• Nisan Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Nisa ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Parsa Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla bende 1kg Eldorado-Ibiraci aldım otomatik makinede sütlülerde kullanıyorm beğenmeyen yok. Ayrıca firmanın müşteri ilişkileri mükemmel, kargoda gelen paket patlamıştı 100 gr kadar ziyan oldu whatsapp dan yazmamla hemen dönüş sağladılar ve ücretsiz yeni 250 gr paket gönderdiler.

Nitelikli kahve fiyatlarının fahiş derecede arttığı şu dönemlerde, artık sanalbaharattan alışveriş yapmak farz oldu benim için. Şu ülkede neyi sevsek neyi istesek hemen zamlanıyor arkadaş. Neyse espresso için çekirdek tavsiyesi istiyorum sizden birkaç tane 😂

Ben tanzanyayı sevdim espresso için ara ara ben de alıyorum aslında çoğunu da denedim. Sumatra da gövdeli oluyor. Bu arada India da baharatlı cidden değişik oluyor. Ayrıca ilgililer denemek için çekirdek istediğinizde de gönderiyolar ellerinde varsa hiç geri çevirmediler. Tabiki kaveumları daha endüstriyel ama bu fiyatlara bence gayet makul

Nitelikli kahve fiyatlarının fahiş derecede arttığı şu dönemlerde, artık sanalbaharattan alışveriş yapmak farz oldu benim için. Şu ülkede neyi sevsek neyi istesek hemen zamlanıyor arkadaş. Neyse espresso için çekirdek tavsiyesi istiyorum sizden birkaç tane 😂
Cuba- Supremo- Costa Rica- Blend- Guatemala. Standart kavrumda hepsi bence çok güzel sonuçlar veriyor, 10 gün beklemenizi tavsiye ederim 1.ayında çekirdekler bence tadım olarak zirvesine ulaşıyor. Üzerinde sanalbaharat değilde, X firmanın etiketi olsa bence buralar sanalbaharat tarifi ile dolardı ama maalesef, ön yargılarımız.

El Dorado espresso olarak denedim az önce. Greyfurt tadı aldım gibi @Secron, biraz kuruluk hissi bırakan, aftertaste uzun sayılır. İlk denemem ama bu kahve sanki nitelikli kahve denilebilir, diğer aldığımız kahvelerden pek aşağı kalır yanı yok. V60'da da deneyeceğim. Standart kavrum çok koyu değildi, coffee departmant filtre kavrumuna benzettim ben.

Tanzanya'da istemiştim numune filtre de denemiştim gideri vardı onun da. Bu zamana kadar geç kalmışım burayı denemek için, önyargılı olmamak lazım evet.

Cuba- Supremo- Costa Rica- Blend- Guatemala. Standart kavrumda hepsi bence çok güzel sonuçlar veriyor, 10 gün beklemenizi tavsiye ederim 1.ayında çekirdekler bence tadım olarak zirvesine ulaşıyor. Üzerinde sanalbaharat değilde, X firmanın etiketi olsa bence buralar sanalbaharat tarifi ile dolardı ama maalesef, ön yargılarımız.

Kör tadım için "aaabi dayrekt tıreyd ile çalışan yeni bir firma çıkmış, sca 88'den aşağısını getirmiyorlarmış ama piyasaya kendilerini hemen ilan etmeyeceklermiş, sana çok güveniyoruz bi esesmınt yapar mısın" diyerek göndereceksin fenomenlere, hiçbir şeyden habersizce meyve bombası tatlı şelalesi etiketlerini yapıştıracaklar kahvelere... sonra seyreyle şamatayı.

El Dorado espresso olarak denedim az önce. Greyfurt tadı aldım gibi @Secron, biraz kuruluk hissi bırakan, aftertaste uzun sayılır. İlk denemem ama bu kahve sanki nitelikli kahve denilebilir, diğer aldığımız kahvelerden pek aşağı kalır yanı yok. V60'da da deneyeceğim. Standart kavrum çok koyu değildi, coffee departmant filtre kavrumuna benzettim ben.

