• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Spada Koke / ECM Puristika - Eureka Mignon Specialita

17 gram kahve - 36 gram çıktı / 35 saniye

Bu çekirdekle çeşitli öğütme ayarları denedim, 25 saniyede aldığım çıktı da gayet güzeldi, ama en dengelisi daha ince öğütümle çıktı. Ayrıca shot inanılmaz güzel, meyve meyve kokuyor.

Ekli dosyalar

• 20250928_201608.jpg
    20250928_201608.jpg
    72.9 KB · Görüntüleme: 137
FAM'ın sitesinde görünce canım çekti.

Entre Cerros

Bu bir espresso roast. Çekirdeklerin koyuluğu da o şekilde görünüyor ama hiç yanik tadı falan yok. Site'de yazıldığı gibi "Bizi oldukça heyecanlandıran bu kahve hem klasik kahve severlere, hem de modern espresso sevenlere hitap ediyor!"
Biraz daha çok klasik tarafında derim

Normalde video paylaşmam ama bir tık ince öğütüp Flair Pro kullanıcıları uyandırmak istedim.

Son düzenleme:
Spada Koke / ECM Puristika - Eureka Mignon Specialita

17 gram kahve - 36 gram çıktı / 35 saniye

Bu çekirdekle çeşitli öğütme ayarları denedim, 25 saniyede aldığım çıktı da gayet güzeldi, ama en dengelisi daha ince öğütümle çıktı. Ayrıca shot inanılmaz güzel, meyve meyve kokuyor.
Merhabalar,
Begenmenize sevindik. Ayni surede 17/42 deneyebilirsiniz. Daha meyveli ve tatli olacaktir.

coocentral.jpeg

Milestones Kolombiya Coocentral /Lelit mara x/Timemore 78S

97 derece/18 gr 32sn 36 gr çıktı/E&B Lab Superfine Precision Basket

Henüz daha 5-6 günlük olmasına rağmen mükemmel tatlı bir çıktı aldım.Narenciye,armut ve ağızda kalan karamelli şeker tadı...Zafer Bey'in son dönemde getirdiği uygun fiyatlı kahveler inanılmaz bir seviyede.Espresso içmelere doyamıyorum :)

Merhabalar,
Begenmenize sevindik. Ayni surede 17/42 deneyebilirsiniz. Daha meyveli ve tatli olacaktir.
Spada selam, eğer denediyseniz Chelbesa, Kolombiya EL Mirador ve hatta Motion için de oran verebilir misiniz? Kavrumlarınız hoş; güzel çıktılar da aldım ama sizin önerilerinizi merak ediyorum; teşekkürler...

Bonanza coffee'den arkadaşımın Almanya'dan getirdiği bu özel javanın son 16 gramını flairda espresso yapmak istedim
1zpresso jx 0.9 kilk
16/35
2 bar 5 saniye pre infusion
10 bar
Toplam 25 saniye

İnanılmaz üst meyvemsi profilinin yanında biraz da demlemenin hızlı bitmesiyle çok patlayıcı bir asiditeye sahip çok üst seviyede keyifli harika bir bardak çıktı.
1000101384.jpg

Spada selam, eğer denediyseniz Chelbesa, Kolombiya EL Mirador ve hatta Motion için de oran verebilir misiniz? Kavrumlarınız hoş; güzel çıktılar da aldım ama sizin önerilerinizi merak ediyorum; teşekkürler...
Merhabalar,

Ekipmanınız tam olarak nedir bilemiyoruz ve her çekirdek için esp . reçetesi oluşturmadık açıkçası, fakat genel olarak sürelerin 17-42 ya da 18-45 gibi oranları 25-30sn aralığında almayı hedefliyoruz.

Merhabalar,

Ekipmanınız tam olarak nedir bilemiyoruz ve her çekirdek için esp . reçetesi oluşturmadık açıkçası, fakat genel olarak sürelerin 17-42 ya da 18-45 gibi oranları 25-30sn aralığında almayı hedefliyoruz.
Profitec Drive kullanıyorum. Sıcaklık değiştirme ve basınç profilleme yapılabiliyor. O zaman ben söyleyeyim; Motion için 18/40 92° 20-23 saniye güzel sonuç veriyor. :)
Chelbesa ise 18/50 25-28 saniye ideal gibi...

Kavurucuların ideal tariflerini önemsiyorum. Umarım deneyip en beğendiğiniz sonuçları eklersiniz.

Coffee Department Jaguara - ECM Puristika + Mignon Specialita

Kahvenin tatlılığı cok yüksek, asiditesi düşük, gövdesi orta denebilir. En son 1:2.5 oranda aldığım shotlarda çok az da olsa bitter tatlar da vardı. Son denememde kağıt filtreyi puckin altina koydum, görüntü olarak en kötü shot olsa da en dengelisi 1:2.5 oran, 26 saniye, altında kağıt filtre ile aldığım çıktı oldu. Altta kağıt filtre olmadan fincandaki parlaklık kaybolsa da aroma daha baskın oluyor, muhtemelen biraz daha degass gerekli. Uzun lafın kısası tatlı fincanlar sunan, espressoya cok uygun bir kahve. Fotoğraf 1:2 shota ait.

Ekli dosyalar

• 20251005_084036.jpg
    20251005_084036.jpg
    123.2 KB · Görüntüleme: 78
Geri