• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dört çekirdek sipariş etmiştim. Fiyat performans çekirdek arayışında pek çok firmaya şans verdim. Ama çoğu boşa gitti. Brownberry öyle değilmiş. Dört paket sipariş etmiştim çekirdekleri sevdim. Koyu kavrum çekirdekleri sevmem. Eldorado da benim için koyu bir kavrum. Ama gerçekten güzeldi. Aromalar koyu kavrum olmasına rağmen oldukça hissedilir derecede. Kenya top aroma bildiğimiz Kenya çekirdeği. Canlı asidite arayanlar için güzel bir çekirdek. Sumatra da güzel dümdüz bir çekirdek değil. Çiçeksi bir kokusu var. Tatlı bir kahve. Arka planda sitrik asit. İçimi güzel bir kahve. Yirgacheffe bunlara göre daha az aromatik. Belli belirsiz aromalar var.
Genelde uygun fiyatlı kavuruculardan aldığım çekirdekleri nasıl biteceğim derdine düşerim. Kötü çekirdek kahveden soğutur.
Fiyatlar çok yüksek ve iyi kavuruculardan aldığım 250 gramlık 50 liralık tüketemediğim çekirdekler var bir de kilosu 64.80 olan Eldorado var. Denemeyi hak ediyor bence. Açık kavrumu nasıl olurdu merak ediyorum.
Sumatra, Yirgacheffe, Kenya, Eldorado'yu bitirmek üzereyim. Hepsini de keyifle tükettim. Günde bir bardak anaerobik, çok özellikli :), nitelikli bir kahve üç bardak da sanal baharat içebilirim diye düşündüm :) Bütçe dostu ve boş kahveler değiller.

V60 için önerdiğiniz başka kahveler var mı?

Sumatra, Yirgacheffe, Kenya, Eldorado'yu bitirmek üzereyim. Hepsini de keyifle tükettim. Günde bir bardak anaerobik, çok özellikli :), nitelikli bir kahve üç bardak da sanal baharat içebilirim diye düşündüm :) Bütçe dostu ve boş kahveler değiller.

V60 için önerdiğiniz başka kahveler var mı?
Elimbari goroka'yı tavsiye ederim . Aromatik ve güzel bulmuştum ben.

Eldorado'ya bir şans vermek istedim. Ancak yanık bir tat var. Yanık plastik gibi kokuyor. Ya bendeki kavrumdan kaynaklı ya da biraz daha dinlendirmem gerekiyor ( hiç umudum yok ama bakalım)
IMG-20210320-WA0038.jpeg

Eldorado'ya bir şans vermek istedim. Ancak yanık bir tat var. Yanık plastik gibi kokuyor. Ya bendeki kavrumdan kaynaklı ya da biraz daha dinlendirmem gerekiyor ( hiç umudum yok ama bakalım)
Ekli dosyayı görüntüle 10140
Bu çekirdeği kötü lezzeti yüzünden atmak üzereydim, atmayıp kenara koymaya karar verdim. @deniz beyin yorumundan sonra tekrar espresso çektim, şu an bitmek üzere ve ben üzülüyorum yenisini sipariş edeceğim. Çok dengeli ve çok güzel çekirdekmiș. Biraz bekleyip deneyin.

Ekli dosyayı görüntüle 10140
3 hafta arayla 2 ayrı paket aldım bu kahveden. İlk aldığım fiyatına göre bence çok iyi bir kahveydi, acılık yoktu hiç fena değildi ama sonradan aldığım daha koyu, yanık tatlar olan bir kahveydi. İkisi de standart kavrum. Keşke şu kavurma işini stabil yapabilseler.

3 hafta arayla 2 ayrı paket aldım bu kahveden. İlk aldığım fiyatına göre bence çok iyi bir kahveydi, acılık yoktu hiç fena değildi ama sonradan aldığım daha koyu, yanık tatlar olan bir kahveydi. İkisi de standart kavrum. Keşke şu kavurma işini stabil yapabilseler.
Ben de aynı dertten muzdaribim. İlk 250 gram aldım çok güzeldi. Şimdi 1 kilo aldım ama aynı verimi alamıyorum 🚬

Eldorada ilk çıktığında açık kavrum için çok talep geldi ve firma da sanırım bir kerelik city kavurma yaptı ve instagramdan duyurdu. Ben 1 hafta sonra sipariş vermiştim notta varsa city istemiştim. Gelen paketin üzerinde standart yazıyordu ama kavrum çok iyiydi. Sorduğumda tek çeşit kavrum yapıyoruz dediler. 2.paketi alacağım ama ne çıkacak emin değilim :) yeni kavurma makinelerine geçiş yaptıkları için standart kavrumlarına tekrar şans vereceğim

Ben bugün siteden WhatsApp iletişim kanalını kullanarak neden açık kavurm yapmadıklarını sordum.