Tanzanya'da istemiştim numune filtre de denemiştim gideri vardı onun da. Bu zamana kadar geç kalmışım burayı denemek için, önyargılı olmamak lazım evet.
Sitesinde de 87.5 puan yazıyordu hocam. Ben sidadoyu merak ediyorum. Dün cuppingini yaptığımda sitrik asit baskındı, turunç tadı vardı. Degassingi geçince güzel bir kahve çıkacak gibi

@schiele hocam kaçırıyorsun burayı 😄

Kör tadım için "aaabi dayrekt tıreyd ile çalışan yeni bir firma çıkmış, sca 88'den aşağısını getirmiyorlarmış ama piyasaya kendilerini hemen ilan etmeyeceklermiş, sana çok güveniyoruz bi esesmınt yapar mısın" diyerek göndereceksin fenomenlere, hiçbir şeyden habersizce meyve bombası tatlı şelalesi etiketlerini yapıştıracaklar kahvelere... sonra seyreyle şamatayı.
Şekilli şüküllü kartları unutmayalım hocam 😂

Tat gayet güzel taze kavurup yolluyorlar en başta asidite aşırı yüksek oluyor haliyle oturunca güzel kahveler alıyoruz ama defect çekirdekleri içerisinden ayıklayacaksın. 250 gramlık paketler halinde 5 kahve aldım oradan. paket başına 10-15 gram arası defect çekirdek çıkıyor.

Tüm çekirdekleri açık kavurum almanız gerekli.

1-Etiyopya limu dan uzak durulması gerekiyor sorunlu çekirdek sayısı fazla o yüzden kötü sonuçları beraberinde getiriyor. Bir kahve birini tutmuyor. Çekirdekler arası büyüklük oranı da fazla olduğundan malesef kavurmayı da etkiliyor.

2- Tanzanya krema miktarı az önceki videoda gördüğünüz hafif meyvemsi yüksek asiditeli sitrik asidi limon tadını daha yogunlukla hissediyorsunuz. Gövdesi fazla bir çekirdek aeropress gibi metodlar yaptıgınız da diğer çekirdeklerle aşırı fark görüyorsunuz. Espressoda da bu fark krema fazlalığıyla görünüyor zaten. Ayrıca türk kahvesinde asiditeyi hissetmeyi seviyorsanız hoşunuza gidebilir. Gerçi hazır paketlere göre bu çekirdeklerin hepsi türk kahvesinde daha iyi olur hahah...

3
-87.5 puanlı olduğu söylenilen eldorado brezilya çekirdeği malesef standart kavrum olduğu için mecbur öyle geldi. Kahveleri normalden fazla ve hızlı kavuruyorlar. Standart kavurum olduğu için çekirdeğin lezzet profilini silmiş geleneksel sıradan bir kahve tadı kalmış. Lakin bir takım oynamalarla espressoda limon ve aşırı şekerimsi bir tat elde ettim güzel bir sonuç oldu.

4-Etiyopya yirgacheffe çekirdeği başarılı bir çekirdek 250 gramda 11 gram defect ayıkladım. Defectlerden kurtulunca v60 espresso aeropress hepsinde güzel sonuç veriyor. Gene asidite yüksek ama meyvemsi sonuç veriyor.

Denediklerim şimdilik bu kadar. Daha spesifik bir şey sormak isterseniz cevaplarım. Bazı kahvelerde çıkan potansiyel yüksek ama hızlı kavrulmuş bu kahveler daha iyi bir kavurma profili oluşturulup uygulansa lezzet çok artarmış.

Tat gayet güzel taze kavurup yolluyorlar en başta asidite aşırı yüksek oluyor haliyle oturunca güzel kahveler alıyoruz ama defect çekirdekleri içerisinden ayıklayacaksın. 250 gramlık paketler halinde 5 kahve aldım oradan. paket başına 10-15 gram arası defect çekirdek çıkıyor.

1-Etiyopya limu dan uzak durulması gerekiyor sorunlu çekirdek sayısı fazla o yüzden kötü sonuçları beraberinde getiriyor. Bir kahve birini tutmuyor. Çekirdekler arası büyüklük oranı da fazla olduğundan malesef kavurmayı da etkiliyor.

2- Tanzanya krema miktarı az önceki videoda gördüğünüz hafif meyvemsi yüksek asiditeli sitrik asidi limon tadını daha yogunlukla hissediyorsunuz. Gövdesi fazla bir çekirdek aeropress gibi metodlar yaptıgınız da diğer çekirdeklerle aşırı fark görüyorsunuz. Espressoda da bu fark krema fazlalığıyla görünüyor zaten. Ayrıca türk kahvesinde asiditeyi hissetmeyi seviyorsanız hoşunuza gidebilir. Gerçi hazır paketlere göre bu çekirdeklerin hepsi türk kahvesinde daha iyi olur hahah...

3-87.5 puanlı olduğu söylenilen eldorado brezilya çekirdeği malesef standart kavrum olduğu için mecbur öyle geldi. Kahveleri normalden fazla ve hızlı kavuruyorlar. Standart kavurum olduğu için çekirdeğin lezzet profilini silmiş geleneksel sıradan bir kahve tadı kalmış. Lakin bir takım oynamalarla espressoda limon ve aşırı şekerimsi bir tat elde ettim güzel bir sonuç oldu.

