• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki aydır kahvelerini içiyorum. Keyif aldığım ve fiyatı uygun olduğu için diğer kahvelerin yanında hep Brownberry olacak gibi. Çok kahve tüketenlerin de ilgisini çektiğini düşünüyorum.

Keyif alsam da çekirdekleri çok konuşuluyor. Kavrum nasıl, çekirdekler nasıl, ne kadar defect var merak ediliyor. Keyif alarak içiyorsak bunların önemi yok da denilebilir. Ama yine de maral edenler için elimde bulunan çekirdeklerin fotoğraflarını paylaşıyorum.

Eldorado ve Tanzania standart Kavrum diğerleri açık Kavrum olarak alındı.

Rastgele bir miktar paketten alındı. Hiçbir ayıklama yapılmadı.
İlk fotoğrafta kahveler ayin yapıyor gibi :)

Kahveleri koklamak için paketi açtığımda sadece yoğun baharat kokusu alıyorum 😂 herkeste böyle mi?
Aynı durumu ben de yaşadım. Demleyene kadar acaba baharatlar ile aynı yerde mi kavruldu kahveler diye bile düşündüm. Sanırım paketlerle alakalı zira kahve bittiğinde paket hala kokuyordu. :)

Birçok paketten çıkan kahvede dairesel yanık gibi halka izleri görebiliyoruz bu kahvenin olması gerekenden çok hızlı kavrulduğuna işaret.

İyi bir kavurma profili olmadığını gösteren işaretlerden yalnızca biri. Diğer bir başka işaretlerde zaten kavurma dengesizliğini bizlere bardakta gösteriyor. Buradan bu yeşil çekirdekleri başka bir kahveci alıp kavursa baya belli bir ortalama üstü kahveler çıkarabilirler aslında. Tabi defect ayıklama koşuluyla...

Bizim içtiklerimiz şu an çekirdeklerin potansiyelini gerçekleştirmiş kavurmalar değil.

Sidamo Gr 4 açık kavrum içerken yazıyorum. Keyifli bir kahve. Eldorado belki herkese hitap etmeyebilir kavrumdan dolayı ama bu kahve fiyat performans canavarı bence. 250 Gr 15 liraya aldım.
Tavsiye üzerine sepete ekledim, iyi ki eklemişim. En fazla ne kaybederim diye düşündüm. Bence deneyin bir şey kaybetmezsiniz :)
İçen varsa yorumunu merak ediyorum. Değirmeni yoruyor ona dikkat edin.
( Not: Pek çok kavurucu ve çekirdek denedim :))
Şu an bu çekirdeği demledim. Fiyatını bir kenara bırakırsak-ki bırakılacak gibi değil-. Nitelikli diye aldığım çekirdeklerin ağızda bıraktığı çiğ-acı tatları düşününce, harcadığım paralara yazık diyeyim de çok uzamasın laf, kalsın damakta sanalın bu çekirdeğinin bıraktığı güzel tat.

Şu an bu çekirdeği demledim. Fiyatını bir kenara bırakırsak-ki bırakılacak gibi değil-. Nitelikli diye aldığım çekirdeklerin ağızda bıraktığı çiğ-acı tatları düşününce, harcadığım paralara yazık diyeyim de çok uzamasın laf, kalsın damakta sanalın bu çekirdeğinin bıraktığı güzel tat.
Kesinlikle benzer duyguları yaşıyorum. Her çekirdeği iyi değil hatta birçok çekirdeği oldukça standart kalabiliyor. Fakat bazıları var ki içtikten sonra diyorum ki nitelikli diye satılan limon suları, kömürler nereye bu kahve nereye...

Bir yandan gönül ister ki firma başlıktaki kavurumlarla ilgili yorumlardan haberdar olsun ama bir yandan da fiyatlarla ilgili yorumları görmemesi güzel olur sanırım 🙃

Şimdi de elimde Eldorado var bildiğin yanık, is... Böyle olunca da piyango gibi şansa iyi kavrum gelsin diye bekle. Standart şart.

Espresso için 4 farklı paket toplamda 1 kilogram sipariş vermeyi düşünüyorum. Espressoda tavsiye edebileceğiniz çekirdek var mıdır? Teşekkürler.

V60 için hangi öğütüm derecesini tercih ediyorsunuz? Sitede 3 numarayı v60 olarak belirtmişler ama pek güvenemedim :D

Geri