayırma gibi işlere girmeden turbo shot denemek istedim. Öğütümü kalınlaştırıp, 18 saniyede 17-40 oranında bir shot aldım. Mantıken tuz atılmış limon suyu gibi olması gereken shot çok parlak, tatlı bir çıktı verdi. Hatta erik notası biraz geriye gitmiş greyfurt ise biraz daha belirgin hale gelmiş oldu.

Ekli dosyalar

• 20251014_220511.jpg
    20251014_220511.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 126
Friedhats Bisrat Melaku Yıkanmış, Esp Kavrum :16.09
Erikli su 95 derece, ims sepet 19 in 46 out 7 sn pre-infusion 36 sn
Fuku da içtiğimde kahve baya hoşuma gitmişti kuru halinde narenciye kokusu çok baskın esp. hali de buna çok benzer asidite yüksek arkadan çiçeksilik ve tatlılık geliyor. Güzel bir yıkanmış örneği.

Ekli dosyalar

• IMG_5615.jpeg
    IMG_5615.jpeg
    244.2 KB · Görüntüleme: 81
Friedhats Bisrat Melaku Yıkanmış, Esp Kavrum :16.09
Erikli su 95 derece, ims sepet 19 in 46 out 7 sn pre-infusion 36 sn
Fuku da içtiğimde kahve baya hoşuma gitmişti kuru halinde narenciye kokusu çok baskın esp. hali de buna çok benzer asidite yüksek arkadan çiçeksilik ve tatlılık geliyor. Güzel bir yıkanmış örneği.
Merhaba, Friedhats hem filtre hem espresso kavrum sunuyor. Espresso kavrum modern espresso sevenlere uygun mu sizce veya fazla koyu mu gelir (yanık, çikolataya falan olmasını istemezsem). Size nasıl geldi ? Acaba filtre versyon mu tercih etmem gerekir, hep aklımda olan soru işareti

Merhaba, Friedhats hem filtre hem espresso kavrum sunuyor. Espresso kavrum modern espresso sevenlere uygun mu sizce veya fazla koyu mu gelir (yanık, çikolataya falan olmasını istemezsem). Size nasıl geldi ? Acaba filtre versyon mu tercih etmem gerekir, hep aklımda olan soru işareti
Bence modern espressoya fazlasıyla uygun ve medium-light arası bir yerde gibi geldi bana. Çekirdeğin rengi açık tarafta, kinu ile öğütürken çekirdeğin sertliği de hissediliyor. Referans olması açısından normalde yurtiçinde milestones dışında almıyorum aldığım yıkanmış etiyopyalara yakın hatta biraz daha kalın tarafta öğüttüm kahveyi bu nedenle biraz daha mediuma yakın olabilir.

10-15 arası beklemek gerekiyor. bu durumda dayanabilirsem 12.gün falan denemek istiyorum :)
13.gün Cuzcachapa denedim ve harika diyebilirim. buram buram tazelik yoğun aroma ve ceviz, kuruyemiş kokularıyla karşılıyor. en küçük bir ekşilik yok. kavrum tam sevdiğim gibi. bir kaç deneme daha yapıp favorilerime ekleyebilirim bu kahveyi

Coffee Department Los Robles

Portafiltrede ilk damlamayı görünce akışı durdurup 1-2 gram arasi bardağa düşmesini bekledim, ardından yeniden leveri kaldırıp toplamda 30 saniyede 18:45 oranında tatlı - yoğun bir shot aldım. Ağızda uzun süre yoğun bir tat bırakıyor, puck ilk akışta tamamen doygun hale geldiği için herhangi bir ekşilik almadım. Demleme oranı 1:2.5, fakat acılık da yok.

Ekli dosyalar

• 20251015_220336.jpg
    20251015_220336.jpg
    128.5 KB · Görüntüleme: 56
Whirl kahvenin Migros, file vb. marketlerde temin edilebilen çekirdeklerinden memnun kamıştım. İkinci kez satın aldığım Whirl espresso çekirdeğinden yine memnun kaldım. Çekirdek kavrumları esasen çok homojen gözükmüyor ama tat profili hoşuma gitti. Klasik espresso arayanlar, stoklarında kahve kalmayanlar için güzel bir alternatif.

Bu sabah Cafelat Robot ile yaptığım deneme.
18 gram kahve yaklaşık 40 gram civarı çıktı.

Sanal Baharat Costa Rica Tarrazu Santa Elena (Açık Kavrum)
Kavrum Tarihi: 03/10/2025
Demleme Detayları: Espresso 1:1.5
Makine: Newton Brua 3 Max
Öğütme: Kingrinder K6 36 Klik
Başta bir 5 saniye 3 bar ile pre infusion almaya çalıştım ama sanırım biraz ince öğütmüşüm. Doğrudan 9 bara çıkana kadar doğru düzgün birşey gelmedi.
22 Saniyede 30ml aldım.
Saka Su 98°
Biraz ekşi oldu ama narenciye tadım notları da varmış kahvenin
(Artı son saniyelerde kanallanma da olmuş)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251017_182546_Gallery.jpg
    Screenshot_20251017_182546_Gallery.jpg
    39.6 KB · Görüntüleme: 50
  • 6021829949457025799.jpg
    6021829949457025799.jpg
    46.7 KB · Görüntüleme: 52
IMG_9031.jpeg
Milestones Fazenda Sertao
Starseeker Super58

K6 30 klik
Klasik espresso tadını özlemişim. Mis gibi çekirdek. ☺️ @blackeagle

Sezy Keramo Natural
18 - 50 / 38 Saniye
Su: 130 PPM
Arçelik: K3185
Değirmen: Timemore C3
Daha önce Filtre de çok begenerek Tükettigim tatlı bir çekirdekti. Espresso da da çok iyi sonuç verdi yogun sarı meyveler kayısı ve hafif bir tatlılık eşlik ediyor.

Ekli dosyalar

• 20251025_214757.jpg
    20251025_214757.jpg
    72.6 KB · Görüntüleme: 52
Ben de almıştım ESP Plate'di ismi sanırım
Ben genelde begendigim Çekirdekten 1 Kg alıyorum ve kalibre edip öyle bırakıyorum. Diger 2.Timemore degirmeni de Filtre için kullanıyorum ayrıca timemore da herkesin degirmeni aynı clickte aynı sonucu vermiyor fark oluyor. Benim 8 Click im sizin 10 Click'iniz olabilir.

Geri