4-Etiyopya yirgacheffe çekirdeği başarılı bir çekirdek 250 gramda 11 gram defect ayıkladım. Defectlerden kurtulunca v60 espresso aeropress hepsinde güzel sonuç veriyor. Gene asidite yüksek ama meyvemsi sonuç veriyor.

Denediklerim şimdilik bu kadar. Daha spesifik bir şey sormak isterseniz cevaplarım. Bazı kahvelerde çıkan potansiyel yüksek ama hızlı kavrulmuş bu kahveler daha iyi bir kavurma profili oluşturulup uygulansa lezzet çok artarmış.
Hocam müsadenizle size katılmıyorum, açık kavrumları özellikte espresso da uygun sonuç vermiyecektir bu yüzden tanzaniadaki asiditeyi çok fazla hissetmişsiniz 😊. Açık kavrum tanzania ben de denemiştim hatta fotosunu da bırakıyorum aşağı, bence kesinlikle tam filtrelik bir kavrum. Filtre, aeropress gibi yöntemler için açık ancak espresso için kesinlikle standart olmalı :)) bir 10 kg devirmişimdir sanalbaharattan, kendi tavsiyeleride böyle. Türk Kahvesi içinse açık kavrum açık, standart ise koyu gelecektir o yüzden bir tavsiye vermek zor ancak açık alıp yüksek sıcaklıkla başlamak daha uygun olabilir. Denemek lazım 😊B66FDE7C-85F0-4A5F-886A-B527F2377F89.jpeg

Hocam müsadenizle size katılmıyorum, açık kavrumları özellikte espresso da uygun sonuç vermiyecektir. Filtre, aeropress gibi yöntemler için açık ancak espresso için kesinlikle standart olmalı :)) bir 10 kg devirmişimdir sanalbaharattan, kendi tavsiyeleride böyle. Türk Kahvesi içinse açık kavrum açık, standart ise koyu gelecektir o yüzden bir tavsiye vermek zor ancak açık alıp yüksek sıcaklıkla başlamak daha uygun olabilir. Denemek lazım 😊
Başka bir kahveci olsaydı söz konusu olan büyük ihtimal dediklerinize katılabilirdim lakin çekirdeklerinde sorunlu kavurmalarından ötürü dediklerinize katılmıyorum. Açık kavrumları gerçekten tam blonde roast a denk gelseydi tabi...

Ayrıca her çekirdek özelinde yeniden bakmak lazım bu tartışmaya gerçekten. Fakat burada çok net bir istisna söz konusu.

Yolladıkları açık kavurumlar malesef medium roast a denk aslında. Açık kavrum olsa da bu tip çekirdeklerde 94-dereceden bir iki tık arttırarak iyi sonuç alabiliyoruz. Bir de kavurumlarına dikkat ederseniz çekirdeklerin üzerinde hızlı kavurmadan kaynaklı oluşan izler mevcut. Elimdeki blonde roastlarla mediumlara göre daha iyi espresso sonucu aldım.

Ayrıca dediğiniz gibi standart kavurum da geleneksel espressoya daha çok yaklaşsa da standart kavurumları normalin çok üstünde olduğu için kahvede çok fazla aroma kaybı oluyor. Marketlerde satılan hazır çekirdeklerdeki düz espressolara yaklaşıyor.

Espressoda çeşitlilik ve birazcık asidite beklentiniz varsa ben buradaki açık kavurumları tercih ediyorum. Yolladığım videodaki tanzania kahvesi açık kavurum ve ısıyı arttırıp biraz öğütmeyle oynayarak çok hoş aromatik bir sonuç alabiliyorum.

Yorumlar iyi fiyatlar da uygun. Bir sepet oluşturuyorum: Kenya Top Aroma, Sumatra, Yirgacheffe. Açık kavrum ağırlıklı bir sepet. Bir de 87.5 Eldorado standart kavrumu ekleyeceğim. Bu kadar puanı olan bir çekirdeği neden açık kavurmuyorlar anlamadım.

3-87.5 puanlı olduğu söylenilen eldorado brezilya çekirdeği malesef standart kavrum olduğu için mecbur öyle geldi. Kahveleri normalden fazla ve hızlı kavuruyorlar. Standart kavurum olduğu için çekirdeğin lezzet profilini silmiş geleneksel sıradan bir kahve tadı kalmış. Lakin bir takım oynamalarla espressoda limon ve aşırı şekerimsi bir tat elde ettim güzel bir sonuç oldu.

limu görüşünüze net olarak katılıyorum. başarılı bir kahve değil. kenya aa top diye bir kahvesi var sanalbaharatın. çok toz çıkarıyor açık kavrumu ama çok defect yok ve ben içimini çok beğendim, lilydriple hızlı bir akış sağlayıp 2.40larda bitiriyorum. bence denenebilir bir çekirdek.

Geri