• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yine bu arada Las Floras filtrede ince öğütüm istiyor sanki.
Espressoda da oldukça ince öğütüm istiyor. Gesha varyetesi gibi bir havası var. Fakir geshası resmen 😂 Floral, limonotuna benzer bir koku ve tat. Espressoda filtreden daha başarılı buldum ben. Bir de tavsiyem uzun bir degas süresi tanıyın. Benim kavrum belki 2 aydan eski ama çok daha iyi oturmuş durumda.

Las Flores'ım geldi. Espresso olarak çok başarılı. 18g-44g yaptım güzel oldu. Kavrum tarihi yazmıyor, sipariş tarihi ile paketin üstündeki ürt. tarihi aynı. Biraz daha degassinge ihtiyacı var sanki. Espresso icinde normal öğütümden daha ince istiyor. Filtre de 15g-250ml hafif geldi. onu da biraz daha ince öğütüp denicem.

Ekli dosyalar

• espr.png
    espr.png
    735.7 KB · Görüntüleme: 43
Dusunsene kahve seversin ve Las Flores gibi bir cekirdekten habersiz hayatini surduruyorsun 😱 Juiciyyyyyyyyy 🍹
Öncelikle kahveyi içen herkese şifa olsun. Başlığı okuduğumda genelde Espresso tüketenleri görüyorum, filtrede tüketenler ne düşünüyor bu çekirdek hakkında? Zira Espresso makinem olmadığından sadece filtre deneme imkanım var. Filtrede de iyi sonuçlar veriyor mu?

Dipnot: @Afatsum Las Flores Fahri Konsolosu olarak sorumu size ithafen sormak istedim :D

Öncelikle kahveyi içen herkese şifa olsun. Başlığı okuduğumda genelde Espresso tüketenleri görüyorum, filtrede tüketenler ne düşünüyor bu çekirdek hakkında? Zira Espresso makinem olmadığından sadece filtre deneme imkanım var. Filtrede de iyi sonuçlar veriyor mu?

Dipnot: @Afatsum Las Flores Fahri Konsolosu olarak sorumu size ithafen sormak istedim :D
Şimdi var keyfi yerinde. 3 ay sonra stok tükenince ne yapacak? Ağıtlar mı medhiyeler mi düzecek? @Afatsum 🤣😂

Kolombiya Las Flores
Coffeacirculor 1:1:1 reçetesi
20/300 HarioV60 Abakaplus filtre
CMD 27klik 91°C 75ppm su @DragonFly 3333
Döküşler 25er saniye, 3:00 bitiş

Kıpır kıpır sitrik asidite, yüksek tatlılık. Uzun ve damak dolduran bir bitiş. Ağız şapırdatarak içtim.

Bu kahveyi normalde Clever dripper ile demliyorum. V60ta bu reçete çok yakıştı Tetsu Kasuya4:6, Kungpow3:5:8 gibi kalın öğütüm reçetelerin de yakışacağını düşünüyorum.

Filtre demlemelerde de gayet keyifli bir kahve hocam 🤌 Clever dripper ile yapilan demlemelerde cok guzel gidiyor Espressocularin bu kadar sahiplenmesine bakma kavrum olarak omni - medium tarafta diyebiliriz , surpriz bir sekilde espressoda cok iyi sonuc verdi 😃

Filtre demlemelerde de gayet keyifli bir kahve hocam 🤌 Clever dripper ile yapilan demlemelerde cok guzel gidiyor Espressocularin bu kadar sahiplenmesine bakma kavrum olarak omni - medium tarafta diyebiliriz , surpriz bir sekilde espressoda cok iyi sonuc verdi 😃
Bu çekirdeğin, hele sanalbaharat standartındaki açık bir çekirdeğin espressodaki bu performansı çok acayip. Kavruma baksan direkt filtre dersin, Omni bile değil.

Bu çekirdeğin, hele sanalbaharat standartındaki açık bir çekirdeğin espressodaki bu performansı çok acayip. Kavruma baksan direkt filtre dersin, Omni bile değil.
Evet hocam kesinlikle , hatta bugun bu konuyu arkadasla konustuk Normalde sadece kagit uzerindeki bilgilerle bu cekirdekten iyi bir espresso cikacagini dusunmez insan , anaerobik ve termal soklama yapilmasindan dolayi ama surpriz bir sekilde cok iyi sonuc verdi Gecen sene anaerobik tarafta niji beija flor ve sezy frinsa edunda boyle iyi sonuc almistik espresso icin , sarap gibi ciktilar olmustu onlarda , las floreste meyve suyu gibi oluyor

Evet hocam kesinlikle , hatta bugun bu konuyu arkadasla konustuk Normalde sadece kagit uzerindeki bilgilerle bu cekirdekten iyi bir espresso cikacagini dusunmez insan , anaerobik ve termal soklama yapilmasindan dolayi ama surpriz bir sekilde cok iyi sonuc verdi Gecen sene anaerobik tarafta niji beija flor ve sezy frinsa edunda boyle iyi sonuc almistik espresso icin , sarap gibi ciktilar olmustu onlarda , las floreste meyve suyu gibi oluyor
Las flores güzel ama Frinsa edun başkaydı ya 😄

Geri