HasanSutcu
Barista
- İsim
- Hasan
Cold brew için çekirdek önerisi olan var mı? 
Benim aklımda da aynı soru var. Bir kaç kere eski tarihli kavrum olsun diye belirtmiştim fakat yine de yeni tarih göndermişlerdi. Bunu not olarak belirtmemdeki sebep; kavurma makineleri büyük elbet ellerinde kalmıştır. Ancak ne hikmetse hiç eski tarihli gelmedi. Bu da acaba paket üzerinde tarihle gerçek kavrum tarihi arasında fark var mı sorusunu aklıma getirdi.Son iki seferdir aldigim acik kavrumlar eskiye gore daha koyu nedense.
Ayrica tarihler yeni olsa da nedense koku olarak asla bir taze kahve kokusu olmuyor burdan alinca. Fiyat ise en uygunlardan o yuzden ne desem bilemiyorum![]()
Bende sizin gibi düşünüyordum fakat yeni kavrum kahvelerde inanılmaz statik oluşuyor, kahve dinlendikçe (10 gün kadar ) sonra o statik baya azalıyor kendimi buna inandırınca aromalar falan daha net geliyorBenim aklımda da aynı soru var. Bir kaç kere eski tarihli kavrum olsun diye belirtmiştim fakat yine de yeni tarih göndermişlerdi. Bunu not olarak belirtmemdeki sebep; kavurma makineleri büyük elbet ellerinde kalmıştır. Ancak ne hikmetse hiç eski tarihli gelmedi. Bu da acaba paket üzerinde tarihle gerçek kavrum tarihi arasında fark var mı sorusunu aklıma getirdi.
Şöyle de bir gerçek var 250 gram parasına 1 kg kahve alıyorsunuz ve en azından pour over demlemede pişman etmeyen kahveler çıkıyor (açık kavrumlarda). Ucuz ve içilebilir olunca da pek takılmıyorum tarih konusuna.
Degassing için beklemek gerekiyor halihazırda, ayrıca öğütmeden önce çekirdekleri bir miktar nemlendirirseniz statiğin önüne geçmiş olabilirsiniz.Bende sizin gibi düşünüyordum fakat yeni kavrum kahvelerde inanılmaz statik oluşuyor, kahve dinlendikçe (10 gün kadar ) sonra o statik baya azalıyor kendimi buna inandırınca aromalar falan daha net geliyordiğer kavuruculardan aldığım çekirdeklerdede kavrum yeniyse bol statikleşme oluyor
Degassing sürecinden sonra pek statik olmuyor, bazen bir kaç fıs su püskürtüyorum ama çoğunlukla gerek kalmıyor, tavsiyeniz için teşekkür ederim.Degassing için beklemek gerekiyor halihazırda, ayrıca öğütmeden önce çekirdekleri bir miktar nemlendirirseniz statiğin önüne geçmiş olabilirsiniz.
En ucuz ne varsa onu alıyorum ben.Cold brew için çekirdek önerisi olan var mı?![]()
Şu düzenin durumunu sormuştum ramazandan sonra ekleyeceğiz demişlerdi. Ters giden bir şeyler oldu sanırım.Yeni kahveler ekleniyormuş.