Çok miktarlı bir ürün olmadığı, deneme amaçlı getirildiği ve talep olursa tekrar daha yüksek miktarda getireceklerini söylediler , eğer gelirse daha açık kavrum seçeneği de olabilir dendi.

Şu anki kavrumunun koyu olmadığını city plus kavurduklarını söylediler. Bana gelen de çok koyu değildi. V60'ta içtim beğendim. Ama açık da değil dört çekirdek aldım, diğer çekirdeklere kıyasla koyuydu. Tatta da o koyuluk belli. Ama keyifli içilebilir değişik bir tat oluşmuş bence. İsteyene dört farklı çekirdek fotoğrafını atabilirim. Burada çok belli olmuyor yüksek çözünürlükte daha iyi anlaşılır. Mail atabilirim.

11 gün öncesinin kavrumu Sidamo'yu CMD 18 klikte öğütüp 20 dakika kadar beklettim ve sonrasında 24/400 oran, 96C 150ppm suyla 4 eşit döküşle demledim. Gayet tatlı, içimi keyifli ve günün her saatinde içilebilir bir kahve ki fiyatına göre beni oldukça tatmin etti. Kavrumları istikrarlıysa eğer böyle güzel birkaç kahve belirleyip elimin altında sürekli bulunacak şekilde düzenli almayı düşünüyorum.

2. aldığınızda yağlanma var mıydı peki?

2. aldığınızda yağlanma var mıydı peki?
Yağlanma yoktu, ilk aldığım açığa yakın bir kavrum 2. daha koyuydu sadece ama tatsal olarak filtrede özellikle çok kavruk tatlar vardı. Espressoda nispeten daha içilebilir oldu.

Eldorado yu ayni sekilde öğütüyorum v60la demliyorum zeyir gibi bisey oluyor icemiyorum french preste cok iyi oluyor kokusundaki ayni tadi aliyorum nerede yanlis var acaba ?

Sidamo Gr 4 açık kavrum içerken yazıyorum. Keyifli bir kahve. Eldorado belki herkese hitap etmeyebilir kavrumdan dolayı ama bu kahve fiyat performans canavarı bence. 250 Gr 15 liraya aldım.
Tavsiye üzerine sepete ekledim, iyi ki eklemişim. En fazla ne kaybederim diye düşündüm. Bence deneyin bir şey kaybetmezsiniz :)
İçen varsa yorumunu merak ediyorum. Değirmeni yoruyor ona dikkat edin.
( Not: Pek çok kavurucu ve çekirdek denedim :))

Sidamo Gr 4 açık kavrum içerken yazıyorum. Keyifli bir kahve. Eldorado belki herkese hitap etmeyebilir kavrumdan dolayı ama bu kahve fiyat performans canavarı bence. 250 Gr 15 liraya aldım.
Tavsiye üzerine sepete ekledim, iyi ki eklemişim. En fazla ne kaybederim diye düşündüm. Bence deneyin bir şey kaybetmezsiniz :)
İçen varsa yorumunu merak ediyorum. Değirmeni yoruyor ona dikkat edin.
( Not: Pek çok kavurucu ve çekirdek denedim :))
Değirmeni niye yoruyor?

Bir demleme yaptım 17 gramda çok az vardı, iki üç tane çıktı. Belki öyle denk geldi ilk demleme de. Ama Gr 4 olduğu için Boyutları oldukça küçük. İsterseniz 20 25 gram rastgele bir yere döküp atayım. Bu arada taş çıkmadı ama bütün pakete bakmadım.

Son düzenleme:
Bir demleme yaptım 17 gramda çok az vardı, iki üç tane çıktı. Belki öyle denk geldi ilk demleme de. Ama Gr 4 olduğu için Boyutları oldukça küçük. İsterseniz 20 25 gram rastgele bir yere döküp atayım.
bana da bugün geldi kargo Sidamo Gr4 ve Yirgacheffe Gr2 sipariş vermiştim ben komple döküp ayıklayayım da öğütücüyü bozmayalım :)

Geri