Sumatra, Yirgacheffe, Kenya, Eldorado'yu bitirmek üzereyim. Hepsini de keyifle tükettim. Günde bir bardak anaerobik, çok özellikliDört çekirdek sipariş etmiştim. Fiyat performans çekirdek arayışında pek çok firmaya şans verdim. Ama çoğu boşa gitti. Brownberry öyle değilmiş. Dört paket sipariş etmiştim çekirdekleri sevdim. Koyu kavrum çekirdekleri sevmem. Eldorado da benim için koyu bir kavrum. Ama gerçekten güzeldi. Aromalar koyu kavrum olmasına rağmen oldukça hissedilir derecede. Kenya top aroma bildiğimiz Kenya çekirdeği. Canlı asidite arayanlar için güzel bir çekirdek. Sumatra da güzel dümdüz bir çekirdek değil. Çiçeksi bir kokusu var. Tatlı bir kahve. Arka planda sitrik asit. İçimi güzel bir kahve. Yirgacheffe bunlara göre daha az aromatik. Belli belirsiz aromalar var.
Genelde uygun fiyatlı kavuruculardan aldığım çekirdekleri nasıl biteceğim derdine düşerim. Kötü çekirdek kahveden soğutur.
Fiyatlar çok yüksek ve iyi kavuruculardan aldığım 250 gramlık 50 liralık tüketemediğim çekirdekler var bir de kilosu 64.80 olan Eldorado var. Denemeyi hak ediyor bence. Açık kavrumu nasıl olurdu merak ediyorum.
V60 için önerdiğiniz başka kahveler var mı?